Dermatita atopică: Cum se manifestă şi cum o tratezi?



 

De ce apare dermatita atopică


Este ereditară şi apare atunci când bariera cutanată este slăbită, iar microbiomul este dezechilibrat.

Cercetările recente au scos la iveală faptul că pielea fără leziuni este colonizată de o comunitate bogată de microorganisme proprii (microbiomul cutanat), iar diversitatea acestora este un factor cheie pentru o piele sănătoasă. Microbiomul cutanat cântărește 1,5 kilograme și cuprinde 100.000 miliarde de bacterii. Rolul acestuia este de a stimula sistemul imunitar şi de a proteja organismul împotriva infecţiilor patogene sau periculoase pentru el.
Studiile au demonstrat diversitatea microbiană este mai scăzută în cazul pacienţilor cu dermatită atopică faţă de persoanele care nu suferă de această afecţiune.


Cum să tratezi dermatita atopică


Deoarece această afecţiune nu poate fi vindecată, ci doar controlată cu un tratament adecvat este foarte important ca acesta să fie recomandat şi urmărit de către un medic dermatolog. De asemenea, îngrijirea pielii cu produse speciale are o importanţă semnificativă în reducerea intensităţii simptomelor.


Folosirea cremelor este esenţială pentru a menţine pielea hidratată. Este important să alegi o loţiune specială pentru această afecţiune, fără parfum şi parabeni, cu o textură lejeră şi cu o concentraţie ridicată de apă termală pe care să o aplici imediat după duş.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod