Studiu: O substanță din ojă te-ar putea face să te îngrași

Aplicarea ojei pe unghii poate părea un obicei inofensiv, dar se pare că are un efect nedorit asupra siluetei tale.
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Duke din Marea Britanie, în parteneriat cu organizația Environmental Working Group (EWG), un ingredient comun din oja pentru unghii poate determina creșterea în greutate.

De vină este o substanță numită trifenil fosfat, cunoscută și ca TPHP, care este adăugată pentru a face oja mai flexibilă.

"Unele studii au arătat că TPHP afectează sistemul endocrin, ceea ce înseamnă că interferează cu hormonii și ar putea provoca creșterea în greutate, pe lângă alte efecte negative", declară pentru mailonline.co.uk naturopatul Marissa Malvasso.

Aproximativ 30 de femei au participat la studiu, iar oamenii de știință au descoperit că acestea aveau în organism o formă metabolizată de TPHP la numai 10-14 ore după ce au aplicat ojă pe unghii.

Johanna Congleton, co-autor al studiului, s-a arătat îngrijorată că oja pentru unghii este promovată nu doar pentru femei, ci și pentru adolescente.

"Este și mai îngrijorător faptul că organismul lor a absorbit această substanță chimică relativ repede după ce au aplicat oja pe unghii", declară Johanna Congleton.

Potrivit mirror.co.uk, mai mult de 1500 de producători de ojă includ substanța TPHP în produsele lor, printre care branduri precum OPI, Sally Hansen sau Essie.

Dar multe altele ar putea conține substanța fără ca acest lucru să fie specificat pe lista de ingrediente.

Cercetătorii au analizat zece tipuri de ojă și au descoperit diferite niveluri de THPH în opt dintre ele.
Două din opt nu aveau substanța chimică specificată în lista de ingrediente.

Experții recomandă citirea etichetei înainte de a cumpăra un produs, iar dacă ai dubii cu privire la produsele pe care le folosești, să le înclocuiești cu unele naturale, non-toxice sau vegane.

Printre brandurile de ojă care nu conțin zece dintre substanțele nocive ce se găsesc de obicei în oja de unghii sunt Zoya, Smith & Cult, Nailberry sau Butter London, potrivit mirror.co.uk.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod