9 simptome ale diabetului

În România, 1 din 20 de persoane suferă de diabet, iar fiecare al şaptelea român prezintă riscul de a se îmbolnavi de diabet, arată statisticile. Află care sunt simptomele care pot anunţa prezenţa diabetului!

În România, 1 din 20 de persoane suferă de diabet, iar fiecare al şaptelea român prezintă riscul de a se îmbolnavi de diabet, arată statisticile. Află care sunt simptomele care pot anunţa prezenţa diabetului!

 

Diabetul la copii este în creştere


În fiecare an, 70.000 de copii sub vârsta de 15 ani dezvoltă diabet zaharat tip 1. Medicii diabetologi avertizează că diabetul de tip 1 la copii este în creştere, la o rată de 3% în fiecare an, arată statisticile prezentate de Federaţia Internaţională de Diabet.

Diabetul zaharat este una dintre cele mai comune boli cronice care afectează copiii de orice vârstă, chiar şi bebeluşii. Nedepistată la timp, boala poate fi fatală sau poate duce la leziuni cerebrale grave.

  • Diabetul de tip 1 se caracterizează prin lipsa secreţiei de insulină. Astfel, persoanele afectate trebuie să fie tratate cu insulină pentru a supravieţui.
  • Diabetul zaharat de tip 2 este o boală progresivă, care în timp ajunge să fie tratată cu insulină. Organismul produce prea puţină insulină sau nu o poate folosi corect.
    Diabetul zaharat de tip 2 este cea mai frecventă formă de diabet, fiind întâlnită în aproximativ 90-95% dintre cazuri.

 

 

Iată care sunt simptomele îngrijorătoare


1. Oboseala permanentă şi stare de slăbiciune care persistă
2. Senzaţia de sete excesivă
3. Urinări frecvente
4. Vedere înceţosată
5. Răni care se vindecă foarte greu
6. Scădere inexplicabilă în greutate
7. Senzaţie de amorţeală la mâini şi picioare
8. Senzaţie de foame excesivă
9.

Infecţii repetate la nivelul pielii, gingiilor sau vezicii urinare.

 

 

Sfatul specialistului

Prof. dr. Radu Lichiardopol, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

"E important să atragem atenţia asupra stilului de viaţă pentru că este un factor deosebit de contributor la dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2, care este şi cel mai frecvent întâlnit. Noi ne putem influenţa stilul de viaţă, deoarece ştim că nesănătos înseamnă obezitate, sedentarism, fumat, stres şi alimentaţie hipercalorică.

Factorii care stau la baza unui stil de viaţă sănătos sunt: mişcarea, dieta şi menţinerea unei greutăţi corporale normale cu un indice de masă corporală sub 25, lipsa fumatului şi 100 - 150 ml de vin roşu pe zi".

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ponta pe 6 Dec 2015, 05:07
    psihoza

    in curand voi fi alaturi de bunul meu prieten sova.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod