Continenta sexuala sau cum sa ai orgasmul perfect

Va iubiti si vreti sa faceti dragoste oriunde, oricat, oricand, cutremurator de frumos si de rascolitor de fiecare data si va intrebati daca se poate? Raspunsul este afirmativ, lucrul acesta este posibil si se realizeaza prin continenta sexuala.

Originea conceptului de continenta sexuala

Ideea continentei sexuale s-a nascut in Orient si a fost aplicata de-a lungul timpului de adeptii filozofiei tantrice indiene si de taoistii chinezi. In trecut, era considerata o mare taina a vietii prin care practicantii invatau cum sa-si infloreasca iubirea, cum sa fie fericiti si sa devina puternici. In Occident, continenta sexuala a cunoscut o rapida raspandire mai ales in ultimele decenii.


Pentru a putea realiza continenta sexuala trebuie, inainte de toate, sa inveti sa faci diferenta intre dragoste si sex. Principiul "daca dragoste nu e, nimic nu e", este esential in acest caz: pentru un act de iubire desavarsit nu este suficient ca intre cei doi parteneri sa existe o atractie sexuala puternica. A face dragoste este o realizare minunata si o culme a iubirii.


Ce este continenta sexuala?

Potrivit Dr. Ovidiu Chis, medic consultant ayurveda, sanatate publica si management, de la Centrul Medical Ayurveda Sibiu, "continenta sexuala presupune un control deplin constient al functiei sexuale in cuplu, implicand contactul sexual cu posibilitatea atingerii unui numar nelimitat de orgasme de catre cei doi iubiti, dar care nu se finalizeaza prin ejaculare la barbat si prin descarcare exploziva a potentialului sexual la femeie". Aceasta tehnica este cunoscuta si sub numele de "coitus rezervatus" (abtinerea de la ejaculare) sau karessa.

Specialistii sunt de parere ca o femeie care practica aceasta tehnica este mai atragatoare, iar frumusetea ei dureaza mai mult. Spre deosebire de aceasta, o femeie care are orgasme lipsite de iubire, isi pierde frumusetea si stralucirea mult mai repede. Acelasi lucru se intampla si in cazul barbatului: dupa o descarcare fizica, isi pierde interesul pentru partenera lui. Un astfel de act sexual, este, de regula, urmat de un somn adanc. Barbatul care isi controleaza potentialul sexual, este mai tandru, mai afectuos si isi manifesta continuu iubirea. Astfel, intre cei doi parteneri se stabileste o comuniune sufleteasca profunda.

Potrivit specialistului, exista o legatura directa intre potentialul sexual prezent in corp si forta interioara a unui om, constatandu-se ca toti oamenii cu forta interioara deosebita au si un potential sexual puternic. Unii oameni care vor o cariera solida (oameni de afaceri, politicieni, militari etc.), pentru a putea avea suficienta forta, au ajuns sa aiba relatii sexuale foarte rare. Dr. Ovidiu Chis este de parere ca abstinenta nu este totusi o solutie deoarece deseori barbatii tind sa piarda potentialul sexual in somn, prin polutii, iar femeile prin secretii mai abundente si mai dureroase. Concluzia este ca potentialul sexual este ca un dat fiziologic si el poate fi folosit mai mult sau mai putin  intelept, consumandu-se mai devreme sau mai tarziu.


Barbatii obtin mai greu continenta sexuala

La femei suspendarea pierderii fiziologice ce insoteste orgasmul este adesea spontana si implica un antrenament minim. Pentru barbati, controlul energiei si suspendarea ejacularii pe o perioada foarte lunga de timp, incluzand si polutiile din timpul somnului, implica un antrenament tenace.

"Ceea ce se urmareste este controlul energiei sexuale, pe care o simtim ca fiind proportionala cu intensitatea senzatiei erotice", precizeaza Dr. Ovidiu Chis. In general, "rezultatele" nu se obtin de la inceput, este nevoie de mai mult exercitiu din partea ambilor parteneri. La femei, controlul sexual presupune un minim efort pentru ca ele pot dirija mental energia placerii. Barbatii, in schimb, au nevoie de o practica mai indelungata si le pot fi de folos o serie de tehnici precum exercitiile Kegel, metoda Mula Bandha (contractia perineului), urinarea fractionata sau dusul scrotal.


Avantajele practicarii continentei sexuale

Dr. Ovidiu Chis, medic consultant ayurveda, sanatate publica si management, de la Centrul Medical Ayurveda Sibiu ne prezinta cateva dintre avantajele acestei practici:

  • trezirea unui numar foarte mare de orgasme (atat la barbati cat si la femei) si o amplificare a placerii;
  • aparitia unei stari de nesat, de dorinta intre cei doi, care nu se mai plictisesc unul de celalalt;
  • longevitatea vietii sexuale;
  • regenerarea si reintinerirea;
  • tonusul vital marit;
  • reducerea secretiilor menstruale si a fenomenelor secundare neplacute legate de ciclul menstrual;
  • echilibru psihic, amplificarea creativitatii;
  • eliminarea completa a riscului unei graviditati nedorite;
  • disparitia starilor de vlaguire, somnolenta dupa actul amoros;
  • in cazul femeilor, practica ajuta la cresterea armonioasa a sanilor.

Articole utile:
4 tehnici de control al energiei sexuale
Ce este tantra si sexul tantric?
Orgasmul multiplu masculin
14 idei pentru un orgasm reusit
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nu practicati asa ceva pe 2 Sep 2016, 05:54
    continenta este daunatoare, logic!

    pentru femeie continenta provoaca insatisfactie si eventual dureri ale glandelor din zona genitala, iar pentru barbat este groaznic, as zice. Sperma pe care barbatul o ejaculeaza, ca n-are cum sa nu ejaculeze la un moment dat, daca si-o tine in el, se duce inapoi si ajunge in vezica urinara, pentru a fi ulterior eliminata prin urina. Prin aceast drum invers al spermei, se pune o presiune pe sfincterul care comuta urinare/ejaculare, vezica urinara si prostata au de suportat sperma care in loc sa iasa afara, ramane acolo, aceste organe muncind suplimentar ca sa o elimine cumva. De asemenea nervul pudendal este solicitat peste capacitate, iar daca acesta este deteriorat, poate duce la incontinenta fecala.

    0
    0

  • Bunul Simt pe 11 Mar 2013, 16:35
    TRAIASCA MISA SI GREGORIAN BIVOLARU!

    Personal practic continenta din anul 1988 si va marturisesc ca este excelent si TOATA lumea este multumita. Nu am avut niciodata reclamatii de la nici o iubita. Iar cu lichidul de lubrefiere nu a ramas nimeni insarcinata. Cei care zic ca este posibil, de fapt isi justifica impotenta si nerusinarea de a Nu fi controlat asa cum trebuie energia. Poti spune: " Imi pare rau; mi-a scapat...Dar nu ca este de vina continenta. Continenta este CONTINENTA si atat, PUNCT!...Este ca si cum ai zice ca ai satisfacut o femeie folosindu-ti degetele umezite cu saliva si ai lasat-o insarcinata. Realizati aberatia...?...Lichidul de lubrefiere nu contine spermatozoizi decat daca esti incontinent si ai pacalit o femeie sa ajunga in patul tau uimind-o cu povesti despre continenta, ca un ipocrit si penibili ce sunt unii barbati mincinosi,,,si in incheiere: Multumesc Domnule Gregorian Bivolaru!

    1
    3

  • Deea pe 15 Mai 2012, 13:12
    Gresit

    Draga Alina, mai documenteaza-te tu. Lichidul preejaculator poate contine urme de sperma. In cantitati mici, dar contine. Deci exista riscul ca femeia sa ramana insarcinata.

    4
    1

  • alina pe 20 Apr 2012, 23:36
    da..

    de ce comentati daca nu sunteti informati? lichidul preejaculator NU contine spermatozoizi...sunt site`uri de educatie sexuala...vizitati`le..nu vorbiti aiurea.

    1
    4

  • codin dan pe 29 Nov 2011, 17:06
    de la cunoscator la habarnisti

    am inceput dintr-o gluma sa practic aceasta continenta care la inceput chiar nu a fost usor de practicat, eu fiind un incapatanat pentru care imposibilul trebuie cucerit, am reusit in final si am peste 15 ani de practica a continentei! Am de putin timp un copil care de departe e foarte bine dezvoltat, doctorita pediatra spunea ce e cel mai bine dezvoltat copil din anul lui si la 10 luni pe care le are deja stie sa manuiasca masinutele teleghidate inainte inapoi! inca mai are de invatat cu directiile.. Ce e foarte important pentru toti cei care se trezesc sa comenteze ceea ce e scris mai sus si chiar nu cred... eu ai invit sa ma cunoasca si sa se convinga! sunt din Cluj, lucrez la 3 firme deodata la 2 din ele in functii de conducere, am si firma mea care merge binisor pe langa cele 3 joburi, sotie si "amanta" , stiu ca ma veti critica multi dar fiecare face ce vrea cu viata lui! oricum va stau la dispozitie celor care credeti ca sunt vrajeli si basme cele legate de continenta! Si apropo orgasmul nu e cu mult mai placut dar e o mica diferenta mai ales la durata si partea de dupa care poate continua... messenger id: codin_dan

    3
    1

  • maria pe 25 Mar 2011, 09:28
    continenta

    am gasit partenerul ideal faptul ca are continenta sexuala nu ne saturam unul de celalalt este adevarat ce se zice este o atractie mult mai mare si nu ajungem la orgasm nici unul am ajuns sa zic ca e mult mai ok.

    4
    1

  • Adrian pe 30 Oct 2010, 08:59
    Contineta

    Pt mine continenta e si va ramane un concept revolutionar care mi-a tansformat radical in bine viata. Cat despre persoanele care arata o vadita aversiune fata de acest articol le sugerez sa se abtina pana nu incearca. E usor sa comentezi de pe margine un meci de fotbal cand tu nu esti in stare sa fugi 50 de metrii

    4
    0

  • luxdesign28.ro pe 12 Iul 2010, 10:56
    continenta

    @vache ai dreptate exista un risc, dar daca ne gandim ca acel lichid are foarte putin spermatozoizi, si daca luam in considerare ca nici macar cu lichidul seminal nu se poate sa ramai insarcinata din prima, daca o femei vrea sa aibe copil, atuinci ma mir ca acel lichid seminal ar conta prea mult. Probabil sansele sa ramai insarcinata cu lichid seminal sunt de 10 - 15 %. Dar intr-adevar exista :). oricum fiecare este adult si este vaccinat siia deciziile pe care le considera cele mai potrivite pentru el insusi. ----------------------------------- director web - http://director-web.luxdesign28.ro

    4
    0

  • ayooh pe 12 Apr 2010, 07:19
    Hima

    http://hima4u.hi5.com

    1
    2

  • vache pe 22 Iun 2009, 09:20
    nu mai minti lumea

    nu e adevarat ca nu se elimna nimic. lichidul preseminal contine si el spermatozoizi, cu tot cu continenta lui. oricum, sunteti de toata jena cu propaganda asta. am renuntat la newsletterul vostru.

    2
    3

  • boieru pe 19 Iun 2009, 14:08
    precizare

    In cazul continentei nu se eliminina nimic, nici macar un strop.Alte beneficii pentru barbat sunt ca au o viata sexuala peste limita normala si evita afectiunile prostatei.

    1
    5

  • Andreea pe 19 Iun 2009, 10:34
    amuzant, dar slab

    Mi se pare putin inconstient acest articol! Cum adica "eliminarea completa a riscului unei graviditati nedorite", oare nu e deja cunoscut ca exista si alte secretii decat sperma dar care contin spermatozoizi???

    3
    2

  • viorica pe 19 Iun 2009, 10:03
    sex sau dragoste

    in momentul de fata prin problemele noastre de zi cu zi oamenii fac doar sex pt,necesitatile firesti fara a include si sentimentul puternic de afectiune si daruire fata de persoana iubita,santem mult prea ocupati si nu mai acordam timp si pt asta,nici macar cei tineri nu mai fac decat sex si iar sex,

    5
    0

  • Sofiana pe 19 Iun 2009, 09:53
    imi pare rau

    cat de rau ati decazut. va credeam site in firea lui, de vad ca e inca un site care fac propaganda misana.

    3
    6

  • roxana pe 19 Iun 2009, 08:07
    parere

    AM O PARERE F BUNA DE CEEA CE A ATI SCRIS,,E EDUCATIV PT CEI CARE NU STIU VA PUP SI TINETI O TOT ASA

    4
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod