Cum tratezi infectia cutanata cu Molluscum Contagiosum?

Molluscum contagiosum este o infectie cutanata benigna de origine virala care afecteaza de obicei copiii mici. Cum se manifesta afectiunea si ce optiuni de tratament avem?

Molluscum contagiosum este o infectie cutanata benigna de origine virala care afecteaza de obicei copiii mici. Cum se manifesta afectiunea si ce optiuni de tratament avem?

Apare la nivelul pielii ca mici proeminente de forma unui dom, nefiind o infectie care sa puna viata in pericol, fiind insa deranjanta din punct de vedere estetic. Pacientii si familia sunt ingrijorati datorita faptului ca infectia are evolutie prelungita, putand dura uneori ani de zile. Durata este prelungita si simptomele sunt mai severe la cei cu imunitate scazuta (de exemplu la pacientii cu HIV) si la cei cu dermatita atopica.

Tratare infectia cutanata cu molluscum: cum se transmite

Virusul se raspandeste in general prin contact direct piele pe piele sau pe mucoase. Si manevrarea obiectelor contaminate, cum ar fi prosoapele, pot contribui la raspandirea infectiei.

Un risc mai mare de infectie il au cei care frecventeaza piscinele, saunele sau practicantii sporturilor care presupun contact direct.

In cazul adultilor, infectia se poate transmite si prin contact sexual. 

Cum arata infectia cutanata?

Molluscum contagiosum se prezinta ca mici proeminente rotunde de culoarea pielii, rozalii sau caramizii, cu centrul ombilicat si suprafata neteda, avand intre 3-5 milimetri. In timp pot creste in dimensiuni, putand ocazional ajunge la dimensiuni de cativa centimetri, caz in care sunt denumite molluscum gigant. Majoritatea pacientilor dezvolta numeroase leziuni, localizarile predilecte fiind pliurile: pleoapele, axilele, spatele genunchilor si zona inghinala. Copiii prezinta frecvent leziuni in zona genitala si perianala, infectate prin scarpinare. Rareori, pot fi un semn al abuzului sexual.

Leziunile apar grupate sau au dispozitie liniara.

Uneori, baza este circumscrisa de un halou eritematos acoperit cu scuame fine. Aceste modificari eczematoase sunt denumite dermatita molluscum. Molluscum este contagios atata timp cat leziunile sunt prezente.

Tratare infectia cutanata cu molluscum: Cum se pune diagnosticul?


In general diagnosticul se pune pe baza aspectului clinic. Daca sunt suspectate si alte boli, medicul poate examina o mostra de leziune la microscop (biopsie). Cu toate ca multi pacienti nu au simptome, pruritul (mancarimea) poate fi o adevarata problema in anumite cazuri, in special la cei cu dermatita atopica. Leziunile de la nivelul pleoapelor se pot complica cu conjunctivita cronica. Scarpinarea leziunilor poate duce la suprainfectie bacteriana.

Cum se poate trata?


Evolutia naturala a bolii se caracterizeaza prin disparitia spontana a leziunilor, insa majoritatea familiilor doresc tratament cand afectiunea dureaza mai mult de o luna sau doua. Tratamentul este util in primul rand pentru a impiedica transmiterea infectiei la alte persoane sau in alte zone ale corpului.

Tratamentul local este reprezentat de curatarea leziunilor, crioterapie (terapie prin inghetare) sau aplicarea de diverse creme care provoaca exfolierea progresiva a pielii din zona proeminentelor.

Tratamentul general este reprezentat de medicatie orala si este recomandat numai in cazul persoanelor cu imunitate scazuta.

 

Cum putem preveni raspandirea infectiei?


Pana la disparitia leziunilor cateva reguli simple vor fi de folos:

  • evitarea scarpinarii proeminentelor;
  • evitarea folosirii in comun a prosoapelor si a altor obiecte cu alte persoane;
  • evitarea practicarii sporturilor ce presupun contact direct cu alte persoane;
  • evitarea frecventarii piscinelor si saunelor. 
 

Comentarii (22)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sol pe 8 Ian 2017, 11:49
    chiuretajul molluscum functioneaza

    Salut! Am reusit sa scap de molluscum datorita comentariilor de aici. Pot confirma ca baietii care recomanda chiuretajul facut acasa au dreptate. Puteti folosi un ac de seringa sau piercing, sau o lama de ras. Eu totusi recomand o chiureta dermatologica. Arata ca un pix care are in varf un mic inel metalic cu muchiile ascutite. Exact vis-a-vis de Spitalul Colentina exista un mic magazin de Tehnica Medicala (scrie pe usa) de unde va puteti cumpara una. Eu am dat 27 ron pe ea (dec. 2016), si este de departe cea mai rapida si putin dureroasa metoda de a chireta micile umflaturi. Tineti minte sa dezinfectati chiureta cu alcool sau betadina dupa fiecare leziune si sa aveti grija ca lama sa fie curata in permanenta. Pe ranile ramase va recomand antibioticul Baneocin sub forma de pulbere, care are avantajul de a opri sangerarea foarte rapid. E foarte posibil ca noi bubite sa apara dupa chiuretajul initial, asta nu e o problema. Aveti rabdare si de fiecare data cand apare una noua o chiuretati si aplicati Baneocin. Chiar daca procesul va poate parea enervant, este cea mai rapida metoda de a scapa de molluscum. Succes!

    0
    0

  • clujean29ani pe 4 Mar 2015, 10:47
    cum am scapat de moluscum

    Mi-au apărut primele bubite 2,3 prin octombrie nu le-am luat în seamă. Apoi în decembrie am constatat ca sunt deja 10 și am început să fac cautări. În aceeași perioadă am avut proasta inspirație să ajung la un ștrand cu apă termală iar numărul lor s-a dublat a doua zi. Bibitele erau în partea inferioară a abdomenului și au ajuns și în zona pubiană. Am ajuns la un medic care mi-a propus două variante chiuretare sau o soluție care le arde. Am ales chiuretarea. m-a costat 50 lei, insă mi-am dat seama că mi-au rămas câteva mici nechiuretate și iar au început să se înmulțească după o săptămână. Așa că le-am chiuretat singur cu un ac steril avand grijă să nu provoc o infecție. După ce le-am terminat pe toate am scăpat de ele și nu mi-au mai apărut. În tot acest timp de la prima chiuretare la a doua adica aprox 2 saptamani am luat ISOPRINOSINE medicament recomandat pe mai multe forumuri și am continuat până am epuizat cutia. Cicatricele formate de la chiuretare au trecut complet după o lună. NU FITI DISPERATI ca nu-i chiar foarte grav, eu eram terminat in perioada aia știu senzația, mai ales când am auzit că te ține 6 luni - 2 ani wtf. Deci pt mine remediul a fost ISOPRINOSINE (intaritor de imunitate) aprox 80 lei cutia, chiuretarea recomand făcută la doctor pentru siguranta și abstinența 2 luni :) . Sănătate!!!

    0
    0

  • Maria78 pe 7 Ian 2015, 10:04
    Molluscum vindecat copil 7 ani

    La noi a fost asa: fi'miu un copil foarte capabil la adunat tot felu de boli, pe la 6 ani juma s-a pricopsit cu moluscum. Prima data a avut vre-o doua pe mana-tratat+vindecat cu crema fluimucil, apoi pe picior/tratat+vindecat cu duofilm (dar ia ramas semn), apoi dupa un timp au explodat brusc sub brat, pe piept si pe spate cred ca avut in total vreo 10 veruci. Dermatoloaga ne-a dat varianta chiuretajului. Va spun sincer ca am intrat in disperare, avand in vedere nr foarte mare de veruci si probabilitatea care tindea spre zero sa stea copilu la atatea chiuretaje. Va spun ca am incercat tot felu de retete babesti, ceapa in otet, usturoi, rostopasca, ..etc, majoritatea ori nu aveau nici un efect ori il ardeau efectiv creandu-i rani.Solutia magica as putea spune, a venit de la o vecina care isi tratase copiii/nepotii cu planta denumita popular laptele cainelui (Euphorbia cyparissias). Planta asta aveti sanse sa o gasiti de primavara pana toamna pe langa ape curgatoare sau chiar in zonele de campie. Tratamentul a fost asa: rupt planta, pus cu grija un strop de seva alba pe veruca (sa nu curga pe langa!), pus un leucoplast peste, sa acopere integral buba (dupa saptamani de leucoplasturi si rani pe copil, am inceput sa fac eu pansamentele din tifon si leucoplast de matase) si lasat 24 de ore. Se repeta procedura o data pe zi, eu il pansam seara, pana cand respectiva veruca incepe sa arate ca arsa, e importanta continuarea pana e "ars" mijlocul infectios. E foarte importanta igiena, spalatul pe maini inainte, dupa, schimbatul hainelor in fiecare zi, pansatul tuturor verucilor pentru a impiedica extinderea.Pana am inteles cat e de contagioasa e boala asta, lu fi miu i-au tot aparut alte si alte veruci. Mai rau era ca chiar dupa ce am inceput sa il pansez, ii trecea una si ii aparea alta in acelasi loc. Rezultatul este ca in locurile unde l-am dat cu seva plantei NU I-A RAMAS NICI UN SEMN, nu l-a durut in timp ce ii puneam si nici cand au inceput sa se cojeasca/arda verucile. Dar, m-am chinuit cu ele vre-o cateva luni, dar i-au trecut definitiv, sper. A da, in plus, i-am dat si eu la sfatul medicului alergolog Isoprinosine pt cresterea imunitatii. Recomanda daca aveti doar cateva sa mergeti la dermatologie sa vi le chiureteze pt a impiedica raspandirea, daca nu, puteti testa metoda de mai sus. Sper sa ajute pe cineva experienta noastra.

    1
    0

  • REX pe 24 Iul 2014, 02:44
    HIV Cura

    Sunt Nathalie Beniot de la Chicago Statele Unite ale Americii, nu mă pot opri mulțumi DR Rex Maughan pentru acest lucru mare pe care le-a făcut în viața mea, eu sunt atât de recunoscător pentru el, am fost suferă de convulsii HIV si insuficienta renala, atunci când am contactat DR Rex Maughan după ce a citit minunat mărturia pe care oamenii au fost de partajare despre el, când l-am contactat, el m-au asigurat că mă va vindeca cu medicamente pe bază de plante sau pe care a făcut într-adevăr, și eu sunt acum complet vindecat de HIV, convulsii si insuficienta renala. Ce voi spune mai degrabă decât mulțumindu-i pentru mine salvarea. De ce suferă în tăcere atunci când nu există remediu pentru dvs. deseases.Dr Rex Maughan, de asemenea, se specializează în tratarea următoarea boala de: * HIV / SIDA * Insuficiență renală * Artrita * Diabet * Hipertensiune arteriala * Accident vascular cerebral * Obezitatea * Infertilitatea / Impotenta * Cancer * Problema ochilor * Problema a pielii * Fibroid Tumora * Ulcer * Problema de prostata * Astm * Managementul Greutate * Gonoreea / Staphylococcus * Candidie * Mic de spermatozoizi poate * Erecție slabă * E.t.c ejaculare slab Pentru mai multe informatii de contact Dr, Rex Maughan prin e-mail: (alliswellherbalcure@gmail.com) sau vizitați site-ul nostru pentru mai multe Informații: www.foreverliving.com I am Nathalie Beniot from chicago USA, I can't stop thanking DR Rex Maughan for this Great thing that he has done in my life, I am so greatful to him, i was suffering from HIV seizures and kidney failure when i contacted DR Rex Maughan after reading the wonderful testimony that people has been sharing about him, when i contacted him, he assure me that he will cure me with his herbal medicine which he really did, and i am now completely cured from HIV seizures and kidney failure. What will i say rather than thanking him for saving me. Why suffering in silence when there is remedy to your deseases.Dr Rex Maughan also specialize in curing the following desease: *Hiv/Aids *Kidney failure *Arthritis *Diabetes *Hypertension *Stroke *Obesity *Infertility/Impotency *Cancer *Eye Problem *Skin Problem *Fibroid Tumor *Ulcer *Prostate Problem *Asthma *Weight Management *Gonorrhea/Staphylococcus *Candidie *Low sperm can *Weak erection *Weak ejaculation e.t.c For more information contact Dr, Rex Maughan via email:(alliswellherbalcure@gmail.com) or visit our website for more information : www.foreverliving.com

    1
    2

  • sdas pe 21 Iul 2014, 12:55
    Dulcamara

    Cum ai luat Dulcamara? cate granule pe zi?

    0
    2

  • almar pe 11 Feb 2014, 11:56
    Tratament homeopat

    Am avut si noi probleme cu Molluscum, mai precis baiatul meu a avut, si dupa ce l-am dus la numerosi dermatologi care l-au chinuit ( l-au chiretat si dupa 1 an criogenat) nu am scapat de problema. Bunitele reaparand dupa fiecare interventie. Am ajuns la un medic homeopat si dupa tratament cu Dulcamara CH9, in 3 saptamani am scapat de ele.

    2
    0

  • mateoxxl pe 9 Nov 2013, 20:58
    vad niste imbunatatiri...

    dupa ce m-am chinuit vreo 2 luni cu condyline si aciclovir care au ameliorat raspandirea bubitelor am trecut la tratamentul lui "SPAIMA LU MOLUSCUM" si se pare ca da rezultate bubitele stoarse si dezinfectate cu alcool iodat si tetraciclina crema nu au mai aparut.... astept sa vad ce se va intampla in zilele urmatoare... bafta!

    0
    0

  • Spaima lu' Moluscus pe 28 Iul 2013, 12:24
    Moluscus contsagiosum

    ...la aceeasi problema, cea mai buna solutie dupa parerea mea este si cea mai ieftina. Acum o luna de zile am avut norocul sa ma pricopsesc de aces virus de la una din tipele cu care ma intalneam si culcam cu o oarecare frecventa. Tipe curate as zice, eu insumi ma consider curat la randul meu. Infectia se ia prin simpla atingere si nu cred ca s-ar fi putut evita. Dupa ce am citit atatea opinii si m-am documentat despre tratamente cu medicamente care mai de care mai scumpe si tratamente care mai de care mai futuriste( tratarea leziunilor cu laser sau inghetarea cu azot lichid) am descoperit un tratament super ieftin si mi-am spus ca nu ar strica sa il incerc) -sunt asistent de farmacie dar nu mai practic :)) Am ajuns sa fiu de acord de acord cu un comentariu de mai jos: sepoate folosi un bic, cel mai ieftin, steril sau dezinfectat cu betadine( alcool iodat care ar fi cam acelasi lucru). Bic nu am folosit, m-am torturat pur si simplu si le-am stors cu mana ca pe niste cosuri, pana am scos niste punctulete albe ..care ATENTIE-sunt sursa de infectie si trebuiesc tinute departe de orice zona a corpului. Chiar daca a curs un pic de sange si partea cu leziuni arata ca dupa razboi( aprox 20 de cratere sangerand), am dezinfectat bine sub dus cu alcool iodat, am spalat, si iar am dezinfectat. Apoi am aplicat cel mai bun tratament: tetraciclina crema pe toata zona intr-un strat consitent.(boxeri peste) A doua zi au mai continuat sa iasa cam 4-5 proeminente noi, cred ca erau prea mici cu o zi inainte si nu le-am vazut: am procedat la fel si cu ele:stoarse, dezinfectate si apoi aplicat tetraciclina. Cum nu au mai aparut proeminente noi a treia zi, doar am spalat de doua ori pe zi, am dezinfectat si aplicat tetraciclina. Dupa sase zile de tratament pot sa spun ca nu am nici o cicatrice, am compromis sase perechi de boxeri si am scapat de infectia asta stresanta. Mult succes si nu intrati in panica, eu deja ma vedeam vreo 8-9 luni cu abstinenta totala.. :)))

    4
    0

  • mr.man_intelligent pe 16 Mai 2013, 12:24
    molluscum contagiosum

    Salut! Haideti sa va spun cum cred eu ca stau lucrurile cu acest poxivirus. Fac parte din posesorii de molluscum contagiosum si am fost la un medic foarte bun. In primul rand trebuie optat pt orice interventie de tip chiuretaj, crioterapie, laser etc...si mai putin spre deloc pentru tratamente homeopate si alte leacuri babesti ori descantece pe care dati pur si simplu bani degeaba. Interesati-va de un medic bun, decat sa va informati despre milioane si milioane de leacuri si tratamente fara efect dorit pe diferite forum-uri, si ascultati-i sfatul. DAR SA FIE UN MEDIC BUN! Va informez ca indiferent de interventie molluscum va reapare, nu trebuie sa va bucurati si apoi sa va descurajati, trebuie doar sa va inarmati cu rabdare. O sa intrebati de ce sa mai chiuretati aceste proeminente daca ele tot reapar?! Da!..Trebuie chiuretate pentru a nu mai fi contagioase, odata chiuretate ele nu se mai raspandesc atat pe propriul corp cat si la alte persoane sanatoase. Dar, important de stiut: cele chiuretate sunt doar cele ce se pot vedea cu ochiul liber sau cu o lupa mare din dotarea medicului de specialitate, insa mai exista in piele ce nu pot fi vazute, acestea crescand in cateva zile urmand a fi vazute mai usor. Nu va panicati: nu e o raspandire, ele practic se aflau acolo doar ca foarte mici si nu se vedeau la momentul primei interventii medicale. Aceste interventii microchirurgicale trebuie facute imediat cum apar altele noi. Important de gasit un medic bun si ca profesie dar si la suflet, care sa nu taxeze fiecare chiuretare. In 2 saptamani am fost de 3 ori sa ma chiureteze in cuantumul aceleiasi sume de bani 231 RON (200 RON chiuretare 9 proeminente + 31 RON crema Cicaderm cumparata de la el) suplimentar cumparat de la farmacie Betadina + comprese sterile + Betafix. Mentionez ca la prima sedinta mi-a chiuretat 9 proeminente, la a doua sedinta mi-a chiuretat 3 proeminente iar la a treia sedinta mi-a chiuretat 2 proeminente. Ce-i drept este destul de stresanta situatia si pt mine si pt el, pt ca trebuie sa-l deranjez in fiecare saptamana, insa asta este situatia si deocamdata inca mai are rabdare, nu stiu cat timp...probabil pana la alti bani ce vor intra in buzunarul lui, cand ii va reveni si zambetul pe buze. IMPORTANT: am discutat cu cei de la CAS ca sa ma interesez de cate ori ma poate chiureta un medic privat in cuantumul acelei sume si mi s-a spus ca pana la vindecarea bolii, indiferent ca e privat sau bugetar, insa depinde daca nu depaseste plafonul pe luna in curs. Revin in legatura cu "medicul bun ca profesie si la suflet" si zic asta pt ca unii medici fac din asta o afacere frumusica, in sensul ca interesul lor este sa taxeze chiuretarea pe fiecare proeminenta si probabil se roaga sa mai apara sa mai taxeze niste bani, si au mai putin interes sa iti dea si un tratament de crestere a imunitatii care ajuta la vindecare si daca mai afec uitata si o proeminenta doua pe motiv ca nu le-a vazut e si mai bine pentru el, pentru ca il vei mai vizita inca o data si inca o data, iar medicul incepe sa arate apoi semne de plictiseala de istovire dandu-ti o stare de lehamite si de obligativitate fata de el, ca si cand vezi Doamne "il deranjez atat de des si nu ii mai pun nimic in buzunar", este doar un joc psihologic al lor si nu va lasati coplesiti de prea multe sentimente de vinovatie pentru ca este datoria lor de medici sa va trateze atata timp cat ei au fost platiti (a nu se uita chitanta), informati-va la CAS din orasul dv. Este ceea ce vad in cazul meu, insa caut sa tin situatia sub control. Nu lasati nechiuretate proeminentele, riscati sa se extinda. Eu unul, prefer sa tin controlul, sa am putine la numar si sa le extirp imediat ce mai apar altele noi, e mai usor de tinut sub control decat sa fie lasate sa apara peste tot. Am preferat chiuretarea pentru ca e varianta cea mai ieftina si pentru ca oricare alta varianta e la fel buna privind recidiva, doar ca e mai costisitor, mai usor de lucru pentru medic si mai multi bani dati de pacient. Da, poate mai putin dureros, insa durerea la chiuretare este foarte mica (suportabila) mai ales daca este anesteziat. Mentionez ca ultima chiuretare mi-a facut-o fara anestezie si am suportat, lucru ce m-a suparat, si care m-a facut sa inteleg ca mai vrea bani, pt ca m-a chiuretat in graba si fara anestezie. Acum sa va zic etapele tratamentului primit de mine: 1.chiuretare (atentie la medicul care chiureteaza, atentionati-l daca vedeti ca tamponul folosit de el pentru a sterge sangele si "samburii" scosi din proeminente, este pus din neglijenta alaturi tot pe pielea dumneavoastra, pt a-l refolosi la o alta proeminenta ce urmeaza a fi chiuretata...mi s-a intamplat mie si l-am atentionat, si-a cerut scuze si l-a luat de pe pielea mea, riscul de reinfectare pe acel loc unde a intrat in contact pielea mea cu acel tampon este iminent. Stiu ca pare paranoic, dar prefer sa fiu atent la orice detaliu, iar scuzele lui dovedesc ca am avut dreptate, si nu vreau sa ma lungesc mult cu vizite la medic, vizite care ma pot costa bani pt ca nu am fost atent. 2.dezinfectat cu Betadine( pus cu pipeta pe fiecare proeminenta fara a atinge pipeta de proeminente si lasat se se usuce ) 3.aplicat crema Cicaderm peste proeminente direct din tub fara atingerea tubului de proeminente 4.aplicat comprese sterile lipite cu Betafix (Betafix = leocoplast perforat care nu irita pielea si se deslipeste mai putin dureros) Acest tratament se face zilnic (mai putin chiuretarea), o data sau de doua ori pe zi. De fiecare data trebuie intai studiat cu atentie zona afectata pentru a vedea daca au mai aparut alte proeminente si anuntat medicul pt o noua programare (dupa caz). SFAT: nu aruncati cu bani aiurea, va cred ca ajungeti in culmea disperarii, dar mai bine informati-va la CAS despre posibilitatea de a beneficia de cat mai multe sedinte de tratament cu o singura trimitere si nu uitati, cautati intai un medic bun, pt ca sa aveti parte de tratamentul cel mai bun si pe baza informatiilor de la CAS si a legii, sa beneficiati de tratament pana la vindecare pe cat posibil in cuantumul unei singure sume , hai sa zicem ca mai scapam si cate o atentie fara chitanta. IMPORTANT: chitanta ajuta la tragerea la raspundere a medicului, chitanta il obliga la raspundere pentru ceea ce face, chitanta este actul doveditor ca ati trecut pe la cabinetul lui si ati beneficiat de tratament, de inteles faptul ca si cu chitanta si fara chitanta tratamentul poate fi la fel, dar poate sa dea socoteala doar pe baza chitantei, altfel puteti fi poftit afara din cabinet pentru ca nu aveti dovezi. Eu nu am luat chitanta si imi pare rau acum, pentru ca am crezut ca daca nu cer chitanta o sa fie mai atent si mai ngaduitor, insa atentia mare trebuie sa fie tot din partea mea, dar cand imi va cere iar bani, ii voi cere chitanta si cred ca voi cere si pt banii dati prima data. Am doar 3 saptamani de la debutul bolii. Nu scarpinati sau zgariati proeminentele, nu incercati sa chiuretati voi acasa, riscati raspandirea proeminentelor. Daca voi fi multumit de medicul meu, vi-l voi recomanda si voua, Deocamdata urmaresc reactia lui si evolutia bolii. Va doresc multa sanatate!... si pe cat posibil incercati sa va pastrati calmul, nervii si stresul scad imunitatea si nu ajuta la nimic, ba fac chiar mai rau, intarzie vindecarea

    1
    1

  • mr.man_intelligent pe 16 Mai 2013, 10:58
    molluscum contagiosum

    Nu bagati in seama toate publicitatile facute la fel de fel de porcarii homeopate, la oteturi pe diferite forum-uri, fiti intelegatori si ascultati totusi sfatul unui medic bun si nu umpleti buzunarele celor care profita de disperarea voastra. Cautati despre molluscum contagiosum si pe You Tube, puteti folosi Google Translate pentru a traduce comentariile de sub filmele postate despre molluscum. Prea mult nu o sa ajute, poate doar la marirea stresului, dar am cautat pana si acolo sa vad si parerea celor din strainatate crezand ca acolo exista mai mult adevar, iar medicii lor stiu mai multe, insa mi-am dat seama ca exista si acolo medici de duzina care fac experimente pe oameni si invata ce n-au invatat in facultate. Ma uit in oglinda si zic eu ca inca nu am fata de soricel cobai si nici n-o sa am. Multa bafta si sanatate !

    0
    1

  • Champsdetulipes pe 31 Mar 2013, 14:55
    Tratament fara durere

    Pentru baietelul meu de 2 ani si jumatate am folosit, la recomandarea dr. dermatolog, Molutrex. Din pricina usturimii pe care o cauza la fiecare aplicare am renuntat. Am cautat pe internet si am gasit la molluscumrx.com un produs pe baza de plante care se numeste chiar molluscumrx, pe care l-am comandat (livreaza si in Romania) si pe care l-am aplicat de doua ori pe zi timp de cateva saptamani. Fara usturime si fara plansete. MolluscumRX nu este cel mai ieftin tratament ( ~ 60 USD) dar rezolva problema fara durere. Mi-as fi dorit sa stiu de el si sa-l folosesc de la prima leziune. Nu recomand nimanui sa astepte mai bine de o jumatate de an in speranta ca leziunile se vor vindeca de la sine: netratate leziunile nu se vindeca ci se inmultesc. Multa sanatate!

    0
    2

  • dany pe 19 Mar 2013, 16:24
    SALUT

    salut m-am lovit si eu de aceasta problema, am fost la medic si a folosit un fel de penseta pt a le extrage, foarte da f dureros. dupa cateva zile au reaparut cateva si l-am scos singur acasa dezinfectand f bine cu spirt. in 2 sapt au disparut cu totul. Cum mai aparea una o storceam si dezinfectam bine cu spirt. succes

    2
    0

  • anonim pe 18 Dec 2012, 22:10
    tratament

    Fica mea are 1 an si 11 luni si are Moluscum si am primit ca si tratament o crema numita ALDARA si tablete care se iau 10 zile pe luna numite ISOPRINOSINE, tin sa va spun ca ii foarte buna crema si chiar v-o recomand mai ales la copii.Binenteles ca ar fi totusi sa intrebati medicul dermatolog, mie mi le-a prescris un profesor .Sper sa va ajute si pe voi.

    1
    1

  • monica pe 19 Oct 2012, 22:49
    molluscum

    Va multumesc pt mesajele postate, sunt foarte utile. Insa nu stiu ce sa fac, sa ince cu medicatie sau sa ma apuc sa le scot manual...cert e ca ma mananca foarte tare si atunci cand ma scarpin, de obicei la dus, apar altele si....simt k inebunesc!!! Sper sa scap de ele cat mai repede, nu in 3-4 luni! Pupicei!

    1
    0

  • alexandru isaac pe 8 Oct 2012, 08:48
    EXPERIENTA

    Din pacate am ajuns expert in Molluscum , nu am incredere deloc in medici si experienta asta cu molluscum m-a facut sa am si mai putina , sunt un tip curat si se pare ca m-am crezut imun , anyway am luat de la o prietena molluscum , am mers la primul medic , si singurul care a zis ca vrea sa taie si sa cauterizeze (ceea ce merge dar lasa semne mai ales daca ai 2-3 pe penis nu e chiar dragut), apoi la al doilea mi-a dat ISOPRINOSINE care nu mi-a facut nimic decat gaura in buzunar, deja aveam din 5-6 bubite - 10 -12, dupa ce nu a mers isoprinosine am mers pe tratament homeopat ...care este O MARE PORCARIE, nu doar ca am dat peste 200 de lei pe tratament + consultatie la medic , am luat o luna nenorocirile alea de bombonele (au gust de zahar si nici o indicatie medicala ...wtffffff, toarte arata la fel si au acelasi gust ) , trebuie sa le tii sub limba s sa nu mananci nimic inainte dupa si intre doze macar 15 minute...tratamentul e 2 luni , imi vine sa o strang de gat pe proasta aia (a se citi medicul homeopat) cand imi amintesc...dupa 40 de zile de tratament si chin ( aveam de luat 3 doze dim si 3 seara ..deci 2 ore pe zi pazeam porcariile alea ...) NU S-A SCHIMBAT NIMIC. deci clar e bun tratamentul ala ....am aruncat porcariile alea de zahar , am dat pe net comanda de mollutrex (60 lei) MOLLUTREX le arde , iti arde si pielea in jur si daca bubita e mica nu ii face nimic dar pe tine te arde bine de tot , am scapat de 2-3 dar deja aveam 30; dupa 2 luni de tratamente diferite am cumparat UN TUB DE BETADINA (e verde) un aparat de ras cel mai ieftin si am pus-o pe prietenmea sa ma "opereze" , taia fiecare bubita apasand cu bicul pe ea ca si cum tai un cos cand te razi , STERGEA cu compresa sterila imbibata in betadina ,nu doare nimic desi curge un pic de sange, dar eram bucuros ca le ltai ...deja am ajuns sa le urasc din tot sufletul, dupa 10 zile mai am 3-4 urme (nu bubite), urme lasate de unde am aplicat mollutrex, de la aparatul de ras au disparut toate ...DECI PRIETENI , SUNT UN TIP INTELIGENT SI FOARTE CURAT , AM ARUNCAT CU BANI(PESTE 300LEI) SI AM FOST LA MEDICI (3 DIFERITI), SI CEA MAI BUNA SOLUTIE E UN PIC DE RABDARE , O COMPRESA STERILA SI UN APARAT DE RAS IEFTIN . ps: intamplarea face ca am ca foarte buni prioeteni un cuplu de medici , si daca inainte cand aveam porcariile alea mi-a fost rusine sa le zic ce si cum , acum dupa le-am zis , au zis ca tratamentul homeopat merge cel mai bine si daca mergi la biserica sa te rogi ......intelegeti voi ce vreti . si nu aruncati cu banii . SANATATE

    2
    0

  • alex pe 17 Apr 2012, 09:48
    remediu

    am avut si am citit despre medicatia homeopata.nitricum acidum, causticum si thuja occidentalis.primele doua luati cate doua doze pe zi din fiecare pana va trece si 2 saptamani dupa.(o doza =10 pastilute) si thuja doua doze pe zi timp de 3 zile.isoprinosine ajuta si el f mult..puteti pune si baneocin praf ca le usuca.mi-au aparut in zona pubiana. stiam ce este ca a recidivat asa ca am inceput tratamentul asta imediat.azi dupa 8 zile nu mai am nimic au disparut toate.prima data cand am avut nu stiam ce sa mai fac.am fost si la dermatolog ..mi le-a ars ..m-am chinuit pana am aflat de medicamentele de mai sus.si atunci dupa ce le-am folosit am scapat imediat.va urez bafta . p.s eu am luat medicamentele de mai sus la dilutia ch30..se pate cauta dozajul in functie de varsta.eu am gasit pe homeo.ro .sanatate!

    3
    0

  • ovi pe 5 Ian 2012, 20:26
    mooluscum tratament

    Singura cale este chiuretarea leziunilor ....am facut acest tratament si am scapat de ele .sigur,rapid si in 2 saptamani nu mai ai cicatrici. Nu mai incercati cu lasere si alte tratamente cu crema depoarece nu au efetul dorit.. bafta

    1
    0

  • citesti si scapi de Molluscum! pe 16 Nov 2011, 16:16
    Molluscum contagiosum

    salutare!!! dupa ce cititi asta,veti rasufla usurati! am avut moluscum,este un virus nenorocit,credeam ca nu mai scap de el,la fiecare luna se dubleaza bubitele.Lasate netratate o sa ajunga la un numar impresionant.Eu ajunsesem la 50,desii credeam ca nu mai scap de ele mi-a ajutat Bunul Dumnezeu si am gasit o doctoritza care s-a mai confruntat cu boala asta.Mi-a zis ca nu am nici o sansa sa scap cu nici o crema,oteturi,pastile,nu are leac! asa ca,mi le-a scos cu laserul,dureaza cca 1 minut la fiecare,cu tot cu anestezie,a durat 1 ora.Asadar,nu mai stati nici macar o zi cu ele,mergeti la o clinica,sau scrieti-mi pe mail sa va dau adresa unde sa va duceti pt laser.( Nicumussicboy@yahoo.com) SANATATE!

    0
    0

  • citesti si scapi de Molluscum! pe 16 Nov 2011, 16:16
    Molluscum contagiosum

    salutare!!! dupa ce cititi asta,veti rasufla usurati! am avut moluscum,este un virus nenorocit,credeam ca nu mai scap de el,la fiecare luna se dubleaza bubitele.Lasate netratate o sa ajunga la un numar impresionant.Eu ajunsesem la 50,desii credeam ca nu mai scap de ele mi-a ajutat Bunul Dumnezeu si am gasit o doctoritza care s-a mai confruntat cu boala asta.Mi-a zis ca nu am nici o sansa sa scap cu nici o crema,oteturi,pastile,nu are leac! asa ca,mi le-a scos cu laserul,dureaza cca 1 minut la fiecare,cu tot cu anestezie,a durat 1 ora.Asadar,nu mai stati nici macar o zi cu ele,mergeti la o clinica,sau scrieti-mi pe mail sa va dau adresa unde sa va duceti pt laser.( Nicumussicboy@yahoo.com) SANATATE!

    0
    0

  • Daciana pe 17 Apr 2011, 12:56
    molluscum

    cate bobite de medicament luai? 1 de doua ori pe zi? Fetita mea de 1 an si doua luni are molluscum si nu mai stiu ce sa fac, nimic nu pare sa functioneze. Multumesc

    0
    0

  • elena pe 15 Feb 2011, 11:51
    andrei214

    Salut, pot sa stiu si eu ce fel de administrari ai facut cu produsele homeopatice? Orale sau locale?Multumesc anticipat

    0
    1

  • andrei214 pe 7 Ian 2011, 10:37
    Tratament bun

    Nu am scris niciodata pe forumuri, dar am avut si eu Moluscus Contagiosum si m-ar fi ajutat o informatie cu adevarat folositoare la momentul ala asa ca mi-am creat un cont special sa postez acest comentariu. Toti medicii+forumurile imi spuneau ca trebuie indepartate proeminentele asa violent. Am facut asta de cateva ori dar era si dureros si aiurea intrucat nu indepartai cauza ci efectul. Am fost apoi la un medic homeopat din Constanta care mi-a prescris urmatorul tratament: - Nitric Acid D6/D10 (2 administrari / zi) si - Causticum D6/D10 ( 2 administrari/zi) timp de 60 de zile sau pana la 2 saptamani dupa disparitia proeminentelor (se pot gasi la farmaciile homeopate). Eu in 3 saptamani de la inceperea tratamentului (sceptic initial) nu mai aveam nimic, asta dupa ce ma luptasem cu broboanele alea 4 luni inainte. Totusi va recomand consultul la un medic homeopat intrucat aceste tratamente se cam dau in functie de fiecare pesoana in parte. Sper sa va ajute!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod