Cizmele jambieră, noua pasiune costisitoare a femeilor

O nouă apariţie în lumea pantofilor le-a făcut pe iubitoarele de modă de pretutindeni să-şi dorească cu ardoare o anumită pereche de cizme. Sunt sexy, nonconformiste şi foarte la modă.
O nouă apariţie în lumea pantofilor le-a făcut pe iubitoarele de modă de pretutindeni să-şi dorească cu ardoare o anumită pereche de cizme. Sunt sexy, nonconformiste şi foarte la modă. Vorbesc despre cizmele-jambieră (sau cizmele husă, cum sunt cunoscute în afară).
Totul a pornit de la Riccardo Tisci, designerul casei Givenchy, care a reinterpretat cizmele de călărie şi le-a transformat în nişte cizme cu toc, acoperite de o husă. Încălţările au prins foarte bine la public, mai ales la vedete, şi au ajuns să fie purtate de tot mai multe femei.
La bază, aceste încălţări sunt asemănătoare cizmelor de călărie, cu un toc foarte înalt (în general are peste 10 cm) şi care sunt acoperite în întregime (de sus până la toc, inclusiv) de o husă, asemănătoare cu o jambieră.
Aceste cizme sunt disponibile în mai multe variante (din piele clasică, piele întoarsă sau tweed), scurte sau lungi până la genunchi, cu toc gros sau talpă ortopedică. Din fericire, modelul a fost preluat şi de alte case de modă (Chloe, Casadei), dar şi de branduri de încălţări mai accesibile oamenilor de rând (Zara sau Nine West).
Preţurile pornesc de la 1.000 de lei şi pot ajunge şi la 1.400 de euro.
Le poţi purta cu o rochie scurtă, lejeră (aşa cum a făcut Kim Kardashian), cu jeanşi skinny sau cu pantaloni scurţi şi bluză XXL. Variantele sunt multe, important este să le faci pe ele vedetele ţinutei tale. Aceste cizme trebuie scoase în evidenţă, atunci când le porţi trebuie să se vadă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod