Manolo Blahnik: "Confortul este cel mai important"

Manolo Blahnik este, fără îndoială, unul dintre cei mai mari designeri de încălțăminte. De aceeași părere este și Consiliul Britanic de Modă care l-a premiat, în aceste zile, pentru

Manolo Blahnik este, fără îndoială, unul dintre cei mai mari designeri de încălțăminte. De aceeași părere este și Consiliul Britanic de Modă care l-a premiat, în aceste zile, pentru întreaga sa activitatea, începută încă din anul 1968.

Într-un interviu acordat cotidianului britanic "The Guardian", designerul a vorbit despre munca sa și despre cât de important este pentru o femeie să se simtă confortabil în pantofii pe care îi poartă. "Iubesc lucrurile exagerate, iubesc excentricul, dar trebuie să fie confortabil.

Altfel este o prostie. Nu este nimic fermecător la o femeie care nu poate să meargă cu proprii pantofi", este de părere designerul.

Manolo a cunoscut celebritatea în anii '70, când s-a impus în lumea modei cu tocurile stiletto, într-o perioadă în care toată lumea crea botine cu platformă. "Urăsc platformele. O fată tânără, cu forme, crede că dacă poartă platforme, acestea o vor face să pară înaltă şi slabă. Dar nu, o fac să arate ciudat", spune Blahnik.

Însă, cu adevărat celebru a devenit cu ajutorul personajului Carrie Bradshaw, interpret de Sarah Jessica Parker, în serialul "Sex and The City".

Madonna spunea despre pantofii lui Manolo Blahnik că ar fi "la fel de buni precum sexul şi durează mai mult".

Născut în Insulele Canare, în anul 1942, dintr-un tată de origine cehă şi o mamă de origine spaniolă, Blahnik a studiat dreptul internaţional la Universitatea din Geneva. Ceva mai târziu, s-a mutat la Paris, unde a studiat arta şi a întocmit un portofoliu în care îşi prezenta creaţiile. Diana Vreeland, editorul de atunci al revistei Vogue, i-a recunoscut imediat potenţialul şi l-a încurajat să se concentreze pe confecţionarea de încălţăminte.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod