Cel mai adânc secret

Există, în astrograma fiecăruia, indiferent cărui sex îi aparţinem, un asteroid care semnifică secrete bine ascunse şi pe care ne temem să le lăsăm să iasă la iveală. Nu ne plac

Există, în astrograma fiecăruia, indiferent cărui sex îi aparţinem, un asteroid care semnifică secrete bine ascunse şi pe care ne temem să le lăsăm să iasă la iveală.

Nu ne plac pentru că nu spun lucruri frumoase despre noi, dar ele vor ieşi la suprafaţă , oricât am încerca să le împiedicăm, atunci când împrejurările vieţii ne vor forţa.

Acest asteroid poartă numele unei zeiţe greceşti, Pandora.

Prima femeie de pe Pământ, potrivit mitologiei greceşti, a fost Pandora, cea pe care zeii au înzestrat-o cu cele mai alese daruri: frumuseţe, înţelepciune, voce, graţie, puterea de a seduce. Zeul şugubăţ Hermes – mesagerul, patronul negustorilor şi al hoţilor – i-a dăruit curiozitatea, ceea ce este o dovadă de inteligenţă, căci fără aceasta nu ar exista dorinţă de a explora, de a cunoaşte şi de a experimenta.

Cum Zeus se supărase însă pe Prometeu pentru că furase focul şi îl dăruise oamenilor, tot el s-a gândit să o ofere pe frumoasa Pandora lui Prometeu, împreună cu o cutie în care aceeaşi zei puseseră toate relele: Cruzimea, Aroganţa, Suferinţa, Orgoliul, Lăcomia, Gelozia, Pofta Trupească, Ura, Boala, Lenea, Tristeţea, Teama, Minciuna şi Moartea (cu litere mari, căci ele erau privite ca nişte entităţi de sine stătoare).

Doar o zeiţă care era fie mai bună la suflet, fie mai curajoasă ca să-l sfideze pe Zeus(sau şi una şi alta) pusese acolo Speranţa.

Pandora şi cutia ei buclucaşă au ajuns, în cele din urmă, la fratele lui Prometeu, căci Prometeu a refuzat neîncrezător oferta lui Zeus. Cu multă perfidie şi mizând pe curiozitatea Pandorei, Zeus i-a interzis să deschidă cutia. Deoarece curiozitatea ei a fost mai mare decât prudenţa (dacă o fi fost şi asta prin calităţile ei), primul lucru pe care ea l-a făcut a fost să încalce porunca zeului suprem (o altă Evă?). Astfel, toate nenorocirile se răspândiră prin lume, numai Speranţa, fiind mai înceată sau mai adormită, rămase ultima şi peste ea reuşi Pandora să pună capacul cutiei.

În astrologie, există un asteroid descoperit acum un secol şi jumătate, purtând numele Pandorei şi care semnifică lecţii dificile, secrete murdare care sunt dezvăluite, revelaţii şocante, umilire în public, pierderea reputaţiei, postura de „ţap ispăşitor”. Acolo unde este poziţionat acest asteroid, zodia în care se află şi aspectele pe care le formează cu alte planete din momentul în care ne-am născut, înseamnă că putem trăi în minciună, să-l ascundem, să încercăm să-l negăm.

Lecţia Pandorei nu este una uşoară şi, mai devreme sau mai târziu, ea iese la suprafaţă şi ne forţează să ne asumăm nişte responsabilităţi, învingându-ne ruşinea şi teama.

Prin analogie cu expulzarea relelor din cutia zeiţei Pandora şi evenimentele care se petrec şi care sunt în afara controlului nostru au efectul unui domino. Ceea ce iese la vedere nu mai poate fi băgat înapoi şi cale de întoarcere nu mai există.

Soluţia este să privim adevărul în faţă şi să ne prezentăm aşa cum suntem cu adevărat. Pandora este un arhetip, un model al IMPACTULUI şi poate fi dificil să ne recuperăm după un asemenea „croşeu” al vieţii, dar şi atunci când reuşim să o facem şi să depăşim momentul critic, putem constata că suntem eliberaţi de o povară, uşuraţi şi liberi să ne desfăşurăm.

Pandora este un amestec ciudat de curiozitate şi neascultare cu supunere oarbă: ea nu s-a împotrivit să fie oferită ca dar unui bărbat, dar nici nu a ascultat de interdicţia lui Zeus de a nu deschide cutia. În acea societate patriarhală care nu avea nici un fel de încredere şi consideraţie în puterile femeii şi căreia îi lipsea capacitatea de a înţelege complexitatea ei, Pandora a fost demonizată, prezentată ca o sursă a tuturor relelor, ca şi omoloaga ei de mai târziu, Eva.
Fără confruntarea cu aceste rele şi în care ne ajută nepreţuita Speranţă, oamenii ar fi dus o viaţă călduţă şi care nu le-ar fi oferit prilejul de a evolua prin experienţe dificile.

Pandora arată că nu există fiinţe perfecte şi că un om cu adevărat superior îşi recunoaşte cu curaj slăbiciunile şi luptă împotriva lor.

Am avut curiozitatea să văd unde se află asteroidul Pandora în astrogramele unor celebrităţi.

•    Cântăreţul latino Ricky Martin, care recent şi-a anunţat căsătoria cu un bărbat, şi care de abia în 2010 a avut curajul să-şi recunoască homosexualitatea, are Pandora în zodia Săgetătorului(cea iubitoare de aventură), în casa carierei şi cu aspect rău la casa Carierei. El a recunoscut că a ţinut ascunse orientarea sa sexuală pentru a nu-şi afecta cariera.

•    Primele dezvăluiri importante de pe Wikileaks, site-ul care a bulversat lumea politicienilor cu dezvăluiri despre deciziile lor, s-au făcut pe 25 iulie 2010 şi ele au revelat lucruri ascunse de administraţia SUA despre războiul din Afganistan. Pandora se afla în semnul Gemenilor, care semnifică veştile, bârfa, scrisul.

•    Fostul preşedinte american Bill Clinton are Pandora in casa Carierei, cu multe aspecte dificile spre Venus(plăcerea) şi Marte(sexualitatea) şi ştim cât de mult i-a fost afectată reputaţia de scandalurile sale erotice de pe vremea când era la Casa Albă.

•    Regretatul component al trupei Queen, Freddie Mercury, avea Pandora în Rac(familia, părinţii) şi în casa Prietenilor, ori el a ascuns mult timp originea sa(se născuse în Tanzania, din părinţi perşi din India şi care au emigrat mai târziu în Marea Britanie).

•    Monica Gabor Columbeanu are Pandora în Gemeni, conjunctă cu o stea malefică, semnificând mare noroc şi faimă, dar şi probleme în perioada copilăriei sau din partea fraţilor sau surorilor pe care a încercat şi încă mai încearcă să le ţină ascunse.

AstroVesta®
www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod