Genţile Chanel, accesoriile care au făcut istorie. Află-le povestea!

La 130 de ani de la naşterea inegalabilei Coco Chanel nu am putut să nu mă gândesc la rolul pe care aceasta l-a jucat în lumea modei. Chanel a fost prima care a înţeles că femeile vor să

La 130 de ani de la naşterea inegalabilei Coco Chanel nu am putut să nu mă gândesc la rolul pe care aceasta l-a jucat în lumea modei. Chanel a fost prima care a înţeles că femeile vor să devină independente de bărbaţi, sigure pe ele, moderne. Cu alte cuvinte, Coco a simţit că este momentul schimbării.


Prin hainele şi accesoriile sale, Chanel a creat un nou stil de viaţă pentru o nouă femeie: puternică, liberă şi revoluţionară.

Un foarte bun exemplu este poşeta Chanel 2.55, care, la 58 de ani de la lansare, este la fel de modernă şi la fel de dorită.

Un model clasic, care se asortează foarte uşor la orice ţinută, atât casual cât şi elegantă. Chanel 2.55 este o poşetă pe care o poţi purta cu încredere în orice moment al zilei şi care nu se va demoda niciodată.

Poşeta 2.55 a luat naştere din dorinţa lui Coco de a avea o geantă care să-i lase mâinile libere, avea nevoie de libertate. "Mă săturasem să-mi ţin geanta în mână şi s-o pierd, aşa că i-am adăugat un cordon şi am început s-o port ca geantă de umăr", spunea Mademoiselle Chanel în anul 1929.

De atunci şi până acum, casa Chanel a vândut milioane de genţi 2.55, dar şi alte modele care au cucerit inimile iubitoarelor de modă.

Şi chiar dacă sunt multe persoane care susţin că Mademoiselle Chanel a ajuns celebră datorită bărbaţilor din viaţa ei (este cunoscut faptul că primul ei amant a fost un bărbat foarte influent, moștenitor dintr-o dinastie din industria textilă, baronul Étienne Balsan, care a ajutat-o să-şi deschidă o mică afacere cu pălării) nu pot spune decât că, de-a lungul istoriei, au fost foarte multe femei care s-au cuplat cu bărbaţi puternici, dar niciuna nu a făcut istorie aşa cum a făcut Chanel


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod