Sarcină: O analiză nouă care previne transmiterea bolilor genetice

Poți evita transmiterea unor afecţiuni ereditare prin diagnosticul genetic preimplantaţional, o tehnică suplimentară la fertilizările in vitro.
Bagajul genetic influențează starea de sănătate a viitorului copil, motiv pentru care este important să luăm în calcul din start inclusiv transmiterea unor boli ereditare. Pentru cuplurile ce trec printr-un proces de Fertilizare in Vitro există, din fericire, metode de diagnostic preimplat ce pot semnala din timp astfel de nereguli.

Diagnosticul genetic preimplantational (PGD) reprezintă o tehnică suplimentară în procedurile FIV, prin care pacienţii cu risc de a transmite o boală genetică pot preveni transmiterea acesteia către viitorul copil.
Un cromozom are mii de gene, fiecare dintre acestea fiind purtătoare de informaţie genetică. Diagnosticul preimplant analizează embrionii obţinuti prin Fertilizare in Vitro, urmărind acele gene specifice bolilor vizate. Astfel, prin realizarea acestuia înaintea embriotransferului, se reduc considerabil şansele de a transfera viitoarei mamici un embrion afectat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod