Iubire fara suferinta

Oare dragostea este cea care ne face sa suferim sau noi suntem cei care suferim din dragoste? Daca ne incredem in ceea ce oamenii spun ca traiesc, putem enumera destule...

Oare dragostea este cea care ne face sa suferim sau noi suntem cei care suferim din dragoste? Daca ne incredem in ceea ce oamenii spun ca traiesc, putem enumera destule suferinte aparent legate de dragoste.

- Suferim pentru ca iubim?
- Suferim pentru ca nu suntem iubiti?
- Suferim pentru ca nu putem iubi?
- Suferim pentru ca nu ne vedem dragostea recunoscuta si apreciata?
- Suferim pentru ca ne facem griji din cauza celor pe care ii iubim?
- Suferim pentru ca ne plictisim de cei pe care ii iubim?

De ce suferim pentru ca iubim?

O cercetare indelungata, insotita de observatii, discutii si reflectii m-a facut sa constat ca atunci cand suferim din dragoste, aceasta nu este niciodata cauza suferintelor noastre. Intr-adevar, este imposibil sa suferi din pricina dragostei. Totusi, majoritatea oamenilor pretinde contrariul.

Dragostea este un fenomen care reprezinta placerea, afectiunea pentru cineva sau pentru tine insuti. Inseamna libertate, plinatate, pace si seninatate. Nu putem suferi din dragoste. Daca suferim, altul este motivul.

Confuzia intre scop si mijloc

Una din marile probleme care impiedica exprimarea unei dragoste fara suferinta este confuzia, in mintea noastra, intre scop (sa iubim si sa fim iubiti) si mijlocul sau mijloacele pe care le folosim in acest scop. Scopul meu cel mai important este probabil sa fiu fericit. Mijlocul pe care il folosesc pentru a-l atinge consta, de exemplu, in a juca badminton doua seri pe saptamana. Intr-adevar, scopul meu este sa fiu fericit si mijlocul pe care il utilizez consta in a juca badminton. Nu este decat un mijloc printre multe altele.

Totusi, cand nu pot sa-mi practic sportul preferat, sunt nefericit. In loc sa folosesc un alt mijloc pentru a-mi atinge scopul, cand ma regasesc singur, ma izolez si astept, in suferinta, sa treaca aceasta perioada.

Comportamentul meu este normal; in schimb este total denaturat. Scopul meu nu este sa joc badminton, ci sa fiu fericit. Badmintonul este doar mijlocul pe care l-am ales dintre multe altele, pentru a-mi atinge obiectivul, adica fericirea.

Dar confuzia intre scop si mijloc ma face s-o iau pe una drept cealalta. In mod progresiv, scopul aparent devine badmintonul, si nu fericirea. Insa, in strafundul fiintei mele, adevarata ambitie consta in a fi mereu fericit.

Atat timp cat va dura confuzia intre scop si mijloc, nu voi putea fi cu adevarat fericit. Trebuie neaparat sa fac ordine in ganduri si sa disociez cele doua notiuni. Pentru majoritatea dintre noi, cautarea fericirii este confuza si, aceasta, de mult timp. Pentru a trai o dragoste fara suferinta, trebuie sa fim constienti de ea si sa ne straduim neincetat sa eliminam confuzia dintre scopul nostru si mijloacele pe care le folosim pentru a-l atinge.

Dar ce este dragostea?

Cred sincer ca exista o energie pe care o putem numi "dragoste". Am totodata convingerea ca aceasta energie nu iubeste, sau, daca preferati, ea iubeste tot. Inglobeaza atat persoanele pe care le consideram urate, cat si pe cele asa-zis frumoase. Este prezenta atat la batrani, cat si la tineri. O regasim la bolnavi si la oamenii sanatosi, Leprosul poate sa iubeasca si sa fie iubit. Persoana cea mai grasa poate sa iubeasca si sa fie iubita. Dragostea nu este selectiva cum suntem noi foarte adesea.

Dar mai cred ca etichetam prea multe fenomene cu numele de "dragoste" si ca din aceasta cauza, suferim adesea "din dragoste". Iata o problema majora daca vrem sa avem parte de bucuriile si binefacerile dragostei.

Dificultatea consta in faptul ca, daca noi credem ca dragostea este esentiala pentru viata noastra, si cred ca acesta este un lucru adevarat, vom face totul pentru a o cauta si a o pastra. Dar daca, din nefericire, nu stim exact ce este dragostea, cum vom face sa o recunoastem? Atentie, un raspuns precum: "Nu va faceti griji, o voi recunoaste cand o voi intalni!" nu poate decat sa ne duca la suferinta.

Daca nu stim ce este dragostea, cum sa facem sa o recunoastem si sa o deosebim de fenomenele care ii seamana? Astfel, nu putem nici macar sa avem incredere in cineva care pretinde ca poate sau vrea sa ne-o ofere, pentru ca nu putem sti daca ceea ce ne ofera este sau nu dragoste.

Pentru a intelege si poate pentru a descoperi dragostea, trebuie sa incepem prin a recunoaste si a admite ceea ce nu este. Daca aceasta etapa pare clara pentru mai multi dintre noi, ea poate produce teama catorva persoane care stiu inconstient ca ceea ce numesc ele "dragoste" nu este in realitate asa ceva. Dar, din moment ce nu cunosc alte tipuri de dragoste sau alte moduri de a trai, le este frica sa se regaseasca in fata unui vid cand admit ca ceea ce traiesc nu este dragoste.

Ce ne face sa suferim nu este dragostea, nici efectele sale secundare. Daca suferiti pentru ca iubiti, se intampla pentru ca ceea ce traiti nu este dragoste.

Preluate din volumul "Iubire fara suferinta" scrisa de Gloria Tate, aparuta la Editura Niculescu in traducerea Silviei Anghel

 

Comentariile 101-150 din 261

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Denisia pe 20 Nov 2008, 13:26
    .......Ganduri......

    Eu pur si simplu` m`am saturat de tot ceea ce inseamna "viata"..."suferinta"...."iubire"...parca suntem niste roboti cu sentimente.............facem aceleasi lucruri zilnic.....suferim zilnic....iubim zilnic pe cineva...si noi la randul nostru ce primim????NIMIC......m`as bucura sa pot sa plang de fericire...sau sa fac ceva ce nu am mai facut de mult timp....Vad in jurul meu persoane care sunt iubite si nu stiu sa aprecieze acest lucru...iar noi ne dorim sa fim iubite si poate ca nu ne iubeste nimeni........ce sa mai zic????? As vrea sa ies in oras cu iubitul meu, sa ma plimb cu el de mana, sa facem tot felul de lucruri impreuna....dar cu cine??????Am prieten si la ce`mi ajuta daca el e departe??? Si stiti ceva???? Nici macar nu`l iubesc...tzin la el....si nu merita sa`mi bat joc de el....dar nu pot sa`l iubesc.....Vreau sa dau timpul inapoi....vreau sa ma trezesc la dimineatza alaturi de persoana pe care o iubesc cu adevarat.....vreau sa`l pot imbratzisa....din nou...si mereu .........de ce e asa Dumnezeu??? de ce nu`mi poate da fericirea inapoi???Apropo...inca ceva....aseara a murit un prieten intr`un accident de masina...24 de ani...poate era unul dintre cei mai buni baieti pe care i`am cunoscut in viata mea...si el de ce a murit? de ce nu am fost eu in locul lui???????Cred ca incep sa ma revolt pe viata asta naspa...Si am ajuns la o concluzie...degeaba te realizezi pe plan profesional....daca nu te realizezi si pe plan sentimental ...toate`s aiurea....nu te poti bucura de nimic.........cel putin eu asa simt....Deci ce sa mai zic? m`am saturat....si cam atat.........

    0
    0

  • Rebeca pe 20 Nov 2008, 09:17
    Pt. Deni

    Ce e cu tine?Nu te m-ai inteleg.........."interesante povesti....nu stiu daca sunt neaparat povesti de dragoste sau suferinta...nu prea mai stiu ce sa zic...asa ca o sa revin intr`o alta zi...ganditi`va bine daca merita sa platiti pretul pe care`l platiti...adica suferinta!!!!!!!" Ce vrei sa fecem?Cum vrei tu sa nu suferim knd noi dam tot si nu primim nici macar pe jumatate cat am merita? Cum sa nu suferim cand lumea din jurul nostru e rea,invidioasa,prefacuta,nimeni nu te ajuta si iti intorc spatele la nevoie? Cum sa nu suferim knd stai departe de ceea ce iti ie mai drag? Cum sa nu suferim knd nu putem striga in gura mare ca iubim,ca suntem iubite? Cum sa nu suferim ? Cum? Dar ce e cu tine? Nu esti tu?

    0
    0

  • Denisia pe 19 Nov 2008, 20:27
    back....

    Hm...buna ideea ta de a ne intalni ...Rebeca...:) cred ca eu as fi prima care ar vrea sa evateze putin din spatiul de zi cu zi...interesante povesti....nu stiu daca sunt neaparat povesti de dragoste sau suferinta...nu prea mai stiu ce sa zic...asa ca o sa revin intr`o alta zi...ganditi`va bine daca merita sa platiti pretul pe care`l platiti...adica suferinta!!!!!!!

    0
    0

  • Rebeca pe 19 Nov 2008, 16:19
    SUFERINTA

    De ce oare nu pot renunta la ceva care imi face atata rau? Pentru ca am devenit dependenta de El, de atingerea lui, de soapta lui, de sarutul lui, de cuvintele magice "te iubesc", desi de multe ori, acestea erau spuse din obisnuita. Eram mai mult decat fericta sa le aud, chiar daca pentru el erau doar niste simple cuvinte, o monotonie usturatoare, ceva ce trebuie spus, numai pentru a ma mentine langa el. Stia deja de dependenta mea si a profitat in schimb de ea, ca si cum ii apartineam... De ce? Pentru ca l-am iubit prea mult si am incercat in fiecare clipa si fiecare moment sa ii arat ca il iubesc ...De ce au disparut oare clipele alea frumoase? Am ajuns sa nu m-ai pot manca, dormi sau concentra la nimic,atata timp cat el era suparat pe mine. Si totusi de ce nu pot renunta? Pentru ca il iubesc inca si orice ar fi, orice ar face, nu poate sa ma faca sa il urasc, ci doar sa sufar... si totusi eu nu renunt. Dupa atata suferinta, as indura de doua ori mai mult cu conditia sa fie langa mine. Mereu mi-au placut provocarile, iar el constituie marea provocare a vietii mele. Fara indoiala. El e cel care mi-l doresc in ciuda comportamentului sau pentru ca stiu ca el, nu e chiar asa de fapt. Sau poate asta imi doresc eu sa fie, dar as vrea sa ma conving! Sa renunt? E in zadar, inima tot a lui ar ramane... Si de ce nu renunt? Sa fie oare din cauza faptului ca o clipa de fericire cu el ma face sa rezist altor un million de clipe nefericite. Dar sa fie oare si din cauza diferentelor dintre noi, desi el zice ca acestea ne arata clar ca nu ne potrivim, eu din contra le consider esentiale si vitale pentru iubirea mea unica. Iar ca un ultim motiv, pentru ca prapastia in care ma afund tot mai mult e mai dulce in suferinta provocata de "iubirea" acordata cu "taraita". Dragostea mea e unica si mai nemuritoare ca oricand, chiar daca nu vom fi pana la final impreuna...!

    0
    0

  • Rebeca pe 19 Nov 2008, 16:15
    SUFERINTA

    Imi place sa imi fac rau, imi place sa sufar... poate ca suna sadic, dar nu e deloc asa. E realitatea, sufar si nu ma pot opri din suferinta. De ce? O intrebare simpla, dar plina de continut. Sufar pentru ca iubesc, desi iubirea ar trebui sa insemne fericire si liniste sufleteasca, mie imi provoaca opusul acestor dulci stari. Poate va intrebati daca in cazul acesta poate fi vorba de iubire? Pai e si nu am nici o indoiala, numai o iubire mare sau o incapatanare uriasa ar putea sa faca asa ceva din sufletul unui om, doar iubirea si doar ea si nimic altceva. Povestea mea e una frumoasa in aparenta, dar esenta face ca toata aceasta frumusete sa se diminueze, sa scada in intensitate, sa stinga incet, incet pasiunea ce alta data ma facea sa uit ca mai exista si altceva pe lumea aceasta infinit de mica in afara de dragsote si frumusete. Acum imi provoaca doar tristete si depresie. Doar gandul la el ma face sa nu m-ai pot sa zambesc, sa glumesc, sa am priteteni adevarati, sa fiu eu... DA, nu mai sunt eu, sunt ceea ce vrea El sa fiu, o marioneta cu chip uman, dar care totusi nu e suficient de buna.

    0
    0

  • Rebeca pe 19 Nov 2008, 12:21
    Pt. Mimi

    Da,am m-ai incercat si el a incercat sa imi dea un rasp la fiecare atitudine pe care o are,knd ii spun ca vreau sa discutam f serios de rel mea imi zice : ''iar incepi sa dramatizezi,sa te gandesti la tot felul de prostii,iar crezi k eu m-am schimabat,dar defapt nu e asa,numai ca acum am f multe pe cap,sau f multa treaba....etc sau imi spune ca o sa incerce sa fie bine,sau incepe si face planuri unde o sa mergem,unde o sa ne distram ,....dar de fapt nu o sa se m-ai intample nimic apoi'' In cel m-ai scurt timp o sa discut f serios cu el,va trebui sa ma asculte indiferent ca vrea sau nu,si in final sa decidem ce va fii cu noi Urati-mi bafta...Povestea continua.........Va spun ce am stabilit....dar nu cred k o sa iasa prea bine....cred ca o sa sfarsesc SUFERIND! Pup

    0
    0

  • mimi pe 19 Nov 2008, 12:13
    ptr Rebeca

    Draga mea ar trebui sa prinzi un moment in care sa discuti cu el despre ceea ce te deranjeaza...spunei ca tie nu-ti place noua sa atitudine si sa incerce sa se debaraseze de aceasta...poate el nu realizeaza ca pe tine te deranjeaza aceste lucruri ...trebuie sa vorbesti cu el cu siguranta se va schimba daca te iubeste...te pup si bafta

    0
    0

  • Rebeca pe 19 Nov 2008, 10:15
    FETELOR CRED CA TREBUIE SA NE INTALNIM TOATE,SA NE CUNOASTEM...SA NE POVESTIM TOT...SI POATE DOAR ASA REUSIM SA FIM M-AI PUTERNICE

    Stiu ca nu m-a meritat si nu ma va merita vreodata,stiu ca nu e el jumatatea mea...Stiu...dar cand sunt cu el,totul e schimbat...e romantic,ma rasfata,ma alinta,imi vorbeste frumos...iar cand pleaca de langa mine parca se transforma...are o comoditate rar intalnita(ma suna o data cel mult de 2,3 ori pe zi,trece si o zi intreaga fara sa ma sune,e nervos din orice,nu-mi m-ai trimite mesaje cum trim inainte,ce sa m-ai e schimbat total) eu cred CA A INTALNIT PE ALTCINEVA,dar nu stiu cum sa aflu.Iar cand l-am intrebat pe el daca e adevarat a zis ca sunt nebuna si a inceput sa se jure ca nu m-a inselat de knd suntem noi impreuna niciodata si nici acum. Nu stiu ce sa fac.........Cum sa aflu............. Eu cred ca el se poarta asa,pt ca asta e comportamentul lui,si stie ca nu pot sa renunt la el,asa ca nu are de gand sa se schimbe,Mi-a zis ca ASA E EL si trebuie sa ma obisnuiesc...DAR cand vede ca ma supar si ii spun ca nu m-ai merge rel...zice ca o sa incerce sa se schimbe in asa fel incat sa fie bine. Cred ca v-am inebunit cat am scris...dar nu am cui sa povestesc ce se intampla cu mine decat voua............ Va pup Multa bafta

    0
    0

  • Rebeca pe 19 Nov 2008, 09:55
    Pt. MIRA

    Am citit ceea ce ai scris tu cu lacrimi in ochi...ai perfecta dreptate,dar noi nu gandim cu capul ci cu inima.Asa putinul ala te face atat de fericita,iar eu gandesc asa:"Decat sa fiu trista mereu,mai bine ma bucur de putinul ala asa cum si cat e"...Nu am puterea sa renunt,pe cuvant imi doresc asta din tot sufletul,nu m-ai vreau sa sufar,sa fiu trista,sa plang...cred k am ajuns in faza aproape de final knd nu m-ai pot...nu ma pot abtine sa nu plang,am devenit sensibila la orice,iar el nu apreciaza nimic,nu apreciaza ce simt cu adevarat pt el. Vreau sa fiu fericita,sa uit...dar prostia mea a fost k am lasat sa treaca prea mult timp intre noi,iar acum nu m-ai pot fara el. Stiu ca nu ma merita...dar ce sa fac!? MIRA tie ce ti s-a intamplat? MIMI iti doresc ca tot ce faci,ca orice decizie pe care o iei in privinta relatiei sau casatoriei tale sa fie cea buna,sa nu regreti niciodata nimic! DENI ce se intampla cu tine?

    0
    0

  • mira pe 18 Nov 2008, 16:58
    regret

    fetelor nu stiu ce sa mai zic despre lucrurile ce se petrec in viata fiecarei dintr noi insa stiu ca in momentul in care iti doresti ceva cu adevarat trebuie sa lupti cu toata puterea ca sa il obtii. imi pare rau ca tu,Mimi iubesti si nu sti daca esti iubita ,insa trebuie sa fii constienta ca in momentul in care iei o decizie stii care sunt consecintele avand in vedere ca esti casatorita. iar tu ,Rebeca incearca sa iti potolesti putin sentimentele pt ca va veni vremea cand vei realiza ca "el " nu este asa cum te asteptai tu. Barbatii vor totul dar de oferit ,ofera cat se poate de putin,pe cand noi credem ca acel"putin"este cel mai frumos si bun lucru pe care l-am primit. spun lucrurile acestea pt ca am primit cea mai dura lovitura de la viata si oricat am incercat sa fiu de iubitoare nu a folosit la nimic. sincer imi pare rau pt noi pt toate dar daca nu stim sa punem punctul pe "i" nu putem razbi. fetelor totul porneste de la cap nu va lasati prade sentimentelor ci ridicati capul sus si luptati pt ceea ce vret insa nu va injositi

    0
    0

  • Rebeca pe 18 Nov 2008, 11:15
    Pt. DENISIA

    Ce faci draga mea? Nu m-ai dai nici un semn?Esti bine? Te pup si sper sa vb cat de curand!

    0
    0

  • mimi pe 18 Nov 2008, 00:22
    Ptr Denisa

    Iti multumesc ptr incurajare...sunt de acord cu a ta propunere ne-ar face bine tuturor, sunt convinsa...pupik

    0
    0

  • Rebeca pe 17 Nov 2008, 10:49
    Inima mea!

    Nici eu nu sunt prea bine...inima mea nu ma asculta deloc...e o capiata,face numai cum vrea si ce vrea ea! Cred ca intr-o zii trebuie sa ii dau o "mama de bataie" ca poate asa asculta si de mine! Parca a inebunit fetelor...mai ales cand il vede pe "el"(iubitul meu) bate mai tare decat va puteti imagina...Trebuie sa ii gasesc eu un remediu sa o vindec...

    0
    0

  • Rebeca pe 17 Nov 2008, 10:45
    Pt. Alina

    Dar ce s-a intamplat?Cum asa? Vrei sa ne dai detalii? Pupici

    0
    0

  • Rebeca pe 17 Nov 2008, 10:44
    ACCEPT PROPUNEREA!

    Ce faci draga mea?Am citit ce a scris Mimi si eu as fii facut la fel!Lasa k e bine...daca asta simte ea...ai drum liber...si daca esti casatorita...(si ce daca) iar daca el e insurat (doar nu e o crima)........Nu stii soarta care e si cu cine e! Va pup multa bafta Alina imi pare rau!

    0
    0

  • Denisia pe 17 Nov 2008, 02:55
    Propunere!!!

    Deci...am o propunere....(cine vrea si cine poate)....sa scriem fiecare cam cum evolueaza lucrurile din viata noastra....sa invatam una de la cealalta lucruri noi....sa ne dam sfaturi...sa ne ajutam moral....si poate peste un anumit timp, cand vom cunoaste dragostea adevarata, vom reciti ceea ce`am scris pe acest forum...si atunci poate vom privi lucrurile diferit ...:)...sau poate facem o conferinta pe mess ;)

    0
    0

  • Denisia pe 17 Nov 2008, 02:50
    Pt.Mimi

    Se pare ca deja lucrurile au evoluat :) poate daca as fi in locul tau...as fi facut si eu la fel... :) nu stiu.......omul este intr`o continua schimbare...poate azi nu facem un lucru anume pt ca ni se pare absurd, dar maine il vom face pt ca ni se va parea normal.... Un sfat....fa`ti de cap, pana la cap....DAR CU CAP....ok? :)

    0
    0

  • mimi pe 16 Nov 2008, 19:22
    pt Denisa

    Draga mea , nu stiu ce voi face, sper sa iau decizia cea mai buna... dar asa cum ti-am spus il doresc enorm pe acest om... gandesc mereu la el...este foarte nasol ceea ce mi se intampla si nu stiu daca imi va trece vreodata. Eu ma straduiesc de 2 ani sa fac acest lucru dar atunci cand il vad o iau din nou razana....ne-am intalnit recent si niciunul dintre noi nu s-a putut abtine ... ne-am sarutat... a fost perfect...pupik

    0
    0

  • Alina pe 16 Nov 2008, 17:55
    -

    Nu mai pot cu suferinta asta a mea.Fostul meu prieten s-a casatorit .

    0
    0

  • Denisia pe 16 Nov 2008, 05:48
    Pt.Mimi

    Daca pui in balanta ceea ce`ti dicteaza inima si ceea ce`ti dicteaza ratiunea...vei vedea ca iti va da cu virgula...ceva tot nu o sa iasa bine......nu poti sa iei o decizie si cu inima si cu mintea.....ori cu una ...ori cu alta...desi...una dintre ele (ori inima, ori mintea) te poate ajuta sa iei decizia corecta....pup

    0
    0

  • mimi pe 15 Nov 2008, 18:49
    !!!

    iti multumesc ptr. sfaturi , Denisa... Intr-adevar este riscant acest joc...sunt constienta ...dar in acelas timp ceva nu-mi da pace... intelegi ..imi place enorm ...si ce este mai nasol ca si el este casatorit ... stiu ca ma place... o simt, dar in acelas timp am impresia ca se teme...nu stiu ce sa fac as dori sa nu ma mai comport asa atunci cand il vad ... sa nu mai tremur...de ce oare mi se intampla acest lucru, sau ce ar trebui sa fac sa nu mi se mai intample... te pup

    0
    0

  • Denisia pe 13 Nov 2008, 22:25
    Parerea mea

    Daca esti casatorita...si daca iubesti in taina...si daca vrei sa stii ce simte celalalt pt tine...eu zic sa incerci sa cochetezi putin cu el si daca iti va raspunde la fel, inseamna ca ceva totusi e ...dar inainte de a te avanta intr`o aventura, eu consider ca ar fi bine sa gandesti de 2 ori si sa actionezi o data...gandeste`te daca sotul tau merita sa fie insel si daca merita sa dai cu picioru` casniciei tale...nu stii ce ganduri are celalalt si s`ar putea sa alergi dupa 2 iepuri si la urma sa nu`l prinzi pe nici unul....oricum alegerea iti apartine...te pup...

    0
    0

  • mimi pe 13 Nov 2008, 15:17
    iubirea in taina

    Iubesc pe cineva enorm. sunt o femeie maritata dar nu pot sa reusesc sa nu ma gandesc la celalat. atunci cand il vad tremur...vocea de asemenea...el isi da seama ca ceva este in neregula ciu mine...eu nu stiu cum sa procedez ajutati-ma am nevoie de sfaturile voastre. il iubesc in taina de 2 ani si nu-mi trece deloc... imi va trece oare vreodata...cum aflu daca si el are aceleasi sentimente fata de mine... sau ar fi mai bine sa nu stiu ce crede el

    0
    0

  • Rebeca pe 12 Nov 2008, 13:26
    Fara suferinta!!!

    Fetelor nu m-ai ziceti nimic?

    0
    0

  • Denisia pe 7 Nov 2008, 23:18
    ????

    Ce sa mai zic? Nu am kef de nimik

    0
    0

  • Rebeca pe 7 Nov 2008, 09:57
    E totul O.K Mira

    Totul s-a rezolvat,iar faza cu prietena era doar un gand negru de al meu...sper(pt k inca ma m-ai gandesc la asta si nu stiu cum sa aflu daca e adevarat sau nu).Cu toate ca nici unul nu mi-au dat motive sa cred asa ceva,iar eu chiar le-am spus ce cred si ce ma macina,dar "prietena mea" m-a asigurat k nu e asa,si ca ar vrea sa imi demonstreze,iar el ... zice k am inebunit de tot,oricum eu sunt f geloasa si fara vreun motiv,asa k el nu prea pune la suflet knd eu insinuez cate ceva.Ne-am impacat,defapt noi nu am fost certati,ideea e ca nu a venit la mine cateva zile iar eu am tras concluzia ca s-a terminat...Sper sa fie bine si frumos incontinuare. Dar el are darul de a ma lua prin surprindere,de a ma pune la incercari si nu stiu ce sa m-ai cred...oricum bine sa fie,la toata lumea. Deny?! Nu m-ai zici nimic? Mira daca simti k nu e bine si ca o sa fii dezamagita, renunta! E cel mai bine. Pup pe toate pa ;)

    0
    0

  • mira pe 5 Nov 2008, 22:33
    nu stiu ce sa fac!!!!

    am renuntat la principiile noastre si sa zicem ca suntem impreuna dar inca sunt fff multe retineri intre noi. nici nu stiu daca merita sa merg mai departe pt ca simt ca nu e bie si ca voi fi dezamagita de el

    0
    0

  • mira pe 5 Nov 2008, 22:27
    pt. rebeca

    daca el a putut sa renunte la tine pt. o asa-zisa prietena inseamna ca acelei prietene trebuie sa ii multumesti pt ca ti-a aratat ce fel de om ai langa tine. eu am pierdut tot dupa 7 ani dar nu am incetat sa sper la dragoste ci m-a intarit suferinta fff mult. deci capul sus si sa nu uiti ca fiecare picior in fund e un pas inainte

    0
    0

  • Rebeca pe 4 Nov 2008, 09:20
    Pt. surioara mea Deny

    Te cred k ink m-ai suferi dp Costy...sincer eram convinsa de asta(acolo unde a fost foc...ramane cenusa) si de altfel stiu k iti e foarte greu,dar tre sa te admir k esti mai puternica decat mine.Cred k noi suntem actrite intr-o telenovela...asa e viata noastra...k o telenovela!!!Oare knd vom termina si noi cu nefericirea?Hai sa divortam de ea!

    0
    0

  • Denisia pe 3 Nov 2008, 21:29
    Pt.cea mai scumpa prietena , Rebeca

    Viata....asta...off....cat de nedreapta e..ubyta mea...sa stii ca un medicament de uitare nu pot sa`ti dau...iti intind o mana de ajutor...vino la oradea..!!!as vrea sa`ti fiu mai aproape ca sa te sprijin mai mult.....dar intotdeauna persoanele dragi mie au fost mereu departe de mine...suferinta, durerea..ce sunt toate astea? de ce viata noastra e ghidata mai mult de suferinta decat de fericire? iti aduci aminte de aceea perioada groaznica din viata mea??bineinteles....vrei sa`ti spun adevarul???? inca mai sufar....si vrei sa`ti mai spun ceva???nu sunt fericita deloc....pt ca sunt falsa...sunt iubita si acum nu mai pot sa iubesc...nu e kiar atat de usor......de fapt nimic nu e usor.....si inca`l mai iubesc pe fostu`...de multe ori imi doresc sa primesc o imbratisare...sau macar o privire de la costi...pur si simplu` traiesc intr`o prefacatorie totala...inca nu l`am uitat..sincer.....ce as putea sa zic? ...poate si sper ca u sa treci mai usor peste toata aceasta tristete si aceasta suferinta...fii tare...mergi inainte....nu uita ca stiu ce inseamna ca plangi peste tot..eu plangeam si cand eram singura pe strada...si nu mi`a fost usor...si crede`ma ca nici tie nu`ti va fi usor...kiar deloc...dar macar incearca sa fii tare....sa ai grija de tine si sa fii cuminte...te pup dulce surioara mea...

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Nov 2008, 12:34
    Sufar!!!

    Ajutati-ma voi...haide-ti sa vb cat mai mult pe pag asta!

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Nov 2008, 12:21
    Pt. fetele mele,special MIRA&DAIANA

    Cititi fetelor ce am scris eu in primul comentariu de pe aceasta pag: rebeca 26.03.2008 11:31fara suferinta!!! Roxana,Denisa are perfecta dreptate in tot ce spune!!!Poate nu e scris sa fie al tau,iar daca asa e,pot trece ani si veti fii impreuna!Gandeste-te ca fiecare om isi are jumatatea,iar pana ajunge la ea trece prin multe obstacole,tu ai trecut peste unul din ele,saupoate mai ai de munca pana reusesti sa-l treci!!!Fii optimista,nu lasa suferinta sa puna stapanirea pe viata ta...Eu iubesc mult o persoana cu care sunt acum,dar simt ca nu e el jumatatea mea,si m-ai stiu ca voi suferii enorm cand o sa ne despartim...dar nu am ce face,si nu pot inceta sa il iubesc!Sa aveti multa bafta,si grija de voi....si nu uitati:FARA SUFERINTA!Va tin la curent

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Nov 2008, 12:17
    Pt. Deny

    Sa stii g.m k ma bucur din tot sufletul e esti fericita... sincer nu ma gandeam k o sa treci peste perioada aia groaznica,dar ai avut putere!Iti doresc toata viata ta sa fie plina de iubire,fericire si sanatate,sa nu te m-ai intalnesti cu durerea....Sa fii mereu bine si puternica sa infrunti orice obstacol al vietii! Din pacate acum sunt eu in bratele suferintei...stii vreun medicament sa uit? Sa nu-mi pese de nimic? Citeste ce am scris eu mai sus:E TRIST SA FIU AZI NIMIC....Te pup dulce dulce

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Nov 2008, 12:12
    Pt. scumpik

    El a renuntat la relatia pe care o avea? De cat timp avea sau are el relatia aia? Astept raspuns...

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Nov 2008, 12:12
    Pt. scumpik

    El a renuntat la relatia pe care o avea? De cat timp avea sau are el relatia aia? Astept raspuns...

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Nov 2008, 12:10
    Pt. Mira

    Te rog sa nu te superi pe mine,dar daca vezi ce am scris mai sus poate iti dai seama de ce gandesc asa,si rel mea a fost putin interzisa,dar din alte pct de vedere...si totusi nu am renuntat la ea atunci knd aveam ocazia,knd imi era usor,knd nu aveam de suferit...am zis k fie ce o fi...si uite ...a renuntat el la mine cu toate sacrificiile pe care le-am facut Eu zic sa renunti la el! Nu intra in hora...e mai bine acum decat mai tarziu...sau prea tarziu! Acum tu faci cum crezi...Dar daca si el e de aceeasi parere si nu vrea sa te faca sa suferi renunta. Sa ai multa bafta!Tine-ma la curent

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Nov 2008, 12:04
    Pt Daiana

    Daiana stii ce as zice eu sa faci?...Sa-i demonstrezi contrariul,sa iesi cu el si cu prietenii lui...sa-i arati tu k il iubesti(asa as face eu)...dar tinand cont k eu i-am demonstrat iubitului meu in toate felurile k il iubesc...si la ce am ajuns...?! la despartire =(( Acum eu zic k cel m-ai bine e sa-ti impui pct de vedere...Spune-i sa creada ce vrea,nu tre sa te rogi de el,nu tre sa-l suni tu adica nu stiu ce sa fac,poate vb aiureri k sunt prea suparata pe barbati Oricum unii(nu toti) sunt niste fatarnici,egoisti...sunt duri... Daiana fa cum crezi k e m-ai bine,dar nu-i accepta tot ce face...(cum am facut eu)...fi dura si intotdeauna sa ai ceva de spus! Eu am fost o fraiera,l-am iubit,i-am demonstrat,l-am ascultat in tot,i-am fost fidela,l-am ajutat in tot ce a avut nevoie,m-am si injosit de cateva ori...iar rezultatul acestor fapte....Suferinta

    0
    0

  • Rebeca pe 3 Nov 2008, 11:56
    ..............

    E TRIST SA FIU AZI NIMIC...CAND IERI ERAM TOTUL... din prima zi cand te-am vazut mi-au placut ochisorii tai,guritza ta.....acum totul e trist....eu sunt trista...si numai tu imi poti readuce zambetul pe buze....iti simt lipsa enorm...imi e dor de tine,de sarutul tau,de mangaierea ta...knd adorm imi doresc sa fii langa mine,sa ma saruti,sa ma strangi in brate si sa-mi spui k ma iubesti...zilnic astept un tel de la tine...dar totul e in zadar...nu mai stiu nimic de tine...imi lipsesti enorm...acoloo unde nu exista fericire,acolo unde staruieste intunericul si viata trece fara alinare...acolo sunt eu innecandu-ma in lacrimi de dor pentru tine...ti-am cerut doar sa ma iubesti,sa ma accepti asa cum sunt..nimeni nu e perfect...chiar daca ne mai certam e ceva normal...dar nu-i firesc sa te superi din ceva banal...incearca sa mai treci cu vederea cum o fac si eu...incearca sa ma iubesti asa cum te iubesc si eu....te-am cunoscut,te-am placut...dar nu credeam k voi ajunge sa iubesc un suflet minunat intr-un timp atat de scurt....knd eram trista era de ajuns sa-ti aud vocea si-mi readucea-i zambetul pe buze....trecand peste toate cu lacrimi pe obraz tu traiesti doar in amintirile ce mi-au ramas...pana sa te cunosc nu credeam ca voi mai iubi...dar,langa tine am invatat ce inseamna sa iubesti cu adevarat...au fost si sunt nopti cand adorm plangand,cu telefonul in mana asteptand un semn de la tine...cand ma trezesc dimineata ma uit direct la telefon..si...nimic...stii cat doare sa iubesti pe cineva,sa suferi pentru persoana respectiva si sa te gandesti k poate nu o vei mai avea si vedea niciodata?merg pe strada si vad cupluri fericite...las capul in jos si cu lacrimi in ochi imi amintesc de NOI...te-am pierdut definitiv si doare...e trsit dar adevarat...azi nu mai am nimik...mi-e dor sa ma trezesti noaptea si sa-mi spui ca ma iubesti bebe...totul era minunat...apoi...te-ai schimbat..de ce?stii,zilele astea m-am gandit la tine...noapte de noapte esti in mintea ,in sufletul si in inima mea...stii k au fost nopti cand nu puteam adormi de dragul de a ma gandi la tine?ai aparut in viata mea pe neasteptate...brusc...si ai plecat tot asa...in sufletul meu va ramane mereu acel sarut dulce cu care mi-ai furat inima...iar numele tau este scris in inima mea,el va ramane acolo pentru totdeauna...vei fi mereu o amintire frumoasa pe care seara de seara o sa mi-o amintesc...un gand care va ramane in mintea mea si in sufletul meu o viata intreaga...ti-am mai zis ca ai fost cel mai bun si mai scump sufletel de om pe care l-am intalnit vreodata...alaturi de tine am petrecut cele mai frumoase clipe din viata mea...cateodata noaptea te visez...ca te tin in brate si ca te strang la piept spunandu-ti TE IUBESC BEBE!as face orice sa nu ma mai pot trezi din acel vis...as dormi o viata intreaga..pentru ca stiu ca daca deschid ochii si ma uit langa mine...tu nu mai esti...desi nu mai suntem impreuna,nu pot sa mi te scot din gand...vreau sa vii sa-mi sterg i lacrimile si sa-mi spui ca ma iubesti...sa ma strangi in brate...te vreau inapoi langa mine...iti spun acel cuvant pe care ti-l spuneam in fiecare zi cu gandul,cu fapta sau cu vorba...TE IUBESC BEBE!!!acel cuvant venea din adancul sufletului meu...TE IUBESC BEBE!!!

    0
    0

  • rebeca pe 3 Nov 2008, 11:52
    Pt. Daiana

    Buna...Eu nu sunt bine deloc...ma lupt cu o suferinta cumplita!Nu am m-ai scris k am vazut k nu mai scrie nimeni! Asa cum ziceam sufar groaznic...nu pot sa imi revin...plang incontinuu...manac si plang la servici plang ma uit la tv plang la orice secventa de dragoste iar seara ianinte de culcare plang incontinuu Nu m-ai stiu ce sa m-ai fac Cred k l-am pierdut si stiti ce ma doare cel mai tare...cred k l-am pierdut din cauza unei "asa-zise prietena".Defapt nu stiu ce sa cred...imi vin in minte o gramada de ideei...poate unele fiind absurde.Nu stiu dak cineva poate sa ma ajute sa trec acum peste Am incercat sa ies cu cineva...dar nu vrea nimeni sa iasa cu mine acum pt k eu atunci knd eram cu bebe ii expediam repede,nici nu-i lasam sa-mi vb,iar acum s-a intors roata! Nu stiu ce sa fac...sa scap de suferinta!!!

    0
    0

  • mira pe 30 Oct 2008, 22:52
    nu stiu ce sa mai fac....

    el e din alta religie si stiu ca asta il opreste cel mai mult sa vina langa mine. a spus ca nu vrea ca eu sa sufar daca el peste un an,doi sau trei va trebui sa plece,pt ca el ma apreciaza in primul rand ca om si dupa ca femeie. stiu ca ma place mult si mi-e ciuda ca nu pot sa il fac sa inteleaga ca eu pot sa fiu langa el chiar daca ar trebui sa plec din tara mea. am suferit atat de mult pt alt barbat de care m-am despartit dupa 7 ani incat nu imi vine sa cred ca inca o data mi se refuza dreptul la fericire

    0
    0

  • scumpik pe 29 Oct 2008, 00:35
    Se poate sa-l faci sa te iubeasca

    Credeti-ma ca se poate sa-l faci sa te iubesca, dar greu...depinde de voi, de situatie. Abia dupa 6 ani mi s-a intamplat si mie. Il cunosc de 6 ani, dar nu m-a putui iubi si a fost sincer cu mine, dar am continuat sa avem o relatie ascunsa desi fiecare a avut alte relatii. am pastratt legatur, am vorbit...am invatat foarte multe de la el( el fiind cu 6 ani mai mare decat mine)....Si uite ca dupa 6 ani MA IUBESTE si stiu sigur asta, se vede prin cuvinte, prin gesturi, prin multe altele...dar acum eu sunt cu cineva (de 2 ani de zile) si simt ca nu-l pot lasa pe actualul meu logodnic (pt ca locuim impreuna) pt ca nu mai stiu sigur ce simt si daca e bine sa fac asta... Am suferit f mult si uite ca , acum cand mi s-a indeplinit dorinta, dau eu inapoi...Oare d c? Ciudat, nu?

    0
    0

  • mira pe 27 Oct 2008, 13:41
    neputinta

    ne-am indragostit fara sa vrem,dar nu putem s fim impreuna deoarece nu dorim sa ne facem rau unul altuia. facem parte din medii diferite,din lumi diferite si pentu asta suferim prea mult

    0
    0

  • Denisia pe 26 Oct 2008, 19:39
    Pt.Daiana

    Buna....eu sunt bine....n`am mai scris o perioada pe acest site pt ca nu mai puteam lasa mesaje...:) as fi vrut sa scriu mai des....ca de cand am scris prima data pe acest site si pana acum...viata mea s`a skimbat destul de mult...poate ai citit primele mele mesaje...:)...in legatura cu ceea ce ai scris u ....despre prietenul tau...nu prea stiu ce sa zic....e usor sa dai sfaturi dar e mai greu sa le aplici in viata de zi cu zi...barbatii.....niste fenomene inexplicabile....din punctul meu de vedere...si sa stii ca barbatii sunt foarte influentati de anturajul din care fac parte...eu daca as fi in locul tau l`as pune sa aleaga....ori prietenii ori tu...si daca totusi el e dispus sa dea cu picioru` relatiei voastre de un an pt prietenii lui...inseamna ca nu te iubeste suficient de mult...poate experienta pe care am avut`o ma face sa vorbesc asa...dar nu tre sa faci ce spun eu sau ce spun altii...tot timpu` sa faci exact ceea ce simti...dar faza e ca...nu intotdeauna ceea ce simti e si ceea ce trebuie sa faci....personal, am realizat ca viata asta e mult prea complicata ca sa incercam sa o descurcam noi...incearca sa fii fericita si sa te bucuri de lucrurile care te inconjoara...

    0
    0

  • Daiana pe 25 Oct 2008, 19:49
    Salut

    Am citit comentariile voastre si m-au impresionat mult.Se pare ca majoritatea fetelor sufera din unul si acelasi motiv-"barbatii" pt ca ar fi incorect sa spui ca suferi din dragoste.Am si eu o problema si cu toate ca am stiut mereu sa trec peste momentele dificile si am stiut sa-mi ajut prietenele in clipe grele acum m-am blocat........prietenul meu cu care ma intilnesc de un an s-a schimbat foarte mult in ultimul timp.Pina acum nu demult era totul bine si ne iubeam mult.Acum insa e absent si mereu imi reproseaza ca eu vreau sa-i controlez viata.........ceea ce nu e chiar asa.In ultimul timp petrece mult timp cu niste prieteni de ai lui care cred ca-l influenteaza mult.De atunci nu ma mai suna asa des si imi spune mereu ca lumea ii spune ca imi bat joc de el.Ce sa fac???????????? Apropo,as vrea sa le intreb pe Denisia si Rebeca ce mai fac ca nu au scris demult..........

    0
    0

  • Denisia pe 19 Oct 2008, 19:20
    Pt Rebeca

    hello....am revenit..eu am incercat de mai multe ori sa las mesaje pe site...dar nu mergea...:) si acu` am reusi t sa intru...nu prea mai apucam sa vb....am vazut ca m`ai sunat...dar cand ai vrut sa`ti raspund s`a intrerupt...eu sunt bine...acu` am sunt la brasov...sunt cam bolnava ....dar sunt fericita....in sfarsit...NU??? era si timpul meu.....kiar citeam mai sus mesajele ce le`am lasat in urma cu cateva luni....si mi`am dat seama ca viata mea s`a skimbat foarte mult si ma bucur ca ....am reusit sa renunt la o lupta care nu`mi era predestinata...si tu stii prea bine la ce ma refer....asa ca ai grija de tine si sper sa mai apucam sa mai vb si noi....te pup draga mea si sa fii fericita...daca ai ceva probleme si daca pot sa te ajut cu ceva ...sa ma anunti ...am promis ca te voi sprijini...kiar daca suntem destul de departe una de cealalta....sa fii iubita....

    0
    0

  • Rebeca pe 24 Sep 2008, 14:15
    Hey

    Ce e cu voi?Nimeni nu m-ai lasa nici un mesaj,sau acum sunteti fericite si nu m-ai vreti sa scrieti......... Asta nu e un site pt suferinta.............chiar daca sunteti fericite/fericiti puteti sa scrieti......... pup

    0
    0

  • Rebeca pe 11 Aug 2008, 16:12
    pt. dedek

    esti foarte puternik....dar gandeste-te 6 ani...?!eu nu cred k as avea puterea sa iau decizia asta,dar pe tine te felicitdar totusi...nu crezi k ar merita o sansa?

    0
    0

  • dedek pe 24 Iul 2008, 23:00
    exterior sunt o fiara..interios sunt terminata

    acum 2 luni ..m`am desp de prt meu cu care am avut o rel de 6 ani..il iubesc mai mult k pe viata mea..mi`as dorii din tot sufletul sa ma impak cu el..shi el vrea sa ne impakm..dar nu mai pot..am trecut peste multe impreuna..dar mi`am dat seama k nu merita sa continuam relatia.. cu toate k ma iubeste extrem de mult el n`a avut incredere in mine..a ascultat de vecini..foarte frumos...in 6 ani de zile ne`am certat maxim de vre`o 10 ori..ne`am iubit k la inceput..dar greseala lui a fost k..n`a avut incredere totala in mine..m`a jicnit in ultimul hal,ba chiar a fost si violent cu mine..mi`a dat shi o palma,(pe care shi`acum o mai simt) ..iar asta a pus kacap..pt k niciodata nu mi`a vb urat..dar sa`mi dea o palma zdravana asa aiurea?mi se pare prea de tot!!si doar pt simplu fapt k stateam de vorba cu un fost coleg de liceu(care el are familie si copii)..shi ca eu uitasem sa`i zic acest lucru..iar el a aflat de la o vecina.i`am explicat..nu m`a inteles..nu m`a ascultat..m`a jicnit,m`a lovit..acum si`a dat seama k a gresit..dar nu vreau sa`l iert..daca a facut`o o data..de ce n`ar face`o si a 2 oara?..si i`am zis de la inceput..k nu`s de acord cu violenta in nici un caz..renuntz la el pt ca sunt femeie..shi am drepturile mele..merit sa fiu respectata!! iubesc dar sa fiu calcata in picioare nu accept..imi calc pe inima,k pan`la urma eu o comand nu ea pe mine.. in momente din`astea fitzi tari fetelor!!facetzi`va respectate..a 2 sansa nu exista...cel putzin pt mine..

    0
    0

  • Denisia pe 19 Iul 2008, 00:23
    Pt.Leonard

    Nu cred ca exista cineva pe acest pamant care sa nu fi suferit din dragoste...uneori dragostea poate produce rani adanci care in timp se vor cicatriza,dar totusi vor ramane...Mergi inainte..Undeva, candva vei gasi iubirea adevarata....Sa stii ca sunt multe lucruri frumoase in jurul tau de care sa te poti bucura..profita de orice lucru neinsemnat si transforma`l in ceva maretz...Cauta sa fii fericit, dar intotdeauna sa fii intelept...in alegerile pe care le faci...Eu consider ca acum suferim din cauza unei dragoste simple pt ca atunci cand vom intalni dragostea adevarata sa ne putem da seama de ea...si sa putem face o comparatie...si cred ca vom fi fericiti pe deplin...don`t worry, be happy :)

    0
    0

  • Leonard pe 18 Iul 2008, 23:37
    nu ai dreptate ca nu suferim din dragoste ,,,, suferim :(((

    credema ca nu ai dreptate la suferim pt ca iubim ... la prima mea iubire si care am tinut cu adevarat sia batut joc de mine ma mintit si sa bagat in realatie cu cel mai bun prieten al meu ... am suferit jumatate de an pt ia .... oare din ce motiv sufeream daca nu din dragoste

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod