Un nou tratament pentru fibromul uterin

O noua pastila ar putea usura simptomele fibromului uterin, reducand efectele secundare si necesitatea unei interventii chirurgicale.

O noua pastila ar putea usura simptomele fibromului uterin, reducand efectele secundare si necesitatea unei interventii chirurgicale, potrivit celor mai recente cercetari prezentate la Sesiunea Anuala a Societatii Europene de Reproducere Umana si Embriologie.

 

 Cercetatorii mizeaza pe o noua pastila de a doua zi, numita Ellaone care a fost studiata pe parcursul unui an pe paciente cu fibrom uterin. "Pastila are capacitatea de a reduce dimensiunea fibromului si opreste sangerarile abundente, lucru care imbunatateste calitatea vietii si are potentialul de a ajuta la mentinerea fertilitatii in cazul pacientelor cu fibrom uterin", relateaza dr. Alicia Armstrong, coordonatoarea studiului. Potrivit specialistului citat de publicatia britanica DailyMail, simptomele fibromului incep cu sangerarile menstruale adundente, anemie, balonare, constipatie, ajungand pana la infertilitate si risc ridicat de pierdere a sarcinii.

Spre deosebire de alte tratamente existente, substanta activa din noul medicament - ulipristal acetat - nu a cauzat nicio reactie secundara majora. "Rezultatele sunt convingatoare si putem sa concluzionam ca tratamentul cu ulipristal acetat este eficient, non-invaziv si ajuta la mentinerea fertilitatii femeilor cu fibrom, care pana acum aveau doar operatia ca alternativa", adauga dr.

Lynette Neiman de la Institutul National de Sanatate din SUA.

 

Nou contraceptiv de urgenta, EllaOne, este eficient pentru o perioada de 5 zile dupa un contact sexual neprotejat sau esuarea unei metode contraceptive clasice. Este deja disponibil in farmacii, de unde poate fi achizitionat pe baza de prescriptie medicala, eliberata de medicul de familie sau de un medic specialist. A primit autorizatia de punere pe piata in Uniunea Europeana in 2009 si este prezent deja in 17 tari.

 

In general, medicamentele prescrise pentru tratamentul fibromului uterin au ca tinta hormonii pentru a regula ciclul menstrual si a trata sangerarile abundente si presiunea pelvina. Trebuie sa stii ca ele nu vor elimina fibromul, insa au capacitatea de a-l micsora in timp. Aceste medicamente vor determina aparitia unei menopauze temporare, deoarece opresc ovarele din productia de estrogen, determinand aparitia bufeurilor si crescand riscul ca oasele sa devina fragile. Dupa ce scade nivelul estrogenului si se opreste ciclul menstrual, fibroamele nu se mai dezvolta si au tendinta de a se diminua.

Aceasta procedura va opri sangerarile abundente cu care te confrunti si scurteaza perioada menstruatiei. Imediat ce ai incheiat tratamentul, ciclul menstrual revine la normal, bufeurile dispar si fibroamele care nu au disparut vor continua sa se dezvolte. De regula, acest tratament medicamentos este administrat prin injectare.

 

 

Ce este fibromul uterin?


Fibromul uterin este o masa celulara care se dezvolta la nivelul uterului: fie in interiorul cavitatii uterine, fie in exteriorul uterului sau in grosimea peretelui acestuia. Foarte important de retinut: fibromul uterin nu este o tumora cancerigena. Apare frecvent la femeile cu varste cuprinse intre 30-40 de ani, iar specialistii sustin ca peste 80% dintre femei prezinta fibroame uterine pana la varsta de 50 de ani. De asemenea, medicii spun ca aceste tumori necancerigene nu necesita intotdeauna tratament, decat in momentul in care incep sa creeze probleme (cum ar fi imposibilitatea de a ramane insarcinata si un ciclu menstrual mult prelungit).

Atunci cand acestea se manifesta, cele mai frecvente simptome asociate fibromului uterin sunt:

 

  • sangerari menstruale abundente;
  • menstruatie prelungita sau sangerarile intre menstre;
  • presiune sau durere pelvina;
  • incontinenta urinara sau mictiune frecventa;
  • constipatie;
  • dureri de spate si de picioare.

 

 

Cand sa mergi la medic?


Cu toate ca fibromul uterin nu este periculos, in unele situatii poate sa creeze disconfort si complicatii, cum ar fi anemia cauzata de pierderea masiva a sangelui. Imediat ce ai constatat urmatoarele simptome, cel mai intelept lucru este sa faci un consult ginecologic:

  • durere pelvina care nu mai trece;
  • mentruatie abundenta si prelungita;
  • sangerari intre menstre;
  • durere in timpul actului sexual;
  • dificultati in urinare.


De asemenea, o sangerare vaginala sau o durere pelvina intensa care apar brusc nu trebuie trecute cu vederea.

Discuta cu medicul tau ginecolog despre optiunile de tratament pe care le ai pentru fibromul uterin!

Pentru un fibrom de dimensiuni reduse tratamentul poate fi medicamentos, cu progestative de sinteza care regleaza ciclul menstrual si anuleaza consecintele neplacute (sangerarea, durerea) ale fibromului. In acelasi timp "tine" pe loc fibromul, impiedicandu-l sa creasca.

Daca fibromul a devenit voluminos, modalitatea de tratament recomandata ramane extirparea chirurgicala. Se poate extirpa doar tumora sau intregul uter, in operatia numita histerectomie. Hotararea o ia medicul, in functie de gravitate.

O alta solutie, nechirurgicala este embolizarea fibromului uterin, adica obturarea arterelor care hranesc fibromul. Este o solutie de dorit pentru femeile care nu vor sa faca o operatie, insa scade probabilitatea de a ramane insarcinata si nu se cunosc efectele asupra sarcinii. Asadar, nu exista un singur tratament pe care sa-l urmezi pentru un fibrom uterin si in multe cazuri cea mai buna masura de precautie pe care o poti lua este  simpla: sa stii ca este acolo in cazul in care apar simptome deranjante.

 

Comentarii (49)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • profirina pe 5 Aug 2018, 12:39
    propolicium

    Mihai Mihaela, lasa-mi un contact, as dori sa imi povestesti mai multe despre tratamentul cu propolicum, tocmai l=am inceput si eu acum.

    0
    0

  • Anda444 pe 24 Nov 2014, 14:43
    Mirela Balan

    Eu sunt ceva mai inaintata in varsta, 41 de ani si nici la mine nu a fost deloc usor. Poate ca altele s-ar fi dat batute de mult dar eu nu mi-am pierdut speranta. Sufar de 8 ani de infertilitate si am fost diagnosticata cu fibrom uterin subseros de 6cm. Am consultat nenumarati medici, toti au spus acelasi lucru, trebuie scos uterul cu tot cu fibrom ca sa evite sangerarea. Aproape ca ma resemnasem cu ideea ca nu voi deveni mama, cand m-am gandit sa mai fac o incercare. O colega mi-a recomandat sa merg la doamna doctor Ruxandra Dumitrescu si bine am facut ca m-am dus! Este foarte atenta si dedicata, mi-a prescris un tratament cu o tableta pe zi dintr-un medicament nou, iar apoi mi-a facut miomectomie laparoscopica prin care a reusit sa scoata fibromul. Mi-a sugerat sa ma operez fie la Regina Maria, care e privat, fie la spitalul Cantacuzino, care e de stat, pentru ca daca vii cu trimitere de la dr de familie si cu adeverinta de salariat costurile scad cu aproximaiv 3000 de lei. Eu am ales sa merg la Regina Maria pentru ca m-am gandit ca tot acolo ajung ca pret si serviciile sunt mai ok. La trei luni dupa operatie am facut FIV si multumesc lui Dumnezeu, am nascut o fetita de 3.100 kg, Orice este posibil daca nu iti pierzi credinta!

    0
    0

  • alyna_f pe 7 Mai 2014, 18:30
    nodul fibrobatos pe uter

    As vrea sa stiu daca steriletul (mirena/jaedess) poate stagna cresterea unui nodul fibromatos de 7 mm pe exteriorul uterului?

    5
    0

  • adinaj88 pe 14 Nov 2013, 12:44
    tratament fibrom

    Tratamentul naturist poate sa aiba efect sau nu, asta depinde mult de organismul fiecarei femei. Si pentru a si face efectul, trebuie urmat pe o perioada indelungata de timp, cand fibromul trebuie urmarit ecografic, pentru ca poate creste in continuare. Asa ca daca tratamentul naturist nu isi face efectul, este bine sa stii din timp, pentru ca fibromul sa nu creasca prea mult, facand o embolizare sau miomectomie imposibila.

    5
    2

  • adi pe 8 Sep 2013, 11:24
    Fibrom Uterin

    Fibromul uterin este o masă celulară ce se dezvoltă la nivelul uterului şi mai este numit şi tumoră fibroasă, leiomiom sau miom, dar acesta nu este o tumoră malignă (cancer). Se poate dezvolta în interiorul cavităţii uterine, la exteriorul uterului sau în grosimea peretelui acestuia. Cauzele subtile ale fibromului uterin sunt: frustrarea, ruinarea, violarea dorintei sau a sentimentului de protectie, de stabilitate, de intimitate. Lipsa de recunoastere si de gratitudine din partea barbatului ii reprima femeii energia latenta care-i asigura vitalitatea, capacitatea de a se manifesta, de a se exprima, de a fi ea insasi. Consecinta in plan fizic este, adesea, tot fibromul uterin. O alta cauza a aparitiei fibromului uterin o constituie chiar reprimarea dorintei de a fi mama (de a avea un copil) din cauza conditiilor (neajunsurilor) materiale, a ambitiilor sau a obligatiilor profesionale, a dorintei de a avea libertate (pentru a calatori, a se distra etc.), a nesigurantei in casnicie, a instabilitatii (sau a inexistentei) relatiei de cuplu s.a.m.d. Tratament natural : -cretisoara: studii de caz, deocamdata izolate, arata ca administrarea Cretisoarei in cure succesive duce la stoparea cresterii fibroamelor uterine sau chiar la scaderea in dimensiuni a acestora. Se administreaza infuzia combinata de Cretisoara, din care se bea cate o jumatate de litru pe zi, in cure de doua luni, urmate de 15 zile de pauza, apoi tratamentul se reia. Aceste cure sunt recomandate ca un adjuvant valoros si contra endometriozei, putand, intre altele, trata cu succes si infertilitatea produsa de aceasta afectiune. -coada soricelului : se recomandă ca adjuvant în enterocolită, diskinezie biliară, parazitoze intestinale, amenoree, metroanexită, chist ovarian, fibrom uterin -salvia : reduce durerile și inflamațiile și este, de asemenea, și un bun dezinfectant. Se pun două lingurițe de plantă uscată și mărunțită în 250 ml apă clocotită și se lasă 15 minute la infuzat. Se beau 2-3 căni pe zi. De altfel, ceaiul de salvie este excelent și pentru spălăturile vaginale zilnice. -coacăzul negru :este un bun drenor și antiinflamator. Pentru ameliorarea durerilor cauzate de fibromul uterin, se folosește extractul din muguri de coacăz negru, pe care-l găsești la plafar. Este indicat să se ia câte o linguriță din acest extract, de 3-4 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale. -zmeurul :are mai degrabă un rol de prevenire a apariției fibromului uterin, însă are și o puternică acțiune de reglare hormonală. Tinctura de zmeur este cea mai indicată în aceste cazuri. Aceasta se administrează în cure de 3 săptămâni, câte 50 de picături, de 2 ori pe zi. -napraznicul : cercetari de laborator au pus in evidenta faptul ca napraznicul contine germaniu, un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenarii celulare deosebit de puternic. Or, se pare ca aceasta intensificare a oxigenarii celulare este cheia vindecarii tumorilor, atat maligne, cat si benigne. Se fac cure indelungate (minimum 3 luni) cu napraznic administrat sub forma de comprimate, cate 6 pe zi. -supozitoare pe baza de propolis,laptisor de matca si diverse plante Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist Pentru tratament personalizat:plantevindecatoare@gmail.com tratamentnatural.com

    5
    2

  • adinaj88 pe 29 Aug 2013, 14:52
    fibrom uterin

    Sunt mai multe medicamente ce se folosesc doar inainte de operatie, fara a vindeca efectiv fibromul. Femeile ar trebui sa se intereseze si de alte modalitati de a trata fibromul, cum ar fi embolizarea uterina. Este fara taieturi, dupa procedura esti externata in 24 h, si trateaza toate fibroamele odata. Este o procedura minim invaziva, dar nu este atat de recomandata de medicii ginecologi pentru ca nu este efectuata de ei (si pierd pacientele), ci de medici radiologi interventionisti.

    10
    0

  • Anca pe 20 Aug 2013, 09:13
    Despre medicamentul din articol

    Acum cateva zile am scris pe acest forum averizand ca exista o mare diferenta intre ceea ce se spune in acest articol si ceea ce scrie in prospectul medicamentului. Din pacate comentariul meu vad ca a fost sters si nu inteleg de ce? Este un articol publicitar? Atunci ar trebui sa se spuna undeva! Sunt multe femei, chiar mai tinere decat mine, ce sunt speriate si cauta raspunsuri! Si eu am patit la fel! M-am bucurat cand am aflat ca ma pot trata cu o pastila dar m-am ingrozit cand am vazut ca de fapt acest tratament doar te pregateste pentru operatie! Si eu nu vreau operatie! Daca comentariul meu deranjeaza rog un raspuns pe email din partea eva.ro. Va multumesc

    26
    0

  • nicolae elena pe 23 Iul 2013, 19:42
    fibron fibramotos poli nodular

    am 49de ani am facut ecografie si am descoperit ca am fibron fibramotos poli nodular uscat mentionez ca sint predispusa la menopauza o luna imi vine cicclu doua pauza si cind vine citeva picaturiintrebarea mea este in cit timp ''se usuca fibronu cu multe multumiri' as dori sa imi raspunda si mie cineva daca stie

    2
    0

  • mariana luca pe 30 Mar 2013, 14:03
    nodul fibromatos subseros

    am 46 ani si am un nodul fibromatos subseros de 5,6mm,ce amprenteaza cavitatea uterina,mi s a prescris tratament cu esmya 3 luni .a auzit cineva de aceste pastile?

    15
    7

  • mariana luca pe 30 Mar 2013, 14:01
    nodul fibromatos subseros

    am 46 ani si am un nodul fibromatos subseros de 5,6mm,ce amprenteaza cavitatea uterina,mi s a prescris tratament cu esmya 3 luni .a auzit cineva de aceste pastile?

    15
    2

  • alina pe 9 Feb 2013, 23:29
    fibrom uterin

    salut! am 30 de ani si acum cateva luni mi s-a descoperit in urma unui control ginecologic ca am un fibrom intramural de57/50 mm si un altul de 20 mm.dar dupa cateva luni a inceput sa creasca si au ajuns la 60/41 si celalalt la 29/23,sunt f speriata pt ca nu am copii si imi doresc f mult,dar mediciii sustin ca in aceasta situatie e cam complicat si recomanda operatia,dar sincer imi e frica ca dupa nu mai pot ramane insarcinata,am inteles ca a aparut un nou tratament in urma caruia ajunge sa scada fibromul,nu stiu exact cum ii spune urmeaza sa mis e faca o reteta de catre medicul meu,cunoaste cineva acest nou tratament va rog sa ma ajutatzi....multumesc

    1
    6

  • larisa pe 9 Dec 2012, 12:42
    fibrom uterin

    SI EU AM INCERCAT CU OVULELE DE PROPILICIU.DEZASTRU TOTAL MI SA MARIT MAI MULT DECIT ERA.DEZAMAGIRE TOTALA.

    8
    1

  • Cristina pe 25 Nov 2012, 14:11
    Tratament naturist

    Daca aveti incredere in medicina naturista, exista remediu fara a apela la operatie. Vi-l recomand cu incredere pe dl. doctor Perju, din Targu Neamt care a tratat-o cu succes pe prietena mea. Aceasta a fost diacnosticata cu fibrom de marimea unei portocale si fiindu-i frica de operatie a apelat la ajutorul acestui medic minunat. In urma tratamentului s-a dus din nou la control si a constatat ca acesta disparu-se. Chiar daca tratamentul a fost costisitor s-a putut vindeca fara operatie. Nr de telefon la care il puteti contacta este 0755.692.130. Multa sanatate!

    11
    1

  • olguta pe 21 Nov 2012, 14:22
    fibrom uterin

    pt diana ai spus c[ ai avut fibrom uterin la 28 de ani si ca s/a mai redus cum ai procedat, te rog frumos sa-mi raspunyi pt ca am si eu un fibrom tot asa mare

    11
    2

  • doinita pe 3 Nov 2012, 19:06
    fibrom

    am fibrom uteri si uter fibromatos stie cineva tratament neturist.multumesc anticipat

    12
    2

  • daniel2013 pe 26 Oct 2012, 15:57
    propolicium natural

    O serie de tratament Propolicium consta din 21 de ovule sau supozitoare, preparate din propolis, alte produse apicole si pulberi de plante (in total 39 de ingrediente), pot ajuta in mod eficient la vindecarea urmatoarelor afectiuni: an...ex..................ite, cistite, uter varicos, fibrom uterin, metrite ulcerate de col uterin, inflamatii ale vaginului si colului uterin, micoze vaginale - candida, trichomonas...,......colibaciloza. Pe langa aceste boli feminine, efecte miraculoase se constata in tratarea adenomului de prostata, a prostatitei, dar si a hemoroizilor, a fisurilor anale si a altor boli ale rectului. Tratamentul trebuie repetat macar de doua ori. Se va face un control la medic inainte de inceperea tratamentului si dupa a treia serie de tratament, pentru a vedea evolutia vindecarii. Tratamentul are un caracter bland, este neinvaziv, fara reactii adverse, cu o singura exceptie: leacurile noastre sunt interzise persoanelor alergice la propolis si la alte produse apicole. O serie de tratament dureaza 21 de zile mai multe detalii:http://www.natural-propolicium.ro/

    4
    2

  • ramona s pe 24 Oct 2012, 21:36
    fibrom uterin

    am un fibrom de 7 cm ..la m embolizat cand avea 4 cm ,nu sa antamplat nimic an urma embolizarii a crescut din nou iar acum medicii vor sa mi l scoata prin operatie clasica ,,ami este frica mai lales ca nu am copii si ami doresc exista sansa ca sa al scoata cu tot cu uter,,exista vre o alta solutie ca sa dea anapoi sau sa nu mai creasca /an afara de embolizare .,daca stie cineva va rog sa mi spuneti..va multumesc

    8
    0

  • daniel2013 pe 11 Oct 2012, 05:21
    natural propolicium

    va recomand tratamentul natural propolicium mai multe detalii:natural-propolicium.ro

    3
    1

  • Daniela pe 10 Oct 2012, 16:54
    fibrom uterin

    Pt fibrom uterin exista si tratament homeopat?

    8
    0

  • Diana pe 8 Oct 2012, 10:36
    fibron uterin

    Exista o d-na doctor care m-a ajutat pentru o probleme identica cu cea pe care o ai tu. Am avut chisturi fi fibriame care imi amenintau sanatatea. Dupa 4 luni de tratament sunt alt om. Doamna doctor Ionela Stoian: 0314379629

    3
    2

  • florentina pe 3 Iul 2012, 17:44
    am fibrom uterin,mi-e frica de mor de operatie pt ca am probleme si cu inima am 43 de ani

    cum pot sa scap de operatie ,sa dea inapoi fibromul ?macar un timp,daca nu se poate definitiv,am sangerari abundente chiar parca sunt hemoragii cate o zi sunt asa apoi restul sunt normale

    0
    9

  • Giurgevca pe 14 Iun 2012, 21:06
    fibromul uterin

    am si eu fibrom uterin de cinci ani si fac tratamente homeopate care dau rezultate excelente.Acum am 47 de ani si sper sa scap fara operatie.

    32
    7

  • doina pe 30 Mai 2012, 19:33
    fibrom uterin

    Sarcina impreuna cu fibrom uterin este cu risc daca acesta este in interiorul cavitatii uterine ,o spun din proprie experienta ,sarcina este intrerupta in evolutie, in cazul meu la 4 luni .Daca este asezat in alta zona e posibil dar cu supravegherea medicului(daca il gasesti pe acela dispus sa se inplice).Multa bafta! La mine tratamentul cu propollicium nu a functionat ,dupa 5 luni de tratament cred ca am facut alergie la el ca nu l-am mai suportat.Sper sa fiti mai norocase decat mine.Daca cunoasteti un ginecolog bun care sa faca operatii conservatoare spunetii numele va rog.

    28
    3

  • aneta pe 6 Mai 2012, 15:10
    buna ziua

    Ca fiecare si eu sunt foarte stresata ,am fost la medic si mia zis ca am un fibrom de 6 cm as dori un tratament daca cineva stie si a mai avut probleme,va multumesc antcipat

    3
    0

  • camelia pe 19 Apr 2012, 15:10
    scapa de fibromul uterin prin embolizare

    georgeta te sfatuiesc sa ti faci un consult si la un medci rdiolog interventionist.Eliminarea fibromului se poate face si prin embolizare , o interventie minim-invaziva, adik fara bisturiu,si care nu implica atat de multe riscuri ca cea chirurgicala.Iti recomand un dr f bun din Bucuresti,dr. Rares Nechifor.ITi atasez un link ca sa te documnetezi mai bine. http://www.medicina-interventionala.ro/radiologie-interventionala/interventii/162.html

    8
    0

  • Stoian Georgeta pe 27 Mar 2012, 11:52
    fibrom uterin

    Am 37 de ani ,am un fibrom uterin de 9 cm si nu vreau sa ma operez deoarece exista riscul sa raman fara uter iar eu vreau un copil.am fost la doi medici si mi-au spus ca nu scap de operatie.Maputeti ajuta cu un tratament pentru micsorarea fibromului sau eliminarea lui?Daca raman insarcinata ce riscuri sunt de sarcina extrauterina sau alte complicatii?georgy_075@yahoo.com multumesc.

    12
    1

  • sonia pe 29 Feb 2012, 14:56
    Ecografie transvaginala???

    Am o mare nelamurire. Am facut doua ecografii abdominale cu ecograf 4D si m-au bulversat complet. La prima mi-a fost gasit o tumora pe uter de aproximativ 7 cm si la a doua pe care am facut-o dupa o luna la alt medic nu mi-a gasit nimic. Eu am in continuare dureri in zona pelvina si as vrea sa stiu voi ce fel de ecografii ati facut si la ce medici? Mie nu mi-au notat pe foaia de observatie nici un fel de dimensiune a ovarelor, uterului, etc. O ecografie transvaginala este mai concludenta?

    16
    0

  • Hegyi Agnes pe 9 Feb 2012, 12:32
    Uter cu aspect inomogen ,posibil fibromatos

    Buna, sint Agnes ,am 46 de ani.Am facut un eco abdominal in care s-a sesizat- Uter cu aspect inomogen ,posibil fibromatos, am citit simptomele fibronului din care la mine se potriveste doar durerea de spate si picioare si menstruatia dereglata , de 2 ori pe an. la ultimul consult ginecologic mi s-a spus ca intru la menopauza. Ce este de facut sau cum ma pot trata. Astept raspuns...

    14
    0

  • AURA pe 10 Ian 2012, 22:03
    chist ovarian

    AM 54 ANI SI AM UN CHIST OVARIAN DE 4.5CM SI SUNT LA MENOPAUZA IAR DOCTORII SPUN CA TREBUIE OPERAT CACI CU NICI UN TRATAMENT NU SE RETRAGE.A SI URMA UN TRATAMENT NATURIST DACA S AR RETRAGE. VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA

    17
    3

  • adytza pe 29 Nov 2011, 20:43
    fibrom uterin

    buna!am 32 de ani, 2 fetite nascute prin cezariana si trompele legate.acum4 ani am descoperit un chist ovarian.am luat tratament cu duphaston, mastodinon si progestogel caci am si un nodul la san.de acum 4 ani cand am facut tratamentul, nu am mai fost la nici un control. de curand in urma durerilor groaznice de spate am mers la gine si mi-a zis ca acel chist este de fapt un fibrom (nu stiu ce marime are) si ca trebuie sa ma operez.nu exista alta alternativa?este f grav dak nu ma operez?

    18
    6

  • mirela pe 26 Nov 2011, 01:51
    tratament naturist pentru fibromul uterin

    buna.are cineva cunostinta de vreun tratament naturist pentru fibrom uterin?am 42 ani,2 copii,fibromul e de 7,5cm si as dori un tratament naturist.va rog sa raspundeti la aceasta intrebare cine are cunostinta de cauza,sau a urmat vreun asemenea tratament.multumesc anticipat!si sanatate tuturor

    23
    15

  • carmenrogl pe 26 Oct 2011, 20:48
    Nodul fibromatos

    As dori recomandare pentru tratament - Nodul fibromatos fundic de 23mm cu arii lichidiene centrale. - Ovarele normale. - Uter 70/26/42 mm, cavitate uterina goala endometru 9 mm - Varsta 62 ani. Va multumesc.

    21
    14

  • Finuta pe 16 Oct 2011, 16:39
    Embolizarea

    Este si nu este ceea ce se zice, Nu se face decat pentru un fibrom relativ mic, pentru cele mai mari nu se face. Ti se va spune ca fiind prea mare exista riscul sa nu dispara total si riscul de infectie este foarte mare, Deci in concluzie la cele mari tot operatia ramane, cel putin in Romania. Si apoi mai exista si riscul ca in urma embolizarii sa intri la menopauza.

    4
    4

  • cristina pe 17 Iun 2011, 02:52
    fibron uterin

    am descoperit acum un an jumate ca am fibron uterin atunci era de 2 cm. pe atunci nu aveam nici un simtom . din ianuarie am inceput sa ma tina ciclul mai mult si a doua zi a ciclului am dureri groaznice si ciclul mi se opreste iar dupa cateva ore revine brusc si durerea trece ce ma sfatuiti ?va rog nu am luat inca nici un tratament

    11
    7

  • monica pe 28 Mai 2011, 14:10
    fibron uterin

    buna fac controale de 5 luni mia zis ca am fibron nu si cat e de mare sau mic am tot am avut tratamente peste tratamente mam saturat de ele si de durei care nu anceteaza ciclu este foarte anormal de 2 ori pe luna cate 6 zile am aut an luna martie 3 saptamani am avut ciclu. de operat nu vor ca sunt tanara am 32 de ani copii nu mai vreau am 2 fata si baiat .datimi niste soluti voi care ati avut ce ati facut?

    9
    7

  • miha pe 25 Mar 2011, 17:35
    sarcina si fibrom

    Salut As vrea sa-i spun lui angy ca si eu am avut sarcina si fibrom uterin ,pe care l-am descoperit cand am ramas insarcinata ,nu-ti face griji totul decurge nomal o sa poti duce sarcina cu bine insa fibromul meu a devenit de trei ori mai mare ,iar atunci cand vei naste nimeni nu se atinge de fibromul tau multa sanatate

    2
    5

  • reichert corina pe 21 Mar 2011, 13:32
    fibron

    as dori sa stiu cum se poate trata fibronul pt ca mama mea are asa ceva si ma cam sperie acest subiect multumesc.

    7
    2

  • diana pe 17 Mar 2011, 16:53
    fibrom uterin

    am 28 de ani am avut un fibrom uterin de 11 pe 11 adica cat o sarcina in luna a 4 acum a scazut a ajuns la 9 pe 7 si am inteles ca mai poate sa scada.problema e ca ne dorim copii si nu stiu cum sa procedez?ovarele sunt sanatoase si nu as vrea sa risc sa raman fara uter.astept raspuns.multumesc anticipat

    23
    5

  • Laura pe 23 Feb 2011, 19:25
    Fibrom

    Buna seara. Am fost la ginecolog acum 2 zile si concluzia dupa un examen ginecologic + ecografie este : UTER FIBROMATOS si FIBROM UTERIN. Mentionez ca am citit foarte mult pe net despre fibrom, si sunt naucita. Prima parte a rezultatului suna cam asa : UTER in AVF,contur regulat miometru neomogen,hipoecogen, cu o formatiune situata pe peretele posterior de 1,65 / 2,29 cm situata submucosam

    24
    10

  • Laura pe 23 Feb 2011, 19:24
    Fibrom

    situata submucos*,amprenteaza cavitatea uterina.hipoecogena,bine delimitata,fara calcificari int.cu diametre uterine de : A-P 3,35cm,longitudinal 7,54 cm, transvers 5,31cm etc. Ceinseamna asta exact? mai pot ramane insarcinata? ce pot face si care ar fi tratamentul cel mai adcvat??Mi s-a administrat DUPHASTON pt. 3 luni. este ok? Multumesc!

    21
    7

  • Laura pe 23 Feb 2011, 19:18
    Fibrom

    Buna seara. Am fost la ginecolog acum 2 zile si concluzia dupa un examen ginecologic + ecografie este : UTER FIBROMATOS si FIBROM UTERIN. Mentionez ca am citit foarte mult pe net despre fibrom, si sunt naucita. Prima parte a rezultatului suna cam asa : UTER in AVF,contur regulat miometru neomogen,hipoecogen, cu o formatiune situata pe peretele posterior de 1,65 / 2,29 cm situata submucosam

    25
    2

  • florentina pe 26 Ian 2011, 21:42
    fibrom uterin

    am 30 de ani si am descoperit acum 3ani ca am un fibrom intramural,am urmat atunci un tratament si apoi nimic doar controalele la ginecolog, vreau sa va spun ca ma simt f. bine fara acele dureri de care spuneti voi ba chiar am menstra foarte ok,f putin si f, dureri . nu stiu daca sa ma sperii sa-u sa ma bucur dar medicul ginecolog mi-a spus atita timp cit nu deranjeaza e bine sa-l lasam . va doresc sanatate.

    18
    7

  • Jeanina pe 21 Dec 2010, 02:49
    Fibromul uterin

    Pt. d-na Toader Angela. Si eu am un fibrom de 10 cm in regresie descoperit la 29 de ani. Operatia in viziunea mea nu intra in discutie pt ca poate sa lase pacienta fara posibilitatea unei sarcini viitoare asa ca m-am orientat catre altceva. Am incercat initial un sterilet (dezastru total, sangerari cumplite, am ajuns in spital pt transfuzie), anticonceptionale (la fel mai rau mi-au facut). In iulie a.c. am facut o embolizare uterina. Este foarte simpla, usoara, dureri aproape deloc, cel putin la mine, iar fibromul "decedeaza" in interior. La 4 cm aveti sanse reale sa scapati definitiv de el. Va doresc mult succes!

    16
    4

  • Toader Angela pe 7 Dec 2010, 13:43
    Fibron uterin de 4 cm

    am si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva...Am fost la ginecolog si s-a constatat ca am un fibron de 4 cm.Se mai poate trata sau trebuie sa recurg la o interventie chirurgicala???Astept un rasp, pentru ca sunt fff speriata. Va multumesc!

    13
    3

  • f_angy pe 14 Nov 2010, 19:16
    sarcina&fibrom uterin

    Buna. Am 25 de ani, mi-a intarziat ciclu cateva zile, am facut 3 teste, la toate a iesit pozitiv, doar ca linia a doua era putin vizibila. Aseara am fost la gine si mi-a spus ca am fibrom uterin de 60/70 mm. Eu nu am avut nici menstruatie abundenta, nici sangerari in afara de ciclu. Sarcina nu a vazut(mi-a spus sa mai merg peste cateva zile la inca un ecograf). Azi am facut din nou test, a iesit iar pozitiv si a doua linie e clara ca si prima. La gine mi-a spus ca daca sunt insarcinata, va trebui sa ma supravegheze mult, pentru ca nu se stie daca voi mai putea avea si o alta sarcina. Care sunt riscurile daca sunt insarcinata? Voi putea duce sarcina?? Se poate daca sunt insarcinata la cezariana sa fie scos si fibromul??? Daca va fi scos voi mai putea avea copii sau trebuie scos si uteru????

    29
    6

  • Mihai Mihaela pe 30 Oct 2010, 15:14
    Tratament fibrome, uter fibromatos, chisturi.

    Cel mai bun tratament este cel cu propolis, spun asta din experienta, l-am incercat asa cum l-au incercat si altii cu rezultate foarte bune. Am scapat de fibrom, chist si hemoroizi. Tratamentul se cheama "propolicium", exista si un site unde sunt numerele de telefon pentru informatii si comnezi.Va rog foarte mult sa va interesati de acest tratament , eu am mare incredere in el. Parerea mea este ca-i mai bine sa incercati prima data pe calea asta si abia dupa aceea sa recurgem la cutit.

    26
    8

  • dlola pe 21 Oct 2010, 12:34
    fibrom

    am 38 de ani,m-am operat in iunie de uter fibromatos.initial,la echo s-au vazut 2 fibroame,pe peretii uterului,la operatie au fost 4.acum,la o noua echo,facuta pentru dureri de fiere,doctora mi-a scris cantitate mica in fundul de sac Douglas.Nu am ajuns inca la doctorul ginecolog si as dori ,daca stie cineva ca inseamna asta.va multumesc

    14
    7

  • radu ionela pe 7 Sep 2010, 13:07
    fibrom uterin

    am 36 de ani,si am fibrom uterin inetn.Am uter dublu,fibromul este in uterul stang,care are doua cicatrici in urma celor doua cezariene pe care leam avut.Problema este ca ma simt pe zi ce trece mai rau.Am dureri groaznice de burta(jos),ma dor foarte rau picioarele si am o burta de zici ca-s gravida in 7 luni.Mai nou ma dor si sanii.CE MA SFATUITI?

    25
    12

  • pop dorina pe 6 Iul 2010, 23:50
    fibron uterin

    as dori si eu un tratament pentru fibron uterin.am 47 ani si mi sa depistat si mie.as dori sa stiu daca se poate trata fara interventie.mulumesc astept raspuns.

    64
    15

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod