A fost descoperit anticorpul pentru cancer! Invenţie epocală

Anticorpul preluat de la persoanele rezistente la cancer, care ucide celulele tumorale lăsându-le pe celelalte neatinse, stă la baza unui medicament creat de cercetătorii americani.

Savanţii de la Universitatea Duke din Statele Unite au creat un medicament anticancer pe baza unui anticorp prelevat de la persoanele rezistente la cancer, care ucide celulele tumorale fără a le ataca pe celelalte, relatează cotidianul britanic The Independent.

Mmedicii specialişti s-au chinuit ani de zile să arate diferenţa între un cancer care ucide rapid pacientul şi unul non-fatal. Conform abordării lor, cancerulul nu are slăbiciuni, ci sistemul imunitar poate suporta mai bine prezenţa unei tumori, scrie ziarul citat.

Anticorpul atacă celulele canceroase fără a afecta celelalte celule şi fără a avea efecte secundare notabile, susţine coordonatorul cercetării, Edward Patz.

"Această descoperire poate reprezenta o nouă abordare în tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel că nu are efecte secundare semnificative", a declarat Patz. "Noi credem că putem schimba <<răspunsul>> sistemului imunitar ca mai apoi să-l lăsăm să ucidă tumora", a adăugat acesta.

Patz a declarat că a făcut studii asupra unor cancere descoperite accidental, ca de exemplu atunci când un pacient bolnav de cancer a suferit o operaţie de hernie.
"Dacă nu le-ar fi descoperit, aceşti oameni ar fi murit cu cancer, nu din cauza cancerului", a explicat el.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod