Prima eclipsă de Soare din 2012

În noaptea de 20 spre 21 mai va avea loc prima eclipsă solară din acest an, care însă nu poate fi văzută pe teritoriul ţării noastre. O eclipsă are loc atunci când un corp ceresc trece

În noaptea de 20 spre 21 mai va avea loc prima eclipsă solară din acest an, care însă nu poate fi văzută pe teritoriul ţării noastre.

O eclipsă are loc atunci când un corp ceresc trece în umbra altuia. O eclipsă de Soare are loc numai la Luna Nouă şi prin urmare, în timpul ei, Luna acoperă Soarele aproape perfect, deşi este mult mai mică decât acesta. Atunci când Luna acoperă complet discul Soarelui avem o eclipsă totală de Soare, iar când acoperă doar partea lui centrală, avem o eclipsă inelară de Soare.

Acum 100 de milioane de ani, când Luna era mai aproape de Pământ, toate eclipsele solare erau totale, căci Luna acoperea în întregime astrul zilei.

În viitorul îndepartat se preconizează că toate eclipsele solare vor deveni inelare, adică Luna va acoperi doar partea centrală a Soarelui.

Chiar şi aşa, eclipsele solare vor rămâne evenimente astronomice şi cu implicaţii astrologice remarcabile.

Această primă eclipsă solară a lui 2012 va fi una inelară şi rămâne pentru sfârşitul acestui an, să experimentăm o eclipsă solară totală. Traseul eclipsei din 20-21 mai va începe din sudul Chinei, va trece apoi peste coasta de sud a Japoniei, va traversa oceanul Pacific şi va mătura, în final, sudul Statelor Unite.

Dintotdeauna, eclipsele de Soare au fost văzute cu teamă şi chiar omul modern, deşi încearcă să nege acest lucru, nu se simte confortabil în timpul lor.

Cel care dă viaţă, Soarele, dispare şi atmosfera devine stranie: cerul se întunecă în mijlocul zilei, păsările se pregătesc să se culce şi pare că ceva înspăimântător urmează să se petreacă. Adesea se şi petrece, dar nu atunci imediat, ci de-a lungul unei perioade de aproximativ 6 luni de zile până ce următoarea eclipsă reaşează energiile cosmice pe o altă direcţie.

Eclipsa de Soare anunţă că lucruri vechi ajung la un sfârşit, sunt răsturnate sau înlăturate.

Din fericire, această eclipsă solară nu afectează România în mod direct, dar putem asista la fenomene meteorologice deosebite(furtuni, inundaţii, etc) în partea estică a continentului asiatic, ca şi pe teritoriul SUA sau al Mexicului.

Pentru noi, ca indivizi, această eclipsă arată o schimbare într-un anumit domeniu de viaţă potrivit zonei din horoscop în care se manifest ea.

Într-un fel sau altul, începem ceva nou, ne facem speranţe, ne angajăm, ne afirmăm, facem planuri, alegem, luăm decizii importante. Într-o primă fază, putem să fim copleşiţi de probleme, dar de undeva ne vine o energie, care ne facem să ieşim dintr-o criză temporară şi să mergem mai departe.

Voi detalia pe fiecare zodie, în articolul de săptămâna viitoare, domeniul de viaţă unde această eclipsă de Soare, ce va avea loc peste câteva zile, ne va influenţa: pe alţii mai mult, pe alţii mai puţin, potrivit horoscopului personal.

AstroVesta®
www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod