Iubire fara suferinta

Oare dragostea este cea care ne face sa suferim sau noi suntem cei care suferim din dragoste? Daca ne incredem in ceea ce oamenii spun ca traiesc, putem enumera destule...

Oare dragostea este cea care ne face sa suferim sau noi suntem cei care suferim din dragoste? Daca ne incredem in ceea ce oamenii spun ca traiesc, putem enumera destule suferinte aparent legate de dragoste.

- Suferim pentru ca iubim?
- Suferim pentru ca nu suntem iubiti?
- Suferim pentru ca nu putem iubi?
- Suferim pentru ca nu ne vedem dragostea recunoscuta si apreciata?
- Suferim pentru ca ne facem griji din cauza celor pe care ii iubim?
- Suferim pentru ca ne plictisim de cei pe care ii iubim?

De ce suferim pentru ca iubim?

O cercetare indelungata, insotita de observatii, discutii si reflectii m-a facut sa constat ca atunci cand suferim din dragoste, aceasta nu este niciodata cauza suferintelor noastre. Intr-adevar, este imposibil sa suferi din pricina dragostei. Totusi, majoritatea oamenilor pretinde contrariul.

Dragostea este un fenomen care reprezinta placerea, afectiunea pentru cineva sau pentru tine insuti. Inseamna libertate, plinatate, pace si seninatate. Nu putem suferi din dragoste. Daca suferim, altul este motivul.

Confuzia intre scop si mijloc

Una din marile probleme care impiedica exprimarea unei dragoste fara suferinta este confuzia, in mintea noastra, intre scop (sa iubim si sa fim iubiti) si mijlocul sau mijloacele pe care le folosim in acest scop. Scopul meu cel mai important este probabil sa fiu fericit. Mijlocul pe care il folosesc pentru a-l atinge consta, de exemplu, in a juca badminton doua seri pe saptamana. Intr-adevar, scopul meu este sa fiu fericit si mijlocul pe care il utilizez consta in a juca badminton. Nu este decat un mijloc printre multe altele.

Totusi, cand nu pot sa-mi practic sportul preferat, sunt nefericit. In loc sa folosesc un alt mijloc pentru a-mi atinge scopul, cand ma regasesc singur, ma izolez si astept, in suferinta, sa treaca aceasta perioada.

Comportamentul meu este normal; in schimb este total denaturat. Scopul meu nu este sa joc badminton, ci sa fiu fericit. Badmintonul este doar mijlocul pe care l-am ales dintre multe altele, pentru a-mi atinge obiectivul, adica fericirea.

Dar confuzia intre scop si mijloc ma face s-o iau pe una drept cealalta. In mod progresiv, scopul aparent devine badmintonul, si nu fericirea. Insa, in strafundul fiintei mele, adevarata ambitie consta in a fi mereu fericit.

Atat timp cat va dura confuzia intre scop si mijloc, nu voi putea fi cu adevarat fericit. Trebuie neaparat sa fac ordine in ganduri si sa disociez cele doua notiuni. Pentru majoritatea dintre noi, cautarea fericirii este confuza si, aceasta, de mult timp. Pentru a trai o dragoste fara suferinta, trebuie sa fim constienti de ea si sa ne straduim neincetat sa eliminam confuzia dintre scopul nostru si mijloacele pe care le folosim pentru a-l atinge.

Dar ce este dragostea?

Cred sincer ca exista o energie pe care o putem numi "dragoste". Am totodata convingerea ca aceasta energie nu iubeste, sau, daca preferati, ea iubeste tot. Inglobeaza atat persoanele pe care le consideram urate, cat si pe cele asa-zis frumoase. Este prezenta atat la batrani, cat si la tineri. O regasim la bolnavi si la oamenii sanatosi, Leprosul poate sa iubeasca si sa fie iubit. Persoana cea mai grasa poate sa iubeasca si sa fie iubita. Dragostea nu este selectiva cum suntem noi foarte adesea.

Dar mai cred ca etichetam prea multe fenomene cu numele de "dragoste" si ca din aceasta cauza, suferim adesea "din dragoste". Iata o problema majora daca vrem sa avem parte de bucuriile si binefacerile dragostei.

Dificultatea consta in faptul ca, daca noi credem ca dragostea este esentiala pentru viata noastra, si cred ca acesta este un lucru adevarat, vom face totul pentru a o cauta si a o pastra. Dar daca, din nefericire, nu stim exact ce este dragostea, cum vom face sa o recunoastem? Atentie, un raspuns precum: "Nu va faceti griji, o voi recunoaste cand o voi intalni!" nu poate decat sa ne duca la suferinta.

Daca nu stim ce este dragostea, cum sa facem sa o recunoastem si sa o deosebim de fenomenele care ii seamana? Astfel, nu putem nici macar sa avem incredere in cineva care pretinde ca poate sau vrea sa ne-o ofere, pentru ca nu putem sti daca ceea ce ne ofera este sau nu dragoste.

Pentru a intelege si poate pentru a descoperi dragostea, trebuie sa incepem prin a recunoaste si a admite ceea ce nu este. Daca aceasta etapa pare clara pentru mai multi dintre noi, ea poate produce teama catorva persoane care stiu inconstient ca ceea ce numesc ele "dragoste" nu este in realitate asa ceva. Dar, din moment ce nu cunosc alte tipuri de dragoste sau alte moduri de a trai, le este frica sa se regaseasca in fata unui vid cand admit ca ceea ce traiesc nu este dragoste.

Ce ne face sa suferim nu este dragostea, nici efectele sale secundare. Daca suferiti pentru ca iubiti, se intampla pentru ca ceea ce traiti nu este dragoste.

Preluate din volumul "Iubire fara suferinta" scrisa de Gloria Tate, aparuta la Editura Niculescu in traducerea Silviei Anghel

 

Comentariile 151-200 din 261

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Denisia pe 15 Iul 2008, 20:18
    Hm...:)

    Nu sunt asa fericita...sunt doar linistita si eliberata....vb la tel scumpa mea...:*:*:*:*

    0
    0

  • Rebeca pe 15 Iul 2008, 15:25
    Pt. Deni mic

    Acum k esti fericita,k esti bine nu m-ai scrii nimic??? Pup...vb la tel

    0
    0

  • Rebeca pe 9 Iul 2008, 14:48
    ......................

    A iubi un om inseamna a-i oferi sansa de a fi ascultat cu atentie profunda, interes si respect; a-i accepta viata fara sa incerci sa i-o modifici, ci s-o intelegi. Inseamna a-i oferi un spatiu in care sa se descopere fara frica de a fi chestionat, un spatiu in care sa se simta comfortabil pentru a-si impartasi sentimentele fara sa fie fortat sa spuna lucruri pe care le considera personale. Inseamna a recunoaste si a revela faptul ca are dreptul inalienabil de a-si alege propria cale, chiar daca e diferita de a ta. Inseamna a-i permite sa-si descopere propria realitate interioara singur in felul sau. Inseamna sa-l apreciezi fara conditii, fara sa-l judeci sau sa-l evaluezi negativ, fara sa-i ceri sa se schimbe pentru a se potrivi idealurilor tale si fara sa te astepti sa actioneze si sa se poarte potrivit standardelor tale. Inseamna sa-l apreciezi pentru ce este, nu pentru ce a-i vrea sa fie. Inseamna sa a-i incredere in abilitatea lui de a invata din propriile greseli si de a se ridica din nou cand cade, mai puternic si mai matur. Inseamna a-i comunica increderea in el ca fiinta umana.

    0
    0

  • Rebeca pe 9 Iul 2008, 14:44
    Pt. IUBIRE

    A iubi un om inseamna a accepta oportunitatea de a-l cunoaste cu adevarat si a te bucura de aventura explorarii si descoperirii a ceea ce se afla dincolo de mastile si protectiile pe care si le ridica fiecare. Inseamna a-i contempla cu tandrete cele mai adanci sentimente, frici si anxietati, visele si bucuriile, suferintele si aspiratiile. Inseamna a fi capabil sa intelegi ca dincolo de scuturile si mastile sale se afla ascunsa o inima sensibila si singura, care tanjeste dupa o imbratisare calda si un zambet sincer care sa o faca sa se simta acasa. Inseamna a recunoaste plin de compasiune si respect ca dizarmonia si haosul in care uneori traieste sunt produsul propriei ignorante si inconstiente si sa realizezi ca daca uneori cauzeaza durere si suferinta este pentru ca nu a invatat inca sa cultive fericirea si uneori se simte atat de gol si lipsit de sens incat nici macar nu mai are incredere in el insusi. Inseamna a descoperi si a onora adevarata sa identitate, dincolo de aparente si superficialitati si a aprecia in mod sincer propria lui maretie ca expresie unica a Vietii.

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Iul 2008, 09:27
    Pt. Deny

    Deny mic,ce faci?Nu m-ai zici nimic?

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Iul 2008, 09:24
    Pt. bebe meu

    Si a mai trecut o noapte....una grea...in care iarasi te am visat...am visat ca eram impreuna...in sfarsit impreuna... Dar...m-am trezit...si eram singura...in patul gol...Tu nu erai langa mine...singuratate apasatoare dureroasa...vise...Si nu sunt trista...nu...inca mai am puterea sa zambesc...zambesc pt ca stiu ca vom fi fericiti...dragostea ta...dragostea ta ma tine in viata iubitul meu...

    0
    0

  • Rebeca pe 24 Iun 2008, 18:51
    Love for you my baby

    Si a mai trecut o noapte....una grea...in care iarasi te am visat...am visat ca eram impreuna...in sfarsit impreuna... Dar...m-am trezit...si eram singura...in patul gol...Tu nu erai langa mine...singuratate apasatoare dureroasa...vise...Si nu sunt trista...nu...inca mai am puterea sa zambesc...zambesc pt ca stiu ca vom fi fericiti...dragostea ta...dragostea ta ma tine in viata iubitul meu...

    0
    0

  • Rebeca pe 18 Iun 2008, 10:36
    Pt. Deni...mea scumpa

    Nu-mi vine sa cred k un simplu site poate lega o prietenie atat de mare...ma bucur k te-am "intalnit" ... Conteaza f mult sa ai o pers langa tine caruia sa-i spui totul,fara nici o teama...mai ales fara teama k iti poate crea probleme...ca intr-o zii te vei certa si iti va striga in fata multe lucruri urate...sau k te va dusmanii...etc.In ziua de azi lumea e rea...perversa...dar noi nu avem ce rau sa ne facem...si chiar de am vrea nu se poate...Iti multumesc pt prietenia ta...Apropo...cred k o sa vin cu bebe meu la tine...dar dupa nunta!!!Te pup Deni mic...ai grija de tine g.m...Ne auzim la tel.

    0
    0

  • Denisia pe 13 Iun 2008, 19:20
    Pt cea mai scumpa si buna prietena Rebeca

    Dragutza mea...eu stiu ca nimanui nu`i pasa de suferinta noastra , dar nu tre sa fim dezamagite...pt ca eu consider asa cum ti`am spus si la tel...ca se va termina si suferinta ...o data ...intr`o zi...candva.......in momentu` de fatza noi avem nevoie de rabdare...abia astept sa vina ziua in care sa fim amandoua fericite pe deplin...:) si stiu ca vom fi...eu te pupicesc dulce si sa ai grija de tine...:)

    0
    0

  • Rebeca pe 11 Iun 2008, 13:26
    FARA SUFERINTA

    DE CE ATATA SUFERINTA...NE RASPLATESTE CINEVA PT CHINUL PRIN CARE TRECEM?II PASA CUIVA DE LACRIMILE NOASTRE SAU DE DUREREA DIN SUFLET?VA SPUN EU...NU NU NU NIMANUI NU-I PASA DE ASTA....FARA SUFERINTA!!!

    0
    0

  • Rebeca pe 9 Iun 2008, 22:08
    Hello!!!

    Mai intra cineva pe pagina asta?

    0
    0

  • Rebeca pe 4 Iun 2008, 09:11
    :p :p :p

    Fetelor...?Ce faceti?Nu m-ai ziceti nimic? PT IUBIRE PIERDUTA:Asa e,noi incercam sa le gasim lor scuze,doar ca sa ne fie noua bine...dak tu zici k ti-e asa greu fara el...ramai cu el incontinuare,cu toate k nu e bine...trebuie sa faci un efort si sa fii independenta...sa poti merge m-ai departe fara el...pup

    0
    0

  • iubire pierduta pe 31 Mai 2008, 12:07
    suferintza

    yo sufar pt ca am fost de 3 ori c acceeasi persoan s de 3 ori ma lasat s sia batut joc de iubirea mea,s am crezut in el dar se pare ca pt el nam fost nik decat o simpla jucarie stiu ca greseala mea a fost sa ma impac c el de atatea ori dar lam iubit,il iubesc s il voi iubi mereu chiar daca ma facut sa sufar mult inca il iubesc s unerori chiar ii gasesc scuze sa il iert da stiu ca sunt o proasta dar c sa ii faci asa e iubirea vraeu sa imi vad d viata mea fara el dar uneori simt ca nu pot sa respir fara el.stiu ca va trece timpul l va vindeca po toate dar cand nimeni nu va sti...

    0
    0

  • Rebeca pe 28 Mai 2008, 09:33
    Pt. surioara mea Deni

    F frumos mesajul...stiu k tu esti alaturi de mine...am vb cu el...totul e bine...vb noi la tel...dar sa stii k sunt bine...Sper sa fii si tu la fel...Pup

    0
    0

  • Denisia pe 27 Mai 2008, 16:41
    Pt Rebeca

    NU EXISTA NU POT....EXISTA DOAR UN SIMPLU` SI NASOL "NU VREAU" ....tu stii ca nici mie nu mi`a fost usor in toata situatia mea...dar tre sa fii tare si sa clarificati lucrurile o data pentru totdeauna....cat sa tot astepti? si oare cand se va simti el pregatit sa o ia de la capat alaturi de tine? nu stiu ce sa zic...important e sa vb cu el...sa comunicati si o sa vezi atunci ce zice el....daca iti mai cere un timp de gandire...atunci..eu zic ca.....inca e nesigur pe sentimentele lui...iar daca u mai esti dispusa sa astepti ....atunci faci cum crezi tu ca e mai bine pt tine...eu oricum o sa te sprinjin in orice hotarare ai lua...:) o sa`ti fiu alaturi...:) promit:) te pup dulce....:)

    0
    0

  • Rebeca pe 27 Mai 2008, 12:40
    Nuuuuu Pooooot!!!

    Nuuuuuuuu poooooooooot nu stiu ce sa m-ai fac!!!Dar de maine iti spun sigur ce va fii,tre sa vb neaparat cu el sa vad ce are in capul ala mare al lui...Trebuie sa discutam...iar maine va spun cat de rau sau bine sunt...Tine-ti-mi pumnii!!!

    0
    0

  • Denisia pe 27 Mai 2008, 10:57
    Pt Rebeca si Delia

    Va scriu la amandoua in acelasi mesaj...:) Sincer? Sunt de acord cu Delia...noi uitam de noi insane ca sa`i facem fericiti pe ei...sa le oferim aproape kiar si lumea la picioare,iar ei cu ce ne rasplatesc? infidelitate?tradare?batjocora? Eu sunt in procesul de a ma regasi pe mine insami...sa pot fi fericita cu acela care intr`o zi va fi sa fie al meu...nu o sa ma mai injosesc in fatza nici unui baiat...pt ce? Rebe..noi am mai vb si stii parerea mea...ti`am spus ca deja destinul nostru e scris...si orice am face, ceea ce trebuie sa se intample se va intampla...nu azi, nu maine, ci la momentul potrivit...!!!La urma urmei totul are un final...dar intotdeauna exista un nou inceput!Sfatul meu pt tine, Rebe, e sa fii echilibrata in orice hotarare pe care o vei lua si sa fii tare in continuare!!! Va pup...

    0
    0

  • Rebeca pe 27 Mai 2008, 10:13
    Pt. Deni

    Spune tu Deni am eu dreptate...?Nu stiu ce sa m-ai fac...?Sunt zile knd ma face foarte fericita...dar si knd imi provoaca suferinta...in sufletul meu e o balanta...Si nu pot sa-mi dau seama care cantareste mai mult...fericirea sau suferinta...Te pup draga mea...M-ai vb...

    0
    0

  • Rebeca pe 27 Mai 2008, 10:07
    Pt. Delia

    F frumos ce ai scris si de altfel foarte adevarat...dar cine poate sa faca oare asa ceva...knd deja ei sunt pe primul loc...iar noi...nu ne m-ai pasa defapt de noi...dak suntem bine,sau nu...cum sa fiu fericita Delia fara el?Crezi k nu as vrea,dar nu stiu cum si nici nu cred k reusesc...incerc de atatea ori sa fiu puternica,sa ma mentin pe pozitie,dar...totul se dovedeste a fii un esec,o pierdere de timp...si stii ce ma doare cel mai tare?K eu am facut tot posibilul k el sa fie fericit,sa-i fie bine...am fost alaturi de el si l-am sustinut de fiecare data knd a avut nevoie...dar mie?Oare mi-a fost bine?Poate k da,poate k nu...mi-a fost bine k il stiam pe el fericit...dar in sufletul meu nu era asa...am renuntat la multe,dar nu-mi pare rau pt asta...imi pare rau k el nu apreciaza uneori tot ce fac pt el...Dar asta e...imi pare rau k port atata suferinta in suflet...si pt ce...Simt k o sa-l pierd,dar nu mi-e teama de gandul asta...mi-e teama k ma va inlocui cu o alta pers ... si k va fii fericit...dar nu cu mine!!!Nu stiu ce as putea sa fac sa nu ma gandesc la el...knd totul din jurul meu il reprezinta...Vreau un sfat!!! Multumesc

    0
    0

  • DELIA pe 27 Mai 2008, 01:07
    suferinta

    am vazut ca toata lumea sufera...suferinta paote ca ne uneste,dar in iubire se numeste de fapt dependenta.Eu consider ca e alegerea noastra daca vrem sa fim fericite sau daca vrem sa suferim si noi alegem... fericirea se gaseste in noi,iar noi ne indepartam de noi si ii punem pe ei pe primul loc,renuntam la nevoile,dorintele,credintele si idealurile noastre pentru ei. Ajungem sa nu ne mai iubim si sa nu ne mai respectam...pai daca noi facem asta cum atunci ei sa ne iubeasca si sa ne respecte. Haideti sa fim in pace cu noi insine si sa ne regasim echilibru si linistea interioara.Sa gasim fericirea in noi si apoi vom fii fericiti si in doi...

    0
    0

  • Rebeca pe 19 Mai 2008, 12:48
    Pt. ghindulici

    :p :p :p :p...................normal

    0
    0

  • Denisia pe 18 Mai 2008, 00:07
    Pt Rebeca....de la ghindulici :)))))

    sa fii cuminte...atata tot :P:P:P

    0
    0

  • Denisia pe 18 Mai 2008, 00:06
    Pt Cristina

    uite...iti dau un ID de mess provizoriu si apoi dupa ce intri iti dau ID meu pe care`l folosesc tot timpu`...sper sa intelegi...nu vreau sa intre toata lumea pe ID meu :) deci intra momentan pe denisiame si vb acolo!!!

    0
    0

  • Cristina pe 17 Mai 2008, 14:01
    Re

    Pai Denisa..nu ai un id..de mess?sa vorbim mai degajat?

    0
    0

  • Denisia pe 17 Mai 2008, 11:47
    Pt cristina

    Pai u de unde esti? Faza cu nr de tel o poti face daca vrei...

    0
    0

  • Cristina pe 17 Mai 2008, 11:03
    Re

    Pai nu am cum sa fac asha...daca e distantza intre noi..:-s

    0
    0

  • Denisia pe 17 Mai 2008, 10:38
    Pt Rebeca

    SA NU UITI DE MINE...si sa te duci la posta sa intrebi cat costa....stii tu ce :)) pup draga mea!!!

    0
    0

  • Denisia pe 17 Mai 2008, 10:37
    Pt Cristina

    Profita !!!!!!!!!!! Fa`l sa fie ca un catelus...tot timpu` la picioarele tale!!!! si apoi o sa vezi daca merita sa`l iubesti sau nu!!!!!!! Cumpara`ti o cartela de telefon cu nr si trimite`i mesaje ca fiind o admiratoare...da`i intalnire..si vezi cum reactioneaza...verifica`l...!!! eu asa as face in locul tau in aceste momente!!! Cristina ...u de unde esti? te pup..

    0
    0

  • Cristina pe 17 Mai 2008, 08:09
    Re

    Vreau sa il umilesc..in cel mai josnic mod...help me!

    0
    0

  • Denisia pe 16 Mai 2008, 20:42
    Pt Cristina

    Nu stiu ce sa`ti zic sincer...dar daca zici ca e si mai mare decat tine...normal ca e mai versat si te invarte cum ii place lui...sfatul meu e sa nu te lasi, sa nu`ti calci pe orgoliu si nici pe deminitate..Fii tare!!!Eu m`am saturat de suferinta!!!Fa ceva acum ca sa nu suferi mai mult mai tarziu!!!Aveti grija de voi, fetelor!!!

    0
    0

  • Cristina pe 16 Mai 2008, 18:49
    Re

    Pai..e mare distantza..si e mare si diferentza de ani dintre noi...nu pot sa zic ca e vorba de iubire...inca...dar..din partea mea.e...ceva mai mult sentiment cred eu...el e mai jmeker..a stiut cum sa ma invarta:(( nush ce sa fac deja..sufar

    0
    0

  • Rebeca pe 16 Mai 2008, 14:47
    Pt. Deni

    Nu te m-ai recunosc...mi-e greu sa cred k ai luat tu decizia asta...sa te duci si sa ii dai inelul si vergheta...dar e o decizie buna...Iar ce s-a intamplat cu bebe,a fost greseala mea,ala kre mi-a trimis sms scria k ii place de mine...etc.hai k te sun eu diseara,dupa cosmote...te pup

    0
    0

  • Denisia pe 16 Mai 2008, 12:34
    Pt Cristina!

    Cristina, distanta e mare...Am avut o relatie de 2 ani la distanta de 400 km...si totusi vreau sa stii ceva...pt o astfel de distanta tre sa iubesti si tu ...si foarte important e sa te iubeasca si el , altfel nu o sa faceti fatza...Si chiar daca e prea okupat...si nu`si face timp pt tine totul se va termina nasol...Aceeasi poveste a fost si la mine...Mergeam la el si stateam cu maica`sa pt ca el era mult prea okupat!!! Si daca te iubeste cu adevarat ar trebui sa`si faca timp pt tine!!! Eu consider ca nu m`a iubit suficient de mult, pt ca daca ma iubea azi eram ok!! Acum ....vezi tu cum o sa mai faci si cum o sa mai fie!! Tine`ne si pe noi la curent cu ce se mai intampla! Asa poate mai invatam cate ceva una de la alta! Va pup si mai vb!!!

    0
    0

  • Denisia pe 16 Mai 2008, 12:28
    Pt Rebeca

    Hm...se pare ca nimic nu merge bine...nici la tine ...nici la mine...eu mi`am propus ca sapt viitoare sa ma duc sa`i dau lu`....X.....inelu` si verigheta...si pur si simplu` nu ma mai intereseaza...nu stiu ce e cu mine....si la urma urmei...sincer vorbind , cat sa mai lupt? nu mai pot si e mai bine ca totul sa se termine...Imi pare rau pt faza cu mesajul...sper ca pana la urma sa se rezolve problemele si sa aveti din nou acele momente frumoase petrecute impreuna...!!! eu nu mai pot sa iubesc....si cred ca e mai bine asa...o sa fie ceva si pt noi candva....problema e ca nu prea stiu cand....!!!!Rebeca....nu te mai ingrijora nici tu...poate asta e soarta noastra...as vrea sa pot sa te incurajez mai mult si sa`ti dau un sfat dar nu prea sunt in masura!!! cand am credit te sun!!! te pup draga mea si sa ai mare grija de tine!!!

    0
    0

  • Rebeca pe 16 Mai 2008, 10:42
    Bebe

    Dragostea este un cuvant atat de puternic si atat de dureros. Ne nastem prin dragoste si murim din cauza ei. Murim cu fiecare clipa in care dragostea ne paraseste inima. Suntem facuti sa iubim si sa fim iubiti. De ce ne temem? De ce ne ascundem sub masti lipsite de iubire? De ce radem si ne batem joc de iubire? De ce o pierdem? De o cautam dupa ce ne-a parasit? De ce nu o pretuim atunci cand o avem? De ce? De ce?

    0
    0

  • Rebeca pe 16 Mai 2008, 10:40
    Pt. Cristina

    Totusi nu te gandesti k e foarte mare distanta...?Deci nici nu trebuie sa gandesti negativ in relatia asta...asa cum ti-am m-ai spus,fii intelegatoare si totul va fii bine si m-ai bine decat e...te pup

    0
    0

  • Rebeca pe 16 Mai 2008, 10:16
    Pt. Denisia

    Eu nu prea sunt asa bine,am avut ceva certuri cu iubitul meu...am primit un sms de la un tip si bebe l-a vazut,nu suna prea bine mesajul asa k am avut o cearta pe cinste,stiu k am gresit k i-am dat nr de tel acelui baiat,dar nu ma asteptam sa primesc asa un mesaj de la el....dupa ce k bebe nu prea avea el incredere in fidelitatea mea,acum nu mai are deloc...si nu stiu ce sa-i fac sa-i demonstrez k nu e cum crede el...Help me!!!Ori nu vrea sa inteleaga ... ori nu m-ai stiu ce sa-i zic....Deni ma bucur k pleci la Sighisoara...eu nu pot sa vin...pup

    0
    0

  • Cristina pe 16 Mai 2008, 00:07
    RE

    pai..e distanta de 500 de km..da..cred si eu....ca trebuie sa fiu mai intelegatoare:D

    0
    0

  • Denisia pe 15 Mai 2008, 19:43
    :)

    Cred ca incep sa o iau razna, oameni buni:)) Rebeca.....ce mai faci? :))) io`s ok...las ca vb la tel...sambata plec la sighisoara...poate vii si u :) te pup!

    0
    0

  • Rebeca pe 15 Mai 2008, 14:20
    Pt.Cristina

    Eu zic ca trebuie sa fii intelegatoare mai ales dak tu zici k el e un om ocupat...dar care e distanta dintre voi?si pana la urma nu conteaza distanta,conteaza k sunteti impreuna si k tineti unul la altul....multa bafta

    0
    0

  • Denisia pe 11 Mai 2008, 17:59
    Pt. Cristina

    cat de mare e distanta dintre voi? :) sa stiu cam ce sa spun....sau nu zic ceva tampenii!!!

    0
    0

  • Cristina pe 10 Mai 2008, 14:07
    pfff

    si eu trec printr`o chestie deasta..nu pot sa zic ca iubesc neaparat o persoana..dar imi e foarte drag de el...si...el zice ca si lui de mine..dar..este un om foarte ocupat si nu prea putem sa ne vedem decat 1 data pe saptamana...ca e o distanza intre noi..nu stiu...sa fiu intelegatoare..si..poate ca o sa am de pierdut

    0
    0

  • Rebeca pe 7 Mai 2008, 09:17
    .....................................

    De ce?De ce esti suparata?

    0
    0

  • Denisia pe 7 Mai 2008, 00:01
    :(:(

    i`m so sad...:((

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Mai 2008, 18:28
    iubire=suferinta

    De fiecare data knd iubesti,apare si suferinta.Suferinta si iubirea sunt intotdeauna impreuna.....Daca ne incredem in ceea ce oamenii spun ca traiesc, putem enumera destule suferinte aparent legate de dragoste. - Suferim pentru ca iubim. - Suferim pentru ca nu suntem iubiti. - Suferim pentru ca nu putem iubi. - Suferim pentru ca nu ne vedem dragostea recunoscuta si apreciata. - Suferim pentru ca ne facem griji din cauza celor pe care ii iubim. - Suferim pentru ca ne plictisim de cei pe care ii iubim.

    0
    0

  • givly escape pe 3 Mai 2008, 00:04
    de ce?

    de ce iubirea este asa? se spune k iubirea este un sentiment frumos niciodta nu suferi dar nu e asa

    0
    0

  • Denisia pe 2 Mai 2008, 15:33
    Iubire

    Uneori iubirea doare prea mult, prea tare si prea profund...De ce suferim atunci cand iubim?Nu stiu...Oare lacrimile mele vor fi vreodata rasplatite? Sau oare cei care mi`au provocat aceste lacrimi si suferinta isi vor primi pedeapsa?Sa merg inainte? CUM? Sau ..cu cine?....Si oare pana cand voi mai putea rezista?Totul se rezuma la un simplu: " NU STIU!!!"

    0
    0

  • Rebeca pe 2 Mai 2008, 15:00
    PT. BEBE

    Pt. "BEBE MEU" te iubesc si te astept sa vi sa ma strangi in brate si sa ma saruti asa cum numai tu sti tandru si cu dragoste... nu pot trai fara tine fera iubirea noastra fara tine.. gandeste bine la clipele cand ne sarutam.. nu am nimik inafara de tine.. te astept sa fiu cu tine printre tine.. esti tot ce am iubit si tot ce voi iubi. te iubesc mult de tot...si simt ca te vei intoarce. stiu ca nu ai uitat iuberea nostra nebunatik. cand erai cu mine uitam tot ce era greu...dar acum cand esti departe e totul asa complicat.. cand ma sarutai mi se topeau picioarele. iai sa ne mai iubim si sa plecam sa nu mai sufere dragostea noastra,ce fericire era cand eram cu tine.. eu as muri daca tu mai parasi.. pentru trine as face ce vrei.. am inceput sa beau de dor,greu suport lipsa ta.. fiecare cuvant este despre tine,fiecare gand ma duce la tine. zice lumea cas nebuna vorbesc singura pe drum.. te cheama inima mea...fara tine nu pot sta. la nimeni nu spun durerea ce o simt. toti imi spun sa nu ma mai gandesc la tine dar este foarte greu.. eu o sa astept zi de zi astept cu gandul ca vei reveni. traiesc numai din amintiri,intoarcete la mine sufletul imi este chinuit,fara el nu mai pot dormi...adorm cu gandul ca vei reveni. numai eu simt iubirea ta, fara tine nu mai pot trai... esti in sufletul meu,si in visul meu vreau sa mai traim o data iubirea care am traito demult.. fericirea mea este numai alturi de tine.. forta care imi da puteresa merg mai departe este dragostea care o simt pentru tine si care o voi simti in tot deauna . prima iunire nu se uita niciodata,si stiu ca nu mai uitat si ca te gandesti la mine ,pentru mine existi numai tu numai tu daca dragoste este alaturi de noi vom fi mereu mereu impreuna cu tine si nu ne mai vom desparti niciodata ....vreau sa traiesc numai cu tine..... uitate la mine si spunemi ca ma iubesti cu adevarat si ca ma vei iubi mereu ...si nu ne vom desparti niciodata spune asta te rog!!!

    0
    0

  • Rebeca pe 2 Mai 2008, 14:56
    .......................

    am sperat....am visat...am asteptat...am iubit....m-am odihnit...TE IUBESC BEBE!

    0
    0

  • Denisia pe 2 Mai 2008, 00:18
    Hm...

    Ce`i cu tacerea asta? Nu mai zice nimeni nimic? Ce atzi facut de 1 mai? ... Okay...Va pup........

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod