covid

3 lucruri importante care nu trebuie să-ți lipsească atunci când te lupți cu COVID-19 acasă

Indiferent dacă ai o formă ușoară sau ești asimptomatic, ia-ți măsuri de precauție cu aceste 3 lucruri importante care nu trebuie să-ți lipsească atunci când te lupți cu COVID-19 acasă!
Este important să știi cum să ai grijă de tine sau de o persoană dragă atunci când COVID-19 lovește. Indiferent dacă ai simptome ușoare sau ești asimptomatic după diagnostic, totuși e necesar să-ți iei măsuri de precauție.

Iată 3 lucrurie importante care nu trebuie să îți lipsească din casă atunci când te confrunți cu Covid-19:


Pulsoximetru


Acesta este un mic dispozitiv care se fixează pe deget și măsoară bătăile inimii și nivelul de oxigen din sânge. Aceste informații sunt foarte importante, deoarece unii pacienți cu COVID-19 pot avea niveluri scăzute de oxigen, dar pot să nu resimtă lipsa de aer.

Iată interpretarea rezultatelor:

  • 95% sau mai mult: există o cantitate bună de oxigen în sânge. Între 95-100% este considerat un nivel normal
  • 91-94%: nivelul de oxigen din sânge este mai mic decât ar trebui să fie. Nu e motiv de panică, dar comunică-i medicului dumneavoastră ce se întâmplă. Puteți monitoriza situația împreună
  • 90% sau mai puțin: nivelul de oxigen este foarte scăzut. Mergi imediat la urgențe, chiar dacă te simți bine. Este posibil ca între a te simți bine și a te afla în pericol să fie o linie foarte fină.

Citește și: Dau cana de apă de la bătrânețe pe cana cu Coldrex din timpul Covidului!
 

Medicamente eliberate fără prescripție medicală


Scapă de tuse cu ajutorul unui medicament care nu are nevoie de prescripție medicală. Tusea cu care se confuntă pacienții cu COVID-19 este una seacă și fără flegmă, deci caută un supresor cu dextrometorfan.

Ajută la ameliorarea durerilor corporale sau scapă de febră cu ibuprofen sau acetaminofen (paracetamol). Ambele sunt bune de luat dacă ai fost diagnostigat cu COVID-19.


Vitamina D


Studiile au demonstrat că vitamina D a redus drastic șansele ca pacienții cu COVID-19 să ajungă la terapie intensivă. Sursa evidentă a acestei vitamine este soarele, dar este dificil să obții suficientă lumină solară în lunile de iarnă și trebuie totuși să fim prudenți. Așadar, ia-ți această vitamină din alte surse, cum ar fi suplimentele sau mâncarea. Peștele precum somonul sau tonul sunt surse excelente. Și ciupercile conțin, de asemenea, vitamina D.

Sursă: doctoroz
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod