Teama de avion. 3 soluţii şi tratamente ca să poţi zbura

Nu este o fobie obişnuită asa cum sunt claustrofobia sau arahnofobia, pentru că este mult mai complexă şi cuprinde o înlănţuire de temeri diverse.

Dacă ai simţit şi tu vreodată această fobie în timpul zborului, cu siguranţă trebuie să afli mai multe despre felul în care se manifestă.

Există câteva soluţii care te pot ajuta să-ţi învingi teama de avion şi să îţi gestionezi mai bine trăirile atunci când te deplasezi pe calea aerului. Află care sunt acestea şi tratează-ţi teama de avion în cele mai eficiente modalităţi.

Cum se manifestă teama de avion

Îţi este frică de actul de a zbura sau nu ai încredere în aparatura şi în personalul de bord? Teama de avion se poate manifesta uneori prin atacuri de panică şi are cauze diverse, precum teama de oscilaţii ale vremii, de spaţii închise, de înălţime, de turbulenţe, de mulţime, de aterizări şi decolări, de zbor deasupra apei, teama de a te face de râs în faţa multor oameni, teama de a rămâne blocat în ceva, lipsa încrederii în piloţi sau în aparatura de zbor, teama de a-ţi pierde controlul, teama că s-ar putea prăbuşi avionul.

Atacurile de panică se manifestă adesea prin creşterea pulsului sangvin, tahicardie, stări acute de anxietate, respiraţie neregulată, sentimente de pierdere a controlului sau chiar teama bruscă de o moarte iminentă, tremurat, transpiraţie sau ameţeli.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod