Ce sunt ochelarii polarizați și de ce ar trebui să-i porți

Probabil că ai auzit despre ochelarii polarizați, dar te întrebi cum funcționează și de ce ar trebui să-i porți?
Mai jos, poți descoperi ce face ca acești ochelari să fie recomandați de către utilizatori și ce beneficii au. 

Ochelarii polarizați sunt acoperiți cu un film chimic special, care ajută la reducerea efectului de orbire temporară. Aceasta este cauzată de lumina soarelui reflectată în apă sau pe o suprafață solidă. Prin neutralizarea efectului de orbire temporară, lentilele polarizate te ajută să vezi obiectele mai clar și să reduci efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Cum funcționează polarizarea?


Razele soarelui reflectă lumina în toate direcțiile, iar atunci când o rază cade pe o suprafață plană, lumina reflectată spre ochi este amplificată, ducând la crearea unei viziuni încețoșate. Aceasta reduce percepția de adâncime, denaturează vederea și percepția de culoare și poate duce chiar și la orbirea temporară.
Ochelarii de soare obișnuiți sunt creați doar pentru a reduce cantitatea de lumină care este transmisă prin lentilă orizontal și vertical. Dar filtrul chimic de pe ochelarii polarizați este creat pentru a absorbi undele luminoase orizontale, în timp ce le permite undelor verticale să treacă prin lentile. Datorită faptului că lumina se deplasează într-o singură direcție prin lentilele polarizate, orbirea temporară și vederea încețoșată sunt eliminate.


Beneficiile ochelarilor polarizați


Dacă vrei să vezi cum funcționează polarizarea, poți merge afară într-o zi însorită cu două perechi de ochelari de soare (una polarizată și una nu). Compară modul în care se vede prin lentilele fiecărei perechi.
Vei observa că ochelarii de soare polarizați oferă mai multă claritate, permițându-ți să vezi detaliile mai bine. Imaginea va fi mai închisă prin lentilele polarizate.

Ochelarii de vedere polarizați aduc un dublu beneficiu pentru cei care-i folosesc. Aceștia oferă protecție împotriva orbirii de la soare, atunci când ești afară sau când conduci, pe lângă faptul că aplică și corecția vizuală necesară pentru o vizibilitate optimă. În plus, mulți șoferi au dezvăluit că nu mai simt oboseala cauzată de strălucirea soarelui pe care o simțeau atunci când conduceau mașina timp de câteva ore într-o zi însorită.

Cu toate acestea, lentilele polarizate pot reduce vizibilitatea imaginilor produse de ecranele LCD, precum cele din mașină, de la telefon sau ceas, sau din alte locuri, cum ar fi bancomatele.

Lentilele polarizate costă mai mult decât lentilele normale, din cauza creșteri costurilor în procesul de fabricație.
Însă acestea sunt o investiție solidă, care îți va proteja un activ de neînlocuit - ochii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod