5 semne că porți sutiene care nu ți se potrivesc

Dacă trebuie să-ți strângi mult bretelele ca sutienul să-ți ofere susținere, atunci banda de la spate este prea largă
Statisticile arată că 80% dintre femei poartă sutiene de mărimi nepotrivite. Nu doar că sunt incomode, dar acestea pot afecta sănătatea și frumusețea sânilor. Dacă sutienul este prea mare și larg, sânii nu vor fi susținuți și se vor lăsa în timp. Iar în cazul în care este prea strâns, atunci sânii vor fi presați, iar circulația sanguină și cea limfatică vor fi afectate. Iată cinci semne care îți arată că ai ales o mărime greșită pentru sutien:

Partea centrală a sutienului nu stă lipită de piele

Acest indiciu îți arată că sânii tăi sunt prea mari pentru sutienul pe care îl porți, ceea ce face ca tot sutienul să se sprijine numai pe sâni, nu și pe stern, zona centrală a pieptului. Partea centrală a sutienului ar trebui să stea lipită de piele, iar sânii vor fi astfel susținuți.

Sânii se revarsă din cupe

În acest caz ai nevoie în mod clar de un sutien cu cupe mai mari. Atunci când probezi sutienul, îmbracă un tricou strâns pe corp pentru a observa dacă se formează proeminențe deasupra sânilor.
Pentru că nu au loc în cupe, sânii vor ieși în partea de sus, iar efectul este foarte neplăcut, făcând să pară că ai patru sâni. De asemenea, vor fi mult prea strânși în sutien și va părea că bustul tău este o singură zonă compactă. 

Cupele formează cute sau este spațiu între marginea cupelor și sâni

Acest lucru îți arată că porți un stuien care are cupe prea mari pentru sânii tăi. Nu ar trebui să rămână prea mult spațiu între sâni și marginile cupelor. Marginile trebuie să fie lipite de sâni, iar dacă nu se întâmplă asta, atunci ai nevoie de un sutien cu cupe mai mici.

Sutienul îți formează "colăcei" pe spate

Atunci când se formează zone accentuate de grăsime pe spate ai putea crede că de vină sunt bretelele de la spate, care sunt prea mici. Dar, în mod contrar, de vină sunt bretelele de spate prea largi, care nu stau unde ar trebui, adică paralel sau puțin mai jos decât zona din față.
Bretelele se mută din locul lor și formează acel efect neplăcut de colăcei de grăsime pe spate. Nu știi cum să alegi circumferința potrivită? Prinde sutienul la prima gaică, cea mai largă, și bagă un deget sub el, în partea din spate. Dacă simți că rămâne mai mult spațiu decât un deget, atunci ai nevoie de un sutien cu o circumferință mai mică. Iar dacă degetul nu îți încape cu ușurință sub sutien, ai nevoie de unul cu circumferință mai mare. De asemenea, atunci când îți ridici brațele sus, banda din spate a sutienului nu ar trebui să se miște.

Bretelele îți fac urme sau îți cad de pe umeri

Specialiștii citați de more.com susțin că bretelele ar trebui să ofere susținere în procent de 10%, iar 90% din susținere trebuie oferită de banda care se prinde la spate. Deci dacă trebuie să-ți strângi mult bretelele ca sutienul să-ți ofere susținere, atunci banda de la spate este prea largă.
În cazul în care bretelele cad de pe umeri, înseamnă că nu au fost ajustate corect.

Sânii se revarsă în lateral

Dacă îți apar zone proeminente în lateralele sânilor, aproape de subraț, înseamnă că porți sutien cu cupe prea mici. Acestea îți presează sânii, ceea ce face ca zonele laterale să iasă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod