baneasa

Kids on the Moon de la Baneasa Shopping City a ajuns la final

Proiectul international Kids on the Moon, adus pentru prima data in Romania de Baneasa Shoping City, s-a dovedit un real succes in randul celor mici. In perioada 26 septembrie – 7 octombrie, mii de copii au participat la ineditul tur, in urma caruia micii astronauti si-au imbogatit cunostintele despre Cosmos.
Zeci de gradinite si scoli primare au decis sa participe la acest eveniment, care a oferit copiilor, intr-un cadru interactiv, posibilitatea de a experimenta senzatiile unei calatorii in spatiu. De asemenea, cateva persoane publice insotite de copii lor, printre care Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu, Malvina Cservinschi si Raluca Moianu au ales sa le ofere celor mici ocazia de a descoperi cat mai multe despre univers si spatiul stelar, in cadrul proiectului in premiera in Romania.
“Copiii pasesc pe luna” a inclus 3 parti distincte: o zona culturala, un modul terestru si un modul lunar. Zona culturala a cuprins machete ale navelor spatiale, fotografii din spatiu, dar si o replica a costumului de astronaut purtat de Neil Armstrong, primul om care a ajuns pe luna, alaturi de alte informatii legate de acest moment relevant in istoria omenirii.

In modulul terestru cei mici au putut observa si intelege modul in care un robot distinge spatiul inconjurator si au privit imagini inedite din spatiu, toate acestea pentru o experienta senzoriala desavarsita.
Modulul lunar a reprezentat zona de maxim interes pentru micii participanti, intrucat aici s-au transformat in adevarati astronauti: au fost echipati cu casti si echipament de astronaut si au pasit in spatiu, intr-un mediu special creat pentru a reda senzatia unei calatorii pe luna.
Alaturi de atractiile principale, vizitatorii au putut admira replici ale costumelor de astronaut folosite in misiunea Apollo, machete ale navelor spatiale, o expozitie foto si o replica a sistemului solar.