Ce-și dau seama oamenii atunci când renunță la consumul de alcool


Dintre toate comportamentele condiționate din punct de vedere cultural, alcoolismul este unul dintre cele mai curioase.
Știm că este dăunător pentru sănătatea personală și că duce în mod direct la numeroase probleme sociale, inclusiv violență și condus în stare de ebrietate. Unii medici susțin că alcoolismul este un mijloc de a ascunde traumele personale și durerea emoțională. Chiar și fără a merge foarte mult în detalii, este ușor să vezi că poți avea parte de beneficii incredibile atunci când renunți la consumul de alcool. Iată câteva dintre acestea!

Ce se întâmplă atunci când elimini consumul de alcool din viața ta?


1. Primul lucru major pe care îl observă oamenii atunci când renunță la consumul de alcool este o îmbunătățire dramatică a sănătății fizice generale. Este vorba, de obicei, despre o pierdere în greutate semnificativă, o digestie îmbunătățită, mai multă energie, un nivel scăzut al oboselii, o piele mai frumoasă, lipsa durerilor de cap și a grețurilor.

2.
Îmbunătățirile la nivelul sănătății mentale includ scăderea nivelului anxietății, a simptomelor depresiei, dar și creșterea clarității mentale, îmbunătățirea funcției memoriei, a concentrării și a conexiunii. Nivelul stresului scade, pe când cel al stimei de sine crește. Oamenii care au renunțat la alcool au observat că au o motivație mai puternică în viață, precum și o perspectivă mai bună asupra vieții în general.

3. Și somnul are parte de o îmbunătățire dramatică. Oamenilor care renunță la alcool le este mult mai ușor să adoarmă, dorm mult mai bine pe tot parcursul nopții, deci au parte de o calitate crescută a somnului, și se simt mult mai odihniți după trezire. 

4. Au fost observate și schimbări majore în ceea ce privește atitudinea față de alți oameni.
Celor care au renunțat la alcool li s-a părut mai ușor să vadă lucrurile din perspectiva altora, deoarece s-au simțit mai puțin absorbiți de propria persoană. Aceștia au considerat că este mult mai ușor să fie empatici față de ceilalți.

5. Un beneficiu evident al renunțării la consumul de alcool este faptul că sunt economisiți mulți bani.

6. Pe lângă banii economisiți, este vorba și despre timp. Persoanele care renunță la alcool au din nou timp seara și dimineața pentru a face diferite lucruri. Aceștia încearcă în mod frecvent să facă diferite lucruri sau încearcă noi activități care nu ar fi fost posibile în cazul unui stil de viață alcoolic.

7. Atunci când renunți la alcool, îți dai seama că nu ai nevoie de băutură pentru a se distra la petreceri și la adunări sociale.
Multe persoane își dau seama că alcoolul constrânge efectiv relațiile sociale, nu le îmbunătățește.

8. În momentul în care renunți la alcool, începi să vezi cine ești cu adevărat. Nu mai folosești alcoolul ca pe o mască în spatele căreia să te ascunzi. Acest lucru poate să te lumineze și să te surprindă, deoarece ești forțat să accepți atât aspectele bune, cât și aspectele mai puțin plăcute ale propriei persoane. Apoi trebuie să alegi cum să te confrunți cu realitățile emoționale ale vieții tale. Iar acest lucru este complet imposibil când este implicat consumul regulat de alcool.

9. Îți dai seama că alcoolul tinde să înrăutățească problemele personale pe care le ai.

10. Începi să ai mai puține regrete atunci când elimini alcoolul din viața ta.
Nu numai că nu mai faci lucruri stupide, riscante și problematice, ci ai și posibilitatea să experimentezi mai multe lucruri în viață.

11. Începi să îți dai seama că oamenii pot fi la fel de toxici precum substanțele și că multe relații nu pot supraviețui fără alcool. Începi să afli cine sunt adevărații tăi prieteni.

12. Îți este mult mai simplu să faci alegeri mai sănătoase în general. Alegi alimente mai bune, consumi mai multă apă, faci mai multă mișcare și dormi mult mai bine.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod