Cum să ai grijă de încălțările tale preferate

Ca o adevărată iubitoare de pantofi ce sunt, trebuie să recunosc că sunt foarte grijulie cu ei. Îi curăț, îi feresc de umezeală, îi dau cu creme pentru hidratare, totul ca să le prelungesc

Ca o adevărată iubitoare de pantofi ce sunt, trebuie să recunosc că sunt foarte grijulie cu ei. Îi curăț, îi feresc de umezeală, îi dau cu creme pentru hidratare, totul ca să le prelungesc durata de viață și ca să arate cât mai bine.

Curățare după fiecare purtare

Dacă vrei ca pantofii tăi să arate cât mai bine trebuie să îi cureți după fiecare purtare. Astfel, eviți ca praful și mizeria să intre în material. De asemenea, o simplă curățare după fiecare purtare te ajută să le păstrezi strălucirea și aspectul nou cât mai mult timp.

Cel mai bine este să-i ștergi cu o cârpă de bumbac moale și curată. Pielea întoarsă se curăță cu ajutorul unei perii moi sau cu o cârpă moale umezită cu puțină apă.

Hidratare
Asemenea pielii tale și pantofii tăi au nevoie de hidratare și îngrijire. După curățare, aplică o cremă specială pentru pantofi care să le ofere luciu și să hidrateze pielea. De asemenea, o simplă cremă hidratantă (pentru un ten uscat) te poate ajuta. Eu folosesc și lapte demachiant Doina, este foarte hrănitor și nici nu costă foarte mult.

Uscare naturală
Dacă te-a prins ploaia și pantofii tăi sunt mai uzi decât tine, nu fă greșeala să-i usuci cu uscătorul pentru păr sau să-i pui sub calorifer.

Cel mai bine este, după ce îi cureți, să îi lași să se usuce la temperatura camerei.

Schimbă flecurile

La pantofii cu tocuri trebuie să ai grijă la flecuri. Înlocuiește flecurile atunci când se uzează. De asemenea, la pantofii cu talpa din piele este nevoie să schimbi talpa, deoarece se tocește. Pentru aceste operațiuni ai nevoie de un cizmar priceput.

Depozitare corectă

Când vine vorba de depozitare, cel mai bine este să-i păstrezi în cutii de carton sau în spații speciale pentru depozitararea pantofilor pe care le găsești de cumpărat în magazine precum Ikea sau Kika.

De asemenea, este bine să bagi în pantofi cârpe din bumbac sau hârtie, dacă vrei ca pantofii tăi să nu se deformeze, mai ales atunci când se schimbă sezoanele.

Dezinfectează

Poate o să ți se pară ciudat, dar încălțările trebuie dezinfectate în interior. Mai ales sandalele și balerinii pe care le purtăm cu piciorul gol. Astfel, eviți apariţia ciupercilor sau alte probleme cauzate de bacterii.

Prin rotație

Chiar dacă ți-ai cumpărat recent o pereche de pantofi care îți place foarte mult nu este indicat s-o porți zi de zi.

Dacă vrei ca pantofii tăi să aibe o viață lungă nu trebuie încălțați decât o dată pe săptămână.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod