Sfaturi pentru machiaj in zilele fierbinti de vara

Din punct de vedere al machiajului, s-ar putea spune ca anotimpul calduros ne pune in fata o adevarata provocare: ar trebui sa avem o infatisare proaspata, naturala, in ton cu briza sau cu stralucirea soarelui de munte si, in paralel, sa-ti pui in valoare trasaturile, evidentiindu-le cu ajutorul fardurilor.

Nu este intotdeauna simplu - ideal este sa optezi pentru un stil minimalist, pentru ca zilele fierbinti si serile usor racoroase de vara nu prea sunt in concordanta cu machiajul puternic, "incarcat".

La modul general vorbind, una dintre regulile nescrise ale unui machiaj reusit este tocmai ca persoanele din jur sa nu-si dea seama ca te-ai machiat.
In esenta, rolul cosmeticelor este acela de a "scoate" la iveala tot ce are chipul tau mai frumos, si nu de a da impresia ca tocmai te pregatesti sa participi la un carnaval.

De exemplu, pentru a conferi mai multa luminozitate fetei, aplica fondul de ten cu ajutorul unui burete umezit. Rezultatul va fi ca produsul va acoperi perfect imperfectiunile pielii, patrunzand in profunzime si neexistand riscul de a arata artificial.

Optional, poti folosi fond de ten cu un ton mai inchis (dar nu mai mult!) decat nuanta naturala a pielii tale, pentru a adauga un plus de culoare fetei si gatului.
Desigur, aceasta numai pana cand vei pleca in concediu, iar pielea ta se va colora intr-o frumoasa nuanta aramie si stralucitoare...

Acum, in ceea ce priveste fardul de obraz, alegerea s-ar putea dovedi mai dificila. Care este culoarea care ti se potriveste - despre care sa poti spune ca "a fost facuta pentru tine"? In vara aceasta, se poarta toate tonurile de roz si nuanta piersicii.

Pentru a sti, insa, ce este potrivit pentru tine, iata un truc simplu si foarte eficient: uita-te la partea interioara a buzei inferioare. Acea culoare este ideala pentru fardul de obraz: acum stii ce sa cauti la raioanele de produse cosmetice!

Referitor la machiajul ochilor, vara este de preferat sa intri in atmosfera cu ajutorul tonurilor calde: bronz, coral, nuante de bej - este de dorit sa nu folosesti prea mult produs, ci doar o "atingere", care sa dea mai multa profunzime privirii, mentinand in acelasi timp aspectul natural.


Da, si mascara este indispensabil, dar este valabila aceeasi regula: cu cat mai putin, cu atat mai bine. Rolul sau este de a alungi genele, iar daca exagerezi, vei semana cu acele papusi rusesti (care nu se mai inscriu demult printre preferintele fetitelor, daca tot a venit vorba...). Prin urmare, un singur strat ar trebui sa fie suficient - si este de evitat culoarea neagra.

In loc de ruj mat, intr-o nuanta intensa, umple-ti port fard-ul cu gloss-uri. Buzele vor arata mult mai natural. In final, uita-te in oglinda si evalueaza-ti aspectul general: este posibil sa mai fie necesar putin fard de obraz.
Dar, cum am spus, aceasta numai pana cand te vei bronza natural si pielea isi va pierde, in mod firesc, paloarea cauzata de anotimpul rece...



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod