Infectia tractului urinar

Tratament Cazurile de infectie usoara a tractuluu urinar pot si rezolvate de catre organism insusi, fara tratament. Deoarece exista riscul ca infectia sa se intinde la rinichi, tratamentul incepe cu antibiotice. Din aceasta cauza este foarte important si sa urmezi tratamentul atat timp cat iti prescrie medicul.
 
La copii, cistita ar trebuie trata in scrut timp cu antibiotice pentru a preveni dezvoltarea infectiei la nivelul rinichilor. La persoanele varstnice, tratamentul recomandat trebuie urmat cu strictete deoarece pot aparea schimbari importante care conduc la complicatii fatale.


La persoanele adulte tratamentul cu antibiotice dureaza numai 3 zile. Daca infectia sa intins la unul din rinichi, se poate sa ai nevoie de spitalizare pentru tratament intravenos.

O infectie a tractului urinar cronica sau recidivarea afectiunii ar trebuie tratata cu mare atentie si pentru totdeauna din cauza riscului infectiei rinichilor. Astfel, tratamentul cu antibiotice trebuie urmat o lunga perioada de timp (de la 6 luni la 2 ani), sau sunt indicate antibiotice mai puternice pentru a nu aparea complicatii.


Daca suferi frecvent din cauza infectiei tractului urinar, medicul iti poate recomanda sa iei o doza mica zilnica de antibiotic pentru prevenire.  In cazul in care este prezenta o anomalie anatomica, poate fi recomandata si interventia chirurgicala pentru a corecta afectiunea.


Complicatii

  • cistita cronica sau repetata - in cazul in care ai avut cel putin 2 infectii in ultimele 6 luni sau 3 in ultimul an;
  • infectia rinichilor.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra53 pe 4 Iun 2010, 22:29
    ASLO marit 1000

    Fiul meu a avut recent o infectie urinara majora. Febra 40, internat, perfuzii, etc. Cauzele cred ca sunt datorate unui streptococ. Am inteles ca trebuie sa faca moldamin. Altceva decat injectii??? Va avea in curand 17 ani, iar in familie avem cazuri de insuficienta renala. Am intrat pe forum ca sa caut si alte pareri vis a vis de cea alopata. Implicatiile am citit ca sunt destul de critice pe renal, cardiovascular. Informatiile de pe site sunt de nota 10

    2
    0

  • Florentina pe 13 Iul 2009, 18:40
    infectia urinara

    Felicitari pentru toate aceste articole formidabile ! sunt atat de folositoare si necesare sa le stie fiecare om!

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod