Mărturia "Doamnei de fier": Cum a reușit Anna Wintour să domine moda în 30 de ani

Anna Wintour a povestit cum a reușit să se impună timp de trei decenii cu autoritate în lumea dificilă a modei


Surprinzătoare a fost și când a afirmat că nu se pricepe la nimic. "Nu știu cum se face o rochie. Nu pot să merg la o sesiune foto și să creez o imagine. Nu pot să scriu un scenariu. Am o mare admirație pentru persoanele care știu să facă toate aceste lucruri, pentru că eu habar nu aș avea de unde să încep. Întotdeauna eu răspund la talentul altora. Eu nu sunt un talent...

Mă văd ca pe o persoană care răspunde timpului său și culturii. Să fie acesta jurnalism? Nu știu". În opinia sa, își datorează succesul organizării și capacității de a delega altora o serie de sarcini profesionale, susținând că "oamenii lucrează mai bine când au responsabilități". Este, poate, un mod de a replica celor care văd în ea un conducător care vrea să controleze totul și pe toți în permanență.

Orice om ar trebui să fie concediat cel puțin o dată în viațăAnna Wintour
Anna Wintour consideră că a ajuns printre învingători pentru că se trezește "zilnic la ora cinci dimineața" și are întotdeauna chef să se ducă la birou.
Dar și să meargă "la țară, la sfârșit de săptămână, cu copiii și cu câinele" și să joace tenis. "Nu-mi place orașul în weekend, am o grădină pe care o ador", a menționat ea, adăugând că aceste ieșiri din Manhattan sunt cea mai bună sursă de inspirație pentru ea.

"Trebuie să vezi tot felul de lucruri: filme, teatru, expoziții. Eu călătoresc mult. De fiecare dată când ieși, chiar și numai pentru o plimbare pe stradă, îți vine o idee"
, este de părere Anne Wintour.
Ea nu a uitat să sublinieze însă că "idei ai cu grămada, dar contează cum sunt puse în aplicare".

În ceea ce o privește, cea mai puternică femeie din lumea modei știe cum trebuie să acționeze: repede și sigur. "Chiar dacă nu ești foarte sigur pe tine, trebuie să dai altora această impresie. Majoritatea oamenilor stau la îndoială. Eu decid repede. Cred că este util pentru cei care muncesc pentru tine. Pe lumea asta este nevoie să ai fler, să fii și să reacționezi rapid", conchide Anna Wintour.



Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod