Sănătate. Un tratament revoluţionar pentru psoriazis şi vitiligo



Excilite, laserul care grăbește vindecarea și țintește zonele bolnave


Din fericire, astăzi există aparate de fototerapie care pot suplini cu succes lipsa soarelui, ba chiar pot pătrunde în zone în care soarele nu pătrunde în mod natural (mâini, coate, genunchi). Aparatul Excilite, pe care îl găseşti în clinicile Biomedica și Bioderm din București, oferă o terapie fotodinamică de ultimă generație și este standardul de aur în tratarea cu succes a psoriazisului, vitiligo și a eczemelor.


„Principalul avantaj al aparatului este selectivitatea lungimii de undă (308 nm), care permite intervenții în zone delicate ale pielii, precum cea a feței, minimalizând efecte secundare, precum eritemul și/sau arsurile. Poate trata țintit suprafețele afectate de boală, fără a afecta țesuturile din jur, așa cum fac alte terapii fotodinamice. În cazul vitiligo, el acționează direct asupra melanocitelor, repigmentând țesutul afectat. Un alt avantaj al terapiei este faptul că pacienții nu necesită tratament medicamentos”,
adaugă medicul dermatolog Florentina Zaharia.


Rezultatele fototerapiei cu acest aparat se văd după 4-5 ședințe, mult mai puține decât în cazul altor aparate de fototerapie. Schema de tratament este personalizată în funcție de afecțiune, cu o durată și frecvență specifică afecțiunii respective. Costul unei ședințe este de aproximativ 50-60 de lei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod