Sănătatea ta: 6 suplimente alimentare naturale care îţi dau mai multă energie

Ajută-ţi trupul să îşi reintre în formă rapid, cu câteva suplimente alimentare naturale care îţi dau energie, vitalitate, poftă de viaţă şi chef să te bucuri de avantajele sezonului cald.

Industria suplimentelor nutriţionale a înflorit în ultimele decenii, oamenii observând tot mai pregnant efectele lor benefice asupra sănătăţii. Când simţi că ţi se termină precoce "combustibilul" natural, speculează proprietăţile plantelor în favoarea rezervelor tale de energie. Te vei pune pe picioare cât ai clipi.

1. Portocala amară

Suplimentele alimentare cu extract din fructele numite popular "portocale amare" conţin o substanţă energizantă numită sinefrină. Chiar dacă nu are nicio legătura cu structura chimică a cafeinei, sinefrina are un efect tonic puternic asupra creierului, furnizându-ţi energia de care ai nevoie.

Te poţi bucura de proprietăţile portocalei amare consumând-o sub formă de capsulă sau inhalând ulei esenţial din acest extract exotic.

2.
Complexul de vitamine B


Complexul de vitamine B este cel responsabil cu rezervele de energie ale organismului, motiv pentru care suplimentarea lor în perioadele de extenuare poate fi ca o binecuvântare pentru tonusul tău general. Ia 1-3 capsule din acest supliment alimentar cu vitaminele B (inclusiv acidul folic) în fiecare zi, timp de minimum 2 săptămâni.

3. Ginsengul asiatic

Numit si Panax Ginseng, planta cunoscută popular drept ginsengul asiatic este utilizat de secole întregi la energizarea organismului şi combaterea stării accentuate de oboseală. Potrivit specialiştilor, ginsengul este folosit şi la creşterea randamentului în muncă şi a rezistenţei fizice şi sportive.
Îl poţi consuma sub formă de ceai, capsule şi tablete.

4. Guarana

Originară din jungla amazoniană, planta numită guarana produce fructe energizante, cu efecte tonice de două ori mai puternice decât boabele de cafea. Substanţa pe care o conţin, guaranina, îmbunătăţeşte randamentul intelectual şi concentrarea, starea de spirit şi vigoarea organismului în faţa efortului. În general, este recomandată o doză zilnică de 200-800 mg de extract de guarana, pentru o perioadă de 2-4 săptămâni.

5. Polenul de albine

Suplimentele alimentare pe bază de polen de albine aduc mult mai multe beneficii sănătăţii tale, decât îmbogăţirea rezervelor de energie.
Polenul de albine conţine 22 de aminoacizi, 21 minerale, 18 enzime şi circa 16 vitamine, precum şi proteine, carbohidraţi şi fibre. În medicina naturistă, polenul este considerat şi un antibiotic natural foarte eficient, însă este nerecomandat persoanelor alergice la albine.

6. Spirulina

Spirulina, o algă unicelulară folosită de azteci cu mii de ani în urmă, este astăzi consumată la scară largă peste tot în lume. Întrucât conţine multe proteine, îţi fortifică nivelul energetic al organismului. Spirulina îţi furnizează minerale şi vitamine, cea mai importantă fiind vitamina B12, cu proprietăţi tonice excelente.
Suplimentele alimentare cu spirulină vin sub formă de capsule orale, recomandându-se de regulă o cură lunară periodică de 3 tablete pe zi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod