Jucariile il ajuta sa-si dezvolte simturile si imaginatia

Cu numai o luna inainte de a implini jumatate de an de cand a venit pe lume, bebelusul tau inregistreaza progrese considerabile de la o zi la alta. Este ca argintul viu, pare ca nu poate sa stea nici o clipa locului. Aceasta cu atat mai mult cu cat de acum poate sa stea pe burtica, impingandu-se in manute si fiind capabil sa-si mentina singur aceasta pozitie. De asemenea, se poate rostogoli pe spate. Acuitatea lui vizuala s-a imbunatatit semnificativ si acum este in masura sa perceapa mult mai clar obiectele statice, singura conditie fiind ca acestea sa nu se afle la mare distanta. Cu toate acestea, preferintele lui se indreapta in continuare spre jucariile zgomotoase, in culori vii si contrastante. Nu mai tine mainile stranse pumn, ci palma larg deschisa, coordonandu-si mult mai bine miscarile. Bineinteles ca tot ceea ce este nou si ii este pus la dispozitie este "testat" in acelasi fel, adica dus la gura. Se remarca insa faptul ca acorda mult mai multa atentie obiectelor, pe care le studiaza mai mult, si abia apoi le "degusta". Este din ce in ce mai sociabil, manifestandu-si zgomotos bucuria de a intra in contact cu alti bebelusi si zambind de zor propriei sale reflectii din oglinda. Iata cateva jucarii (si nu numai!) care ii sunt recomandate in aceasta perioada.
Cu numai o luna inainte de a implini jumatate de an de cand a venit pe lume, bebelusul tau inregistreaza progrese considerabile de la o zi la alta. Este ca argintul viu, pare ca nu poate sa stea nici o clipa locului. Aceasta cu atat mai mult cu cat de acum poate sa stea pe burtica, impingandu-se in manute si fiind capabil sa-si mentina singur aceasta pozitie. De asemenea, se poate rostogoli pe spate. Acuitatea lui vizuala s-a imbunatatit semnificativ si acum este in masura sa perceapa mult mai clar obiectele statice, singura conditie fiind ca acestea sa nu se afle la mare distanta.
Cu toate acestea, preferintele lui se indreapta in continuare spre jucariile zgomotoase, in culori vii si contrastante. Nu mai tine mainile stranse pumn, ci palma larg deschisa, coordonandu-si mult mai bine miscarile. Bineinteles ca tot ceea ce este nou si ii este pus la dispozitie este "testat" in acelasi fel, adica dus la gura. Se remarca insa faptul ca acorda mult mai multa atentie obiectelor, pe care le studiaza mai mult, si abia apoi le "degusta". Este din ce in ce mai sociabil, manifestandu-si zgomotos bucuria de a intra in contact cu alti bebelusi si zambind de zor propriei sale reflectii din oglinda.
Iata cateva jucarii (si nu numai!) care ii sunt recomandate in aceasta perioada.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod