Oboseala inexplicabila: 7 cauze posibile

Dormi suficient, dar tot resimti o stare de oboseala permanenta... Inainte de a da vina pe programul incarcat si responsabilitatile multiple de la serviciu, gandeste-te ca exista o multitudine de alti factori care stau la baza oboselii inexplicabile. Afla care sunt acestia si ia masurile necesare de precautie!
"Sunt atat de obosit/a, nu mai sunt in stare sa fac lucrurile pe care obisnuiam sa le fac cu atata usurinta", "As vrea sa merg, insa ma simt epuizat/a", "Sex? Chiar trebuie acum?" ... Daca iti sunt cunoscute aceste replici si nu sunt cauzate de lipsa de somn sau de responsabilitatile extenuante permanente, atunci ai nevoie de un control medical pentru a depista cauza exacta a starii de oboseala inexplicabila cu care te confrunti.

Expertii sustin ca daca starea de oboseala si epuizare inexplicabila se intinde pe o perioada mai lunga de o saptamana este recomandata consultarea unui specialist. De cele mai multe ori, ea poate sa fie declansata de probleme de sanatate minore care pot fi tratate relativ repede. Iata 7 dintre principalele cauze care ar putea-o declansa:

1. Oboseala inexplicabila: Anemia

Femeile care se afla in anii reproductivi, care au menstruatie abundenta, tumori fibroide, polipi uterini sau cele care au nascut recent pot dezvolta anemie, care este una dintre principalele cauze ale starii de oboseala.  

Problemele apar in momentul in care sangerarile conduc la o deficienta a hemoglobinei care transporta oxigenul, absorbit din aer in plamani, catre toate tesuturile si organele din organism. In cazul in care acestea nu sunt alimentate cu o cantitate suficienta de oxigen, oboseala isi face aparitia.

Alte cauze care "stimuleaza" dezvoltarea anemiei sunt: hemoragia interna, deficienta de fier, acid folic si vitamina B12 din organism.
De asemenea, bolile de rinichi se pot manifesta si prin aparitia anemiei si a simptomelor de ameteala, frisoane si stari de nervozitate.

Pentru a pune diagnosticul de anemie, doctorul va face un test de sange, iar de obicei tratamentul consta in administrarea suplimentelor de fier (daca acesta este factorul declansator) si consumul alimentelor bogate in fier (spanac, broccoli, carne rosie).

Vestea buna: in urma unui tratament adecvat, starea de oboseala va disparea in maxim o luna.

2. Hipotiroidismul

Daca ai adesea stari de epuizare si usoara depresie, expertii sustin ca o tiroida lenesa poate sa fie explicatia cea mai plauzibila. Cea mai frecventa boala a tiroidei este hipotiroidismul, care apare in momentul in care glanda nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de hormoni tiroidieni. Metabolismul este lent, motiv pentru care functiile organismului sunt incetinite.

Cea mai frecventa cauza a hipotiroidismului la adult este tiroidita lui Hashimoto, afectiune cauzata de o dereglare a sistemului imunitar, care produce anticorpi care, pur si simplu, distrug tiroida.

3. Oboseala inexplicabila: Infectia de tract urinar (ITU)

De obicei, cele mai multe femei au tendinta de a asocia o infectie la nivelul tractului urinar cu simptome precum senzatia de usturime sau necesitatea de a urina frecvent. Insa, expertii sustin ca si oboseala inexplicabila trebuie sa-ti dea de gandit si uneori se dovedeste a fi un simptom asociat cu acest tip de infectie.


Nu fiecare femeie resimte in mod evident simptomele standard in cazul unei infectii de tract urinar. Trebuie sa stii ca uneori acestea nu se manifesta sau sunt putin evidente, trecand neobservate foarte usor. Insa, nu si cand este vorba despre o stare de oboseala inexplicabila care se prelungeste cu saptamanile... Acest lucru trebuie sa-ti dea serios de gandit si sa te determine sa consulti un doctor.

Cel mai adesea, o infectie la nivelul tractului urinar este cauzata de prezenta bacteriilor in tractul urinar, care apar ca rezultat al nerespectarii unei igiene intime adecvata. De asemenea, actul sexual poate sa contribuie la cresterea riscului de aparitie a infectiei, deoarece antreneaza patrunderea bacteriilor din vagin in uretra.

Daca in urma unui consult specialist, diagnosticul este infectie de tract urinar, trebuie sa efectuezi un test de urina. Tratamentul este rapid si usor, implicand de obicei administrarea unor antibiotice orale. Daca oboseala inexplicabila pe ai simtit-o in ultimul timp a fost cauzata de acest tip de infectie, dupa urmarea precisa a tratamentului, va disparea in maxim o saptamana.

Trebuie sa fii foarte atent/a la reaparitia oboselii, deoarece exista cazuri in care infectia de tract urinar este cronica. In aceasta situatie discuta cu medicul de familie despre posibilitatea unui tratament preventiv, inclusiv administrarea unor antibiotice in doze reduse.

4. Cafeina

Majoritatea persoanelor apeleaza la cafea sau o cola pentru un plus de energie, insa uneori efectul obtinut este contrar asteptarilor. Este recunoscuta actiunea stimulanta a cafeinei, insa in cantitati ridicate nu va face decat sa accentueze starea de oboseala.


Solutia: redu cat mai mult consumul de cafea si in doze cat mai mici. Cel mai recomandat sfat ar fi acela de a elimina pe cat posibil atat cafeaua, cat si ciocolata, ceaiul si sucurile carbogazoase (care pot sa contina "urme" de cafeina) din regimul alimentar.

5. Alergiile alimentare

Cu toate ca alimentatia echilibrata este menita de a ne da energia necesara organismului pentru a functiona la capacitate maxima, unii doctori considera ca intoleranta la alimente si reactiile alergice pot cauza efectul advers - de oboseala si somnolenta usoara.

Chiar si o intoleranta usoara la unele alimente poate declansa somnolenta si starea de oboseala inexplicabila.  

Sfatul expertilor este sa renunti la alimentele care iti dau o stare de somnolenta la un interval de 10-30 de minute de la consumarea lor.

6. Oboseala inexplicabila: Apneea de somn

Este justificata oboseala ta, in cazul in care ai petrecut cateva nopti albe sau daca nu ai respectat orele de somn. Dar, daca dormi "bustean" toata noaptea, care ar putea fi explicatia? Sindromul de apnee in somn (SAS)... Este o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii repetate, frecvente in timpul somnului. Astfel, starea de oboseala intervine, indiferent de cate ore ai dormi pe noapte.

Acest sindrom intervine cel mai des in cazul persoanelor supraponderale si obeze. Daca te confrunti cu aceasta problema, medicul iti va recomanda schimbarea stilului de viata, incluzand si necesitatea de a urma un regim de slabire si renuntarea la fumat.
Daca nu este trata la timp, apneea de somn mareste riscul de a suferi un atac de inima.  

7. Boli cardiovasculare nediagnosticate

Daca simti ca obosesti mult prea usor in urma unor activitati pe care inainte le efectuai fara probleme, este timpul sa iti faci un control la inima ... pentru orice eventualitate. Expertii sustin ca daca oboseala intervine dupa activitatile obisnuite pe care le efectuezi in fiecare zi (curatenie in casa, gradinarit, serviciu) inseamna ca inima ta iti trimite semnale ca ar avea nevoie de o ingrijire medicala.

Nu trebuie sa intrii in panica de fiecare data cand simti starea de oboseala, deoarece aceasta nu este o cauza principala a bolilor de inima, ci are mai degraba legatura cu vreo afectiune mai putin serioasa. Insa, daca resimti oboseala si nu ti se pare justificabila, atunci cel mai potrivit ar fi sa te duci la un consult specialist.
 

Comentariile 1-50 din 83

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ali pe 21 Iul 2016, 20:15
    Probele cu vocea

    Salut,de ceva vere(2 ani) ma confrunt cu o problema legata de vocea mea.Cateodata in general iarna ma ia asa o perioaca ca nu o pot numi altcumva in care parca nu mai pot scoate cuvinte pe gura.Stau si ma intreb daca sa nu fie de la pc ca pentrec foarte mult timp in fata lui din pacate..Am fost la foarte multi doctori si nu am putu face nimic,au zis ca e pe baza de psihic.Incerc sa vorbesc si parca cuvintele mi se opresc in gat pentru ca tot acolo ma gandesc...ca si cum ma concentrez sa pot vorbi si gresesc.Chiar nu mai stiu ce sa fac...

    1
    1

  • Rada Livia pe 10 Feb 2015, 18:08
    Transpiratia capului si corpului fara prezenta febrei

    in urma cu o saptamana am facut o raceala. Ca simptome au fost durei de cap, dureri de ochi, tuse. Ca tratament am luat ceaiuri calde, paracetamol si pentru tuse ceai de plante. Starea sanatatii s-a ameliorat, iar dupa 4 zile au inceput transpiratii, mai ales in zona capului cu absenta febrei. Alte simptome pe care le am sunt stari de ameteala si obosela si coloratia urinei, maronie. Ce ma sfatuiti sa fac si daca este vorba de o agravare a starii mele de sanatate, este posibil sa fi facut o pneumonie ? Care ar fi tratamentul de urgenta recomandat. Va multumesc!

    8
    18

  • daniel pe 8 Oct 2014, 19:24
    pietre la bila

    Eu acum 2 ani am fost diagnosticat cu pietre la bila vreau sa va spun ca lucrez nuaptea ca sofer de taxi si mereu am o stare de oboseala de somnolenta ....puate fi de la bila. multumesc

    10
    11

  • lili pe 23 Iun 2014, 16:50
    oboseala permanenta

    din ianuarie de cand am fost operata de tiroida simt o oboseala continua totala ,lipsa de energie si o apatie totala la tot din jur, nu mai sant activa de loc la treburile pe care inainte le faceam cu drag, totul ma plictiseste din jur si nu am chef de nimic. initial am crezut ca de la anestezie , dar vad ca sant 6 luni de la operatie si eu tot rau ma simt, obosita oricat as dormi parca nu dorm de loc.ce sa fac?ce tratament as putea lua sa-mi alunge starea asta de oboseala?

    20
    17

  • singularity7 pe 26 Sep 2013, 09:13
    oboseeala

    la fel si eu ca dv toti de aici; sint obosita si de nerecuperat este aceasta oboseala; as dori sa stiu ce dieta alimentara sa adopt pentru a putea reveni la o forma mai normala; multumesc din suflet !

    40
    6

  • Catalin pe 21 Aug 2013, 14:25
    oboseala

    Din inaltime si kg.. se deduce foarte simplu ca ai nevoie de o schimbare majora in viata ta. Consulta un specialist.. orice.. si toti iti vor spune acelasi lucru.. schimba dieta si adauga miscare.. depinde numai de tine daca vrei sau nu sa iti faci viata mai usoara... si poate mai lunga...

    10
    4

  • vasile ion sandu pe 25 Iul 2013, 21:14
    somnolenta la volan

    sint sofer de tir conduc regulamentar adica [adica nu depasesc programul ] de o jumatate de an ma simt tot mai obosit incep o zi obisnuita urc la volan merg cam 2h sau 3h fac cam 250km si i-mi vine un somn de mi se inchid ochi pur si simplu daca nu ma opresc pur si simplu adorm mi si inchid ochi daca ma odihnesc 0,30 minute conduc inca 1,45h sau chiar 2,30h si dupa aceia acelas lucru nu inteleg aspectul acesta parca se umfla ochii si-mi plesnesc pupilele am facut toate analzele si totul aproape an regula decat glicemia este de 127 restu ok nu intelg care ar fi problema am 1,65 inaltime si 95kg daca i-mi puteti da citeva sfaturi v-as fi recunoscator va multumesc

    19
    5

  • maria pe 23 Mai 2013, 13:03
    oboseala

    las si eu adresa de email,daca a gasit cineva o solutie si vrea sa-mi spuna si mie.

    31
    15

  • simona pe 26 Mar 2013, 22:56
    ce se intampla?

    buna tuturor.am o problema foarte serioasa...de o saptamana am stari de somnolenta,nu pot manca stari nervoase si tot timpul ma doare capul si stomacul.asta sa fie o boala sau din cauza stresului ca trec printr-o perioada foarte dificila si am uitat sa mai precizez ca am o durere insuportabila de burta...daca stiti ceva va rog lasati-mi mesaj.va multumesc

    10
    28

  • alexandru pe 25 Ian 2013, 00:39
    Buna

    As avea si eu o problema.Acum aproximativ 10 luni am avut o problema legata de voce mai precis nu mai puteam vorbi.Timp de 5-6 luni m-am inchis in casa la pc si nu am mai vorbit cu nimeni.Am facut f multe tratamente fara rezultat.Apoi acum 2 luni cineva mi-a cumparat un apartament si mi-a revenit vocea.Problema e ca de atunci dupa ce m-am mutat in noul apartament am inceput sa m stari de somnolenta si ameteli...V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta intr-un fel,va multumesc!

    51
    14

  • AndRutZzu pe 20 Dec 2012, 18:43
    Moto

    Pot sa i au A ul la 17 ani?

    12
    3

  • Adina pe 7 Nov 2012, 12:12
    Oboseala, somnolenta

    Buna ziua! De aproximativ 1 luna de zile am dureri foarte mari la atingerea abdomenului, sunt balonata, cefalee, senzatie de oboseala si somnolenta. Insarcinata nu am cum sa fiu pentru ca am ciclu regulat, iar medicul gastro-enterolog mi-a sugerat sa fac un examen coproparazitologic, care a iesit tot negativ. Am tot citit pe internet despre parazitii intestinali si am aproximativ aceleasi simptome, insa analizele ies tot negative.

    14
    7

  • tiberiu pe 6 Nov 2012, 11:37
    nu stiu

    buna va rog sa mi spuneti si mie dac cineva deaicia sa confruntat cu o stare care o am eu.. in primul rand imi suna urechile de nu mai pot mai ales cand ma pun noaptea sa dorm iar am momente ca cand pot sa dorm foarte bine dar nu pot manca atunci am cateo data si depresie nu mai am chef de nimica va rog un sfat am fost si la doctor mia zis ca sunt stresat dar eu nu cred ca un stres se manifesta sa mi sune urechile..

    23
    11

  • Dan pe 4 Oct 2012, 15:39
    Obo

    Care mai doriti ajutor, lasa-ti si adresa de e-mail. sa putem comunica. Facem un grup al oboselii sau ceva :) hai ca si eu sunt cu oboseala asta , dar nu trebuie sa ne speriem, trebuie sa nu ne mai gandim. Deci, adrese de mail, sa putem comunica. Sanatate!

    24
    5

  • Elisa pe 31 Iul 2012, 11:37
    oboseala inexplicabila!

    Buna...colegi de suferinta! Si eu sufar de o luna de aceasta oboseala care a aparut f brusc,fara motivatii si se manifesta prin : oboseala,dureri frunte,migrene,ameteli,lipsa puteri in picioare,insomni,lipsa poftei de mancare,stare de neliniste adica anxietate,respiratie ingreunata...dar nu din cauza caldurii...dupa cum spun altii...ci a starii pur si simplu...e ceva in neregula. Fiecare simte daca este sau nu din cauza caldurii pt ca sunt...stari apaproximativ la fel dar totusi diferite,organismul le percepe diferit. Daca gasiti un sfat bun pt rezolvarea problemei spuneti-mi si mie,va rog.!

    47
    8

  • Melissa pe 26 Iul 2012, 09:52
    Oboseala

    Buna,am 12 ani,dar nu stu ce sa mai fac:de aproape o saptamana am o stare de oboseala,abea daca pot sa stau in picioare,mai ales dimineata.Saptamana trecuta era totul bine,ma simteam bine,insa incepand de acum cateva zile,totul s-a schimbat.Nu am deloc pofta de mancare,as putea sta o zi intreaga fara sa mananc nimic fara probleme,iar din cauza asta am slabit 2 kg in 6,7 zile,si nici apa nu prea mai beau...Incerc sa ma culc mai devreme,dar starea de voma ma tine treaza,si adorm pe la 01:00 sau 02:00.Si ma trezesc foarte tarziu,pe la 12:00 sau 13:00. Nu stiu ce sa mai fac,exista vreun tratament?

    69
    17

  • osman ghiuly pe 11 Iun 2012, 16:44
    dureri de cap si oboseala

    ma numesc ghiuly am 26 de ani si ma simt foarte obosita de vreo 3 luni am palpitatii ale inimii si dureri de cap foarte puternice nu stiu ce boala as avea si mai nou im cade si parul ,inainte nu/mi cadea nici un firicel.

    33
    17

  • MARIANA pe 20 Apr 2012, 16:45
    oboseala continua -

    buna ziuz tuturor- eu, multzumesc d-nului,nu am nimc,sesi am o varsta, ma simt ca la 25 de ani-insa, prietenul meu ,are 44 de ani si munceste zi de zi, se trez zi de zi, de la 5 dimineatz si ajunge acasa la 6,30- stiu ca-i obositor programul lui,insa ,au fost zile cind a fost liber si 3 zile la rand- a dormit 3-4-ore pe zi ,si noptzile a dormit ff bine- insa se plingea la fel de oboseala si dureri de maini si picioare- sunt foarte ingrijorata ptr sanatatea lui- tot timpul este obosit- nu are pofta de mancare- are 1,80 si ceva in jur de 60 kg- a facut o groaza de analize si nimic- totul bine la analize- insa el tot asa se simte- credetzi ca, ar putea fi doar pe sistem nervos toata starea lui?si dc da.....ce pot sa fac ptr el?cum sa-l ajut-

    28
    20

  • Cosmin pe 18 Apr 2012, 23:05
    Somnolenta si dureri de cap

    Salutare mă numesc Cosmin si am 20 de ani din Constanța .de o săptămâna parca as dormi intruna dorm si mă trezesc tot obosit nu am chef de nimic mă iau durerile de cam si iar somnolenta ... Îmi poate spune si mie ce înseamnă va multumesc

    76
    14

  • Mihai pe 17 Apr 2012, 17:07
    oboseala ciudata

    O sa adaug si eu cateva randuri referitor la aceasta oboseala cronica care pare sa nu dea inapoi niciodata,practic sportul si orice schimbare o sesizez destul repede,ma simt obosit fara explicatie am scazut si in greutate. As dormi toata toata ziua daca ar fi posibil, nu am chef de nimic, adaug si dureri de cap destul de dese + usoara durere splina uneori. Daca s-a confruntat careva cu asa ceva si a ajuns la o concluzie scrieti-mi pe adresa asta de mail kkrotodbz@gmail.com

    47
    9

  • camelia pe 1 Mar 2012, 14:17
    oboseala

    Buna.am 26 de ani si un baitel de 2 anisori de cand l-am nascut am aceiasi problema,ma simt f obosita, stari de nervozitate si plictisita de orice. eu insa mananc destul de mult insa nu asimilez nimik printre care i-au si magneziu care nu ma ajuta mai deloc.Imi doresc f. mult sa imi revin pt copilul meu.Astept un raspuns de la cineva car ema poate ajuta.

    26
    7

  • madalina pe 22 Feb 2012, 15:27
    oboseala

    Am avut si eu o per de "vegetatie" insemnand oboseala nejustificata. Medici peste medici, analize si nici un rezultat concret. M-a salvat pt o per buna uleiul de catina de la hofigal si extractul de orz. Acum iar a revenit acea stare. Oricum de dormit dorm foarte mult si de asta nu am scapat nici in vremurile bune. Dar uleiul de catina de la Hofigal e f bun. Il recomand.

    28
    6

  • monica pe 8 Feb 2012, 12:05
    stare de rau

    de o saptamana am inceput sa ma simt foarte rau: ameteala, o usoara durere de cap, si oboseala cat cuprinde am fost ieri la un medic internist si urmeaza sa faca niste investigatii. mi-e teama sa nu fie ceva grav precum cancerul.

    12
    10

  • cristina pe 30 Ian 2012, 12:15
    oboseala si durere de cap

    buna, ma simt ff obosita si au inceput si durerile de cap asi dori o sugesti daca ma puteti ajuta, am facut toate analizele posibile si medici au spus ca nu amnimic ,dar oboseala continua din ce in ce mai tare si cu durerile de cap va rog un raspuns va multumesc

    38
    13

  • nutu pe 12 Ian 2012, 18:12
    buna seara

    am si eu o problema cu oboseala.de 5 luni mi-am schimbat programul la servici(muncesc zilnic acum) si de atunci nu ma mai pot odihni deloc.oricat as dormi,sunt la fel de obosit plus ca am inceput sa sforai foarte tare.imi puteti da un sfat?

    36
    7

  • nutu pe 12 Ian 2012, 18:12
    buna seara

    am si eu o problema cu oboseala.de 5 luni mi-am schimbat programul la servici(muncesc zilnic acum) si de atunci nu ma mai pot odihni deloc.oricat as dormi,sunt la fel de obosit plus ca am inceput sa sforai foarte tare.imi puteti da un sfat?

    16
    4

  • danielapop pe 18 Dec 2011, 23:03
    ceaiuri

    incercati sa faceti o cura de cateva saptamani cu ceaiuri de SUNATOARE!Cititi in internet despre binefacerile acestei plante .

    10
    4

  • corina pe 1 Dec 2011, 22:53
    ptr raluca

    pana la psihiatru, incearca si un psiholog. am avut aceleasi probleme si pe mine m-a ajutat.

    7
    6

  • ella32 pe 10 Nov 2011, 15:56
    pt raluca

    La psihiatru ai fost? Sfatul meu este sa incerci.

    4
    2

  • raluca pe 17 Oct 2011, 12:53
    oboseala, agitatie

    Am 26 de ani si ma simt si eu uneori foarte obosita cu stari de ameteala, alteori sunt ff agitata si uneori noapte sunt foarte agitata si ma trezesc de multe ori. Am facut toate analizele posibile si nu am nimic....am luat vitamine de toate felurile si tot asa ma simt.Acum merg la acupunctura si mi-am mai revenit cat de cat. Inainte sa incep sedintele de acupunctura aveam si stari de depresie si anxietate care acum s-au mai diminuat. Oricum am inceput sa ma rog mai mult la Dumnezeu si simt nevoia sa fiu mereu in stransa legatura cu divinitatea. Poate ma va ajuta Dumnezeu sa scap de starile rele pe care le am. Am invatat ca toate sunt de la Dumnezeu si trebuie sa ne rugam sa ne ierte si sa ne ajute. Sanatate va doresc tuturor si nu ezitati sa va rugati la Dumnezeu si sa-I cereti ajutorul....trebuie sa credeti cu toata inima.

    10
    6

  • mihaela pe 18 Sep 2011, 19:02
    sfirsitul care se apropie

    si eu am stari de oboseala somnolenta ,dar ce pot sa fac?am hepatita cronica cu virus C.am facut un dosar sa mi aprobe tratamentul ,dar pina atunci cred ca voi muri. ce bine te ajuta statul roman!te imbolnaveste si te lasa sa mori....oare cine mi va ajuta copilul meu???????'oare de ce e asa de grea viata asta ???????

    29
    9

  • Simon Mihai Ioan pe 28 Iun 2011, 22:30
    despre oboseala

    Despre oboseala pot spune ca e cu totul altceva ceea ce noi nu ne dam seama ...pot spune ca oboseala ascunde ceva major ....tatal meu avea stari de oboseala si transpirati ...o perioada tot obosea avea zile cand nu avea oboseli si zile cand avea oboseli pana cand sa dus la medic si medicul de la cluj a constatat ca pierdea sange prin scaun ....dupa investigatii a constatat ca avea cancer.....eu ma duc pe prejunctia ca oboseala sustinuta e cancer un inceput de cancer nu e nici e pierdere de fier nu e cu inima ca inima inteapa daca e slabita nici vb de la inima asa ca incercati sa spuneti medicului ca vreti neaparat sa fac marcarul tumoral pt linistea mea sustineti-va dorinta asta ca daca e in prima faza puteti sa scapati de cancer nu lasa-ti sa treaca timpul

    10
    9

  • dera pe 5 Iun 2011, 13:14
    si eu ma simt la fel

    nu mereu dar de multe ori ma simt foarte obosita fara motiv,am o stare si de plans cand ma simt obosita ceea ce este adevarat e ca nu beau apa multa ,beau la nevoie si asta putin am citit undeva nustiu in ce revista dintr-asta de la plafar luasem intr-o zi parca ca e ceva din cauza ca nu bei apa multa,insuficienta de apa duce la starea asta oare asa sa fie ?

    16
    10

  • Laury pe 3 Iun 2011, 00:10
    ... o oboseala...exagerata....si persistenta

    Buna. Sunt alergica la polen si i-au medicamentele prescrise de Doctor, iar din toamna o sa urmez un tratament pt dezsesibilizare. Ma apasa o stare de oboseala care persista de aproape un an. S-ar putea sa fie din cauza alergiei mele,....poate fi si alt motiv? sunt momente in care nu dau randament de loc iar concentare mea e zero, parca as fi chiar drogata uneori...ce ma sfatuiti?

    7
    10

  • Doina pe 14 Mai 2011, 00:25
    si eu ma confrunt cu starea de oboseala

    As vrea sa vorbesc cu Irina (52 ani) pe email,Doina913@yahoo.com.

    12
    9

  • DeaX pe 5 Mai 2011, 13:04
    ... 2

    am citit pe net si despre sindromul oboselii cronice si ma gandesc ca ar putea fi o explicatie... cel putin in cazul meu. ma gandesc ca daca ar fi fost vorba de o boala, pana acum as fi fost deja "oale si ulcele"... am 34 de ani, sunt cam slabuta si par anemica, dar nu sunt... sanatate tuturor!

    2
    4

  • DeaX pe 5 Mai 2011, 12:52
    ...

    may I join the club? si eu sufar de stari prelungite de oboseala, de aproape 20 de ani... la un moment dat parca n-au mai fost atat de accentuate, dar in ultima vreme sunt absolut tot timpul obosita si mi-e tare greu sa ma apuc de orice treaba, ca sa nu mai mentionez momentele in care efectiv nu ma pot concentra la nimic, motiv pt care am cam abandonat studiile universitare la un moment dat. Daca ar fi doar oboseala, ar fi ok, dar am o stare de usoara ameteala aproape continuu si tot timpul m-as prabusi pe o canapea, un scaun numai sa nu stau in picioare. Fac temperatura aproape zilnic: termometrul arata ba 35.9, ba 37.5... habar n-am daca are vreo legatura cu starea de epuizare... Practic, oboseala asta necontrolabila, aproape continua, mi-a distrus viata: n-am mai terminat facult ca nu ma puteam concentra si mi-am pierdut increderea in capacitatea mea intelectuala, nu pot sa lucrez (sunt casnica)... in marea majoritate a timpului "vegetez" in fata calculatorului...

    18
    6

  • Silvia pe 4 Mai 2011, 09:15
    oboseala sau stres pt elena

    Buna Elena, daca pot sa te ajut cu un sfat macar, asi fi multumita.Am fost si eu plecata, am trecut prin aceleasi stari.M-a salvat MAICA DOMNULUI, nu stiu religia ta dar cred ca nu fac rau nimanui. Eu pot sa-ti trimit cateva ceaiuri de ale noastre si o carticica sa te rogi. Daca esti interesata luam legatura. Mentionez ca totul este GRATIS ! Si eu am fost ajutata-ajut si eu.mai vb.

    30
    15

  • irina pe 18 Apr 2011, 15:25
    oboseala mare

    Am 52 de ani si de ceva vreme ma simt ingrozitor de obosita! Nu pot sa dorm bine, ma sufoc in somn, am apnee respiratorie! Seara cand incerc sa ma culc simt batai puternice de inima si ma apuca teama, pentru ca si mama avea asa probleme...... NU am timp sa merg la doctor, am program de dimineata si pana la 6 seara! Abia ajung acasa....Ajutati-ma, daca se poate....!

    23
    16

  • elena pe 15 Apr 2011, 21:29
    oboseala sau depresie?

    Buna eu am schimbat clima si tara de 6 luni..ma confrunt cu stari de depresie si atacuri de panica..lipsa de incredere in mine..desi acasa eram o persoana plina de viata si vesela..parca nu ma recunosc..Lucrez de 3 luni intr-un hotel mai mult seara..si desi dorm 10-12 ore..oricat as dormi am stari de oboseala simt ca as adormi in picioare si imi afecteaza capacitatea de concentrare..am facut niste analize la sange si astept rezultatul..credeti ca ar putea fi o depresie puternica sau e ceva mai mult..sunt ingrijorata..ca am un tonus scazut si oboseala, somnolenta permanenta..am si o candidoza..fac tratament desi nu stiu de unde a aparut..poate crea aceasta infectie stari de somnolenta?

    33
    9

  • marryusyca pe 17 Mar 2011, 22:37
    oboseala continua

    buna seara..ma numesc eaniceanu marius,am 18 ani si as vrea sa ma ajutati si pe mine cu niste sugestii in privinta starilor pe care le am,deci pur si simplu ma odihnesc noaptea de la 11-12 pana dimineata la 6 deoarece sunt nevoit sa plec la scoala,cateodata dorm si ziua 2-3-4 ore,,depinde..oricat as dormi si noaptea si ziua sunt obosit pe intreg parcursul zilei..ma simt fara putere,molosit,nu pot gandii prea mult...seara dupa 7-8 deja ma ia asa o ameteala si imi vine somn ...daca doreste cnva sa ma ajute si pe mine cu o sugestie va rog contactati-ma la ID Y!M marryusyca,Multumesc !!

    46
    11

  • ssimona pe 24 Feb 2011, 15:49
    oboseala epuizanta,trenanta ani de zile

    Cauza?!..aciditate in organism de la toxinele acumulate din alimentatie,etc,si totodata,implicit carente de vitaminele B,magneziu,calciu,w3,care trebuie luate doar din alimente pentru a se asimila.Si miscare.Si dormit de la 9,30 seara.Neaparat,urgent cure detoxifiere(zeolit,apa ionizata,legume).Poate fi dereglat,de asemenea un mecanism biochimic(de purificare a organismului,etc.).Pot fi ciuperci,fungi,paraziti nesaprofiti in exces fata de cei benefici. Acestia creeaza multe toxine,implicit aciditate care va corodeaza tesuturile,si organismul este extenuat de a rezista si compensa aceasta aciditate.Ficatul,si rinichii nu mai rezista,desi la analize nimic nu transpare.Dar este cu totul incredibil ca nu se gaseste nici un medic ,in Romania sa recunoasca aceste cele mai comune simtome,sa diagnosticheze,sa -ti dea niste directii,orientative pentru un profan.Fara medicamente,mai ales psihice(fara efect,sitoxice);sigur nu e psihic,decat cand toxicitatea afecteaza si creierul.

    23
    8

  • Dr. Buzoianu pe 22 Feb 2011, 19:18
    Starea de oboseala

    In momentul in care nivelul de ATP[Adenozin Trifosfat] este scazut, automat organismul dvoastra numai are ce sa consume si apeleaza la ficat[rezerva noastra de energie]. In el sunt stocate rezerve DTP[glicide]

    20
    5

  • Dr. Buzoianu pe 22 Feb 2011, 19:16
    Starea de oboseala

    Referitor la ce vi se intampla, in primul rand stresul este un factor nociv care in viata de astazi ataca sistemul vostru imunitar. Chiar daca nu aveti o viata activa sau o viata atrofa, cand apar aceste simptome este clar ca viata dvoastra nu este in regula. De fapt ceea ce se intampla in cazul vostru este la nivel microcelular mitocondriile sunt responsabile cu nivelul vostru de ATP

    25
    7

  • nicoleta pe 15 Feb 2011, 17:57
    mai multe stari

    buna ziua! de mai bine de o luna, ma simt foarte obosita, am dureri mari de mijloc, iar de cateva zile ma dor foarte tare oasele din tot corpul, plus ca am dureri in gat, cand imi e frig cand simt ca explodez de cald, si am si stari de voma si uneori balonare! daca ma pupeti ajuta chiar va rog..... specific ca am 26 de ani

    23
    15

  • cercetati pe 1 Ian 2011, 23:14
    mai departe

    Cardiace: 1. Aritmie 2. Fibrilaţie arterială 3. Tahicardie (palpitaţii) 4. Încetinirea inimii 5. Angină pectorală 6. Creşterea tensiunii 7. Scăderea tensiunii Respiratorii: 1. Astm 2. Respiraţie insuficientă 3. Dureri în piept 4. Iritarea nasului Vizuale: 1. Vedere înceţoşată 2. Focalizare greoaie 3. Presiune în jurul ochilor

    48
    12

  • Cercetati pe 1 Ian 2011, 23:11
    mai departe

    Câteva dintre simptomele comune întâlnite atât la aspartam cât şi la glutamat:Neurologice: 1. Depresie 2. Hiperactivitate 3. Reacţii de furie 4. Migrene 5. Ameţeală 6. Dezechilibru 7. Dezorientare 8. Confuzie mentală 9. Anxietate 10. Atacuri de panică 11. Modificări de comportament 12. Probleme de comportament 13. Atenţie deficitară 14. Letargie 15. Somnolenţă 16. Insomnie 17. Paralizie 18. Sciatică 19. Vorbire inconsistentă 20. Frisoane 21. Pirderi de memorie

    33
    8

  • din curiozitate pe 1 Ian 2011, 23:05
    cititi etichetele

    Vedeti ce mancati! Aflati despre efectele glutamatului de sodiu si a celorlalti aditivi. Lauti pt inceput un plic de vegeta si cautati pe internet semnificatiile "ingredientelor", e-urile si apoi o sa intelegeti.

    16
    11

  • Cosmin pe 9 Nov 2010, 16:53
    oboseala lipsa de concentrare

    Salut am 17 ani si ma simt obosit aproape tot timpu nu am chef de nimik as sta si as dormi toata ziua,ce sa mai zic de activitati fizice 3 etaje daca urc zici ca alergai 2 km dar nu tot timpu am aceasta oboseala cand sunt pe afara nu mai resimpt aceasta oboseala . Poate oare din cauza ca nu mai prea fak sport,si mai ales ca in ultima vreme am avut parte numai de necazuri -am 2 coaste rupte ,acum cu scoala si cu oboseala asta accentuata si altele . Poate e stresu si nu stiu eu cum ma afecteaza :)

    8
    6

  • octavian pe 28 Oct 2010, 17:37
    obosit

    Mai fratilor am 18 ani ,si sunt obosit mai tot timpu,adica: cand ma culc seara pe la 11-12 si ma trezesc dimineata parca nu dorm deloc,in schimb cand ma culc pe la 3-4 si ma trezesc la 7 sunt bun de orice ,parca hibernez 1 luna .iar pe zi casc intr-una ,(si cand ma culc la 11 si cand ma culc la 3)nu mi explic ,cum e posibil ?

    13
    10
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod