Albirea dintilor acasa

Albirea dintilor se poate face pe cale naturala acasa, fara ajutorul medicului stomtatolog?
Buna, ma numesc Floriana si sunt din Oradea. As vrea sa va intreb daca albirea dintilor se poate face pe cale naturala acasa, fara ajutorul medicului stomtatolog. O prietena m-a sfatuit sa ma spal pe dinti cu bicarbonat de amoniu. Este sanatos? Are efecte secundare? Chiar albeste dintii? Astept cunerabdare raspunsul dvs. Va multumesc anticipat, Floriana

Dr. Gabriel Cervatiuc, medic stomatolog, raspunde:

Albirea dintilor se face cel mai bine prin igiena zilnica. Este cea mai naturala cale de a pastra dintii albi, concomitent cu reducerea consumului de ceai, cafea, vin rosu sau tigari.
Bicarbonatul de amoniu intra deja in componenta unor produsecomerciale (pastele de dinti cu "baking soda").

Eu personal nu recomand utilizarea lui ca atare si va sfatuiesc sa folositi o pasta cu grad mediu de abraziune si care sa contina si bicarbonat. Exista si metode de albit dintii acasa dar acestea se aplica numai sub control medical deoarece prezinta un foarte mare grad de risc pentru structurile dure dentare (smalt).

Daca totusi doriti asa ceva va recomand sa luati legatura cu un coleg din zona in care locuiti si cu siguranta va va recomanda ceea ce este mai bine pentru dumneavoastra.
 

Comentariile 51-71 din 71

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • :)):)) pe 29 Aug 2010, 01:47
    ..

    Io ma spal de 10 ori p zi dupa ce mananc si un covrig si tot degeaba =)))

    4
    2

  • catalina pe 21 Aug 2010, 14:55
    m

    nu stiu daca e asa.eu ma spal in fiecare zi pe dinti si nu ii am albi ca ai unei vedete/:)

    3
    1

  • gabi pe 24 Iul 2010, 20:51
    HHAHAH

    CAND VA VAD =)) imi vine sa rad pasta de dinti si atat,timp de max 2 luni ii ai mai albi ca orice vedeta ;)

    3
    1

  • Cristina pe 7 Iul 2010, 12:51
    albirea dintilor

    ca sa-ti albesti dintii cred ca mai intai trebuie renuntat la cafea si alte chestii care conduc la pierderea albului. tot important este sa te speli de minim doua ori pe zi, iar legat de albirea la cabinetele stomatologice este cu dus si intors. ei nu recomanda gelurile de albire, insa daca mergi la ei iti fac albire tot cu gel pe baza de peroxid. eu am folosit un gel luat de pe kitalbiredinti.ro si chiar a avut efect.

    2
    3

  • miha pe 2 Iul 2010, 17:28
    dintzii:D

    multi dintre noi au probleme cu dintzi, multi cred ca sant prea galbeni si ca nu vor putea niciodata "sai salveze".eu folosesc o pasta de dinti f buna...[blend-a-med 3d white]va recomand so folositi.dar asa cum au mai scris si altii este important sa te speli pe dinti nu doar sa cumperi anumite produse pe care le folosesti timp de cateva luni fr a mai face nimic in plus.sarea si bicarbonatul sunt bune folosite impreuna sau separat.incercati sa beti apa cu lamaie si apoi spalativa pe dinti se albesc daca stai in fiecare zi sa controlezi.puteti de asemenea sa folositi exaact pontul meu.mananc lappte praf in fiecare zi pana se lipeste pe dinti apii ma spal pe dinti nu se observa chiar de prima dt dar flosind toate aceste ponturi nu numai de la mn

    7
    1

  • marius pe 28 Iun 2010, 21:28
    dantura alba

    fratilor.in primul rand lasati dracului tigarile si reduceti cat de mult puteti cafelele si sucurile acidulate.mai apoi spalati-va dintii de minim 2 ori pe zi,daca se poate dupa fiecare masa.voi aveti pretentii la dinti albi..orice cere un sacrificiu..dintii albiti cu fel si fel de prostii nu va fac bine..incercati merele..morcovii..albul dintilor nu ascunde tartrul si cariile si nici dintii lipsa..asa ca mai ganditi-va odata inainte sa dati banii pe prostii care in loc sa va ajute va nenorocesc dintii.

    3
    1

  • lili pe 19 Iun 2010, 22:38
    of.........dantura.....

    Dintii nu se albesc,practic cu nimic.Sunt intr-u fel sau altul de la mama-natura.Si mie mi-a fost putin jena cand medicul meu stomatolog nu-mi gasea o culoare apropiata pentru o coronita,deoarece am o culoare galbuie la dantura.Dar consider ca o dantura sanatoasa,o respiratie proaspata,conteaza mai mult decat culoarea.

    4
    2

  • dinti de caine pe 22 Mai 2010, 14:51
    buna

    e buna sarea parerea mea da numai un kg pe zi trebuie baut dupa fiecare masa

    8
    2

  • emma pe 5 Mai 2010, 15:08
    albirea dintilor

    hai sa incerc si io cu sare...si de patesc ceva nu stiu ce va fac

    7
    2

  • madalina pe 8 Apr 2010, 20:39
    albirea dintilor

    buna.. eu am incercat sa imi albesc dintii singura cu sare si chiar a avut efect. am intrebat si medicul meu stomatolog daca este bine sa ma spal cu sare si a spus ca este foarte bine deoarece imi albeste dintii si imi intareste gingiile... va spun eu ca merita sa faceti asta ;)

    4
    0

  • Tatiana pe 8 Apr 2010, 16:59
    Cun anume trebuie sa-mi albesc dintii acasa?

    Dumneavoastra nu scrieti aici ce trebuie sa facem, ca dintii mei sa fie nu asa de galbeni ca la mine?

    3
    0

  • Tatana pe 8 Apr 2010, 16:59
    Cun anume trebuie sa-mi albesc dintii acasa?

    Dumneavoastra nu scrieti aici ce trebuie sa facem, ca dintii mei sa fie nu asa de galbeni ca la mine?

    1
    0

  • andrea pe 28 Feb 2010, 17:55
    albirea dintilor

    am citit si eu niste comentarii despre albirea dintilor. am incarcat si eu cu bicarbonat si sunt multumita

    1
    1

  • sabin pe 26 Ian 2010, 16:23
    spalati-va

    spalati-va in plm cu pasta de dinti ca va nenorociti dintii

    2
    2

  • andrey pe 6 Nov 2009, 16:32
    metode..

    si eu am incercat sa`mi albesc dintii cu bicarbonat..da nici un efect.. zii de zii m-am spalat cu bicarbonat timp de 2 luni si nici un efect..

    2
    0

  • ali pe 30 Sep 2009, 23:42
    dinti albi cu un superkit ! plus white 5 minute

    helloo...sa va zic de un nou kit pentru albit dinti..superrrrrrr bun..e din usa..am gasit anuntul pe un site, l am comandat prin posta si m a costat 75 de roni. Kitul se numeste PLUS WHITE 5 MINUTE SYSTEM. Dc vreti il puteti comanda de pe acest link http://news.webshots.com/album/574594269auQhRH ..adica sunati sau adaugati idiul de mess si vb cu persoana respectiva care va va lua comanda.. Sincer merita toti banii...si chiar te scuteste de drumurile la dentist si de multi bani..

    2
    2

  • elena pe 15 Ian 2009, 14:42
    albirea dintilor

    as dorii sa_mi spuneti,si mie,va rog ce e mai bun pt inalbit dintii?am avut multe solutii pt inalbit si nici una nu si_au facut efectul pana si velfor smile:( am dintii foarte galbeni si imi doresc din tot sufletul sa ii am albi.nu prea am bani ca sa_mi fac o albire la cabinet ca sa mi albesc cum mi doresc.imi puteti spune va rog cat socta sa stiu poate imi strang bani si mi albesc.ajutati_ma ,va rog,sunt fffffffff dezamagita de dantura mea ca e ffffffff galbena in rest am dintii frumosi.astept raspuns,va multumesc!

    1
    0

  • pavel anamaria pe 7 Iul 2008, 14:39
    albirea dintilor

    as vrea sa stiu dc este vreo problema albirea dintilor acasa cu un gel cumparat de la farmacie,acest gel se aplica in fiecare seara pe dinti eu am inceput sal folosesc de vreo 2 zile si vrea sa stiu dc il pot folosi in continuare va multumesc!

    2
    0

  • Dancipryan pe 29 Mar 2008, 20:38
    albirea dintilor

    am cumparat tot felul de solutii pentru albirea dintilor dar tot nu mi se pare ca sunt albi cu adevarat...va rog datim niste sfaturi sau ce credeti dvs ca este cel mai bun pentru albirea dintilor.as dori foarte mult sa am dintii albi...

    1
    1

  • Caius pe 24 Mar 2008, 11:02
    Albirea cu negru

    In vechime, oamenii isi frecau dintii cu cenusa, mai mult ca sa-i faca mai albi decat in scop igienic.

    1
    0

  • marry pe 18 Mar 2008, 20:12
    albirea dintilor

    as dori niste sfaturi pentru a.mi putea albi dintii....dar acasa....este buna sarea? va multumesc

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod