Alaptatul protejeaza bebelusii de problemele mentale

Obiceiurile sanatoase: esentiale in timpul alaptarii

Alegerile pe care le faci in timpul alaptarii sunt la fel de importante ca si in timpul sarcinii. De aceea, este indicat sa:

  • Consumi cat mai multe fructe si legume;
  • Bei multa apa;
  • Incerci sa te odihnesti cat mai mult posibil;
  • Nu iei medicamente fara sa-ti consulti medicul;
  • Nu fumezi.

 

De asemenea, limiteaza cantitatea de cafeina si alcool pe care o consumi. Prea multa cofeina iti va face bebelusul nervos si ii poate deranja somnul. Daca alegi sa consumi ocazional alcool, evita sa alaptezi timp de doua ore dupa.


Alte beneficii ale alaptatului

Asigura sanatatea plamanilor bebelusului: potrivit unui studiu efectuat de cercetatori britanici si americani de la Universitatile Southampton si Michigan, daca sunt alaptati la san cel putin 4 luni, nou-nascutii pot respira mai rapid si mai profund.

Cercetarile au fost efectuate pe o perioada de 10 ani pe 1.456 de copii, iar rezultatele au fost publicate in revista Thorax.

Intareste imunitatea bebelusului: laptele matern mareste rezistenta micutilor la infectii. De asemenea, cercetatorii americani au descoperit ca nou-nascutii care sunt hraniti la san prezinta un risc mai mic de a fi spitalizati din cauza  unei afectiuni respiratorii acute in primul an de viata.

Mareste IQ-ul: alaptatul ajuta la dezvoltarea sistemului nervos si creste IQ-ul cu 8 puncte la copiii hraniti la san fata de cei care nu au fost alaptati.


Da echilibru psihic copilului: alaptarea la san este prima modalitate de a-i feri pe cei mici de probleme psihice atunci cand cresc. Nu este doar un fel de a-i hrani pe sugari, ci si o modalitate de a le oferi afectiune.


Alaptarea are efecte pozitive si asupra mamei

Studii de specialitate arata ca o femeie care alapteaza este mai protejata impotriva cancerului la san, la ovare, faciliteaza pierderea kilogramelor in plus acumulate in timpul sarcinii si ajuta uterul sa isi revina mai repede in cazul in care femeia a nascut normal.
De asemenea, mamicile care isi alapteaza copiii o perioada mai mare de 1 an au un risc de doua ori mai mic de a face artrita reumatoida.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kazmouz gabriela pe 25 Feb 2010, 21:28
    alaptatul

    E bine sa alaptezi cat de mult .Este nemaipomenit pentru bebelusi

    0
    2

  • anca pe 8 Feb 2010, 10:37
    alaptatul bun pentru bebelusi

    Am citit mai multe articole in care mamele sunt incurajate sa alapteze cat mai mult si chiar nu cred ca "e o mare prostie". Fetita mea are 1 an si 10 luni si inca o alaptez.

    1
    1

  • maria pe 4 Feb 2010, 13:21
    opinie

    asa este ,dar in acest articol sunt si exagerari-cum sa-i alaptezi pina la 2 ani?,e o mare prostie.Apoi in legatura cu sanatatea celei care alapteaza lasati-o mai moale,ca nu te protejeaza alaptatul de nimic.Sunt de acord camamele sa-si alapteze copii ,cele care pot si au cu ce,dar nici sa nu exageram ca in articolul prezent.Mai bine autorul ar gasi argumente morale decit stiintifice,cu ghilimelele de rigoare pt. asa zisele cercetari.care scoase dintr-un context sunt trunchiate si neadevarate si jenante. Nu asa o sa convingeti tinerele mame sa alapteze.Dati informatii corecte si pertinente.

    1
    1

  • lalu eugenkia pe 30 Ian 2010, 15:25
    alaptatul protejeaza bebelusii

    Sunt de acord cu ceea ce scrie in articol si as dori ca un nr. mai mare de mame sau viitoare mamici sa iaba acces la informatii de acest gen si atunci poate am fi mai sanatosi si mai buni.D9EB

    2
    0

  • Maria pe 30 Ian 2010, 06:27
    Alaptatul protejaza Bebelusii!

    Asa e lasat de Dumnezeu ca o mama sa isi alapteze puiul !

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod