Tendinte la Bucharest Fashion Week

Rita Muresan, colectie dedicata lui Marian Cozma


Cele 11 colectii prezentate in cea de-a doua seara a festivalului de moda au stat sub semnul... "Luxury, trendy, fashion". Pentru colectia Azzara by Zina Dumitrescu & Mirela Pellegrini,"Simphonie en blue", s-au folosit nuante de la albastru turquoise pana la albastru marin. Linia este destinata serilor speciale de vara fiind in intregime realizata din rochii lungi. Materialele folosite au fost matasea, satinul, voalul brodat. Ca si accesorii, designerii au ales sa foloseasca flori si cercei, realizati manual din aceleasi materiale ca si rochiile.

Magic Woman a venit cu o colectie de rochii de seara unicat, inspirata din frumusetile naturii si muzica lui Vivaldi, iar ca materiale au fost folosite matasuri naturale, tafta, organza, broderii, aplicatii manuale si cristale Swarovski.

Monica Oranici a avut o prezentare interesanta in care au predominat albastru, turquoise, toate sub un singur nume: Planeta Albastra. Ideea colectiei este una ecologica in care se sustine ideea ca avem drepturi, dar si responsabilitati fata de planeta noastra. Asadar, nu au lipsit accesoriile florale, fluturii si materialele vaporoase, cu influente art-deco.

Laurel a prezentat colectia "Colormania" care a debordat de "joie de vivre" si in care rochiile raman un element esential, iar imprimeurile grafice etno, hippie si animal print nu lipsesc. Culorile predominante ale acestei colectii sunt kiwi, corai, mov deschis, galben lamaie sau albastru Aruba.

Cei de la Veronesse su ales sa prezinte pantofi stralucitori cu tocuri inalte, modelati dupa idei excentrice si in culori fascinante, modele de inspiratie disco si carnaval, asortate cu posete indraznete, colorate pentru tinute care ies din anonimat, atragand toate privirile.

Brandul Nausica Mode a prezentat "Just Wonderful" compusa din rochii de seara realizate din matase naturala si cateva tesaturi cu paiete pe matase naturala.

Rita Muresan a adus in fata publicului colectia toamna-iarna 2009 – 2010 denumita "Angels" unde albul domina colectia. Linia este un manifest anti-violenta care este dedicata tuturor victimelor violentei de orice fel si care face parte din proiectul Love 8, campania in memoria lui Marian Cozma.

Schremet a prezentat o colectie cu influente retro, in care s-au folosit voaluri, pliseuri, broderii, materiale brocard in culori alb, negru si gri. Hainele ofera posibilitatea de a renunta la unele dintre piesele si sunt accesorizate cu perle, agate si onix.

"Simphony of Beauty", colectia Nelmar, este inspirata de idealul feminin al anilor '50 – Audrey Hepburn si Marleen Monroe - dar si de plajele meditaraneene din sudul Spaniei. Satinurilor si voalurilor din matase naturala in nuante de verde, lila si roz au fost imbogatite de pretiozitatea si sclipirea aplicatiilor de cristale swarovski realizate manual.

Dia Collection by Andrei Trandafira a anticipat intoarcerea la stralucirea naturala prin folosirea unor culori vii, puternice. Elementul vestimentar predominant este salopeta, o piesa la mare moda in vara aceasta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod