10 idei preconcepute despre femei

Ai tot auzit spunandu-se despre femei ca sunt incapabile sa schimbe o roata la masina, ca nu conduc bine, ca sunt mereu interesate de bani, iar enumerarea poate continua in aceeasi nota.
Ai tot auzit spunandu-se despre femei ca sunt incapabile sa schimbe o roata la masina, ca nu conduc bine, ca sunt mereu interesate de bani, iar enumerarea poate continua in aceeasi nota.

Exista doua lucrari pe aceasta tema De ce barbatii ne cred asa? (iar femeile iubesc ciocolata)", scrisa de Gilles d'Ambra, si "Teste ca sa te cunosti mai bine", care au facut furori in Franta si in Romania.

Amuzante si pertinente, comentariile lui Gilles d'Ambra desfiinteaza ideile preconcepute despre femei.

Femeile se urasc unele pe altete


Parerea barbatului: Matei, de 33 de ani: "Sunt invidioase unele pe altele, se masoara unele pe altele, se cantaresc, mai ales cand este vorba despre cum arata si despre barbati. Am sentimentul ca femeile sunt mai interesate sa se analizeze unele pe altele, decat de propria lor viata.
Parerea mea!".

De ce cred barbatii asta?

"Este o chestiune care tine de instincte. Femeile sunt in permanenta in cautarea a ceva mai bun, a ceva mai sigur, dar o fac de cele mai multe ori instinctiv. Rivalitatea dintre femei este o chestiune care tine de perpetuarea speciei si este o atitudine de care femeile nu sunt mereu constiente", explica Gilles d'Ambra. "Rivalitatea dintre femei se manifesta, cel mai acut, in perioada ovulatiei. Este doar instinct, este vorba despre perpetuarea speciei", subliniaza Gilles d'Ambra.

Barbatii au simtul umorului, femeile nu


Parerea barbatului: "Nu vreau sa ma credeti misogin, dar sincer cred ca femeile nu stiu sa se amuze, nu au simtul umorului, sau il au intr-o forma nedezvoltata. Profesionisti-femei in domeniul umorului apar foarte rar.
De fapt, cred ca nici nu exista!",  spune Max – 29 de ani.

De ce cred barbatii asta?

Psihosociologul explica: "Femeile sunt cu certitudine mult mai putin dispuse la autoironie decat sunt barbatii. Pentru a avea umor, trebuie sa ai o anume detasare fata de tine insuti si de increderea in propria ta persoana. Iar femeile tin foarte mult la ceea ce inseamna increderea in sine, de unde si dificultatea de a se amuza pe socoteala lor... Dar este posibil sa se amuze foarte bine atunci cand fac glume pe seama barbatilor!".
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doar iooo pe 5 Aug 2011, 20:36
    ce poti sa te astepti de la un om decat sa fie om

    toti suntem la fel

    1
    2

  • Crys pe 1 Apr 2010, 11:44
    femeile nu se urasc

    femeile nu se urasc intre ele , ci doar sunt indivioase . tocmai de aceea sunt putine femei care cunosc o prietenie adevarata. barbati , daca vreti sa cunoasteti pe cineva nu intrebati generalizand , intrebati persoana respectiva , e cel mai sigur mod ca veti cunoaste femeia dorita

    2
    0

  • me pe 27 Mar 2010, 23:55
    noi zambim si iertam :)

    asa sunt femeile dulci,sensibile,certarete :) http://firulierbii.wordpress.com/

    1
    0

  • lascu pe 27 Feb 2010, 14:20
    long story short

    pe scurt , femeile sunt CURVE, iar barbatii sunt PORCI,CURVARI, etc. Punct!

    1
    3

  • Daniela pe 7 Feb 2010, 01:49
    apropo

    astea nu sunt defecte,da ma rog...insa este kiar viata reala... am putea spune in mare parte ka si barbatii au aceste defecte..pur si simplu asta este un artikol in kare numai femeile sunt kritikate.. kautati alt artikol unde ati putea gasi acelasi lukru despre barbati... asaka voi femeile nu va complexatzi gindindu-va ca suntetzi mai ku defecte decit barbatii...a si ei defectele lor.. dar depinde in mare maura de persoana...asaka sfatul meu uitete la sub nasul tau si apoi vb..!!!! :D

    1
    0

  • Daniela pe 7 Feb 2010, 01:43
    hai lasatzio balta

    cei drept ka faza ku femeile se urasc unele pe altele este ba kiar as zice fffffft adevarata!!!

    1
    0

  • Daniela pe 7 Feb 2010, 01:42
    nu critica pe altii ca poti fi criticat si tu*

    nu shtiu eu este plagiat de undeva,sau poate invers..insa mie mia plakut!!!! :*

    0
    0

  • eu pe 5 Dec 2009, 14:16
    :|

    nu inteleg de ce barbatii sunt considerati niste ingerasi iar femeile sunt intotdeauna pline de defecte...pana la urma tot nu stim nimic unii despre ceilalti asa ca numai comentati atatea porcarii despre femei pentru ca barbatul nu este usa de biserica...cine stie..poate pana la urma au mai multe defecte ca femeile.

    0
    1

  • radu pe 11 Nov 2009, 11:30
    subiect

    explicatiile oferite de doamna psiholog care este invocata in articol sunt ceva gen: "talk to the hormone&instinct"; nimic nu face referire la responsabilitate; probabil tocmai pentru ca femeia nici nu trebuie sa fie responsabila; ea insasi trebuie sa fie responsabilitatea numarul 1 pentru un barbat; altfel "aspira la mai mult" pleaca spre ceva "mai bun"; pentru feministele convinse: inainte sa afirmati despre barbati ca sunt copii, uitati-va mai intai la voi; nu barbatii au pretentia sa plece de la mamica lor la alta care sa aiba grija de ei (pt ca "asa e firesc sa fie") pana la adanci batraneti si sa ii iubeasca neconditionat; as putea foarte usor sa fac o intreaga lista cu toate lucrurile instinctive si dictate de hormoni care sa scuze orice actiuni condamnabile ale unui barbat; insa ma gandesc ca situatia din ziua de azi nu e tocmai cu cea de acum mii si sute de mii de ani de ani (sau chiar milioane) cand au aparut instinctele la "om"; de atunci si pana acum se presupune ca a invatat sa mai si gandeasca; in fine, concluzia mea e ca femeile, spre deosebire de barbati, mai mult simt lucruri decat sa gandeasca; ceea ce e ok; nu sunt insa de acord cu pretentiile; iar faptul ca femeile sunt cele mai pretentioase, face ca eu sa nu fiu de acord cu multe dintre ele; (ideile astea nu mi-au venit nici mie o data cu buletinul; si va rog sa imi scuzati nivelul de educatie, daca e cazul)

    0
    1

  • daniel pe 27 Iul 2009, 16:34
    de acord !

    eu ca barbat sunt total de acord cu articolul ! ... conceptiile sunt 100% adevarate si unii chiar au curajul sa recunoasca ... ceea ce pune un semn de intrebare sunt raspunsurile pe care le-a dat doamna psiholog ... aceste idei vin in urma unor EXPERIENTE nu vin odata cu buletinul, nu constituie un atac asupra fetelor ci doar un mod de a diferentia pe Ana de Maria, de-ai stabili un nivel de educatie etc.

    1
    0

  • eli pe 22 Iul 2009, 14:18
    discut

    Daca stam bine si ne gandim, au fost doar niste idei, iar acestea sunt preconcepute nu concepute ptr. femei. Pana la urma sunt si barbatii catalogati in aceleasi ideii, doar ca o fac altfel decat femeile...... Ana, esti foarte pornita pe barbati....se pare ca nu ai avut o experienta foarte placuta....nu cred ca sfatul tau e de urmat......cum ai si mentionat, diferenta dintre barbati si femei, asa exista si o diferenta intre femei, fiecare dintre noi e diferita...... Ce ar fi sa nu ne mai analizam ata si sa-i apreciem pe fiecare asa cum sunt, sa stim sa vorbim cu orisicine, sa putem intinde o mana de ajutor....sa iubim viata, asa cum e ea!!!! Cu drag!

    0
    0

  • andrei pe 6 Iul 2009, 03:06
    comentez

    Am citit in mare articolul tau. Nu vreau sa il recitesc pentru a-ti spune exact, dar cred ca de cel putin 5 ori ai mentionat faptul ca femeile sunt conduse de hormoni, de programarea fizica, de instinctul de conservare a speciei...etc etc.Nu vreau sa par dur cu tine, dar concluzia mea este ca, pe langa instincte si celelalte " scuze" pe care le-ai folosit, cred ca femeia ar trebui sa inceapa sa-si foloseasca si neuronii;- in cazul in care acestia exista. Pa pa

    0
    0

  • Ana pe 26 Iun 2009, 11:04
    chiar asa?!:))

    Hm, de oriunde ar fi acest articol, este o banalitate totala. Stiu, ca astfel se vorbeste despre femei. In fine, fiecare are ideile, conceptiile, gandurile lui. Ca se zice asa sau asa, este pe de o parte, dar pe de alta parte trebuie sa privim si din perspectiva, ca atat femeile cat si barbatii sunt diferiti. Aici in primul rand este vorba de caracter, personalitate si multe altele. Nu poti privi o prs doar din exterior fara sa vezi nimic altceva. Ha, cica ne uram unele pe altele? Barbatii au simtul umorului si noi nu? Noua ne lipseste capacitate de orientare? Intre noi vorbim fleacuri? Nu suntem interesate de sex? Suntem vesnic nemultumite? Toate visam la Fat Frumos? Suntem plangacioase? Vrem doar sa ne maritam? Suntem geloase? Hahahahaha, ce am mai ras la acest articol!!! Poate femeile din alt secol erau asa, cine zice toate aceste chestiuni, inseamna, ca nu cunoaste intr-adevar o femeie si nu o apreciaza absolut deloc.Si toate aceste trasaturi enumerate in acest articol, depinde doar de caracterul persoanei, nu de altceva.De caracter tine toate aceste lucruri! As mai avea foarte multe de adaugat, da nu imi da voie timpul. Fetelor, sa nu credeti nimic din cele de mai sus, nu sunt adevarate absolut deloc!Decat doar cu fotbalul, cu sexul si cu glume seci....ce sa mai zic? Am ramas uimita si socata!O zi frumoasa si nu asteptati sa va aprecieze nici un barbat, nu o va face niciodata!Apreciati-va voi pe voi insiva, ca aveti mai multe de castigat!!!

    1
    0

  • Ileana pe 26 Iun 2009, 10:53
    Nu e plagiat

    Din pacate, trebuie sa te contrazic. Singura legatura dintre acest articol si cel mentionat de tine este titlul. Link-ul corect catre articolul despre care vorbesti este: http://www.aufeminin.com/fiche/couple/f14209-sexo-10-idees-recues-sur-les-femmes.html. Ne mai auzim.

    1
    0

  • laura pe 26 Iun 2009, 09:58
    articol copiat

    Acest articol este COPIAT din revista Au Feminin. Il puteti vizualiza in original la adresa: http://www.aufeminin.com/comprendre-les-hommes/idees-recues-idees-recues-sur-les-femmes-d7159.html. De obicei onorabil este sa se precizeze si sursa... altfel se numeste plagiat (ceea ce oricum e).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod