Exploreaza lumea impreuna cu micutul tau...

Chiar daca bebelusul tau este inca foarte mic, are nevoie sa socializeze si sa-i tii companie cand se joaca. Mai dureaza pana cand veti construi impreuna casute Lego, acest lucru nu inseamna ca nu va puteti juca amandoi. Dimpotriva, aportul tau se poate dovedi esential, pentru ca il ajuti astfel sa descopere o noua lume.


Jucarii "zgomotoase" si colorate

Agita jucaria in fata lui, lasa-l s-o atinga si s-o studieze pe indelete, apoi indeparteaz-o putin si stimuleaza-l sa incerce sa o atinga. Nu va rezista cu siguranta ispitei si, cand reuseste, lauda-l.

In aceeasi nota, joaca-te cu el "de-a v-ati ascunselea". Piteste jucaria sub o patura si scoate la iveala numai o parte din ea. Daca are si sunet, activeaza sunetul mentinand jucaria ascunsa. Ochisorii copilului vor alerga in toate partile in cautarea ei si satisfactia lui, cand o va gasi, va fi considerabila.

Dar nu te astepta sa intuiasca faptul ca umflatura de sub patura este exact jucaria cu pricina, mai devreme de varsta de sase luni.


Figurine nostime

Plaseaza-i jucariile astfel incat sa le aiba la indemana si nu-l lasa multa vreme singur sa se joace. Inevitabil, se va plictisi. Periodic, activeaza sunetul acestora si joaca-te cu el, eventual imitand melodia emisa de jucarii. Nu va trece mult timp pana cand va incepe sa te imite.


Jucarii "prietenoase"

Numeroasele jucarii cu infatisare expresiva au, intre altele, exact rolul de a-l ajuta pe prichindel sa inteleaga trasaturile fetei, unde se regasesc acestea si care este rolul fiecareia dintre ele.

Arata-i pe jucarie unde se afla nasul, ochii, gura si apoi exemplifica si pe chipul tau.

Dat fiind ca bebelusul are tendinta fireasca de a duce la gura fiecare obiect nou, ai grija ca textura acestuia sa fie non alergenica, din plus moale si cu fire subtiri, pentru a preveni accidentele.

de Greta Harja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod