Candidoza - cauze si remedii

Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Cauzele care duc la aparitia candidozei

Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

Candidoza - Simptome

Marea majoritate a femeilor au macar o data in viata candidoza.
Din pacate, este o infectie foarte raspandita in prezent, iar cea mai frecventa este cea vaginala. Cele mai frecvente simptome in cazul candidozei vaginale sunt: senzatii de arsura si mancarime pe vulva si in zonele din jur, secretie alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa, posibila usturime la urinare sau, uneori, in cazul contactului sexual. Barbatii sunt extrem de rar infectati si se manifesta ca o iritatie puternica pe penis, ce cauzeaza mancarimi. Sunt rare cazurile in care candidoza se transmite pe cale sexuala.

Candidoza orala - in zona gurii - arata ca o spuma alba pe pielea iritata, rosie. Daca se incearca indepartarea ei, foarte probabil va sangera.

Candidoza pe piele apare, de obicei, la copiii de varste foarte mici, din cauza umezelii acumulate in zona acoperita de scutec; este destul de asemanatoare cu cea orala. Poate aparea si la adulti, dar mult mai rar.

Candidoza - Diagnostic

In cazul aparitiei simptomelor candidozei, trebuie consultat un medic si efectuata o serie de analize la recomandarea acestuia, in principal analize de secretie. Daca infectia reapare sau simptomele se agraveaza, se face si o analiza a sangelui.

Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. In mod special daca esti insarcinata, consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

Tratament

In general, se prescrie fie tratament intravaginal (ovule), fie crema (care se aplica oral, intravaginal sau local, in functie de tipul de infectie) sau tratament oral (pastile).
Tratamentul dureaza de obicei 3-7 zile sau pana la doua saptamani, in cazurile mai dificile. Daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Pentru candidoza vaginala, se prescriu ovule, de regula unul pe zi, seara, sau doua pe zi daca infectia este mai accentuata ori simptomele dureaza de mai mult timp. Este de preferat introducerea lor in vagin seara, pentru ca, dupa absorbtie, ramane un rest din ovul care va curge pe slip. Este bine sa porti un protejslip, mai ales daca ti s-a prescris doza dubla. Cel mai des se recomanda Clotrimazol.

Se mai recomanda crema pentru aplicare locala, pe vulva si in zonele din jur. In general, este vorba tot de Clotrimazol, administrat dimineata si seara. Se mai pot prescrie Miconazol sau Butoconazol.

Daca apare o candidoza vaginala, este indicat sa pastrezi o igiena locala cat mai stricta. Asigura-te ca zona infectata este mereu curata, ca schimbi des lenjeria de corp si protejslipul, spala-te foarte bine pe maini inainte de a aplica crema sau de a introduce ovulul. In plus, ar fi bine sa dezinfectezi lenjeria de corp dupa vindecarea candidozei, deoarece mai pot ramane bacterii pe ea care sa duca la reaparitia bolii, desi, in general, numarul acestora nu este suficient de mare.

In cazul tratamentului oral, se prescrie o singura doza dintr-un antibiotic special, urmat de Fluconazol sau Amphotericin B. Sigur, nu este absolut necesar ca medicul sa-ti recomande una dintre aceste substante.
Ele sunt cele mai cunoscute, dar specialistul iti va recomanda una sau alta, in functie de genul de infectie pe care il constata si de organismul tau.

Candidoza orala se trateaza de obicei cu o crema. Se aplica local si se urmareste evolutia infectiei in functie de specificatiile medicului. Si aici este necesara o igiena severa si mentinerea zonei afectate cat mai ferita de umezeala excesiva.

Candidoza pe piele (care apare de obicei la copiii mici) se trateaza cu Clotrimazol, de obicei crema sau lotiune, aplicata conform specificatiilor medicului in zonele afectate; in plus, trebuie schimbate cat mai des scutecele copilului. Si in acest caz, daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Excesul de tratament, fara a fi nociv in sine, poate duce la crearea de catre organism a unei imunitati fata de substanta in cauza. De aceea, este bine sa te tratezi dupa sfatul medicului si numai dupa diagnosticul lui.

In timpul tratamentului pentru candidoza si imediat dupa aceea, este bine de evitat alcoolul si dulciurile in exces, care permit dezvoltarea micozei. Incearca sa mananci cat mai variat si atent, pentru a restabili echilibrul in intestin.

Complicatii

Candidoza nu dispare de la sine daca nu este tratata. Isi pastreaza simptomele. De obicei, dispare destul de repede cu ingrijirile de rigoare, dar are prostul obicei de a reaparea in caz de stres sau de alte aspecte ce cauzeaza noi dezechilibre in flora intestinala.


Este foarte greu de tratat la persoanele diagnosticate cu HIV. In cazuri mai severe, candida poate ajunge in sange, provocand afectiuni ale rinichilor, valvelor inimii, ale plamanilor sau chiar ale creierului. Acestea sunt situatii foarte rare, dar grave.

Daca infectia reapare prea des, trebuie facute analize mai minutioase. Candida in exces poate fi un semn al instalarii unei boli mai serioase, precum SIDA, diabet sau leucemie.

Cum poate fi prevenita

O igiena locala buna si o dieta echilibrata ajuta la prevenirea aparitiei acestei infectii. Cum insa exista o serie de factori diferiti si variati care duc la dezvoltarea micozei, este dificil s-o eviti in totalitate, asa cum reiese din numarul mare de cazuri si din frecventa reaparitiei ei. In conditiile in care nivelul ridicat de stres este in sine un factor, se impune fie o atentie mai mare si mai stricta atat in privinta mancarii, cat si a igienei, fie depistarea si tratarea imediata a semnelor micozei.
 

Comentariile 251-300 din 461

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • albu anca pe 29 Dec 2009, 11:26
    marire imunitate

    Concomitent cu tratamentul local antifugic, mai trebuie si unul de marit imunitatea: 1. Argila - doza de 3-5 ori mai mare decat in prospect 2. Branca ursului - tinc sau capsule 3. Drojin 4. antiparazitar Totul se ia de la farm. naturiste, sunt probate pe mine, familia mea. reprezinta un trat. naturist universal. Ei, mai exista si detalii.

    1
    1

  • anonima pe 28 Dec 2009, 15:26
    o prostie...

    nu este adevarat ca nu poti scapa de candida niciodata.daca te duci la un specialist in ginecologie iti va prescrie cu siguranta cel mai bun tratament ptr asa cv..il urmezi si gata!dca vrei poti...normal ca persoanele delasatoare si slabe de caracter vor sta cu ea toata viata!!!succes!

    0
    4

  • neli pe 22 Nov 2009, 11:45
    cum se trateaza la barbati

    nu pot sa merg la doctor.nu am timp.si am pe penis o ciupercuta.cum scap de ea

    1
    2

  • liliana pe 20 Nov 2009, 14:03
    recomandari candida

    si eu am suferit de candidoza vaginala recurenta ani de zile , sper sa fi reusit sa scap, de 2 luni sunt ok ceea ce e o premiera pt mine. Recomandarile mele sunt: - gaseste un medic ginecolog bun, in care ai incredere si nu il mai schimba -fa un set complet de analize inclusiv sensibilitatea organismului la anumite medicamente(antibiotice si nu numai), eu sunt sensibila si la medicamentele pt candida ,de aceea a trebuit sa urmez un tratament de 10 zile cu nistatin si inca ceva(antibiotic) ,plus ovule. -cel mai important lucru nu mai folosi sapun pt igiena locala(vaginala), stiu ca pare imposibil dar crede-ma e posibil . Apa simpla sau ceai (musetel,iasomie , etc) . Eu m-am obisnuit sa ma spal in zona vaginala doar cu apa ,iar irigatii nu fac deloc, cu toate acestea de cand nu am mai facut infectii nu am mai avut pb de miros sau secretii abundente. -folosesc absorbante zilnice in permenenta pt a mentine un mediu uscat, deasemenea am doua seturi de lenjerie intima(una de oras(tanga), iar acasa folosesc chiloti normali ) -cand e necesar sa urmez un tratament cu antibiotice iau concomitent nistatin(2 pastilute cu o pastila de antibiotic) plus ovule . -dc in timpul actului sexual colul nu e bine lubrifiat ,iritarea care se produce in prima instanta poate duce la o secretie usor acida care se poate dezvolta intr-o infectie s.a.m.d. Sper din toata inima ca sfaturile mele sa ajute ,eu ma zbat cu candida de 6 ani si pe fondul unei imunitati slabe si a anticonceptionalelor mi-a ravasit tot echilibrul atat fizic cat si mental. Ceea ce am invatat eu e ca nu poti scapa de candida , ceea ce poti face e sa iti mentii o flora vaginala normala printr-o igiena corespunzatoare si prin hidratare (cel putin 2 litri de apa pe zi).

    1
    0

  • dana pe 19 Nov 2009, 19:07
    candida

    e pt oana care treb sa se duca urgent la medic ginecolog PT CA ARE CANDIDA

    1
    0

  • Ela pe 19 Nov 2009, 16:10
    infectie

    am si eu o intrebare: mi-a dat doctora fluomizin si mi-a zis sa intrerup tratamentul daca imi vine menstruatia. Cand il reiau il reincep sau continui tratamentul?

    0
    0

  • oana pe 11 Nov 2009, 23:43
    help!!

    am o scurgere albicioasa mucoasa si ffff urat mirositoare de cativa ani cred k de cand mi a venit ciclu si nu sh ce sa iau nu mas duce ink la ginecolog ajutati ma pls..

    0
    0

  • alma pe 1 Nov 2009, 23:04
    despre Feminella si o intrebare ptr.Simona

    Ajutor! Se poate sa apara si efecte negative dupa administrare ovule Feminella Vagi C,respectiv scurgeri (de parca mi-ar veni ciclul)mancarime,inrosire si dureri ca inaintea ciclului?? PTR.SIMONA :poate stii....Pentru o persoana care a avut Klebsiella,si acum parca as avea candida(simptome specifice) se poate aplica tratamentul naturist ???al Simonei??

    0
    0

  • elena pe 29 Oct 2009, 20:43
    multumesc simona

    si eu am aceleasi pb pe care le-ai avut tu si-ti multumesc ca ai scris ce solutie ai gasit tu. Eu si pt helicobacter si pt candida urmez o schema homeopata. Deocamdata e ok.....dar o sa incerc si ce ai facut tu ...ca tot natural e.

    0
    0

  • simona pe 28 Oct 2009, 23:27
    tratament naturist

    aaaa.....am uitat sa precizez ca beam in fiecare seara 25 de picaturi de propolis....poate m-a ajutat si acest lucru....desi propolisul il luam pt ca este un foarte bun antibacterian....deoarece eu am helicobacter...o bacterie la stomac ce duce la ulcer....

    2
    0

  • simona pe 28 Oct 2009, 23:22
    tratament naturist

    dragele mele, eu am uramt 5 tratamente pt asa cv si niciunul n-a dat rezultate pe termen lung. dupa 3 ani de chin, m-am hotarat sa urmez un tratament naturist, gandindu-ma ca e ultima solutie....si minune....am urmat tratamentul timp de doua saptamani acum aproape 1 an si inca nu mi-a recidivat....tratamentul consta in: intr-o cana de 200 ml am facut ceai de galbenele si musetel(cate un plic).dupa ce imi faceam spalatura, imi puneam intr-un lighean 7 lingurite de amidon din comert cu apa...si stateam 20-30 min, dupa care imi aplicam crema de galbenele intr-un strat subtire. la mine a functionat.....sper sa va ajute si pe voi.....si inca ceva....daca va puteti convinge partenerul sa se unga cu crema de galbenele, e foarte bine.....succes

    1
    0

  • stanoiu aura pe 28 Oct 2009, 14:16
    candida in gat

    sall,am tot citit pe aici de candida,mi-a iesit la analize candida faringiana ,nu am facut tratament ,gandidu-ma ca nu este asa de rea candida ,vaninal nu stiu daca am nu am fost la ginecolog ,as dori un tratament care da rezultate,multa sanatate

    0
    0

  • mariy pe 24 Oct 2009, 16:05
    candida

    am si o m intreb ptr cele kre cunosc: poti avea contacte sexuale in timpulu tratamentului ptr candidoza????????????

    0
    0

  • CAMPINA pe 21 Oct 2009, 09:50
    sanatate

    Va implor, doresc sa stau de vorba cu cineva care are politicemie vera, la fel ca mine. Sunt disperata si as dori sa comunic cu cineva. Am descoperit boala acum 6 ani, m-am rupt de societate, tot timpul sunt ametita. M-am pensionat, acum sunt amenintata de politicieni ca-mi iau si pensia, nu stiu ce sa fac.Am multe nelamuriri, am facut multe analize, dar in zadar. Caut prietene cu care sa comunic.Ajutoooor! Atena.

    0
    0

  • cosminutza pe 13 Oct 2009, 14:26
    help

    de cateva zile am mancarimi in zona vagina si scurgeri albicioase si urat mirositoare.nu`mi dau seama ce este. in timpul asta cand am avut contact sexual am sangerat? care ar fi cauza? dati`mi o idee macar despre ce ar fi vorba...plsssss

    0
    0

  • iuliana pe 12 Oct 2009, 23:02
    candidoza vaginala

    Si eu m-am chinuit cam 2 ani. Am urmat toate tratamentele posibile si mi-a reparut.Este obligatorie o antifungigrama ca sa vedeti la ce substanta este sensibila candida.Mie mi-a iesit la analiza ca este sensibila la fluconazol si mi-a trecut dupa o perioada lunga de tratament.Va doresc multa sanatate!

    0
    0

  • mari pe 11 Oct 2009, 08:35
    cadidoza

    am aceasta boala de 12 ani pana in momentul de fata am facut diferite tratamente nici un efect .ultimul tratament a fost cu gynofort a fost bun pe moment dar mai tarziu a reaparut .Daca stie cineva un tratament mai eficient va rog

    0
    0

  • Lau pe 2 Oct 2009, 11:28
    Candida

    Cel mai bun tratament pentru candidoza e DIFLUCAN !!!!! Am avut o gramada de cliente carora le-am prescris acest medicament si au avut efect . ATENTIE !!! Se ia o data pe saptamana in aceeasi zi la aceiasi ora ca sa-si faca efectul. Minim 10 pastile iar daca nu trece pauza 1 luna si repeti tratamentul. Multa sanatate!

    0
    0

  • Ela pe 18 Sep 2009, 20:14
    tratament candidoze

    Pentru tratarea candidozelor, foarte eficient este produsul C–Free, care se administreaza astfel: Doză terapeutică - se administrează câte 1 linguriţă de produs C–Free pe zi, dizolvat în 60 ml de apă cu calciu coralier, seara, timp de 1 săptămână, pe stomacul gol. Apoi timp de 13 zile se va lua cite 1 lingură, dizolvat în 60 ml de apă cu calciu coralier. Doză profilactică - se administrează câte 1 linguriţă de produs dizolvată în 60 ml de apă cu calciu coralier, pe stomacul gol, timp de 1 lună (este necesar 1 flacon de C – Free). Efectul maxim se va obţine prin administarea dozei terapeutice urmată de doza profilactică, timp de 45 de zile. (sunt necesare 2 flacoane de C – Free) În cazul unei candidoze vaginale se va pune pe un tampon o cantitate mică de C–Free (1 linguriţă) şi se va introduce peste noapte în vagin; în caz de necesitate se va repeta procedura. De asemenea este necesar ca timp de 1 săptămână să se ia oral doza terapeutică. Atenţie: în cazul copiilor între 12-16 ani sau a adulţilor care au o greutatea corporală sub 45 de kg se recomandă jumătate de doză. Candidoza apare pe fondul cresterii aciditatii din organism. Ciuperca Candida face parte, in cantitati mici, din flora normala a organismului uman. Atunci cind microflora intestinala este afectata, Candida se inmulteste necontrolat si apar candidozele. Produsul Mega-acidophilus stabilizează microflora intestinală, împiedică înmulţirea florei patogene, creşte absorbţia substanţelor nutritive, optimizează metabolismul şi stimulează imunitatea organismului.Se ia cite 1 capsulă de 2 ori pe zi, cu 1/2 inainte de masa. Aceste produse pot fi procurate de la distribuitorii firmei Coral Club International. Informatii la info.postal@yahoo.com

    0
    0

  • oana pe 16 Sep 2009, 13:08
    candidoza

    buna ziua,am 21 de ani si cam de un an de zile am inceput sa am simtomele candidozei.totul a inceput dupa ce am facut un exces de antibiotice,devenind alergica la ele.Fac alergii si de la alimente,sunt anemica si am un dezechilibru alimentar.imi apare foarte rar aceste simtome in special dupa ce folosesc protejslip pe care-l schimb foarte regulat,sau dupa o perioada in care sunt foarte stresata..se poate trata cu metronidazol??

    1
    0

  • mirela.sorina pe 13 Sep 2009, 21:07
    candida

    se poate sa ai sangerari de la candida???

    0
    0

  • elena pe 31 Aug 2009, 18:14
    candida

    buna am 19 ani..am si eu candida de aproape 2 ani...am urmat tot felul d tratamente dar tot nu am reusit sa scap de ea...m-am saturat si nu stiu c sa mai fac....va rog sa ma ajutati..!! astept un raspuns...adresa mea de mail este: ellyutza4_u@yahoo.com

    0
    0

  • raluca pe 28 Aug 2009, 23:20
    candidoza vaginala

    buna fetelor.am si eu aceasta boala de aprox 2 ani,am tratat-o in strainatate cu ovule si pastile,dar degeaba.nu stiu ce sa mai fac,aici,de la farmacie mi-au prescris flucoric,e o singura pastila,una pe sapt timp de 4 sapt,dar degeaba.cand am mancarimi folosesc crema canesten.trece pe moment dar apoi o iau de la capat.daca e cineva care a avut si a scapat de ea ,va rog spuneti-mi si mie cum.va multumesc

    0
    0

  • olivia pe 18 Aug 2009, 21:45
    candida bucala

    buna seara ,am descoperit aceasta boala in urma unui exudat faringian ,pe care l-a facut fiica mea in varsta de 10 ani,va rog sa-mi spuneti daca copiilor li se pot administra acelas gen de medicamente,sau daca puteti sa-mi recomandati ceva.Va multumesc anticipat.

    0
    0

  • CORNELIA pe 18 Aug 2009, 18:35
    candidoza

    va rog frumos sa ma ajute si pe mine cineva, am facut aceasta boala in urma cu multi ani pe o imunitate scazuta, secretia o tin sub control cu ceaiuri, dar am usturimi la urinat de ani de zile, am facut tot felul de analize pentru rinichi crezand ca asta e cauza si nu am nimic la rinichi sau infectie urinare.se mai confrunta cineva cu aceste simtome, solutia usturimilor am gasito in ceaiuri daca beau 2 l de ceai pe zi de musetel,nu ma mai ustura dar ma-m saturat sa beau in fiecare zi aceste ceaiuri si in concediu il iau dupa mine,sa fie aceste simtome tot de la candidoza?

    0
    0

  • venusmed pe 11 Aug 2009, 10:22
    raspuns

    Ar putea fi o gandidoza buco-faringeala--e necesar un consult ORL si obligator un examen secretie faringeala. In caz de confirmare tratament sistemic conform indicatiilor medicului specialist. Referitor la consultul ginecologic-- e recomandat sa-l faceti, si de rutina, macar odata pe an, in mod special pt. test. Babes-Papanicolaou.

    1
    0

  • marin andreea pe 10 Aug 2009, 13:14
    intrebare

    vreau sa va intreb si eu in legatura cu candidoza am o scurgere alba dar nu miroase urat si o am de la varsta de aprox 14 ani.si mai am pe limba ceva alb de f mult timp.oare sa fie candidoza.nu am fost niciodata la ginecolog.

    0
    0

  • venusmed pe 10 Aug 2009, 11:27
    raspuns

    Nu afecteaza fertilitatea

    0
    0

  • venusmed pe 10 Aug 2009, 11:26
    raspuns

    Candidoza necesita tratament doar daca este manifestata clinic : secretii vaginale cu aspect alb-grunjos,plurit (mancarime ),prin urmare daca nu sunt prezente aceste semne si chiar daca examenul secretiei vaginale confirma prezenta candidei NU NECESITA INTOTDEAUNA TRATAMENT! Candidoza nu este considerata boala cu transmitere sexuala. Tratamentul trebuie urmat strict conform indicatiilor medicale.

    0
    0

  • elena pe 10 Aug 2009, 10:58
    candidoza afecteaza fertilitatea?

    Sunt cu prietenul meu de 4 ani impreuna, pina acum nu am avut nici un fel de probleme, pina cind am avut un stres puternic la serviciu, urmat de o anghina, respectiv am utilizat antibiotice, ceea ce mi-a produs o retinere a menstruatiei timp de 14 zile, ... in cele din urma am candidoza.... ma intereseaza: acesasta afecteaza fertilitatea? adica in cazul cind voi dori sa am un copil nu voi intimpina dificultati, sau alte probleme?

    0
    0

  • violeta pe 3 Aug 2009, 01:25
    candida

    nu mai suport,am aceasta boala de care nu m am tratat o data,nici eu nu mai stiu de cate ori,si cate tratamente am incercat,m am saturat sa merg si la doctor pentru k de fiecare data imi da un tratament,imi spune ca multa lume se confrunta cu problema aceasta,k se ia de la diverse lucruri.fac tratamen,dupa o luna doua imi apare din nou,nu mi mai suport corpul si am inceput sa mi fac griji si sa mai am contact sexual cu partenerul meu de frica sa nu i apara si lui.este un stres si am ajuns sa mi urasc corpul.

    0
    0

  • Alexandra pe 24 Iul 2009, 14:54
    succes

    am avut candida si mi-a trecut cu macmiror ovule si pastile ,iar partenerul pastile si crema.va pup

    0
    0

  • Happyness3 pe 22 Iul 2009, 11:51
    intrebare

    Pot sa merg la piscina chiar daca sunt sub tratament cu ovule pentru candidoza vaginala?

    0
    4

  • orsi pe 22 Iul 2009, 08:48
    candidoza

    buna,acum doua saptamani m-am luptat si eu cu aceasta boala dar in final am scapat d ea in 3zile.Mam dus la farmacie si am cerut ceva antifuningice si mi sa dat CANESTEN este un tratament intravaginal pt.3 zil.Multumesc lui D-zeu k mi-a trecut.succes.

    0
    0

  • ioana pe 16 Iul 2009, 17:49
    candidoza vaginala

    VA ROG MULT vreu sa scap de candidoza vaginala si nu stiu cum VA ROG mult as vrea si eu un tratament naturist sau ce pastile pot lua pt a scapa de candidoza va rog mult sa imi dati un raspuns multumesc anticipat si va urez tuturor celor cu aceiasi problema insanatosire grabnica multumesc

    0
    0

  • anais pe 2 Iul 2009, 17:28
    bolile cu transmitere sexuala

    http://www.sanatostun.ro/index.php/probleme-de-sanatate/101-boli-cu-transmitere-sexuala/227-boli-cu-transmitere-sexuala-bts.html

    0
    0

  • lolly pe 30 Iun 2009, 06:08
    buna!

    am depistat si eu aceasta boala in urma cu 3 ani, am facut diferite tratamente, am facut chiar si vaccinurile, dar boala a reaparut.si mi-a aparut si o rana pe colul uterin.stiu ca si unele prietene cu care am intrat in contact s-au luptat cu aceeasi boala(candida),si nu stiu exact daca mai au ceva, de aceea va intreb daca este posibil s-o fi luat din nou, poate de la wc, desi eu am grija f mare de corpul meu am igiena intima stricta,si nici nu ma asez pe capac de frica sa procur o alta micoza.exista vreoun tratament care sa opreasca aceasta boala sa nu mai apara in organism??si ce parere aveti despre cauterizarea ranii de pe colul uterin?este posibil sa apara vreo infectie dupa tratament? cred ca cu laserul se va face.. astept un raspuns. multumesc

    0
    0

  • arodonim pe 24 Iun 2009, 17:31
    am scapat de candida

    buna, am incercat sa scap de candida timp de 3 ani, am facut lame si tratamente, toate combinatiile,nu am reusit sa scap,am inceput sa nu mai mananc dulciuri si am facut 2 spalaturi cu iaurt natural nu din magazin si a trecut o luna si nu a reaparut. incercati poate va ajuta si pe voi

    0
    0

  • cristina pe 17 Iun 2009, 23:25
    acceashi problema

    Acu 2 saptamani am observat toate simptomele unei candidoze,au inceput de la aparitia cosurilor pe fatza(niciodata nu le-am avut), usturimi si dureri in timpul actului sexual, scurgeri albicioase, miros intepator. Nu merg la medic pentru ca stiu ce-mi prescrie. Am zis sa incerc produse naturiste, si tratament babesc(cum se zice). In primul rand consum mult iaurt, sau in general produse lactate. Iaurt aplicat intravaginal, cu un tampon sau cu degetul.Beau ceai pt aparatul uro-genital. O dieta echilibrata, fara zahar. Tratati cauza, nu efectul. Restabiliti-va flora organismului!

    0
    1

  • liana pe 14 Iun 2009, 18:06
    cadidoza

    Buna.in urma cu citeva zile la contactul sexual am simtit o arsura respectiv o usturime-mincarime care este ingrozitoare pe zi ce trece va rog sa imi spuneti ce sa fac.astept raspuns urgent .va multumesc.

    1
    0

  • alinus pe 14 Iun 2009, 00:12
    candidoza in ariculatii

    Buna ! am descoperit candida in urma unor analize .Am niste dureri ingrozitoare la articulatii si la analize mi-a iesit candida .E oare posibil?? ce credeti??Ajutor

    0
    0

  • roxana pe 11 Iun 2009, 22:37
    candidoza vaginala

    am si eu aceeleasi simptome si in plun mai am niste brobonite care mi-au iesit pe vagin si in interior.i-mi puteti spune daca este normal sau este cu totul alceva decat, candidoza vaginala .

    1
    0

  • luminita pe 5 Iun 2009, 20:19
    candida

    am shi eu aceeasi problema. am facut tratament chiar mergeam la medic toata ziua shi apoi am primit tratament acasa, dar nu imi ajuta nimic. poate sunt ceva tratamente mai eficiente. ajutatima va rog frumos cu o metoda care a fost incercata si intradevar a adus efecte bune.

    0
    0

  • alina pe 25 Mai 2009, 15:14
    candida

    am cam aceeasi problema cu candida,am facut tot felul de tratamente si nu trece.chiar de o sapt am terminat ultimul tratament si iar am probleme.dati-mi un sfat va rog!nu sunt din bucuresti deci nu vreau adrese de la cabinete de acolo.am mers la multe cabinete dar faceam tratamentul ,o sapt 2 chiar 3 e ok si apoi iar de la capat.am ajuns la limita

    0
    0

  • SIMONA pe 16 Mai 2009, 10:27
    candidoza

    si eu faceam frecvent candida, si am facut atatatea tratamente incat am ajuns alergica la candida si timp de 3 luni am facut vaccin ca sa scap de alergie, acum pot sa zic ca am scapat de vreo 6 luni nu am mai facut , dar mi-am schimbat un pic stilul de viata, nu mai consum zahar deloc, l-am inlocuit cu miere chiar si la cafea e f buna, dulciuri nu mai manac aproape deloc, le-am inlocuit cu fructe si timp de 2 luni am baut gel de aloe vera cu merisor pt probleme genitale , cel de la forever living, si chiar ma simt extraordinar, mai ales ca aveam si cosuri care erau intretinute de aceasta infectie, acum am scapat de toate, si pt intretinere va recomand spalaturi vaginale cu ceai de galbenele sau musetel de 2 ori pe saptamana dar f important dezinfectati cu cloramina irigatorul inainte de fiecare utilizare, eu asa am scapat si sper sa nu mai apara vreodata.si aveti grija la antibiotice, luati biseptol pe perioada cat faceti tratament cu antibiotice, ca sa nu mai apara candida din cauza antibioticului. o zi buna va doresc si multa sanatate!

    0
    0

  • SIMONA pe 16 Mai 2009, 10:19
    PTclaudia

    ulei de arbore de ceai se gaseste la plafar si costa vreo 5 lei sticluta de 10 ml.

    0
    0

  • Cecilia pe 14 Mai 2009, 23:56
    candidoza

    Sunt curioasa sa aflu daca vreuna dintre cele care au facut candidoza si apoi nu a mai scapat de ea folosea gel intim de la Nivea.

    0
    0

  • mihaela pe 10 Mai 2009, 20:11
    candida an gat

    as vrea sa stiu cu ce se trateaza ceva naturist

    2
    0

  • mihaela pe 10 Mai 2009, 20:07
    candida an gat

    as vrea sa stiu cu ce se trateaza ceva naturist

    0
    3

  • vlad pe 1 Mai 2009, 21:10
    candida

    Pentru barbati...Folositi crema de barbierit Nivea Man. Este delicata si neutra.Spalati-va zilnic,dimineata si seara,chiar daca nu aveti simptomele descrise...O igiena zilnica in acest sens,este benefica...Succes !

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod