Cum tratam arsurile pielii?

Unele dintre cele mai dureroase accidente casnice sunt reprezentate de arsuri mai mult sau mai putin grave. Este important sa stim ce trebuie si, mai ales, ce NU trebuie facut in asfel de cazuri. Iata cateva sfaturi importante despre cum tratam arsurile pielii.
Unele dintre cele mai dureroase accidente casnice sunt reprezentate de arsuri mai mult sau mai putin grave. Este important sa stim ce trebuie si, mai ales, ce NU trebuie facut in asfel de cazuri.

Arsurile pot fi produse de obiecte sau lichide fierbinti, aburi, foc, soare, radiatii, electricitate si substante chimice.

Cum tratam arsurile pielii: de cate tipuri sunt arsurile?


In functie de gravitate, arsurile pot avea 3 grade:

  • arsuri de gradul 1: sunt limitate la stratul superficial al pielii (epidermul); leziunile sunt rosii si dureroase, usor umflate, iar pielea se poate coji dupa 1-2 zile.
  • arsurile de gradul 2 sunt mai profunde, afecteaza si al doilea strat al pielii (dermul), sunt foarte dureroase si se formeaza basici; pielea este foarte rosie, cu un aspect patat, iar edemul poate fi semnificativ.
  • arsurile de gradul 3 afecteaza toate straturile pielii, care capata un aspect negricios; sunt putin sau deloc dureroase, pentru ca nervii sunt distrusi.

O arsura de gradul 1 de mici dimensiuni poate fi tratata cu usurinta acasa. Dintre arsurile de gradul 2, necesita vizita la medic cele cu un diametru mai mare de 5 cm, cele localizate pe fata, maini, picioare, zona genitala, fese sau articulatii mari.
Orice arsura de gradul 3 necesita ingrijire medicala de urgenta.

Cum tratam o arsura minora acasa?


1. Zona afectata se va tine sub apa rece de la robinet timp de 10-15 minute. Daca aceasta nu este disponibila, zona se va acoperi cu comprese umede reci. Apa rece va calma durerea, va inlatura senzatia de fierbinteala si va preveni extinderea arsurii. NU se va aplica gheata direct pe rana! Aceasta poate produce degeraturi si poate agrava arsura.

2. NU se va aplica unt sau uleiuri la nivelul ranii! Acestea vor retine toata caldura in interiorul tesuturilor, crescand astfel posibilitatea de extindere a arsurii si de dezvoltare a unei infectii.

3. Un alt aspect important de precizat cand discutam despre cum tratam arsurile pielii este ca dupa racorirea regiunii afectate se poate aplica o lotiune calmanta care va preveni uscarea pielii.

4.
Urmatorul pas este acoperirea zonei cu un bandaj steril. Acesta nu trebuie sa fie foarte strans, pentru a evita presiunea la nivelul leziunii.

5. In caz de aparitie a basicilor, acestea NU se vor sparge! Ele se vor vindeca spontan. In caz ca se sparg singure, zona respectiva se va spala cu blandete cu apa si sapun, apoi se va aplica un unguent antibiotic (Baneocin, Dermazin, Fucidin) si un bandaj care sa protejeze leziunea. Pielea moarta care a format basicutele sparte poate fi indepartata.

6. Pentru durere se poate folosi paracetamol, aspirina sau algocalmin.

Cum tratam o arsura majora?


1. Consultul medical este obligatoriu!
2. Hainele lipite de arsura NU vor fi indepartate!
3. Rana va fi acoperita cu o compresa sterila sau un cearceaf curat.

Nu se vor folosi paturi sau prosoape care au tendinta sa se lipeasca de rani.
4. NU se vor aplica unguente si NU se vor sparge basicile!

In cazul arsurilor superficiale trebuie acordata o atentie speciala semnelor de infectie: intensificarea durerii, inrosirea accentuata a pielii, umflarea zonei respective sau aparitia puroiului. In cazul aparitiei oricaruia din aceste semne se impune vizita imediata la medic. Pe parcursul vindecarii pielea poate manca, insa nu trebuie scarpinata si nici nu trebuie incercata indepartarea straturilor superficiale. Trebuie retinut ca zona respectiva va fi mai sensibila la razele soarelui timp de un an de zile, deci trebuie protejata.

Speram ca aceste sfaturi despre cum tratam arsurile pielii v-au fost de folos.

Va invitam sa ne scrieti si in sectiunea de comentarii.

 

Comentariile 1-50 din 94

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Robert pe 11 Mai 2021, 23:00
    Acutil

    Cat de buna este crema Acutil? https://www.mattca.ro/fucidin-20-mg-g-crema-x-15-g

    0
    0

  • bogdy pe 26 Mar 2018, 20:51
    arsuri

    calmezi durerea pe loc cu ULEI de CATINA la arsuri. (Se unge arsura cu ulei de Catina). Este foarte eficient si la cura de slabire si micsoreaza colesterolul, dar pentu acestea doua trebuie baut. trei lingurite de cafea de trei ori pe zi.timp de o luna. Se face doua luni pauza si se repeta de trei ori pe an.(dupa fiecare cura se face pauza doua luni ).

    0
    0

  • ileana pe 25 Mar 2017, 10:48
    tratamente ptr arsuri

    domnilor daca stiti tratamente creme scrietile sa afle lumea sa le foloseasca..... nu e-mail.... telefon eu sint in CANADA ,,,,e o tara ca oricare alta doctori sint la fel e greu peste tot in lume DACA sinteti seriosi scrieti la comentari dati sugesti NU lasati oameni sa sufere sau vreti bani DOAMNE UNDE AM AJUNS ? Rominu vesnic nu e satul

    1
    0

  • nicolaie pe 15 Nov 2016, 16:00
    arsura cu benzina

    dupa operatii plastice au ramas multe rani cum sale tratam in mod casnic

    2
    0

  • lory pe 20 Sep 2016, 12:10
    arsura

    buna acum 9 ani mam ars cu foc provocat de benzina.am facut mult timp tratamen si operati ,acum am pe fata roseata de la arsura.cum asi putea indeparta roseata de pe fata?

    0
    0

  • danyela81 pe 2 Iun 2015, 21:59
    Arsura la picior

    Buna seara,acum doua saptamani m am ars cu untura fierbinte pe picior (la 2 cm de unde se termina degetele)de marimea unui banut.Problema este ca aveam ciorap fin si pana l am dat jos a durat ceva vreme. Arsura a fost destul de adanca,in afara de durere am piciorul destul de umflat.Am fost si la urgenta(unde m au tratat cu indiferenta,un bandaj si o reteta de antibiotic) si la dermatolog unde mi s a prescris fuiducin si antibiotic de 1000 mg timp de 5 zile.Rana s a micsorat dar umflatura nu :( ce sa mai fac???

    12
    3

  • Andreea pe 1 Mai 2015, 12:13
    Arsura

    Acum 3 sap m.am ars pe fata cu o crema...mi s.a facut coaja si a picat ,dar acum am 2 pete ,o sa dispara sau o sa ramana asa?

    10
    6

  • carla pe 2 Apr 2015, 14:47
    arsura de grad 2

    copilul meu de 6 ani a suferit o arsura de grad 2 pe fata(obraz si nas).I s-a aplicat nitrat de Ag ,dupa o saptamana a fost indepartat,ni s-a spus ca nu ii va ramane nici un semn.Sunt 2 luni de atunci,dar nasucul si obrazul sunt tot rosii.Oare i se duce in timp sau va ramane cu semn?

    9
    1

  • george pe 1 Mar 2015, 20:00
    unguent flaminal forte

    De 2 zile mam oparit cu ulei pe mana si picioare de gradul 2 folosesc o crema FLAMINAL FORTE pe baza de silicon la maini si la picioare ca este mai grav SILCOVIT calmante OPTALGIN nu stiu unde se gasesc ,peste 10 zile o sa revin cu informatii mentionez ca ma tratez la cel mai bun medic in domeniu din america va pot ajuta cu sfaturi daca va sunt de folos.

    12
    2

  • daniela pe 8 Ian 2015, 19:20
    pete pe fata..

    am avut arsuri pe fata si am ramas cu pete. ce creme pot folosi. am folosit dermazin

    16
    4

  • Madalina pe 24 Sep 2014, 22:00
    arsura pe picior

    Buna!Ma numesc Madalina .Am 11 ani.Astazi mam fript cu apa clocotita pe piciorul sting si am arsura de gr. 1. Pielea sa inrosit si pe rana a inceput sa curga un fel de apa .Ma ustura tare. Puteti sami acordati un ajutor va rog!!!

    43
    11

  • rebeca pe 10 Iun 2014, 14:36
    arsuri

    buna, de curand am folosit o crema pentru pete, preparata la farmacie, fara un prospect, a doua zi dimineata aratam ingrozitor, pielea arsa si usturimi. folosesc doar ulei de rosa masqueta si luminita de seara, ar trebui sa mai folosesc si altceva?

    33
    17

  • remus pe 2 Iun 2014, 20:24
    arsura de 120% cu apa de la maisina

    cum ma poat trata sa nu imi ramana cicatrici arsura de gradul 1 si 2 am pe mana stanga sa besicat toata mana am spalat mana cu apa si sapun si sa decojit piele aproape 80 %din suprafata mainii stangi am o crema ce ma dau cu ia se numeste immerci H3 ma dau cu ea de vreo 3 zile si cand las mana in jos ma doare de ami amorteste toata cand o ridic spre piept e mai bine ce ami recomandati sa ma ung sa nu imi ramana semne si cicatrici ...astept un raspuns va multumesc //// REMUS TM

    12
    10

  • Arsuri pe 8 Apr 2014, 22:31
    Intrebare

    Buna seara am arsuri de gradul III-IV in urma unui incendiu/explozii care a avut loc in casa. As dori sa vorbesc cu mai multe peroane care au aceasi problema. Stii cineva un site sau un grup al persoanelor care au suferit arsuri? Va multumesc

    29
    8

  • adelina pe 13 Mar 2014, 15:51
    arsura pe picior cu apa clocotita

    Buna ziua de o saptamana m-am ars la picior cu apa clocotita si ma ustura foarte tare si nu stiu ce sa fac . m-am dat cu rivanol da de geba si nu ppot sa merg bine cu el . ce pot sa fac ca din senin mi s-a unflat si piciorul

    34
    12

  • DANIELA pe 17 Dec 2013, 10:48
    Arsura de gradul II cu apa clocotita

    Buna!Acum o saptamana m-am ars cu apa clocotita pe piciorul drept de la genunchi pana la laba piciorului. Cel mai rau este ca nu pot indoi piciorul . M-am dat cu dermazin o data pe zi si cu ulei de lavanda de doua ori pe zi. Am avut basici care s-au spart ,iar acum zona este foarte rosie . Ce ma sfatuiti sa fac? Este bun tratamentul ?Cand se vor vedea primele semne de vindecare?

    62
    21

  • camy pe 4 Nov 2013, 23:37
    Arsura cu CEARA

    pt.AUREL Date cu NEOPREOL- unguent,e 22 lei produs de Antibiotice SA IASI,il gasesti in farmacie. Eu m-am dat,am 5 saptamani azi,deja se reface pigmemtul pielii. IMPORTANT...suprafata afectata sa fie data cu unguent mereu (chiar daca mai murdaresti hainele sau lenjeria de pat - se spala DAR ... refacerea pielii tale fara semne e MAI INPORTANTA) MULTA SANATATE TUTUROR !

    43
    21

  • aurel pe 4 Nov 2013, 14:01
    arsura

    buna ma numesc Zagara Aurelian am 23 ani s-i acum 20 zile m-am ars cu benzina pe piept mana dreapta s fata am fost la spital 10 zile mia trecut usturimea da e pielea rosie cu ce sa ma dau va rog

    8
    8

  • elena pe 13 Oct 2013, 00:20
    ajutor pentru aesuri!

    azi m am ars pe fata si buze cu apa fierbinte,am fost la urgente ,sunt arsuri de gradul 1 si 2,ce pot face sa nu raman cu semne,msc din suflet

    19
    10

  • cristina pe 2 Sep 2013, 23:00
    arsura

    buna...acuma 4 ani ma-m ars cu ulei pe mana si am pe mana dreapta am o pat mare si se vede foarte urat ca si cum as fi murdara.... ce imi recomandati? multumesc

    29
    18

  • cocan corina pe 6 Aug 2013, 16:59
    CORINA

    M/am ars cu ulei pe toata mana cand m vrut sa prajesc niste aripi si mi sa facut niste basicci mari si nu stiu ce sa fac va rog sa imi dati si mie un sfat

    34
    16

  • eduard cantaragiu pe 8 Iul 2013, 14:49
    M-am ars la san!!!cu supa oparita!!

    Vreau sa ma ajutati si pe mn acum zece zile, am pus un pui la fiert.si am luat o cana de zeama clocotita,si am scapat-o pe san.Acum am o rana,si nu se mai face ! am dat cu rivanol sa nu se infecteze si cu spray(oximed) va rog spunetimi si mie ce sa mai fac1multumesc, doresc un raspuns cat mai rapid!!!

    31
    15

  • mariea2001 pe 16 Mai 2013, 11:01
    metode vechi

    Bunica mea, trata arsurile in felul urmator: stingea varul de cu seara, dimineata lua apa de var limpede si o amesteca cu ulei, proportie 1 cu 1 , si obtinea o emulsie pe care o aplica pe rani de vre-o 4-5 ori pe zi, in prima faza chiar mai des, cum incepeau durerile. Se simtea o racorire a locului afectat si aveam o senzatie de bine. . Dupa 2 saptamani, cei tratati astfel, nu mai prezentau nici o urma de arsura. Multa sanatate!

    24
    0

  • adutzu pe 29 Mar 2013, 23:48
    Produc o crema 100% naturala pt arsuri de orice grad,pt nu a ramanea cu sechele

    adutzu_2feb@yahoo.com acesta este e-mailul

    15
    3

  • adutzu pe 29 Mar 2013, 23:44
    Produc o crema 100% naturala pt arsuri de orice grad,pt nu a ramanea cu sechele

    buna ziua ma numesc ady sunt din suceava.acum cativa ani un verisor sa ars foarte grav pe plita cum era pe la tara,la internat in spital si il bagau intr-o cada cu apa rece sa scape de durere.medicii au dat verdictul ca va ramane cu sechele toata viata.lau tinut un timp in spital ii decojeau pielea arsa cu penseta...acum vine MOMENTUL in care mama mea afla si ii spune surorii ei sal ia acasa pe baiat.medicii au zis daca il vor acasa il iau pe propria raspundere,au semnat si lau luat acasa... -DETIN POZE CARE ARATA CUM ERA INAINTE SA INCEAPA TRATAMENTUL SI DUPA CE LA TERMINAT. -cand sa dus la spital sa le arate medicilor ca e vindecat fara nici 1% semne nu lea venit sa creada,detin marturia unui medic care pur si simplu a ramas socat si de atunci tin legatura cu el pt cei care vin in spitale cu asemenea rani grave, -NU ESTE O FARSA ROG PT CEI CARE DORESC SA AIBA O SANSA SA NU O RATEZE,AS SCRIE MULT MAI MULT DAR ASTEPT MESAJELE VOASTRE PE E-MAIL SAU NR DE TELEFON 0741627043

    17
    4

  • alexandra pe 4 Dec 2012, 14:01
    arsura gradul 2

    buna ziua.Acum 3 saptamani am fost internata in spital pentru operatie,dupa operatie mi s-a pus o sticla cu apa calda(asa au zis ele) intre picioare.Eu nu stiu cat de calda era pentru ca eram anesteziata de la mijloc in jos si nu am simtit decat seara cand a trecut efectul anesteziei ca ma usturau gambele.o asistenta care s-a ocupat (la 2 zile dupa) de arsuri a zis ca era arsura de gradul 2 si mi-a zis sa imi dau cu crema galbenele sau carpicon.Doamna doctor nu a zis nimic pentru ca nici nu m-a bagat in seama.Problema e ca arsura a facut coaja dar a inceput sa se deplaseze de pe margini,din rana curge un lichid galben-maroniu si are un miros ciudat.Am luat antibiotic amoxiplus care mi l-a retetat medicul de familie,dar e posibil sa fac infectie?Stiti cumva un medic care sa se ocupe de asa ceva in zona prahova sau brasov?multumesc

    17
    10

  • poputoaia maria pe 28 Sep 2012, 11:51
    arsura pe fata de 7 cm pe partea stanga a fetii langa ochiul stang.

    am fost la medic,mi sa dat crema,cu galbenele si propolis,un spray oximed,o crema,kraucer bio.le folosesc pe fiecare in parte la trei ore,dar dimineata cand ma trezesc,pe arsura am un strat galbui,putin tare,pe care il inmoi cu crema,dupa care ma spal,cu apa calduta,dar arsura mea are deja 4 zile si nu da nici un semn de vindecare,ba chiar din unele locuri,cand curat arsura curege sange.cand folosesc oximed arsura ma doare,ustura foarte tare,simt cami crapa fata,ce trebuie sa fac?sa se usuce macar.??????????????

    26
    6

  • Amira pe 15 Aug 2012, 02:08
    M-am ars si ma doare f tare

    Buna, m-am ars pe picior cu fierul de calcat, pielea este rosie,vanata si este ca o piele ce se ia cand te bronzezi... ma ustura f tare nu stiu ce sa mai fac, mam dat cu spray oximed si stau cu ventilatorul la picior ca sa imi ''calmeze durerea''... va rog ajutati-ma, caci nu mai suport durerea asta!!!

    35
    18

  • Olteanu Adriana pe 1 Aug 2012, 13:36
    Cicatrice in urma arsurii

    Am fost oparita cu untura la varsta de 2 ani si 8 luni si mi-a ramas cicatrice pe mana stanga,piciorul drept si pe burta.As vrea sa stiu daca le pot indrepta intr-un fel ca sa nu mai am niciun semn,multumesc!

    30
    8

  • cristina pe 31 Mai 2012, 11:08
    provocare sare si gheata

    Buna ziua . am facut acum 2 zile o provocare cu sare si gheata pe ambele maini si m-am inrosit si umflat foarte tare pielea ma ustura foarte tare si nu stiu ce sa aplic, ce imi recomandati? Multumesc.

    22
    8

  • cristina pe 31 Mai 2012, 11:08
    provocare sare si gheata

    Buna ziua . am facut acum 2 zile o provocare cu sare si gheata pe ambele maini si m-am inrosit si umflat foarte tare pielea ma ustura foarte tare si nu stiu ce sa aplic, ce imi recomandati? Multumesc.

    12
    0

  • vilceanu gilia pe 23 Apr 2012, 00:03
    arsura gr2si3copil

    sant din ph loc puchenii mari dn1 si la noi e cineva care are o alifie de fripturi foarte buna dar care se poate folosi dupa trecerea pericolului de infectie in ziua de azi imunitatea copiilor este slaba si riscul infectiilor este mare ;pt ca eu cand aveam 3ani m-am oparit la maini si m-am tratat cu aceasta crema ,dar noi eram hraniti altfel,natural fara e-uri, corpul a rezistat,dar copilul meu ce rezistenta sa aiba cand nimic din ce mananca nu e natural?asa ca mergeti intai la medic si dupa pericol puteti folosi ce creme va pica in mana

    7
    0

  • vilceanu gilia pe 22 Apr 2012, 23:51
    arsura gr2si3copil

    am baietel de 7ani si acum 3zile sa oparit cu apa fiarta pe coapsa si picior am mers cu el la urgente si ia aplicat ung dermazin credeti ca nu are nevoie si de antib oral?vaccinul antitetanos il ajuta cu ceva?si febra a facut 2zile sa fie oare de la vaccin?

    7
    7

  • liliana pe 20 Mar 2012, 15:17
    arsura cu benzina

    acum 3ani am suferit o arsura de gr.3-4pe fata si brate.am ramas cu semne in jurul gurii si pe antebrate.nu sunt numai pete ci am si piielea incretita la miini iar la gura citeva striatii.imi puteti fa sfaturi,rog?

    11
    3

  • Marina pe 1 Mar 2012, 22:13
    tratament cicatrici

    Pentru tratamentul cicatricilor in urma unei arsuri cu ulei eu folosesc Curiosin, Contractubex si Cimeosil. Diferente de la o zi la alta nu sunt, in schimb sunt de la luna la luna..asa ca va recomand cu incredere aceste geluri.

    13
    1

  • mihaela mi pe 14 Feb 2012, 10:29
    cum sa raman fara semne

    Buna, Ma numesc Mihaela si akum 2 zile am suferit niste arsuri la nivelul fetei.Am ajuns direct la urgente,m-au vazut trei medici si mi-au spus k o sa raman k cicatrici.Ma poate ajuta cineva,va rog.... Crema de galbenele ma poate ajuta,desi mi-au spus sa nu folosesc asa ceva.Am cunostinte care au mai avut asemenea incidente si nu au ramas cu cicatrici.Arsura mi-au spus k este de gr I-II.

    6
    5

  • bianca pe 14 Feb 2012, 09:49
    pt arsuri cu uleiul de la prajeli....

    va recomand dermazin....este ff bun...

    30
    6

  • roxana pe 21 Ian 2012, 02:58
    arsura gradul II - III labele picioarelor

    buna acum 2 luni am avut un accident cu niste apa clocotita,am scapat-o pe picioare,mai exact pe labe..mi s-a luat pielea deodata si am facut basici.m-am dus la urgenta la spital,mi-au facut anestezie generala,m-au curatat in sala de operatii pt ca erau afectate si venele...ma dezinfectau,ma pansau in fiecare zi insa nu mi-au dat si nici nu mi-au zis sa iau antibiotice fapt pt care am facut infectie..aveam labele picioarelor cat capul de umflate,nici nu puteam merge...credeam ca stiu doctorii ce stiu acolo. am stat internata o luna de zile,am folosit 3 saptamani panthenol spray si dermazin pana mi-au trecut ranile deschise...am tras o durere inimaginabila oricum. acum am 2 luni jumate de la intamplare si am ramas cu pete foarte rosii,inca e pielea subtire in zona,folosesc mereu unguent de galbenele dar am o mare indoiala,deoarece dupa felul cum arata cu siguranta vor ramane petele vizibile. ce-mi recomandati sa folosesc pt un efect mai "invizibil";)).multumesc

    20
    5

  • miha pe 1 Ian 2012, 15:37
    cel mai bun remediu este apa rece

    Eu locuiesc in Anglia,si acum 2 luni m-am ars foarte tare pe fata si maini.Va spun sigur apa rec de la robinet este cel mai bun remediu pana poti ajunge la doctor,orice altceva pui pe zona arsa poate provoca arsuri.Acum nu stiu cum a-ti putea sa puneti altceva doamne!pt ca apa rece de fapt te ajuta sa nu te mai arda asa tare,imediat ce nu aveam apa rece pe arsuri ma ardea ingrozitor:( M-au consultat mai multi doctori pt ca era vorba de 2 zone sensibile,fata si maini,nervi multi.Dr mi-au confirmat singurul lucru pe care il poti face apa rece continuu,nimic altceva.Dupa ce s-a calmat arsura nu te mai arde poti sa dai cu crema ,eu am folosit de galbenele,ca tmai rece de la frigider,apoi in zilele urmatoare rema la temperatura normala.La mana pt ca nu am tinut prea multa apa,deoarece eram f preoucupata de fata mi-a afcat mai mult pielea,mi-au pus ei un bandaj special pt asaceva,a trebuit sa dorm cu mana riidicata si fata in sus,sa nu existe riscul de a se unfla.in cateva zile pielea arsa s-a facut maronie si s-a cojit de la sine.In cca o saptamana nimeni nu ar fii zis ca am fost arsa.

    36
    7

  • cristina pe 6 Nov 2011, 15:06
    arsura ce crema de zahar ars

    m-am ars cu crema de zahar ars scoasa cratita direct din cuptor s-a varsat direct pe piept si pe sani cu ce sa mai dau sa nu ramana cicatrice pe decolteu si sani?

    15
    7

  • cristian pe 4 Nov 2011, 09:06
    Alifie pentru arsuri de toate gradele...vindeca foarte repede si nu lasa urme...

    Va pun la dispozitie o alifie preparata din ingrendiente naturale pe baza de miere, vindeca foarte repede si nu lasa nici un fel de urma, reteta este foarte veche si e garanta 100% nu a dat gres nici o data. Pentru amanunte trimitei un email pe Stoian_cristian92@yahoo.com cu un numar de telefon si va voi contacta.Va multumesc

    13
    7

  • savu nicoleta pe 12 Sep 2011, 22:13
    arsura cu ulei incins de gradul 2 si 3

    mi s-a recomandat sa folosesc gel Cimeosil ,impotriva cicatricelor,as dori sa stiu daca este bun?multumesc

    16
    6

  • Iulia pe 31 Aug 2011, 20:28
    Deci

    Eu m am ars acum 2 sapt cu ceara,din instinct am pus apa rece si am tras ceara(cu tot cu piele) am pus mana sib jet de apa rece circa 10 min dupa care am fugit la doctor,doctora mi a spus ca am procedat foarte bine pt ca apa rece a impiedicat ca arderea sa fie si mai profunda,dupa care mi a dat antibiotice 15 zile sa nu fac infectie si un calmant pt dureri.timp de 1 saptamana am curatat o data pe zi rana cu antiseptic,am lasat sa se usuce cateva minute dupa care am pus pansamente betadinate(ajuta la vindecare,sterilizeaza si usuca rana) dupa care am pus o bucata de pansament pliata ib doua dupa care bandaj putin elastic(iti permite sa misti mana si lasa pielea sa respire) cand trebuie sa schimbi bandajul(1 data pe zi) in primele zile se mai lipeste,aplici antiseptic lasi un minut dupa care dezlipesti usor.Dupa ce sa facut coaja pui doar bandaj cabd iesi afara sau cand dormi,dupa ce sa luat coaja in intregime poti aplica o crema cicatrizanta.Sper sa va fie de folos,mie a inceput sa mi cada coaja si arata mai bn decat ma asteptam.

    11
    3

  • Angheluta radu pe 14 Aug 2011, 20:08
    arsuri

    Am avut in Germania un accident , o arsura cu foc la mana stanga de gradu 3 .am fost operat acolo ,grefa, dar nu a reusit prea bine. au mai ramas niste semne de care vreau sa scap si nu stiu cum. Daca ma poate ajuta cineva cu un nume de crema . am auzit ca Cicatrinol era foarte bun, dar nu stiu daca se mai gaseste.

    9
    2

  • cosmina pe 12 Aug 2011, 16:39
    arsura de gradul 2

    Buna. Am suferit o arsura la mama cu ceai si am folosit crema de galbenele. Mi s-a luat pielea desi zona nu e vindecata in totalitate . Crede-ti ca o sa imi ramana cicatricie ? ce ar trebui sa fac?? Va rog sa imi da-ti un sfat . multumesc.

    20
    6

  • simona pe 30 Iul 2011, 22:33
    arsura gr3 60%din supr corpului

    am suferit arsuri gr3 mai am sanse de vindecare?sunt mai grave pe abdomen.se mai poate face cv ptrmn?multumesc ptr sfat.

    14
    0

  • deea pe 23 Iul 2011, 18:25
    racomandari

    puteti incerca cu DERMAZIN

    11
    1

  • adelyna pe 18 Iul 2011, 15:45
    ...arsuri

    Cand eram mai mica de vreo 5-6 ani cred,am fost in vacanta la buncici bunica sh bunicul locuiesc in aceeasi curte cu nora lor,mai au o fata de diferenta mica de varsta avea cam 15 anii atunci si cum era la tara si demult trebuia sa incalzeasca apa pe aragaz ( acum am 14 ani) era foarte fierbinte find k uitase de ea,cand si`a adus aminte de apa a oprit aragazul sh a iesit in curte sa puna in lichian,eu era lipicoasa de la bomboane sh am bagat mana in apa imediat dupa ce a pus`o in lighian,tin minte k am urlat k din gura de sarpe,norok ca nora bunicilor avea un spray pt. arsuri m`a dat cu el si acum nu am nici o urma...

    4
    1

  • sandu ionela pe 5 Iul 2011, 17:23
    arsura cu ulei de gradul 2

    mam ars foarte tare cu uleiul nu puteam sami misc mana deloc si nici sa dorm dar un medic foarte bun di mangalia mia recomandat unguientul cicatrizin din plante ma duu cu el de 4 zile intruna si vreau sa zic ca sunt alt om nu ma mai doare si deja imi trece si nici semn nu imi ramane

    10
    6

  • Maria pe 7 Iun 2011, 15:23
    Cicatrice

    BUna...am 16 ani si in umra cu 12 ani m-am ars cu apa clocotita ......m-am operat...mi-am pus grefa(?)... iar acum e ingrozitorX_X....se vede f urat si sufar foarte mult din cauza asta..(nu pot purta haine mai scurte,nu pot sa ma duc la piscina cu pr etc)dak stiti niste soluti....va rog zice-ti:D.....app cn mai este in situatia asta?:-<

    13
    6
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod