Stilul boho în modă - caracteristici, inspirații

Stilul boho sfidează toate tiparele. Tentează cu nonșalanță sufletele libere și artistice și pe cei care au nevoie de puțin mai multă lejeritate în stilul lor. Este asociat cu vibrațiile de vară, moda festivalului, tinerețea și prospețimea, dar poate fi introdus cu ușurință în garderoba de pe tot parcursul anului atât a femeilor, cât și a bărbaților. Vezi cum a fost creat stilul boho și care sunt trăsăturile sale caracteristice.

Stilul boho – ce este?


Boho a explodat cu o revoltă de culori pământii, modele și materiale brodate manual pentru a introduce libertate nelimitată nu numai în garderoba noastră, ci și în designul interior și amenajarea spațiilor de grădină pentru mai multe sezoane la rând.

Conceptul s-a născut destul de natural, odată cu apariția boemiei artistice (de unde și numele) și apoi a mișcării hippie în epoca romantică. Se potrivește perfect în natura diferitelor tipuri de festivaluri.

A intrat în lumea modei alături de Kate Moss, care a redefinit stilul boho contemporan (numit bocho-chic). A apărut și în colecțiile The Row căutate de vedete și influenceri (un brand fondat de surorile Olsen - una dintre icoanele stilului boho de astăzi). A devenit un semn distinctiv al actorilor, cântăreților și celebrităților.

Astăzi, stilul boho se regăsește printre branduri precum: Camilla (cu rochii aerisite, de obicei din mătase și tunici cu modele florale impresionante și decorate cu broderii de mărgele), Waimari (rochii cu decorațiuni și volane caracteristice din dantelă și ghipur), Joslin (folosind ușurința lenjeriei în crearea colecțiilor pentru femei), Juliet Dunn (rochii colorate și frumos decorate cu o notă populară).

Accesorii se găsesc, de exemplu, la Bohonomad și Manebi (sandale și șlapi țesute). Poți găsi toate colecțiile acestor mărci la S'portofino. Probabil te întrebi ce elemente să alegi pentru a crea o garderobă actuală în stil boho pentru femei și bărbați?

Vezi rochiile S'portofino în stil boho >>>

Stilul Boho – culori și modele

Stilul boho este greu de pus în rame, chiar și cele legate de culori și modele. Se aplică libertatea absolută și eclectismul. Datorită faptului că sunt selectate materiale naturale - in, bumbac (țesătură), viscoză, jeans, catifea, piele boabe, piele de căprioară, lână - vedem adesea stiluri în tonuri pământii. Cele mai populare nuanțe sunt:

  • alb, bej și ecru,
  • portocaliu și maro,
  • galben cald,
  • siena arsă, ohra,
  • albastru caracteristic blugilor clasici,
  • nuanțe de verde,
  • roșu și vișiniu.


Există și accente de negru și alte culori folosite, de exemplu, pentru a crea modele populare și etnice. Mai sunt, dungi și flori, imprimeuri paisley, broderii (clasice și mărgele) și patchwork. Accesorii lucrate manual și elemente decorative precum franjuri, mărgele și dantelă sunt adesea găsite. Hainele în stil boho arată ca și cum ar fi fost modificate sau cusute manual și decorate.

Trăsături caracteristice stilului boho în modă


Stilul boho este destinat în primul rând să reflecte o îndepărtare de la clișeu și o întoarcere către libertate și ușurință. De aceea, vedem adesea seturi stratificate, de pildă, folosind o rochie cu volane, o vestă, o eșarfă (legată în jurul gâtului sau pe cap), coliere lungi, cizme din piele și adesea și pantaloni cu fundul clopot.

În moda bărbaților, un stil boho tipic este un tricou sau o cămașă de in cu vestă, eșarfă, pălărie și bijuterii din mărgele sau din piele. Croielile sunt lejere și casual, dar cu un element feminin (chiar si in varianta masculina capătă un pic de delicatețe și caracter romantic).

Cu toate acestea, pentru ca stilul boho să funcționeze în avantajul nostru, sunt necesare nonșalanța naturală și curajul în a purta astfel de combinații neevidente și atrăgătoare. În caz contrar, acest stil va arăta mai mult ca o deghizare. În plus, ai nevoie de accesorii care să pună în evidență autenticitatea aspectului: genți țesute sau cu franjuri, bijuterii din mărgele, piele sau lemn și pantofi, de exemplu, espadrile, șlapi și sandale din materiale naturale, iar în sezonul de toamnă și iarnă: botine de piele întoarsă și cizme.

Elemente în stil boho în garderoba femeilor


Stilul boho poate domina garderoba unei femei pentru fiecare sezon sau poate fi doar o completare interesanta a croielilor de baza. Elementele caracteristice sunt cu siguranță rochiile mini, midi și maxi, precum și fustele decupate sau semicerc și circulare (evazate). Adesea apar volane si dantela. La fel ca bluzele și cămășile boho, care arată bine nu doar cu fuste, ci și cu blugi albaștri și negri (short din denim vara) sau material reiat.

În cazul pantalonilor, poți alege bootcut (ușor evazat de la genunchi), pantaloni clopot, pantaloni scurti, culoți, mom jeans, wide leg (evazat de la șolduri). De asemenea, vor fi necesare elemente de bază, de exemplu, un maiou alb, boxer sau un tricou simplu. În sezonul curent, vestele purtate ca unul dintre straturi sau singure sunt și ele foarte la modă.

Dacă vrem să tonificăm puțin stilul, putem alege o bază neutră, cum ar fi blugi albaștri și o cămașă albă supradimensionată, și accesorii boho: o geantă coș sau o geantă cu franjuri, botine sau espadrile și câteva șiruri de mărgele în jurul gâtului și încheieturilor.

Vezi pantaloni scurti S’portofino >>>

Stilul boho pentru bărbați

 

Nonșalanța în stilul boho poate fi și domeniul garderobei unui bărbat. În acest caz, elementele caracteristice sunt cămășile și vestele de in purtate cu pantaloni de costum sau cu blugi sau pantaloni chino. Vara, pantalonii largi din in vor fi la îndemână. Există carouri și modele florale și etnice, precum și multe accesorii: pălării, eșarfe și șaluri, bijuterii, curele sau bretele din piele și botine din piele sau piele de căprioară. Poți observa stilul muzicienilor folk sau rock și al vedetelor de film, precum Johnny Depp. Cel mai important lucru este să obții impresia de libertate și, așa cum ar fi, aleatorietatea elementelor combinate.

Stilul boho pentru fiecare sezon – cum să-l porți?


Stilurile boho sunt asociate cu vara: rochii aerisite, seturi nebunești pregătite pentru festivalurile de sărbători și țesături naturale ușoare care oferă o bună protecție împotriva soarelui și sunt confortabile de purtat pe vreme caldă. Cu toate acestea, acest stil poate fi folosit și pentru a construi un dulap pentru toamnă și iarnă.

Ne va ajuta stratificarea și culorile sale caracteristice care se regăsesc adesea în garderoba acestui sezon (în special tonuri pământii). Poți adăuga pantaloni clopot la o tunică, iar orice ținută - chiar și cea bărbătească - poate fi asortată cu o jachetă din denim sau piele întoarsă sau o haină de piele. Cămășile și jachetele din velur cu căptușeală de ursuleț vor funcționa de minune. De asemenea, merită să acorzi atenție botinelor, cizmelor și cizmelor de cowboy, precum și genților și rucsacuri de piele întoarsă. O trăsătură distinctivă poate fi un poncho de lână, o vestă caldă și o pălărie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod