Chanel 2.55, între eleganţă şi istorie

Dragostea mea pentru Chanel este una fără moarte. Când spun Chanel nu mă gândesc numai la haine şi acceorii, ci şi la una dintre cele mai puternice femei din secolul XX. Coco Chanel a fost un

Dragostea mea pentru Chanel este una fără moarte. Când spun Chanel nu mă gândesc numai la haine şi acceorii, ci şi la una dintre cele mai puternice femei din secolul XX.

Coco Chanel a fost un designer cu viziune, care a revoluţionat moda anilor '20 şi care a înţeles că rolul femeii în societate urmează să se schimbe. Tocmai de aceea ea a creat modele care se potrivesc atât de bine şi în zilele noastre. Un foarte bun exemplu este poşeta Chanel 2.55, care la 57 de ani de la lansare este la fel de modernă.

Chanel 2.55 este, alături de Hermes Birkin, o poşetă care a făcut istorie.

Este un model clasic, care se asortează foarte uşor la orice ţinută, atât casual cât şi elegantă. Chanel 2.55 este o poşetă pe care o poţi purta cu încredere în orice moment al zilei şi care nu se va demoda niciodată. Este genul de accesoriu în care se merită să investeşti pentru că îl poţi purta o viaţă (şi nu exagerez când spun asta, cunosc persoane care poartă astfel de poşete primite de la bunicile lor).

Istoria genţii Chanel 2.55 începe în februarie 1955 (de aici şi denumirea 02.55), când Coco s-a hotărât că are nevoie de o poşetă care să-i lase mâinile libere.

"Mă săturasem să-mi ţin geanta în mână şi s-o pierd, aşa că i-am adăugat un cordon şi am început s-o port ca geantă de umăr", spunea Mademoiselle în anul 1929. S-a inspirat din genţile purtate de soldaţi şi a combinat lanţurile fine cu pielea în amintirea lanţurilor cu care erau legate cheile îngrijitorilor din orfelinatul în care şi-a petrecut copilăria. Faimoasele cusături în formă de romb de pe geantă sunt preluate de la jachetele purtate de jockey la calărie.

Se mai spune că buzunarul interior al genţii (cu fermoar) a fost comandat tot de Coco Chanel, pentru că în acea perioadă avea o aventură cu spionul Hans Gunter von Dincklage şi trebuia să-şi ascundă scrisorile de dragoste.

Astfel, a luat naştere o geantă care a revoluţionat moda vremii şi care este la fel de râvnită şi în zilele noastre.

Chanel 2.55 este mai mult decât o poşetă, este o piesă care a făcut istorie. De la Jackie Kennedy, Katherine Hepburn sau Grace Kelly şi până la Kate Moss, Sarah Jessica Parker sau Kim Kardashian toate împătimitele modei deţin un astfel de model.

În zilele noastre, modelul 2.55 a fost "reinventat" de Karl Lagerfeld în anul 2005, când s-au aniversat 50 de ani de când Coco a creat prima geantă de acest gen . Acum există modele din catifea, piele de crocodil sau şarpe, lac sau lână, în toate culorile pe care ţi le poţi imagina. Însă, toate au la bază modelul original.

Şi pentru că piaţa este plină de falsuri, m-am gândit să-ţi arăt un filmuleţ care te învaţă cum să diferenţiezi o poşetă originală Chanel 2.55 de un fake: www.youtube.com

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cimpean c pe 29 Aug 2016, 15:06
    genti chanel

    Ma straduiesc de ceva vreme sa cumpar o geanta chanel 2.55 si nu gasesc decat fake uri. Ma puteti ajuta ? Multumesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod