Hobby-ul: mai mult decat o simpla distractie

Viata este destul de goala fara pasiune. Daca nu te pasioneaza serviciul sau altceva din ceea ce faci, un hobby te poate ajuta sa dezvolti o pasiune. Chiar daca este una doar pentru timpul liber. Iar cum pofta vine mancand, poate ai sa incepi sa fii pasionata si de alte lucruri si sa ai o pofta de viata mult mai mare.

Cateodata, ideile pe care le avem in cazul unui hobby se pot aplica si in viata de zi cu zi. Daca pasiunea ta este matematica, iti poti ajuta si copilul sa o inteleaga mai bine; daca practici un sport, poti invata si pe altcineva cum sa-l practice; daca iti plac puzzle-urile, poti incerca sa vezi problemele de serviciu ca pe astfel de jocuri, iar posibilitatile sunt infinite.
Indiferent ce ai face, rezultatul este unic si original. Prin urmare, cum sa nu fii multumita?

Cateodata, hobby-urile se pot transforma in surse de bani. Daca iti place sa scrii, poti publica o carte; pentru fotografiile reusite se platesc sume nu tocmai neglijabile - si lista continua. Probabil se va pierde din pasiune daca iti practici un hobby pentru bani - va semana cu un al doilea job, chiar daca iti place. Insa, cine stie... poate nu strica.

Exista si varianta opusa: unele hobby-uri costa. De exemplu, echipamentul de golf sau de tenis, cat si conditiile pentru a practica aceste sporturi, sunt destul de costisitoare.
Sau, daca ti-ai pus in minte sa colectionezi diamante... s-ar putea sa nu reusesti sa obtii prea multe, chiar si cu un salariu lunar considerabil! Sau un aparat foto semiprofesional, care costa, la randul lui, destul de mult. Daca totusi iti permiti aceste cheltuieli sau poti face un efort pentru a ti le permite, de ce sa nu-ti urmezi pasiunea?

Hobby-urile nu sunt telurile primordiale ale vietilor noastre. Insa, precum munca, distractia si altele, sunt instrumente ale echilibrului, pasiunii si scopului unei existente.
Prin urmare, daca ai un hobby, nu sta pe ganduri... practica-l!
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ALISIA pe 22 Oct 2012, 19:27
    am un nou hobby - realizarea de torturi

    Pot sa-i spun hobby, nu? Se vede pe Facebook, la Torturi Calarasi, cat si pe blog la tortulete.blogspot.ro M-a cuprins o nebunie, nici nu stiu cum sa-i spun este o pasiune inradacinata bine in mine, daca vedeti pozele, poate ma intelegeti. Voi ce hobby aveti?

    1
    0

  • Dan pe 16 Iul 2011, 11:40
    Pentru cine are un hobby,articolul puncteză cateva aspecte

    Si eu am un hobby. Un hobby din care as vrea sa fac bani,sa am si mult timp liber,sa "traiesc bine"...coacazul negru. In articol subliniati cateva aspecte practice din viata de zi cu zi.Cat adevar care se poate vedea, nu este ascuns in "Viata este destul de goala fara pasiune" !

    1
    1

  • diana pe 5 Ian 2009, 03:05
    hobby-ul meu

    mie imi place sa fac puzzleuri..chiar daca imi dau mari dureri de...? de spate :P ma relaxeaza

    3
    1

  • Chira Marioara pe 25 Oct 2008, 00:41
    ma supar foarte repede

    Daca cineva imi reproseaza ceva sau ridica tonul ma supar si nu ripostez mai degraba nu vorbesc deloc cu persoana respectiva.De regula imi place sa vorbesc numai cu oameni pozitivi dar acestia sunt foarte rari.Ce-mi recomandati sa fac?

    3
    1

  • erika pe 3 Sep 2008, 00:06
    sooper

    imi place la nebunie articolul...sooperb....bv...felicitari

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod