Constipatia copilului - un disconfort ce poate fi evitat

Constipatia apare rar la bebelusii de varsta frageda, in special la cei hraniti la san. Acest disconfort este mai des intalnit la bebelusii de varste mai mari, o data ce in dieta acestora au fost introduse alimentele solide. In primele saptamani de viata, copiii hraniti la san pot avea de la cateva scaune pe zi, pana la unul sau doua in cursul unei intregi saptamani.

Fie ca au scaunul moale sau lichid, toti copiii sunt chinuiti de aceasta activitate fiziologica... In fapt, nu va trece mult timp pana tu insati vei recunoaste grimasele si scancelile bebelusului tau, care se straduieste din rasputeri sa... iasa afara.

Copiii hraniti cu biberonul au, de regula, un scaun "decent" zilnic, desi o parte dintre acestia vor defeca o data la trei sau patru zile. Acest lucru nu este considerat anormal decat daca scaunul este prea tare. Adevarata constipatie apare in clipa in care scaunul este "prins" in capcana intestinului gros de contractarea muschilor si, cu cat scaunul este impiedicat sa iasa o perioada mai mare de timp, cu atat devine mai tare si mai uscat, ceea ce produce o adevarata neplacere...


Inainte de a te gandi ca bebelusul tau sufera de constipatie, familiarizeaza-te cu simptomele acestei afectiuni, pentru a intelege ca, la copii, asa cum se intampla si la adulti, pattern-ul scaunelor difera...

Constipatia copilului: Care sunt simptomele constipatiei?

La bebelusii intre 0 si 3 luni, constipatia este rara, chiar daca micutul este hranit cu lapte praf. Unii bebelusi se schimonosesc si se incordeaza la fiecare defecare, desi acest lucru nu inseamna neaparat ca sufera de constipatie. Totusi, daca bebelusul plange si este evident ca are dureri si probleme, este preferabil sa te consulti cu doctorul sau pediatru. Daca nou-nascutul are scaun solid mai putin decat o data pe zi, se considera, in general, ca este constipat.

In cazul unui bebelus care a inceput sa manance alimente solide, printre simptomele constipatiei se includ urmatoarele:

iritabilitate, dureri abdominale si disconfort gastric;
abdomen ferm si tare;
dureri abdominale care scad in intensitate dupa fiecare scaun eliminat;
scaune patate cu sange, de regula din cauza fisurilor rectale determinate de eliminarea scaunelor prea tari;
scaune dificil de eliminat.


De ce se instaleaza constipatia?

Un bebelus poate deveni constipat daca dieta sa nu contine suficiente lichide. Daca problema persista, este important sa il duci la control medical - numai doctorul specialist poate elimina din lista de probleme medicale anumite afectiuni sau fisurile anale.

Constipatia copilului: Care este cel mai adecvat tratament?

Inainte de a aplica un anumit tratament bebelusului care sufera de constipatie, este recomandabil sa te consulti cu doctorul pediatru. De asemenea, specialistul iti poate cere sa te prezinti la cabinetul medical impreuna cu copilul.

In cazul unui bebelus care a trecut pe alimente solide, intreaba doctorul daca poti adauga in bolul de lapte cu cereale pe care copilul il mananca la micul dejun cateva linguri cu piure de prune sau daca ii poti da doua linguri de suc de prune.

Unii experti recomanda adaugarea unei linguri cu tarate in castronelul cu cereale si lapte al micutului, pentru un plus de fibre, insa trebuie sa ai mare grija sa nu exagerezi cu asta.
Fructele si legumele (bineinteles, in cantitati mici) pot face si ele minuni, oferind copilului necesarul de fibre. De asemenea, hidratarea este foarte importanta - prichindelul trebuie sa bea cat mai multe lichide, inclusiv apa plata.

Aceste remedii pot aduce si ele copilului tau alinarea mult dorita asupra constipatiei:

Fa "bicicleta" cu picioarele bebelusului, daca ti se pare ca este constipat. Aceasta miscare ajuta la "plimbarea" scaunului de-a lungul intestinului.
Daca mananca deja alimente solide, diminueaza in dieta lui cantitatea de produse care duc la constipatie, cum ar fi orezul, bananele si cerealele.

Nu este neobisnuit pentru bebelusi sa sufere de constipatie, in special daca au trecut pe "solide" - abia de acum incolo organismul lor invata cum sa faca fata digestiei cu alimente "necunoscute". Mai multa atentie si supraveghere din partea ta, tratamentul necesar si corespunzator si, nu in ultimul rand, timpul il vor ajuta pe micut sa scape de acest disconfort.
 

Comentariile 101-150 din 152

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viorica pe 29 Oct 2009, 11:23
    tranzit greu

    am un bebelus de 4 luni si chiar din a 3-a saptamana ne confruntam cu dificultatea de a face caca. l-am hranit 2 luni mixt (san si lapte formula) iar acum numai lapte formula pt ca nu mai am laptic, din pacate. nu pot spune ca este constipat, scaunele nu sunt ff tari, dar face ff greu. eu nu-l las sa treaca o zi fara sa faca pt ca plange ff tare si nu poate dormi desi ii este somn si este obosit. singurul remediu pana acum este supozitorul cu glicerina. face imediat ce ii pun, iar dr mi-a spus ca la diversificare se va rezolva si ac problema. de sapt viitoare incepem cu supica de zarzvat iar de azi ii dau si suc de morcov. pana acum i-am dat suc de mere si o data pe sapt de portocala.

    0
    0

  • Getty pe 29 Oct 2009, 10:40
    Constipatia

    Am un bb de 3 luni si de o luna face kk foarte greu dimineata. Il apuca durerile pe la 4 si abia pe la 9 reuseste sa faca.Am incercat si cu termometrul dar nu merge de fiecare data.Este normal sa faca greu kk dimineata?

    0
    0

  • ALINA pe 12 Oct 2009, 11:05
    CONSTIPATIA

    BUNA!Baietelul meu in varsta de 1 an si 10 luni este constipat.am incercat lactuloza,debridat,ceai de musetel.......nik nu ne ajuta.singurele care ne ajuta in caz de urgenta sunt supozitoarele cu glicerina.cand supozitorul isi face efectul ne chinuim foarte mult pana cand,la un moment dat,face un singur dop,foarte gros si tare apoi,face cum trebuie.ajutati ma va rog cu un sfat.dr mi a recomandat doar cele mentionate mai sus.va multumesc

    1
    0

  • belbe nicoleta pe 10 Oct 2009, 10:05
    constipatia

    buna..am o fetita de 5 luni si nu stiu ce sa ma m-ai fac de la o luna si ceva nu iese cu scaunul singura.e mereu constipata nu stiu nici ce s ii m-ai dau sa manance si ce nu,o ajut mereu cu spozitoare si termometrul.are scaune si moi si tari...cam aku o luna a facut singura 3 zile,apoi iarasi nu m-ai face....spuneti-mi va rog ce e de facut,multumesk

    0
    0

  • arici pogonici pe 3 Oct 2009, 14:28
    constipatie

    http://copii.pentrumamici.ro/bebelusi/sanatate-bebelusi/regim-pentru-constipatie-la-bebelusi incercati sfaturile de pe linck

    0
    0

  • ramona pe 18 Sep 2009, 15:18
    constipatie bebe

    va rog, dati-mi un sfat..baiatul meu are 3 luni si 2 sapt...si este un adevarat chin sa facem caca, facem doar cu supozitorul si termometrul, i-am dat debridat, suc de mar si morcov.si nimic chiar mai rau ii provoaca gaze si dureri...

    4
    0

  • ADELINA pe 17 Sep 2009, 20:13
    CONSTIPATIA

    si eu ma confrunt cu aceeasi problema ,alissia are 2 anisori si face caca o data la patru zile,ceea ce mi se pare exagerat de mult si pt. o pers adulta ,dar pt. un copil.si in afara de asta face si ffoarte tare se chinuie mult.numai daca ii pun supozitor reuseste sa faca ! daca imi puteti spune ce sa fac ,sa nu se mai chinuie atat ,sa faca normal!va multumesc!

    2
    7

  • molnarcristina pe 17 Sep 2009, 11:33
    constipatia

    fetita mea are 4 saptamani si e constipata, adic face caca tare. nu stiu cu ce sa mai incerc, o doare tare burtica si se tot screme, am folosit ceai de musetel, suc de portocala, dar tot se chinuie, folosim termometrul si supozitoare. ce as putea sa mai fac?

    0
    0

  • ella_craft pe 11 Sep 2009, 15:00
    scaunul la copil de 4 ani si 3 luni

    nepotelul meu e constipat de 2 sapt....am incercat cu sirop Laxofort..prune..pere...ceai de musetel cu miere..nimic iese afara la 3-4 zile, nu are rost sa mai spun cat se chinuie...nu stiu cu ce sa-l mai ajut. Va rog daca aveti vreun sfat...multumesc

    0
    0

  • timis marinela pe 7 Iul 2009, 13:10
    scaunul la bebelusi

    fetita mea are 1 luna si 7 zile si de doua saptamani nu mai fece scaun ca la inceput,de 2 zile nu a mai facut deloc si pana acu 2 zile facea umai 1 pe zi sau 1 la doua zile cand ii puneam eu un fel de solutie pe baza de glicemie care o ajuta sa faca.ce pot sa fac ca sa isi revina la normal.

    0
    0

  • timis marinela pe 7 Iul 2009, 13:04
    scaunul la bebelusi

    fetita mea are 1 luna si 7 zile si de doua saptamani nu mai fece scaun ca la inceput,de 2 zile nu a mai facut deloc si pana acu 2 zile facea umai 1 pe zi sau 1 la doua zile cand ii puneam eu un fel de solutie pe baza de glicemie care o ajuta sa faca.ce pot sa fac ca sa isi revina la normal.

    0
    0

  • ioan pe 5 Iul 2009, 00:53
    constipatie de 5 luni

    fata mea are 2 ani si 6 luni si de 5 luni este constipata.iam dat de toate, sucuri de toate felurile am fost la pediatru si mia spus ca este un blocaj pshihic.plinge se intinde pe jos si acuma o aud in camera ei plingind mi se rupe inima oare chiar nu exista leac?

    0
    0

  • mihai ramona pe 24 Iun 2009, 17:43
    constipatia bebelusi

    am si eu aceeasi problema..........bebelul care are 2 luni si 2 sap. face caca la 2-3 zile ii dau ceai de colici cu musetel de f mult timp ..problema a aparut de vreo 2 saptamani.pana acum facea iz fiecare zi chiar si de mai multe ori...nu il doare burtica si e f vesel e intradevar constipatie sau asta este ritmul tranziutului sau intestinal??/

    2
    0

  • ana maria pe 22 Mai 2009, 09:19
    constipatia

    am si eu o fetita de 1luna si 2 saptamani si de 2 zile nu face caca o doare burtica se stange si se inroseste toata da din picioare, prima zi iam pus supozitor dar a 2 nu iam mai pus pt ca nu mai ma lasat doctora a zis sa incerc cu sab simplex ca are colici am incercat dar tot degeaba ,fata tot asa se simte si tot nu reuseste sa faca caca.ajutatima ca nu stiu ce sa fac.

    0
    0

  • comi pe 18 Mai 2009, 10:57
    e tare constipata

    am o fetita de 5 luni si e tare constipata. de cand papa diversificat nu iese decat cu supozitor. suntem disperate. daca o las singura ar face in fiecare zi dar cate o cacareaza ca la oaie. cand ii pun supozitor face un carnat lung dar tot tare . nu mai stim ce sa facem. ajutati-ne cu un sfat

    0
    0

  • iuliana pe 3 Mai 2009, 01:44
    scaun rar si mai mare ca la un adult

    va rog din suflet ajutatima,am o fetita de 7 ani si 5luni are scaune rare si foarte groase,mai groase decat al unui adult,,de fiie care data cand face se infunda si toaleta,,cand are scaune plange de durei.va rog frumos ce imi recomandati?

    4
    8

  • mariana pe 28 Apr 2009, 22:25
    constipatia

    buna .am si eu un baietel be 2 ani si 4 luni si e f constipat nu face caca si 2 3 zile.si cind face face cite o biluta si atit se screme toata ziua dar numic........caca.am fost la medic si nu mia dat nimic a spus ca e tare in stomac si daia nu face zilnic sai dau multe lichide dar bea multe suc apa ceai ......ce sai fac sai dau ajutatima sunt noua si nu prea stiu va rog

    4
    4

  • angela pe 14 Apr 2009, 20:51
    dureri cand face caca

    am o fetita de 4ani si o doare funduletul cind face caca.se stringe,plinge.face la 4-5zile caca dar moale.sunt noua pe aici ma poate ajuta cineva va rog?

    0
    5

  • ELLA pe 9 Apr 2009, 15:23
    CONSTIPATIA

    AM SI EU UN PUIUT DE 5 LUNI SI 2 SAPTAMANI SI NU MAI STIU CE SA II DAU E FOARTE CONSTIPAT AM INCERCAT CU SUC DE PRUNR IAR ACUM II DAU DEBRIDAT SPER SA II FACA BINE. ASTEPT CATEVA INDICATII SI DE LA ALTE MAMICI CARE SUNT IN SITUATIA ASTA

    2
    3

  • felicia pe 2 Apr 2009, 21:26
    constipatia

    am un baietel de 2 luni si nu face kaca singurel numai cu termometrul si supozitor . face kaca foarte moale si galbui nu stiu ce sa fac. pediatru mi-a spus ca nu-mai o data pe saptamana trebe sa faca dar eu nu o cred ca il doare foarte tare .am uitat sa va zic il alaptez pe baietelul meu

    2
    1

  • mary pe 1 Apr 2009, 22:52
    bebe constipat

    am un bb de 5 luni si este f constipat nu stiu ce sa-i mai fac i-[am dat duphalac ,dar nici un efect, face kk numai cu termometrul sau supozitor cu glicerina . speer sa nu devina obisnuinta. succes!

    2
    0

  • tina pe 19 Feb 2009, 14:25
    constipatia la 7 luni

    Baietelul meu, pana la 6 luni a fost alimentat exclusiv la san si nu am avut probl.cu el.De la 6 luni am inceput diversificarea si maiales de cand i-am introdus carnita se constipa.Mentionez ca am introdus totul treptat,asa cum mi-a prescris dr.Deja are 2 zile fara scaun dar de mancat mananca!Este agitat si are burtica tare!Are gaze si se chinue mititelul!Dr.mi-a zis sa-i bag supozitor, am facut operatia asta si a functionat odata dar n-as vrea sa devina obisnuinta!Deasemenea, mi-a zis sa-i dau ceai de musetel si suc de pere...Nu prea sunt pe gustul lui, le-a acceptat mai diluate...dar n-avem rezultate.Ce solutie imi recomandati?

    0
    0

  • emma pe 18 Feb 2009, 11:35
    constipatie?

    am o fetita de 3 luni si o saptamana si de o saptamana a inceput s fie constipata.odata la 2 zile ii administrez un sfert de supozitor cu glicerina.mentionez ca e alaptata exclusiv la san,iar pana acum o sapt a avut scaun regulat de cel putin odata pe zi.dk situatia continua asa ma voi duce la medicul de fam.asa va recomand si voua.

    0
    0

  • tony pe 12 Feb 2009, 13:30
    constipatie

    am un bebelus de 2 luni si de 2 -3 zile iese afara tare si uneori negru cu mucozitati,am incercat cu ceai baby drink,sab siplex........si daca nu este ajutat de supozitoare cu glicerina sau termometru nu ies afara!!!!ajutati-ma cu un sfat

    0
    0

  • alina pe 7 Feb 2009, 23:21
    constipatia

    fetita mea este constipata de la 3 luni desi este alaptata la san si nu iese decat cu supozitorul,doctorul mi-a spus sa-i dau debridat dar nimic,am incercat si cu duphalac dar nici un rezultat ce pot sa fac?acuma are 4 luni si la 4 zile ii pun sapunel pt ca am auzit ca supozitorul creeaza dependenta.

    0
    0

  • Erika pe 3 Feb 2009, 00:13
    constipatia

    Am o fetita de trei luni si jumatate si noi ne confruntam cu probleme de genul asta insa mai rar mananca doar laptic deokamdata si NUMAI ceai de chimin cand e cazul cu termometrul merge bine dar nu dupa 2 minute trebuie insistat... succes mamici si rabdare:) incercati cu ceaiul de chimin sa fie concentrat...

    0
    0

  • brenda pe 2 Feb 2009, 19:38
    constipatia

    nu stiu ce sa-i mai dau ficei mele pentru a o scapa de scaunele tari pe care le are am incercat si cu supozitoare si cu ceai de musetel foarte concentrat ,am fost la farmacie si am luat lactuoza impotriva constipatiei si parca nu are nici un rezultat ce ma puteti sfatui ca nu mai stiu ce sa fac. va multumesc anticipat.

    0
    0

  • mama sulfina pe 12 Ian 2009, 20:06
    ciauardel

    la noi in satra nu sa face nimica ca noi mancam la cazan ciorba da corcoduse si noi navem probleme cu contispatiile da la romini astia da az au proableme cu contispatiile noi mancam ciorba da corcoduse la cazan si mamaliga si cu branza sa capra sau da oaie si puradei mananca lapte da la masa sau da la tata da la vaca

    0
    0

  • lilys pe 12 Ian 2009, 17:30
    constipatia la bebe

    Pentru bebelusii alaptati numai la san laptele matern este foarte bine digerat. De aceea nu toti fac la fel. Este normal si cand fac kk numai o data la 4-5 zile. Daca kk e moale, ca o crema mai groasa, e auriu la culoare, si prin el se vad niste punctulete cam ca semintele de susan, e foarte normal. Nu mai chinuiti copilasii cu supozitoare si termometre pentru ca asa cum spunea cineva mai sus, devin dependenti de ajutor si veti avea mereu probleme. Daca dati copilului si fier, s-ar putea culoarea excrementelor se se inchida, sa fie mai verzui, lucru de asemenea normal. Debridatul e foarte bun in aceste cazuri, dar da rezultate dupa cel putin o saptamana de la administrare si se da fara intrerupere. Deci daca ii dati o data, de doua ori, nu rezolvati nimic. In asemenea cazuri mai e recomandat ceaiul de musetel sau sucul de morcov crud. De asemenea , puteti face masaj usor in sensul acelor de ceasornic. In timp va da rezultate.

    0
    0

  • dana pe 26 Dec 2008, 23:01
    constipatia

    am un baitel de aproape 2 ani sia inceput sa se constipe de vreo cateva zile ce trebuiesa fac?

    0
    0

  • andra larisa pe 25 Dec 2008, 11:15
    constipatie

    bebele meu are 2 luni si de citeva zile nu face kk lam lasat 2 zile apoi lam ajutat cu termometrul cum mi-a recomandat medicul si mi-a mai prescris si DEBRIDAT pe care i lam dat dar tot nu face . Cit de tare trebuie sa fie kk daca e constipat ca la al meu nu e tare .

    0
    1

  • diana pe 20 Dec 2008, 15:02
    pentru constipatie

    si eu am un bebe de 2 luni si de ceva vreme incepe sa aiba probleme de constipatie desi ii dau acelasi lapte(milupa) de la inceput.Am fost la doctor(eu locuiesc in germania) si mi-a zis ca la bebelusi e normal sa nu faca kk pina la 10 zile,si mi-a recomandat supozitoare cu glicerina.Dar nu vreau sa-i dau supozitoare,asa ca am vazut ca ceaiul de chimin ii foloseste foarte bine si in olus o tin cu fundul seara in apa calda si nu mai avem probleme.In plus,doctorul mi-a interzis pina la q1 an mierea,ceaiul de musetel si de menta pt ca au uleiuri eterice care nu le fac bine bebelusilor

    0
    0

  • knik pe 18 Dec 2008, 21:56
    constipatia-remediu

    pentru copii de 2 ani exista movicol junior,eu am avut aceeasi problema cu fetita mea de 1 an si 9 luni si asta a functionat,dar atentie trebuie sa intrebati doctorul deoarece copilul nu trebuie sa fie bolnav de inima,diabet,etc

    0
    0

  • knik pe 18 Dec 2008, 21:51
    constipatia-remediu

    nu stiu daca exista in tara dar eu va recomand magnezium chloratum D6,sint niste pastilute homeopatice,de obicei se folosesc pentru copii pana la 2 ani

    0
    1

  • neacsu_luminita pe 18 Dec 2008, 10:56
    scaune foarte tari

    am o fetita de 6 luni jumatate si de la 6 luni ii dau lapte de vaca. are scaune in fiecare zi dar sunt foarte tari si face cate putin de mai multe ori. i-am dat suc de fructe dar nu a avut nici un efect, ce as putea sa-i dau ca scaunele ei sa fie mai moi.astept raspuns, multumesc

    0
    0

  • corina pe 8 Dec 2008, 16:55
    constipatia

    Salut! Am o fetita si are o luna, dar merge afara o data in citeva zile si atunci cu termometru, pe cind trebuie sa se duca afara de citeva ori pe zii.Plus la asta mai are si dureri in burtica, nu stiu de ce si ce sa fac?

    3
    0

  • claudia pe 7 Dec 2008, 11:41
    constipatia

    am un ingeras de 2 luni si face kk o data la doua zile si at cu termometru sau cu supozitor,nu stiu de ce

    0
    0

  • ramona pe 5 Dec 2008, 01:29
    constipatia la bebelusi

    si fetita mea de 7luni se constipa si se chinuie fffff mult sa faca caca,se rupe chiar si la fundulet si ii da sangele si plange si tipa fff tare.Am mers la medicul prdriatu si mi-a dat sa-i dau Zyrtec 3pic la 12 ore si Kreon10000 1\2 capsula la mesele principale dar nu dizolvat in toata mancarea doar pe o buc de carne ceva cat sa inghita odata.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PENTRU COLICI FFFF>BUN ESTE INFACOLIC,nu prea se gaseste si este si mai scump,dar se merita eu i-am dat fetitei de 2 ori si n-am mai avut problemeiar pt lipsa poftei de mancare exista POLIOYTAL dar tot nu se prea gaseste.!!!!!!!!!EXISTA VREO MAMICA al carui copil a refuzat orice fel de lapte?inclusiv san?vreau si eu o solutie

    0
    0

  • vincovici martica pe 15 Oct 2008, 12:48
    constipatia

    si eu am un bb de 5 luni si de la 3 luni a inceput sa faca kk doar la 3 4 5 zile dar de cand am ince put diversificarea are scaun in fiecare zi cateodata mai tare dar face singur nu l-am ajutat niciodata cu nimic nici cand facea la 5 zile pentru ca la bebelusi este ceva normal asa ca nu abuzati de supozitoare pt ca creaza dependenta si din cauza asta bebelusii nu mui fac kk singuri

    0
    0

  • aditu pe 1 Oct 2008, 19:49
    despre constipati

    am si eu un nepotel care are probleme cu constipatia nu stiu ce sa ii mai fac facea kk doar cu termometru acum nici asta nu il mai ajuta daca poate cineva sa ne ajute Va pupam

    2
    0

  • irina pe 26 Aug 2008, 12:19
    constipatia

    salut.am un baietel de 6 saptamani si de 2 saptamani nu iese afara singur.cu termometrul nu prea da rezultate si am mai incercat cu supozitorul cu glicerina si asa am reusit.de la inceput i-am dat baby drink.ce-i pot face sa iasa singur?

    0
    0

  • alina pe 24 Aug 2008, 21:22
    constipatia

    Buna am o fetita de 11 luni si pot sa zic ca de mica am avut treba cu constipatia,am fost la medic si mia spus ca e asa din cauza la lapte praf.acum vreo 2 luni a inceput sa faca cu singe si se chinuia tot mai tare,am mers din nou la doctor si mia dat "Debridat" si mai spus sa-i dau prune.Acum este un pic mai bine,dar in ccite o zi mai face cu singe.Credeti ca este grav?sa consult un medic pediatru?Va multumesc

    0
    0

  • Alina pe 5 Aug 2008, 11:08
    oare sa fie constipatie?

    am un bebelus de o luna .este hranit doar la san,si nu a facut kk de 2 zile,termometru nu il ajuta sa dea afara"raul".nu stiu ce sa fac.ajutati-ma va rog

    1
    0

  • roxana pe 4 Aug 2008, 16:04
    constipatie

    pai, am un bebe de 2 luni si nu face kk singurel. se chinuie si se screme, da din picioare si plange.se inroseste tot si se strange de burtica. ii dau humana 1 si toate cele de colici, insa nimica. kk nu este tare, este galbui auriu, insa el nu poate sa faca singur, supozitoare.. termometru..insa nimica. deci, a gasit cineva vreo metoda pentru bebei sa faca kk singuri?multam

    0
    0

  • bianca pe 3 Iul 2008, 23:39
    ce sa facem cu constipatia asta?

    am si eu un ingeras de 2 ani si 2 luni si deja am ajuns de 3 ori la clisma.pana la 2 ani n-am avut treaba,se mai chinuia cand facea,adica se scremea,de mic nu a avut scaun zilnic,dar erau perioade cand era si zilnic.Acum de la ultima clisma cand am fost la dr si mi-a prescris debridat si lactuloza(ii dau deja de aproape 1 luna)mai face singur dar nu zilnic si deja cand trece peste 2 zile jumate ii bag supozitor pt ca nu vreau sa ajungem iar la clisma.scaunele sunt normale dar au un mic dop mai tare care cred ca nu permite sa iasa.cateodata nu da semne(scremut)ca ar vrea sa faca dar dupa cum am zis mi-e frica sa astept mai mult de 2 zile.Am incercat:LassBaby,Debridat,Lactuloza,L,axofort,Activia,zeama de pe prune uscate,sucuri naturale de portocale...........De ieri ii dau si Humana-Milckzucher,dar nu prea am sperante.Ce sfat va pot da,sper sa va fie de folos la cat mai multi ingerasi e sa incercati si reflexoterapie la copii de la 1 an(e voie).Oricum sa vb cu specialistul.Noi facem acum,avem vreo 20 de sedinte,si cred ca poate asta ne-a ajutat sa nu mai ajungem la clisma chiar daca recurgem la supozitor pt.ca am uitet sa va spun in una din datile cand am ajuns la clisma inainte i-am pus 2 supozitoare si dupa clisma a facut dupa jumatate de ora destul de gros dar mai ales mare.Asa ca la reflexoterapie mi-a spus ca intr-un punct intestinul gros e putin mai gros si s-ar putea sa se adune acolo si de aceea sa elimine asa greu.Ceea ce nu inteleg,e de ce pana la 2 ani,cu toate ca nu avea zilnic,dupa cum am zis,dar n-am avut probleme,cred ca de 2-3 ori am ajuns la supozitor si acum in doua luni s-a agravat asa.Doctorita care i-a facut si o ecografie abdominala a zis ca s-ar putea ca acum sa fie punctul culminant.In fine mi-a recomandat irigoscopie(cred),dar totusi tot sper sa nu ajungem acolo.Daca aveti vreun sfat care m-ar putea ajuta as fi recunoscatoare.

    0
    5

  • gabriela pe 26 Iun 2008, 17:07
    constipatie

    Buna ziua.La fel ca si celelalte mamici ci bebelusi mici ne confruntam si noi....Baietelul meu implineste 3 luni pe 03 iulie si pana acum o luna a fost hranit numai la san.De la 2 luni i-am dat sabsimplex si ceai baby calm pt.colici,Se pare ca acestea s-au mai redus din intensitatea si acum e mai bine,kiar daca mai plange si se strange dar e cu mult mai bine ca ininte.Problema este ca tot de la 2 luni si pana in ziua de azi, nu mai face caca singurel,ci ajutat la inceput de supozitor cu glicerina,iar mai nou incercam cu termometrul pt.ca scremandu-se foarte frecvent supozitorul il da afara.De la medicul de familie mi sa spus ca nu-i nici o problema,ca-i normal si ca poate fi din cauza caldurii.Nu stiu ca sa fac si ce sa cred atata timp cat il vad inrosindu-se,strangand din picioruse si scremandu-se dar fara nici un efect.Multumesc anticipat!

    5
    0

  • Elisa pe 18 Iun 2008, 14:10
    constipatie

    Buna ziua. Bebele meu are 5 luni si nu face caca numai la 3-4 zile e ceva grav? tare mult asi vrea sa stiu raspunsul. Nu plange din cauza asta.

    0
    1

  • sofica pe 15 Iun 2008, 10:58
    constipatie

    pisorul meu are 3 luni si de 2 saptamnani nu face caca decat ajutat de termometru. Mananca prenan si ii mai dau din cand in cand si ceai babydrink sau baby calm. Nu pot sa il las mai mult de 2 zile nefacut caca fiindca il doare rau burtica si se ghemuie.Sa fie oare de la lapte, dar acelasi lapte i l-am dat si cand era mai mic si facea si de 5 ori pe zi.

    0
    0

  • doina pe 3 Iun 2008, 16:52
    constiparea

    bebelusul meu face caca ffffffoarte tare.iese afara cum iese si oaia mai pe inteles.nu stiu ce sa-i mai dau.am fost la doctor dar degeaba tratamentul pe care mi l-a dat nu a avut nici un efect.va rog datimi un sfat.si babesc daca stiti.va multumesc

    0
    0

  • alina pe 21 Apr 2008, 10:35
    pt iuliana

    eu sunt mama unei fetite de 2 ani si 5 luni care, de obici e constipata ( nu face caca in fiecare zi). DIn cauza asta si ea si eu suntem nervoase. Ea din cauza disconfortului, eu de grija ( pt ca de fiecare data cand face caca la 2 zile , face niste pietricele cu firisoare de sange). Fetita ma mosteneste pe mine, numaic a eu , adult fiind, am reusit sa inteleg ca daca mananc mai mult fructe si legume crude ma pot regla. Ea nu. Si pot ca e incapatanata si nici nu-i plac legumele crude, iar cu fructele face mofturi, suntem tot timpul cu grija "scaunului" Ceea ce vroiam sa-ti spun este ca nu trebuie sa lasi copilasul sa nu faca caca, mai mult de 24 de ore. Doua zile e deja prea mult, cu atatmai mult 5 zile. Eu ii pun fetitei mele supozitor cu glicerina ( dac anu a facut caca intr-o zi , a doua zi ii pun). O ajuta sa iasa afara pt ca supozitorul inmoaie scaunul si nu mai face fisuri , nu da dependenta. Succes!

    3
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod