Cum să supravieţuieşti în prima lună după o despărţire. Află planul de acţiune!

Prima lună după despărţire este o piatră grea de încercare pentru oricine, mai ales dacă întreaga ta viaţă ajunsese să graviteze în jurul "fostului". Ţi se pare imposibil de suportat gândul că nu te vei mai trezi în braţele lui şi nu ştii cum o să supravieţuieşti fără să îl vezi, să îl auzi şi să îl poţi atinge.
Prima lună după despărţire este o piatră grea de încercare pentru oricine, mai ales dacă întreaga ta viaţă ajunsese să graviteze în jurul "fostului". Ţi se pare imposibil de suportat gândul că nu te vei mai trezi în braţele lui şi nu ştii cum o să supravieţuieşti fără să îl vezi, să îl auzi şi să îl poţi atinge.

Vestea bună este că există viaţă după o despărţire dureroasă, poate una chiar mai frumoasă decât îţi poţi imagina. Prima lună de la separare nu este deloc uşoară, însă este ca o cură de dezintoxicare pentru sufletul tău. Profită de ea pentru a te redescoperi pe tine însăţi, tipa incredibilă pe care fostul tău nu a ştiut să o păstreze. Iată un plan util de acţiune, organizat pe toate cele 4 săptămâni transformatoare pentru tine!

Săptămâna 1 - Purificarea

Ai atât de multe sentimente controversate şi copleşitoare acumulate în interior, încât nu le poţi lăsa acolo să zacă şi să te consume la nesfârşit.
În prima săptămână de la despărţire, ai nevoie de o purificare interioară puternică.

Primul pas este să te deconectezi de toate lucrurile care te leagă într-un fel sau altul de el. Aruncă aşternuturile din dormitor şi cumpără altele noi, te sfătuieşte psihoterapeutul Rachel A. Sussman (ele ţin aproape de tine energiile relaţiei consumate, care îţi provoacă suferinţă).

Procedează la fel cu toate obiectele din casă care i-au aparţinut, de la periuţa de dinţi, până la prosopul de baie pe care nu vrei să-l mai vezi în cuier. Între timp, poţi să plângi, să te cerţi pe tine însăţi şi să îţi exteriorizezi furia cum doreşti.

Următorul pas pe lista "to do" este să-l ştergi pe "inamic" de pe toate site-urile, email-urile, telefoanele şi alte forme de comunicare, unde ai putea să fii la curent cu ce face.
Ţi-ar face rău să-l vezi cum se bucură de viaţă, când tu suferi cumplit.

În rest, ai grijă să fii mereu ocupată. Ieşi cu amicii şi fugi rapid la prietena cea mai bună, în secunda în care simţi că cedezi şi vrei să-l suni. Repetă-ţi constant că ai nevoie de un nou început.

Săptămâna 2 - Terapia prin extenuare

Nu lăsa telefonul jos până nu îţi programezi fiecare secundă din următoarele 3 săptămâni. Reia legătura cu oameni pe care nu i-ai mai văzut de secole întregi, evită-i pe cei care îţi oferă o companie neplăcută şi înscrie-te la cursuri noi, care să te solicite fizic şi mental. Ce zici de lecţii de dans, gătit (că tot te tachina el când ardeai friptura), origami sau artă teatrală?

O cale grozavă de a elimina toate tensiunile acumulate în ultima vreme este sportul.
Aleargă prin parc, mergi la sesiuni de Zumba, Pilates sau Kangoo Jumps. Mişcarea face minuni pentru trup şi suflet!

Săptămâna 3 - Transformarea de imagine

Acum că ţi-ai mai recăpătat independenţa şi ai văzut ca viaţa e frumoasă şi fără el, eşti pregătită să te reinventezi ca look. Schimbarea de imagine este benefică pentru stima ta de sine, iar atenţia primită din jur te va face să te simţi atrăgătoare.

Sigur că e prea devreme să încerci o nouă relaţie cu cineva, având inima deschisă, dar nu ţi-ar strica un flirt plăcut în club, care să-ţi arate şi avantajele burlăciei. Pe cuvânt!

Săptămâna 4 - Doza de afecţiune

Acum mai ai nevoie doar de o doză suplimentară de afecţiune, după care tanjeşti sigur în acest punct.
Ce-ar fi dacă ţi-ai lua un prieten blănos (căţel, pisicuţă, hamster etc)? Psihologii spun că animăluţele ne vindecă emoţional, după o traumă sufletească. Poţi chiar să te oferi să ai grijă de animalul unui prieten, dacă nu vrei un angajament de acest fel pe termen lung!
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • BERETTA pe 17 Mar 2013, 20:48
    si totusi

    Usor de spus,greu de facut.Daca in 4 saptamani poti uita ani,inseamna ca ori esti de gheata,ori ar trebui sa-ti faci o programare la psiholog,fiindca problema este la tine,nu la "fostul".

    4
    2

  • anonim pe 17 Mar 2013, 01:17
    dar pana la urma

    Saptamana 5 . Te intalnesti inevitabil cu el si totul se reaprinde in sufletul tau Saptamana 6 Te impaci cu el si regreti ca ai aruncat bunatate de lenjerie de pat :)) Saptamana 7 Constati ca pana la urma El este alesul tau Saptamana 8 Totul e bine cand se termina Frumos :>

    38
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod