Sfaturi pentru un somn linistit pe perioada sarcinii

Cand esti insarcinata, toti prietenii te sfatuiesc sa dormi cat mai mult pentru ca odata copilul nascut nu vei mai avea timp de somn. La acest sfat, majoritatea gravidelor isi amintesc de problemele cu care se confrunta in timpul noptii: aceeasi pozitie incomoda si trezirile dese.
Sa ai parte de un somn linistit, in special in cel de-al 3-lea trimestru de sarcina, este un lucru foarte greu de obtinut.  Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa ai parte de un somn mai bun in timpul sarcinii.

Nu uita de perna Boppy. Aceasta pernuta, desi a fost creata pentru alaptat, poate fi utila pentru foarte utila pentru somnul linistit de care au nevoie viitoarele mamici. Perna se pune in jurul pantecului, reusind astfel sa scada greutatea care apasa pe coloana vertebrala, permitandu-ti sa dormi asezata pe o parte. In locul acestei perne poti folosi orice tip de perna sau un prosop rulat.  

Limiteaza consumul de lichide seara. Acest lucru te va ajuta sa petreci mai mult timp in pat si nu vei fi nevoita sa mergi la baie des.

Incearca asternuturile din satin. cand te afli in cel de-al 3-lea trimestru de sarcina, chiar si schimbarea pozitiei poate fi un adevarat chin. Multe femei insarcinate sunt nevoite sa se ridice din pat pentru ca apoi sa se intoarca, schimbandu-si astfel pozitia. Pentru a evita aceasta problema, incearca asternuturile din satin. Acest material iti permite o miscare mult mai usoara in pat. Astfel, iti poti schimba pozitia, fara sa fi nevoita sa te ridici din pat. Pijamalele din satin pot avea acelasi efect.  

Evita cofeina. Nu este recomandat consumul cofeinei pe parcursul sarcinii, chiar daca nu ai probleme cu somnul. Aceasta nu numai ca nu-ti va lasa creierul sa se odihneasca in timpul noptii, dar il va face pe micutul tau sa se manifeste in burtica ta cand tu incerci sa dormi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod