Iubire fara suferinta

Oare dragostea este cea care ne face sa suferim sau noi suntem cei care suferim din dragoste? Daca ne incredem in ceea ce oamenii spun ca traiesc, putem enumera destule...

Oare dragostea este cea care ne face sa suferim sau noi suntem cei care suferim din dragoste? Daca ne incredem in ceea ce oamenii spun ca traiesc, putem enumera destule suferinte aparent legate de dragoste.

- Suferim pentru ca iubim?
- Suferim pentru ca nu suntem iubiti?
- Suferim pentru ca nu putem iubi?
- Suferim pentru ca nu ne vedem dragostea recunoscuta si apreciata?
- Suferim pentru ca ne facem griji din cauza celor pe care ii iubim?
- Suferim pentru ca ne plictisim de cei pe care ii iubim?

De ce suferim pentru ca iubim?

O cercetare indelungata, insotita de observatii, discutii si reflectii m-a facut sa constat ca atunci cand suferim din dragoste, aceasta nu este niciodata cauza suferintelor noastre. Intr-adevar, este imposibil sa suferi din pricina dragostei. Totusi, majoritatea oamenilor pretinde contrariul.

Dragostea este un fenomen care reprezinta placerea, afectiunea pentru cineva sau pentru tine insuti. Inseamna libertate, plinatate, pace si seninatate. Nu putem suferi din dragoste. Daca suferim, altul este motivul.

Confuzia intre scop si mijloc

Una din marile probleme care impiedica exprimarea unei dragoste fara suferinta este confuzia, in mintea noastra, intre scop (sa iubim si sa fim iubiti) si mijlocul sau mijloacele pe care le folosim in acest scop. Scopul meu cel mai important este probabil sa fiu fericit. Mijlocul pe care il folosesc pentru a-l atinge consta, de exemplu, in a juca badminton doua seri pe saptamana. Intr-adevar, scopul meu este sa fiu fericit si mijlocul pe care il utilizez consta in a juca badminton. Nu este decat un mijloc printre multe altele.

Totusi, cand nu pot sa-mi practic sportul preferat, sunt nefericit. In loc sa folosesc un alt mijloc pentru a-mi atinge scopul, cand ma regasesc singur, ma izolez si astept, in suferinta, sa treaca aceasta perioada.

Comportamentul meu este normal; in schimb este total denaturat. Scopul meu nu este sa joc badminton, ci sa fiu fericit. Badmintonul este doar mijlocul pe care l-am ales dintre multe altele, pentru a-mi atinge obiectivul, adica fericirea.

Dar confuzia intre scop si mijloc ma face s-o iau pe una drept cealalta. In mod progresiv, scopul aparent devine badmintonul, si nu fericirea. Insa, in strafundul fiintei mele, adevarata ambitie consta in a fi mereu fericit.

Atat timp cat va dura confuzia intre scop si mijloc, nu voi putea fi cu adevarat fericit. Trebuie neaparat sa fac ordine in ganduri si sa disociez cele doua notiuni. Pentru majoritatea dintre noi, cautarea fericirii este confuza si, aceasta, de mult timp. Pentru a trai o dragoste fara suferinta, trebuie sa fim constienti de ea si sa ne straduim neincetat sa eliminam confuzia dintre scopul nostru si mijloacele pe care le folosim pentru a-l atinge.

Dar ce este dragostea?

Cred sincer ca exista o energie pe care o putem numi "dragoste". Am totodata convingerea ca aceasta energie nu iubeste, sau, daca preferati, ea iubeste tot. Inglobeaza atat persoanele pe care le consideram urate, cat si pe cele asa-zis frumoase. Este prezenta atat la batrani, cat si la tineri. O regasim la bolnavi si la oamenii sanatosi, Leprosul poate sa iubeasca si sa fie iubit. Persoana cea mai grasa poate sa iubeasca si sa fie iubita. Dragostea nu este selectiva cum suntem noi foarte adesea.

Dar mai cred ca etichetam prea multe fenomene cu numele de "dragoste" si ca din aceasta cauza, suferim adesea "din dragoste". Iata o problema majora daca vrem sa avem parte de bucuriile si binefacerile dragostei.

Dificultatea consta in faptul ca, daca noi credem ca dragostea este esentiala pentru viata noastra, si cred ca acesta este un lucru adevarat, vom face totul pentru a o cauta si a o pastra. Dar daca, din nefericire, nu stim exact ce este dragostea, cum vom face sa o recunoastem? Atentie, un raspuns precum: "Nu va faceti griji, o voi recunoaste cand o voi intalni!" nu poate decat sa ne duca la suferinta.

Daca nu stim ce este dragostea, cum sa facem sa o recunoastem si sa o deosebim de fenomenele care ii seamana? Astfel, nu putem nici macar sa avem incredere in cineva care pretinde ca poate sau vrea sa ne-o ofere, pentru ca nu putem sti daca ceea ce ne ofera este sau nu dragoste.

Pentru a intelege si poate pentru a descoperi dragostea, trebuie sa incepem prin a recunoaste si a admite ceea ce nu este. Daca aceasta etapa pare clara pentru mai multi dintre noi, ea poate produce teama catorva persoane care stiu inconstient ca ceea ce numesc ele "dragoste" nu este in realitate asa ceva. Dar, din moment ce nu cunosc alte tipuri de dragoste sau alte moduri de a trai, le este frica sa se regaseasca in fata unui vid cand admit ca ceea ce traiesc nu este dragoste.

Ce ne face sa suferim nu este dragostea, nici efectele sale secundare. Daca suferiti pentru ca iubiti, se intampla pentru ca ceea ce traiti nu este dragoste.

Preluate din volumul "Iubire fara suferinta" scrisa de Gloria Tate, aparuta la Editura Niculescu in traducerea Silviei Anghel

 

Comentariile 51-100 din 261

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Rebeca pe 26 Ian 2009, 10:54
    HELP ME!

    Ma adresez tuturor(fete si baieti) va rog dak puteti sa ma ajutati cu un sfat!!! Cred ca am inebunit!!!!De ce?Cred ca ma atrage o alta pers...De ce? NU STIU!!! E FERMECATOR!!! Dar dilema e alta... nu stiu cum sa-i spun!!! Cred ca i-am dat de inteles,dar nu reactioneaza!!!Nu stiu ce sa fac!!! Cum sa ii spun!!! Am inceput sa il visez tot mai des ... vreau sa va zic ca am iesit de cateva ori cu el ... dar nimic... am fost plecati la munte,dar ... nimic ... mi-e teama sa ii spun ce simt ... mi-e teama pt ca nu stiu cum va reactiona ... poate nu vrea,poate nu o sa m-ai vb cu mine,el e genu' de baiat care nu vrea ceva serios,ii place sa se distreze si cred ca ma considera o amica,nimic mai mult ... sau poate nici el nu vrea sa-mi spuna ce simte ... mai ales ca stie ca am un iubit ... sau poate din aceeasi problema care o am eu ... ca ii este teama ca il voi respinge ... ma gandesc la posibilitatea asta pt ca altfel nu ma invita la munte,in oras,la petreceri...sau ma invita doar ca o simpla amica?! (nu cred) ajutati-ma!!! Astept multe comentarii!!! Ce sa fac? Mai e ceva prietenul lui cred ca ma place si banuiesc ca a vb despre asta cu el ... Vreau un sfat!!! Va rog!!!

    0
    0

  • Rebeca pe 23 Ian 2009, 09:31
    pt STEFANNYA

    mai scrie odata id-ul tau stefannya_mumusik24:X msik:*:*:*: asta e?

    0
    0

  • stefannya pe 22 Ian 2009, 11:51
    problema mea:-??

    vreau sh eu sa discut q cneva sh kre sa imi dea sfaturi fara sa isi bata joc d mn.nu as vrea sa public problema mea:"> cn ar putea sa ma ajute q nijte sfaturi sa imi dea add stefannya_mumusik24:X msik:*:*:*:

    0
    0

  • Corina pe 21 Ian 2009, 11:17
    Ms.mult

    Ms mult Rebeca..o sa incerc sa discutam..si sa ii zic exact ce mi`ai zi tu..multumesc foarte mult..sincer!!!!!iti multumesc pt sfat!te pup:*

    0
    0

  • Rebeca pe 21 Ian 2009, 09:42
    Pt. Corina

    Buna Corina...sincer nu cred ca asa ii demonstrezi k il iubesti...adica sa ai rabdare si sa accepti ca el sa-si faca damblaua(sa umble cu una si cu alta)nu in felul aqsta.A...poti sa-i demonstrezi k il iubesti , k il astepti , k nu stai cu nimeni ... dar asta doar dak luati o pauza,iar el sta tot singur...dak te iubeste nu ar sta el cu altcineva...stiu ce spun....Lamureste cu el si amanuntul asta,spunei ca tu ai sa-i demonstrezi k il iubesti...dar nu acceptand ca el sa stea cu alta!

    0
    0

  • Corina pe 20 Ian 2009, 15:04
    Pt.Angello

    Uite...si eu am ajut un pr cu care am fost 2 ani impreuna..credeam k nu o sa ne mai desp niciodata..dar uite k de 12 ianuarie..ne`am desp..si el plangea inainte knd ne desp..dar akum el a zis sa ne desp..si akum e cu o colega de cls..bine el zice k nu e ea.,..dar se culca cu ea..si nah chestii de `ale baietilor..eu asta nu inteleg..tu kti ani ai?ai id de mess...pt k uite nu e o rusine sa plngi in fata unei fete..bine dak te iubeste si nu rade de tine..eu am apreciat asta la el..dar akum el s`a skimbat radical...e fff rece..si nush..mi`e greu fara el...mi`a zis sa nu il mai caut..dar nu pot nush..astazi nu l`am sunat deloc..nush p bune cine ii mai intelege pe baieti...poate unii cauta doar sex..si nush sa aprecieze fetele cuminti si kre tin la ei..:(..ast un rasp:*

    0
    0

  • Corina pe 20 Ian 2009, 11:40
    Pt.Rebeca

    ...uite el era si fff gelos..si mie nu mi se parea normal..eu eram si sunt obisnuita sa fac ce vreau si ce simt eu nu ce spune altcineva..si el de asta a zis k se razbuna pe mine..si k o sa fie cu tipa aia..eu am incercat sa vb cu ea..si fata in fata si la tel..dar degeaba e prea proasta nu intelege..si stiu k el nu tine la ea..si k face toate astea doar sa ma testeze pe mine dak o sa il astept si dak nu o sa mai fiu cu nimeni..pana se intoarce el la mine..noi stam la 2 blocuri distanta..si knd ies pe geam..nu pot sa nu dau de geamul lui..si il vad cu tel la ureche..si nush el park nu e in stare sa ii zica tipei sa il lase in pace..din cate mi`a zis el ea e fff cicalitoare..si imi zice k ma iubeste si sa il astept...si nush ce sa mai cred..azi pana akum nu l`am sunat deloc :D...si incerc sa ma abtin..poate asa e mai bine..si stiu k e mai bine!k indiferenta doare cel mai mult....ast raspunsul tau multumesc mult:*

    0
    0

  • Corina pe 20 Ian 2009, 10:00
    multumesc Rebeca

    Buna..multumesc pt sfat..chiar imi e de folos..nush ce sa mai zic..am discutat cu tipa ..si e..taranca nu poti sa porti o discutie cu ea...si e ...c***a scz de voc..dar nu am cuv k sa zic cum e tipa aia..a de`a dreptul..nush nu poti sa porti o diskutie cu ea..!!a observat si mama k sufar..dar nu i`am zis pt k de fiecare data knd incerc sa vb cu cineva..incep sa plng..a fost primul meu prieten..nush...:((..si mai grav el zice k dak il iubesc sa il astept..sa ii arat k il iubesc si sa il astept pe el..eu asta numai inteleg..ce vrea el defapt?..oricum multumesc..si am bagat id tau de mess in lista poate mai vb si akolo cineinteles dak esti de acord...Te`am pupat

    0
    0

  • Rebeca pe 19 Ian 2009, 09:18
    Pt. Corina

    Corina sa stii ca imi dau seama in ce situatie esti,si stiu ca suferi mult...suferinta nu are varsta...insa e tare ciudat si baiatul asta...inseamna ca nu vrea sa mai fie cu tine...de ce nu incerci sa discuti cu fata aia ... daca e desteapta va intelege,daca nu (nu are rost sa te consumi pt o proasta)...spunei sa nu se mai implice...daca nu poti face asta incearca sa te imprietenesti si tu cu un coleg ... sa vada si el... sa vada cat de dureros poate fii ... si eu zic sa faci tot posibilul si sa incerci sa te abtii...sa nu il mai cauti(indiferenta doare cel mai mult),cu cat il cauti mai mult, el se va indeparta de tine ... pt ca asa se intampla in viata asta ... arata-i ca nu iti pasa ... sau te duci direct la el,ii spui ca il iubesti din tot sufletul,ca nu suporti situatia si ca nu te poti preface si ca vreti sa fiti impreuna...nici eu nu stiu prea multe detalii,dar poate ceva din ce am scris eu,te va ajuta. Multa bafta!

    0
    0

  • Corina pe 18 Ian 2009, 21:58
    sufar

    Am fost impreuna cu El 2ani..in care au existat mereu certuri..akum ne`am despartit pt k el a zis k nu ii arat k il iubesc si chestii din astea..desii toata lumea si mama lui imi ziceau sa nu ii mai arat atat de mult k tin la el..k il iubesc..!!!Akum el se intalneste cu o colega de cls care s`a mai bagat peste noi am stat desp o luna si ne`am impakt..akum iarasi se intalneste cu ea..eu nu pot sa stau fara sa nu il sun...?eu cred k e vb si de o obsesie..plng ff mult..am ajuns si la spital am facut cadere de calciu..!!!dar il iubesc..si ma doare k e cu altcineva..desi el zice k sunt doar k nishte colegii desi se culca cu ea..se intalnesc..si nush sincer..ajuta`ti`ma cu un sfat..k numai stiu ce sa fac..ma distrug singura..pe zi ce trece...Ce sa fac??am 17 ani..si nush mama zice sa nu sufar de akum..plng in fiecare zi..si ma doare ceea ce imi face..Ajutati`ma va rog frumos!Multumesc anticipat

    0
    0

  • Rebeca pe 15 Ian 2009, 09:47
    Pt. Dyenuta

    Daca il iubesti impaca-te cu el!Asa as face si eu...cu toate ca nu e bine...ce ta fataie de atatea ori...ba vine ...ba pleaca! Ca sa-i demonstrezi ca esti mai tare decat el...knd va veni sa va impacati ii spui:"Gata...De azi nu mai vreau!Nu sunt marioneta ta,sau o jucarie care azi te saturi de ea si apoi iar iti place!(asta gandeste mintea ca sa-i spui...dar inima l-ar ierta si ar sta iar cu el) Inima asta e mai prostuta de fel(ma refer la inima mea)!!!Oricum alegerea iti apartine...dar sa fie bine pt tine! Pup sa ai bafta...astept un rasp cu ce ai decis

    0
    0

  • Rebeca pe 15 Ian 2009, 09:28
    Pt Denisia

    La multi ani! pt data de 14.01.2009 Ti-am lasat si ieri mesaj aici...dar... Iti doresc multa fericire,sanatate si iubire.Pup

    0
    0

  • Dyenuta pe 10 Ian 2009, 13:54
    Buna

    Eu am stat k un baiat 7 luni dar el mi-a dat papucii pt.k ai lui nu ma placeau.El era mojor iar eu sunt minora.El este mai mare dekat mine k 5 ani.Inainte sa ne despartim definitiv mi-a mai spus ''PA''de mai multe ori dar l-am iertat si ne-am impakat.Akum vrea sa ne inpakam iarasi dar eu nu stiu ce sa fak.Cine ma asigura k nu imi va spune PA din nou.Eul il iubesk enorm de mult.Ce sa fak????????

    0
    0

  • Rebeca pe 8 Ian 2009, 12:49
    La multi ani!

    Gata,au trecut si sarbatorile...trebuie sa ne ocupam de intalnirea noastra!!!Cum v-ati petrecut?Ce cuceriri ati avut???Va astept cu subiecte noi...

    0
    0

  • Rebeca pe 23 Dec 2008, 15:10
    Pt. anonim

    Nu este orb,iubitul meu,numai ca asta e felul lui!!! Il iubesc si nu vreau sa renunt la el...deocamdata nu ma gandesc la casatorie,asa k nu-ti pot da un rasp la intrebarea ta "Crezi c va fii un sot bun pt. u?"...Nu inteleg ce vrei sa spui prin "(aici poti s spui adevarul,nimeni nu t cunoaste!!!) " afirmi prin asta ca eu mint? Ma cunosti? Cine esti? Iar ca sa aflii rasp la intrebarea daca il insel poti sa citesti ce am scris mai sus si iti vei da seama,dar iti pot raspunde si eu: Nu l-am inselat si nu am sa il insel atata timp cat voi fii cu el!!! Sper sa nu m-ai ramai in anonimat!!!

    0
    0

  • Anonim pe 23 Dec 2008, 10:36
    Pt. Rebeca

    Sal!Vreau sa ma alatur voua cu un mesaj pt Rebeca,am 28 de ani si as vrea sa raman anonim, deocamdata! Rebeca vreau s vorb. cu u!!! Imi permiti s iti iau adresa de mess?Ce t face oare atat d ... placuta?Logodnicul tau cumva e orb???De ce nu il lasi daca iti provoaca suferinta? Sau il iubesti atat d mult incat nu poti renunta la el?!Sa stii c m-a impresionat f mult ce ai scris pe acest site...Crezi c va fii un sot bun pt. u?...Tu l-ai inselat vreodata?(aici poti s spui adevarul,nimeni nu t cunoaste!!!) Astept rasp u!

    0
    0

  • Rebeca pe 23 Dec 2008, 09:47
    Sarbatori fericite!

    Sa aveti un Craciun fericit! Un An Nou cat mai bun............ Fetelor sper sa ne vedem in 2009. Va pup!

    0
    0

  • Rebeca pe 23 Dec 2008, 09:36
    Id-ul meu

    r3b3k77 Vb pe mess

    0
    0

  • adytza pe 22 Dec 2008, 20:11
    Pt. Rebeca

    Buna Rebeca nu stiu de unde esti dar asta conteaza mai putin te rog hai sa facm cumva si da-mi id-ul tau sau un nr de telefon tr sa vb neaaparat cu tn..:(((((((((((((((((((((((((( a intervenit cv si mai nasol la care nu ma asteptam...si sincer sa fiu sunt mai sigur k niciodata k sunt folosit...si nu iubit in fine te rog frumos fa cv si hai sa luam legatura....uite lasa un email cu nr tau de tel sau cu id-ul pe emailul asta adijudet@yahoo.com...te rog frumos...pup dulce ady:*:((:((:(

    0
    0

  • Rebeca pe 18 Dec 2008, 10:50
    Pt. Adytza

    Sa stii ca va vedeti cam rar,sincer vorbind....iar cand stai cu o persoana nu trebuie sa gandesti ca stai ca sa te alegi cu ceva,ci stai ca sa fii fericit! Si eu cred ca totul va fi altfel daca va incepeti viata sexuala...dar,ai rabdare! De ce va vedeti asa rar?

    0
    0

  • adytza pe 13 Dec 2008, 18:59
    Pt Rebeca

    Buna! Sincer sa fiu nu stiu dc face asta si chiar nu pot sa imi dau seama pune totul pe baza distantei dintre noi...de vre-o 40-45 km...eu zic k asta nu ar fi o problema...nevedem de 2 ori pe luna vb zilnik cate 20-30 min pe zi la tel si mai vb si pe mess eu nu's ce sa mai fac si ce sa mai zic...si crede-ma nu's atat de nesimtit incat sa pun un termen pe virginitatea unei fete insa sti cum e ...stau cu tn si nu ma aleg cu nimik practic pe mn ma face de bani si ea se distreaza cu altii si asta nu suport si mi-am zis k macar sa recurc la metoda asta fiindca sunt sigur pe fortele mele si stiu k dak se va int asta totul va fi altfel...u ce zici ? ce parere ai?...poate facem cumva si imi dai id-tau si mai vb :*:*:*:*

    0
    0

  • Rebeca pe 12 Dec 2008, 09:15
    Pt. Adytza

    Buna! Sa stii ca nu sunt de acord sa pui un termen pe virginitatea ei,si nuci nu sunt de acord k ea sa se intalneasca cu altii! De ce face asta?

    0
    0

  • adytza pe 11 Dec 2008, 10:06
    Draga Rebeca

    Iti multumesc frumos pentru sfat...insa am mai avut discutia asta despre sex si acum un an de zile...si devenise o problema destul de grava ...ea ma credea obsedata....si multe altele iar eu k sa ai arata k nu e adevarat i-am spus k eu nu stau cu ea numai pt sex ci stau cu ia datorita faptului kl o iubesc si k e viata mea si sincer sa fiu nu vad cum ar fi viata mea fara ea:(:((...dar in finea ea ma crezut si ma inteles si pentru ceea ce i-am spus a zis k cik sa o astept pana la 16 ani si dupa ce o sa ai implineasca o sa o facem...uite ca a trecut aproape 6 luni de la data "aia" si degeaba...aceleas respingeri, refuzuri eu chiar nu stiu ce sa mai zis dat fiind faptul k ea isi mai da intalnire si cu altii, chiar dak isi ia teapa si aia nuj se duc la intalnire si sta ca o ....si asteapta knd o prind in fapt nu recunoaste ma scoate tot pe mn vinovat si pana la urma imi spune k doar pe mn ma iubeste ....nu ma adresez voua pt k sunteti fete si poate intelegeti mai bn situatia va multumesc frumos...si astept raspunsul vostru:*..

    0
    0

  • Denisia pe 9 Dec 2008, 17:43
    Pt. Angello

    Sa nu uiti melodia de la Holograf...si baietii plang cateodata....asta`i viata...so...daca suferi, ai rabdare in suferinta ta pt ca intr`o zi va iesi si soarele pe strada ta...Stiu ca te vei intreba cand va fi acea zi, dar niciodata nu stii de unde sare iepurele...pup angello

    0
    0

  • Denisia pe 9 Dec 2008, 17:40
    Buna din nou...

    Se pare ca in ultimu` timp n`am mai avut nici timp si poate nici kef de a mai intra pe acest site..dar se pare ca in lipsa mea ...multe s`au mai intamplat...si multi au inceput sa scrie pe acest site...e f bine...se largeste grupul si poate totusi o sa fim mai multi la intalnirea pe care o tot planificam si nu iese nimic...NU`I ASA REBECA?so...eu nu o sa mai insist sa ne vedem...o sa fiu plecata un timp din tzara...dar o sa tzinem legatura in continuare....Rebeca, imi pare rau ca ai tot insistat sa suni si telu` meu era inkis.....dar o sa fac tot posibilul sa iau legatura cu tine...dar nush cand...sorry....va pup...

    0
    0

  • Rebeca pe 9 Dec 2008, 15:31
    Pt. Adytza

    Buna Adi...Referitor la subiectul tau eu zic ca ar fi mai bine sa ai rabdare,sa nu o presezi in legatura cu sexul. Poate ea chiar nu e pregatita,si eu cred asta pt ca e cam devreme (parerea mea),eu sper sa nu te superi pt ce iti spun,dar asta cred eu. Nu incerca sa o m-ai convingi,lasa lucrurile sa decurga de la sine si ai sa vezi k o sa se intample asta knd te astepti mai putin... Nu asa ii demonstrezi k o iubesti,demonstreaza-i asteptand-o...si iti m-ai spun un lucru: cu cat insisti mai mult asupra unui lucru sansele de a se realiza sunt minime! Schimba-te ... Spunei ca pt tine nu conteaza sexul,ca o astepti cat e nevoie pana ea va fii pregatita SI AI SA VEZI TU CA TOTUL SE VA SCHIMBA! (doar nu totul se rezuma la sex) ... sau crezi k o rel frumoasa este bazata pe sex ... Incearca sa o intelegi si ai grija sa fie totul bine, sa nu va despartiti ca apoi aveti destul timp sa faceti si dragoste!!! Tu spunei cum ti-am zis eu: Ca o astepti,ca o intelegi,ca o sa ai rabdare cu ea ... si garantat va fi bine!!! Sa ai multa bafta... astept sa-mi spui daca a functionat!!!

    0
    0

  • adytza pe 9 Dec 2008, 12:40
    O dragoste ne-impartasita...:(:(

    In primul rand va salut si vreau sa va cer ajutorul...am 19 ani si am o prietena in varsta de 16 ani. Suntem impreuna de vre-o 2 anisori...si adevaarul e k ne certam mai mereu....insa ne iubim enorm unul pe celalalt....nu vreau sa intru prea mult in detalii insa as vrea sa imi oferiti si mie un sfat....fata cu care stau nu doreste sa avem o relatie intima....adik refuza sa faca dragoste cu mn...ea e virgina si eu la fel...nu's ce sa fac am incercat toate modalitaatiile posibile ssi nu am reusit...va rog spunetimi ce trebuie sa fac sa reusesc sa o conving sa avem si o relatie amoroasa...mereu knd vine vorba de asta imi spune k ea nu vrea, k nu e pregatita si k dak vreau sa fac sex sau dragoste sa ma duc la curve k ea nu vrea sa faca asta cu mn ma tot bate la cap sa mai astept de vre-un an jumatate...deci va rog frumos sa ma ajutati...findca vad k majoritatea care au scris cate ceva aici sunteti fete si poate stiti mai bn. Va multumesc frumos si astept raspunsul vostru!!!.......

    0
    0

  • Rebeca pe 8 Dec 2008, 10:04
    Pt. CrazYke

    Stii ce cred eu...Nu esti obsedat...dar ai grija: 1- sa nu afle prietena ta si sa nu o faci sa sufere 2- sa stii knd sa te opresti Adica vezi sa nu te indragostesti de vreuna dintre fetele alea cu care te culci,iar apoi sa o lasi balta pe prietena ta! Tot ce faci,fa cu cap,si sa nu ingreuneze relatia ta stabila cu aceea persoana,da! Multa bafta!!! Tu cati ani ai?

    0
    0

  • Rebeca pe 8 Dec 2008, 09:55
    Pt. Daiana

    Ma bucur k esti bine,k totul iti merege bine....si sper sa ne scrii m-ai des pup

    0
    0

  • Rebeca pe 8 Dec 2008, 09:40
    Pt. Angello

    Ai lasat un comentariu trist...pt ca suferi! Nu te supara ca te intreb,dar cati ani ai? Daca suferi inseamna ca esti baiatul care nu are o inima de gheata! Sa stii ca am intalnit si eu baieti care sufera si asta inseamna ca sunteti diferiti de ceilalti carora nu le pasa! Stiu ca si voi suferiti,(vreau sa fiu f sincera),atunci knd am afirmat ca voi nu suferiti,eu m-am referit la acei baieti nepasatori,la cei pe care noi ii iubim...greseala noastra este ca noi ne indragostim numai de genurile astea de baieti(din pacate) si de asta avem numai de suferit! Angello imi pare f rau ca suferi,dar ce s-a intamplat? Intr-adevar e aiurea sa plangi in fata unei fete,dar poti sa te descarci altfel,nu doar plangand!!!Dar sa plangi in fata unui baiat e la fel de aiurea...asa ca te injosesti in ambele situatii! Si noi ne ascundem suferinta si lacrimile pt ca ei sa nu ne compare cu niste copii plangaciosi...Asa ca depinde de ce fel de pers esti si cum te atasezi de o pers. Tu crezi k nu exista si fete care nu sufera? Iti spun eu ca sunt o groaza........nu le pasa Sa ai multa bafta si sper sa mai vb

    0
    0

  • mira pe 7 Dec 2008, 21:39
    salut fetelor.......si baietilor

    salut rebeca,multumesc de intrebare,...dar nu mi-am gasit de lucru insa nu mai caut pana dupa sarbatori. Vad ca au intrat in vorba cu noi si baieti ceea ce ma face sa ma bucur,poate asa vede si partea masculina ce le poate mintea fetelor cand vorbesc intre ele,insa partea proasta e ca nu ia nici unul in considerare nimic. CrazYke tu spui ca iti iubesti partenera ,dar o inseli de cate ori ai ocazia...........poate intradevar o iubesti insa esti extrem de egoist,dar ia gandeste-te ca ,daca ea ar face exact la fel ca si tine oare tu cum sau ce ai simti? ai suferi la fel ca si prietenul nostru Angello de 2 ori mai mult decat noi fetele. va pup mai vorbim

    0
    0

  • CrazYke pe 7 Dec 2008, 20:57
    Sunt opsedat

    As vrea sa va zic ca am pretena de 6 luni de zile.. o iubesc pe pretena...dar de fiecare data cand am ocazia...fac sex si cu alte fete...cum as putea sa ma opresc sa nu fac acest lucru...:(? pls datimi sfaturi..va :*::* fetelor..:) apropo pt mai multe sfaturi fetelor..join me petru_dobra..sa vb..:):*:*:*:*

    0
    0

  • Daiana pe 7 Dec 2008, 16:32
    salut

    ce mia faceti fetelor?scuze ca nu am scris dar nu prea am avut timp.La mine acum e totul bine.Mersi mult Rebeca de sfat,sa stii ca m-a ajutat mult.Voi nu disperati,totul va fi bine........Si nu uitati,dupa ploaie mereu cerul e mai senin iar soarele luceste mai tare.Viata e frumoasa atunci cind traiesti cu prezentul si nu din amintiri,cu toate ca este greu dar.................viata merge inainte,iar amintirile.............sunt doar amintiri.Si nu trebuie de regretat trecutul,dar nici sa traiesti in trecut.

    0
    0

  • Angello pe 6 Dec 2008, 23:23
    Pt toate fetele......

    Nu inteleg la voi (fete) de ce va faceti asa de reci cand va dati seama ca un baiat ...adica parteneru se indragosteste in scurt timp de tine si iti zice ca TE IUBESC....nu inteleg de ca va schimbati asa brusc si nu mai dati atentie? si pe urma va mirati ca face gesturi de gelozie si pe urma.....urmeaza ceea ce nu is doresc multe persoane...DESPARTIREA....si atunci voi fetele incepeti sa suferiti ca va dati seama ce ati pierdut..... astept raspuns .....Va Tzuk :* pe toate

    0
    0

  • Angello pe 6 Dec 2008, 23:13
    Pt Rebeca...

    Rebeca am vazut ca ai lasat un comentariu la Aurora....si ai scris ca ai vrea sa vezi si un baiat ca sufera....eu nu tias dori sa vezi asa ceva...eu is baiat si stiu cum ii.....voi fetele ziceti ca baieti nu sufera, dar noi suferim de 2X mai mult ca voi fetele. Te intrebi de ce?... Pt ca noi baieti nu prea plangem in fata fetelor ca sa nu ne injosim....si cum ii vorba aia cu cat ti mai mult in tine cu atat mai rau ii...si cand nu te descarci ( plangi ) atunci ii mai rau....in concluzie baieti sufera mai mult dar nu sil arata .....cum sunt eu acuma... ID mess: angello_jigolo pt contatct cine vrea

    0
    0

  • Rebeca pe 5 Dec 2008, 13:13
    Pt. Mira

    Ti-ai gasit de lucru? FII OPTIMISTA!!! Bafta!

    0
    0

  • mira pe 28 Nov 2008, 18:10
    pt.fete

    salutare fetelor!!!! azi e una din zilele mele groaznice.De 3 luni imi caut de lucru si nu imi gasesc si nu mai rezist sa stau acasa. am nevoie de activitate caci altfel cred ca o sa o iau razna. pt deni: am 24 de ani insa pot spune ca arat ca un copil de 17-18 ani. vb pe mess fetelor

    0
    0

  • Rebeca pe 28 Nov 2008, 10:52
    Pt. Mira

    Intra pe id-ul Denisiei si o sa ti-l dea ea pe al meu.Te pup

    0
    0

  • Denisia pe 28 Nov 2008, 01:51
    salutare

    eu sunt din oradea...rebeca e din pitesti ..:) va las pe voi sa alegeti locatia in care doriti sa poposim....eu merg unde vreti voi :)..nu pot sa las nr meu de tel aici ...ca poate sunt persoane care se vor folosi de nr intr`un mod..neplacut...:) dar iti dau ID meu de mess ....care e unul provizoriu....si apoi ti`l voi da pe cel pe care`l folosesc mereu...intra pe denisiame si vb acolo ....pup.....Mira ...u cati ani ai?:)

    0
    0

  • mira pe 27 Nov 2008, 23:02
    intalnire

    eu sunt din cluj fetelor. voi? daca se poate sa ne lasam numerele de tel ca sa vb mai mult. va pup dulce

    0
    0

  • Denisia pe 26 Nov 2008, 19:24
    FETELEEEEEE

    hey....nu mai spuneti nimic?gata? m`ati lasat singura? offfffff........ma supi........:(

    0
    0

  • Denisia pe 25 Nov 2008, 22:58
    Hello...

    Hotarati`va fetelor...:) abia astept sa mergem impreuna undeva ...:) va pup....Mira....ne`ai uitat ?:)

    0
    0

  • Rebeca pe 25 Nov 2008, 09:12
    Pt. Mira si Deny

    Super!!! Deabia astept sa ne vedem ... Cred k o sa fie minunat! Mira din ce oras esti? Va pup dulce

    0
    0

  • Denisia pe 24 Nov 2008, 22:41
    Pt . Mira

    bine ca esti si tu de acord sa ne intalnim...:)pai....ar fi frumos sa ne intalnim intr`un week`end...ne inkiriem un apartament la hotel...si impartim suma..si eu zic ca va fi mai rentabil pt toate:) ne intalnim unde vreti voi...eu nu am nimic de obiectat...:) doar sa fie o zona linistita...frumoasa....si ....totusi sa avem ceva de vizitat:)...asa fericita o sa fiu cu voi...:)So....haideti sa ne skimbam vietile .....sa iesim din impas...PLS...va rog...sa fim tari..:) va pup....si sper sa ne vedem curand:)

    0
    0

  • mira pe 24 Nov 2008, 21:14
    pt.fete

    dragele mele citind ceea ce ati scris vad ca prea multe nu s-au schimbat in bine. Pot sune ca suferinta e prioritara pt. noi ,iar problemele se tot aduna. nu stiu ce e de facut. apropo cand ne intalnim?

    0
    0

  • Rebeca pe 21 Nov 2008, 14:01
    Pt. Deny

    :p O.K Nu m-ai avem subiecte.. :((

    0
    0

  • Denisia pe 21 Nov 2008, 12:56
    :)

    Nu sunt suparata pe tine Rebeca......:) .......relax........se pare ca nu mai scrie nimeni nimic pe acest site...oare de ce? v`ati pliktisit fetelor? :)

    0
    0

  • Rebeca pe 21 Nov 2008, 09:53
    Pt. Deny

    Esti suparata pe mine?

    0
    0

  • Denisia pe 20 Nov 2008, 23:25
    Ganduri noi :)

    Crestinii n-au inteles nici acum ca Dumnezeu este mai departe de oameni decat oamenii de el. Imi inchipui un Dumnezeu plictisit pana dincolo de margini de acesti oameni care nu stiu decat sa ceara.........interesant , nu? FETELOR CAND NE INTALNIM?

    0
    0

  • Rebeca pe 20 Nov 2008, 14:35
    No comment!

    Nu stiu ce sa m-ai zic...................Imi pare rau pt prietenul tau! Nu trebuie sa ne suparam pe Dzeu,trebuie sa ne conformam,poate ne ofera sansa sa fim mai puternice! Apropo.............Cand ne planificam o intalnire? Cine e de acord! Nu stiu de ce Deni,dar cred ca nu ni se m-ai alatura nimeni!Dar cine stie...........Fetelor astept mesaje

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod