7 boli tratate cu suc de lămâie

În ciuda gustului acrişor care nu o face pe placul tuturor, lămâia s-a dovedit a fi un excelent remediu împotriva mai multor probleme de sănătate. Pe lângă combaterea răcelii, lămâile te pot ajuta să tratezi şi afecţiuni precum constipaţia, infecţiile urinare sau varicele.

În ciuda gustului acrişor care nu o face pe placul tuturor, lămâia s-a dovedit a fi un excelent remediu împotriva mai multor probleme de sănătate. Pe lângă combaterea răcelii, lămâile te pot ajuta să tratezi şi afecţiuni precum constipaţia, infecţiile urinare sau varicele.

 

Iată câteva remedii cu suc de lămâie oferite de medicul Penny Stanway în cartea sa "The Miracle Of Lemons".

 

1. Boli tratate cu suc de lămâie: Infecţii urinare

Sucul de lămâie are un efect uşor alcalin care este benefic pentru tractul urinar. Consumă sucul obţinut dintr-o jumătate de lămâie de două-trei ori pe zi.

 

2. Boli tratate cu suc de lămâie: Hipertensiune

Conţinutul de potasiu şi magneziu din lămâie relaxează arterele şi uşurează circulaţia sângelui. În plus, lămâile conţin flavonoide, nutrienţi recomandaţi pentru sănătatea arterelor. Include în alimentaţia ta zilnică coaja şi sucul unei lămâi.

 

3. Boli tratate cu suc de lămâie: Varice

Lămâile pot acţiona ca tonic asupra venelor având un efect anti-inflamator şi de întărire a pereţilor vaselor. Masează picioarele cu un amestec din 2 picături de suc de lămâie, 2 ulei de lavandă şi 3 de ulei de chiparos şi 2 picături de ulei de migdale.

 

4. Indigestie şi arsuri stomacale

Sucul de lămâie este recomandat pentru a ajuta digestia cât şi pentru a calma arsurile stomacale. Un studiu condus de americani a descoperit că 1.000 mg de limonen (ulei esenţial de lămâie) consumat zilnic ajută la eliminarea arsurilor stomacale şi ale refluxului gastroesofagian.

Amestecă o lingură de suc de lămâie cu un pahar de apă caldă şi consumă după masă.

 

5. Boli tratate cu suc de lămâie: Tuse

Este cunoscut efectul acestui fruct în combaterea simptomelor răcelii. Uleiul esenţial de lămâie este un bun expectorant şi este folosit ca ingredient de bază în multe medicamente pentru tratarea tusei. Pentru ameliorarea tusei consumă o limonadă preparată de tine.

 

6. Psoriazis

Specialiştii au descoperit că acidul citric din sucul de lămâie ameliorează simptomele psoriazisului precum scuamele, pielea uscată şi crăpată. Ajută pielea să reţină apa şi favorizează exfolierea celulelor moarte.

Aplică suc de lămâie pe zonele afectate de mai multe ori pe zi şi expune-le apoi la soare timp de câteva minute.

 

7. Constipaţie

Lămâile au un conţinut bogat de pectină care ajută digestia şi combate constipaţia. Include în dieta ta zilnică coaja şi sucul unei lămâi.

Consumul de lămâi poate fi foarte benefic pentru sănătatea ta, mai ales în perioadele reci. Vitamina C este vitală pentru un sistem imunitar puternic. Principalul rol al acestuia este să ne protejeze de boli, de aceea lămâile sunt recomandate în prevenirea şi tratarea a diverse afecţiuni precum: răceală, gripă, infecţii recurente la nivelul urechii.

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, cercetătorii au asociat consumul de lămâi cu un risc scăzut de deces provocat de cancer şi probleme cardiovasculare.

 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doru pe 6 Feb 2022, 19:31
    lamia

    lamia zeama cu usturoi pisat pus peste lamie e foarte bun atit cit si pt rinichi

    0
    0

  • rebeca pe 25 Ian 2013, 03:17
    dieta cu lamaie

    sa stiti ca zeama de lamaie e foarte buna pentru fata cand te dai seara iti curata fata si te simti relaxata .. e buna pentru par... da stralucire.... si beau zilnic 2 ,3 cani pe zi de apa fiarta cu cateva pulpe de lamaie cu tot cu coaja.. dupa ce se raceste o beau si apoi mananc pulpele de lamaie cu tot cu coaja... imi taie pofta de mancare....

    0
    0

  • Emi pe 21 Oct 2012, 17:05
    lamaie cu apa calda

    Eu beau pe stomacul gol apa calda cu o jumatate de lamaie stoarsa,de trei saptamani si ma simt mult mai bine ca inainte de a consuma. Intrebarea mea: Cat tip se recomanda sa bei in fiecare dimineata lamaie cu apa calda?

    1
    5

  • MINKA KORTH pe 27 Sep 2011, 00:21
    LAMAI-SANATATEA-lamaileeee !

    HALOOO !Sunt foarte impresionata de articolul cu "LAMAIA" pe care l-am citit .Eu am facut tratament cu suc de lamaie ,este fff bine si sanatos pentru tot organismul.O problema am avut si eu cu stomacul,dar sunt 100% sigura ca tot lamaile ma vor ajuta in multe probleme de sanatate.Eu de aici dedeparte doresc tuturor oamenilor ,sanatate si succese .MINKA

    11
    2

  • Pusa Elena Oancea pe 24 Feb 2011, 20:48
    Binefacerile lamaiei

    Dupa multe tratamente pentru conjunctivita rebela care apare iarna am incercat cu mult succes picaturi de lamaiein ochi nas urechi si limonada si minunea s-a aratat! Dupa 3-4 zile au disparut durerile auricular.,conjunctivita ,rinita si durerile din gat ! Incercati...Multa sanatate!

    3
    0

  • moshe michaela pe 21 Feb 2011, 12:59
    suc de lamiie cu apa fierbinte

    am incercat si este f bun si taie si senzatia de foame

    4
    0

  • ricamil pe 20 Feb 2011, 16:54
    parere

    Sunt de acord cu Victoria!!!!!!!si eu am procedat la fel dimineata si urmez si acum acest procedeu si ma simt excelent.....

    2
    0

  • blondyx pe 19 Feb 2011, 14:51
    vai lamaia asta

    stati linistite k de la lamaie inca nimeni nu a murit :)) cine vrea incearca,cine nu,si asa e bine,si sa nu lase comenturi doar k le displace lamaia.

    3
    1

  • romelia pe 19 Feb 2011, 06:09
    arsuri stomacale

    pt sarah,,,,,,citeste mai cu atentie, nu superficial...sau inregistreaza ce citesti: '' Amestecă o lingură de suc de lămâie cu un pahar de apă caldă şi consumă după masă''....in proportiaasta nu te ustura sau eu stiu ce altceva...de aceea se si recomanda....

    5
    0

  • petre pe 18 Feb 2011, 20:23
    sucul de lamaie

    Cu aceeasi sinceritate,la fel procedez si eu ca Victoria,in rest no cmment.

    2
    0

  • Janyka pe 18 Feb 2011, 18:29
    Sucul de lamaie

    Sunt de acord cu Sarah!!!Personal, am vazut beneficiile lamaiei pe propria-mi piele, mai ales cand vine vorba de a combate simptomele racelii, si, da, e foarte buna!!!Insa, in ce priveste stomacul,e exact opusul!!!!!

    3
    1

  • Sarah pe 18 Feb 2011, 16:22
    lamaie!

    Sunt de acord doar cu o parte din beneficii dar sa nu o idolatrizam, ''slabeste'' inima, iar sucul sau acid afecteaza stomacul...etc.

    3
    3

  • maria pe 18 Feb 2011, 09:34
    trateazate cu suc de lamaie

    o sa urmez si eu o cura cu zeama de lamaie,a poi o sa va impartasesc si parerea mea! sa aveti o zi cat mai buna!

    11
    2

  • victoria pe 18 Feb 2011, 08:06
    sucul de lamaie

    Cu toata sinceritatea, ma simt foarte bine dupa ce am baut in fiecare dimineata pe stomacul gol sucul de la o lamaie cu apa calda. Ma simt excelent. sunt plina de energie. Nu am racit, nu tusesc, dorm bine, nu mai am picioarele umflate, ma simt revigorata in fiecare zi. CINE ARE OCHI SA CIETASCA SI SA PROCEDEZE ASA CA-I VA FI FOARTE BINE. EU MA SIMT EXCELENT. AM AVUT MULTE PROBLEME CU DIGESTIA, ACUM MA SIMT EXCEPTIONAL.

    22
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod