Tocurile înalte şi evazate reînvie moda anilor '70

Moda anilor '70 este renumită pentru libertatea absolută. În acei ani, piesele înflorate, pantalonii evazaţi, salopetele şi platformele au cucerit iubitoarele de modă. Azi, designeri celebri
Moda anilor '70 este renumită pentru libertatea absolută. În acei ani, piesele înflorate, pantalonii evazaţi, salopetele şi platformele au cucerit iubitoarele de modă. Azi, designeri celebri preiau acele elemente şi le transpun în garderoba femeilor din întreaga lume.
Pantofii cu tocuri înalte şi evazate fac şi ei parte din seria elementelor retro, reinterpretate. Celebra casă Prada a readus în lumina reflectoarelor încălţările cu platformă create de Terry de Havilland, în anii '70.
 Fiu al unui cizmar din estul Londrei, acesta a popularizat pantofii cu platforme şi tocuri ameţitoare.
Aceşti pantofi ne duc cu gândul la anii de tinereţe a mamelor noastre. Şi acum îmi amintesc cum am învăţat să merg pe tocuri, cu o perche de sandale albastre pe care mama mea le iubea. Le păstra într-o cutie, dosite într-un dulap. Iar eu, când rămâneam singură acasă, mă suiam pe tocurile înalte şi evazate şi mă plimbam prin întreaga casă. Când mama a realizat ce făceam eu cu sandalele ei m-a certat pe motiv că aş fi putut să mă rănesc, dar eu i-am răspuns, mândră, că ştiu să merg pe tocuri.
Aceşti pantofi se potrivesc oricărei siluete şi sunt foarte uşor de purtat şi de asortat cu diverse ţinute.
Fiind de inspiraţie anii '70 sunt perfecţi la pantalonii evazaţi. Alege un panatalon mai lung, care să acopere o parte din toc, şi astfel vei câştiga în înălţime. De asemenea, se potrivesc la în formă de A, până la genunchi.
Pentru un look masculin, poţi să încerci o perche de pantofi cu toc mic, dar pătrat, cu un panatalon care să-ţi lase glezna la vedere şi un sacou uşor larg.
Principala calitate a acestor pantofi este comoditatea. Chiar dacă tocul este foarte înalt, platforma te va ajuta să rezişti o zi întreagă la înălţime.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod