Ce alimente trebuie sa eviti cand esti insarcinata?

Cand esti insarcinata, sa mananci pentru doi inseamna sa fii responsabila de sanatatea ta si a copilului tau. De tine depinde sa alegi pentru consum doar alimente sanatoase.

Iata cateva dintre alimentele de evitat:
 
1. Pestele spada, rechin, tilefish, macrou. Aceste tipuri de peste contin cantitati ridicate de metil mercur, care afecteaza dezvoltarea sistemului nervos al fatului;

2. Pestele prins in rauri sau lacuri, care poate fi contaminat;  

3. Carnea cruda sau negatita suficient. Aceasta poate contine o varietate de bacterii si virusi.
 
4. Produse fast - food (doar daca acestea sunt reincalzite) si produse lactate nepasteurizate.
Aceste produse pot contine Listeria monocytogenes, bacterie care cauzeaza listerioza. Aceasta boala poate provoca pierderea sarcinii, nasterea prematura sau probleme serioase fatului.
      
5. Sucurile nepasteurizate pot sa contina germeni, incluzand chiar si E. coli. Verifica eticheta si asigura-te ca acestea sunt pasteurizate.
 
6. Alcool. Efectele alcoolului asupra intelectului sunt ireparabile.
 
7. Anumite mancaruri care pot provoca alergii. Daca in familia ta au existat cazuri de alergii alimentare, copilul tau risca sa sufere de aceste alergii.

Prof.
dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare aminteste ca in aceasta perioada alimentatia este foarte importanta si trebuie urmata o dieta cat mai sanatoasa. "Trebuie evitate alimentele procesate, produsele de tip junk-food, cele de patiserie sau cofetarie, mezelurile si alimentele care contin E-uri."


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod