Spital, medici

Efectul Hexi Pharma. Jumătate dintre cei care mor în spitalele din România puteau fi salvaţi

Pat de spital
Sistemul de sănătate din România nu e decât o vacă de muls pentru corupţi

O internare în spital pare a fi o condamnare la moarte

De fapt, finanţarea sistemului de sănătate nu e altceva decât alimentarea cu bani publici a celei mai mari platforme de furt sistematic ce funcţionează pe teritoriul României. E adevărat, la capătul liniei mor oameni, iar jumătate dintre cei care mor în spitale ar fi putut fi salvaţi dacă nu exista corupţie.
Va fi dificil de reparat ceva în acest sistem.

Cel mai probabil, se va prăbuşi, şi va trebui construit altul. Trebuie mărite rapid salariile, ceea ce a şi încercat Guvernul Cioloş prin odonanţa de ajustare a grilei de salarizare unică. Ar trebui făcut un calcul prin care să ştim cu adevărat de câţi bani e nevoie în sistemul de sănătate pentru ca plătitorii de taxe să poată beneficia de o îngrijire medicală civilizată şi de acces la tratament.
Ce e de privatizat, ar trebui privatizat. Ar trebui găsite soluţii pentru asigurări medicale care să combine contribuţia obligatorie cu contribuţia privată, ar trebui ierarhizate spitalele, iar finanţarea lor să se facă după o grilă de performanţă, nu după pile politice.
Sunt multe de făcut, dar, din păcate, interesele pentru ca lucrurile să rămână aşa şi să se continue jaful sunt mari.
Din fericire, dezvăluirile din cazul Hexi Pharma făcute de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au reprezentat un duş rece pentru opinia publică. Oamenii ştiu de acum înainte, că orice internare în spital poate reprezenta o condamnare la moarte şi nu vor trăi confortabil cu un astfel de gând.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod