Modă: Cum să-ți maschezi defectele cu ajutorul hainelor și accesoriilor

Umeri înguști, șolduri late, glezne groase... ți se pare cunoscut? Cu toate avem defecte, fiecare dintre noi este nemulțumită de o parte a corpului nostru. Diferența este că unele persoane știu să-și mascheze aceste defecte cu ajutorul hainelor, iar alte nu.
Umeri înguști, șolduri late, glezne groase... ți se pare cunoscut? Cu toate avem defecte, fiecare dintre noi este nemulțumită de o parte a corpului nostru. Diferența este că unele persoane știu să-și mascheze aceste defecte cu ajutorul hainelor, iar alte nu.

Cu ajutorul unor mici trucuri de stil, poți și tu să ascunzi acele părți ale corpului tău de care nu ești foarte încântată. Așa că, dacă te recunoști în acest scenariu este momentul să faci mici schimbări în garderoba ta.

Glezne groase

Dacă ești o persoană cu glezne groase, atunci nu prea ai voie să porți pantofi cu tocuri subțiri.
În cazul tău, tocurile groase (de 4-5 cm) sunt cele mai bune prietene pentru că îți vor face picioarele să arate mai slabe și mai feminine. Tocurile subțiri nu fac altceva decât să amplifică imaginea de gleznă groasă.

Picioare scurte


Dacă mama natură nu te-a înzestrat cu niște picioare lungi, nu este cazul să te întristezi. Tot ce ai de făcut este să te obișnuiești să porți pantaloni drepți cu pantofi cu tocuri. Ideal ar fi ca pantalonul să acopere o parte din toc (dar nu pe tot). Cel mai bine este să te duci cu pantalonii și pantofii la croitor și să-ți modifici lungimea pantalonului.
Ideea este să creezi o singură linie de la şold până în pământ. Poartă pantaloni cu talie medie spre înaltă care încep să fie uşor largi de la genunchi în jos. Și uite așa, picioarele tale se vor lungi ca prin minune.

Dacă ai picioare scurte, trebuie să eviți încălțămintea cu baretă pe gleznă pentru că va tăia din lungimea picioarelor. Aceeași regulă e valabilă și la cizmele până la jumătatea gambei.

Bust mic

Pentru fetele cu bust mic, există metode de mărire (iar aici nu mă refer la silicoane). Poartă bluze cu volane, pliseuri și alte elemente care dau volum în zona pieptului.
Important este să nu exagerezi.

Umeri înguști

Umeri înguști și șolduri mai late (linia șoldurilor depășește linia umerilor) înseamnă o siluetă de tip pară. În acest caz, ai nevoie de un blazer cu umerii accentuați, bluze cu umeri bufanți, coliere voluminoase la baza gâtului. Cu alte cuvinte, tot ce dă volum în partea de sus a corpului. Iar în partea de jos mergi pe haine cu croială lejeră sau chiar mai strămtă astfel încât să nu adaugi volum acelei zone. Pantalonii pe care îi porți nu trebuie să fie cu talie înaltă, dacă nu vrei să-ți accetuezi șoldurile, dar nici skinny.
Cei mai potriviți sunt cei cu talie ușor joasă.   

De asemenea, dacă ai șolduri mai late, nu purta centuri late și foarte strânse în talie pentru că îți vor accentua șoldurile.

Siluetă androgină

Dacă nu ești o femeie cu forme și ți-ai dori să pari mai voluptoasă apelează la topul cu peplum. Este mulat pe corp până la talie, unde se evazează, fiind perfect pentru femeile care nu au talia accentuată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod