Pregateste-te sa fii o stea

Seara de Craciun si petrecerea de Revelion bat la usa. Nu te vor prinde nepregatita pentru ca, iata, mai jos ghidul ritualurilor de frumusete pe care Eva ti le recomanda. Ultimele pregatiri pentru a te transforma in cea mai stralucitoare stea, toate la tine acasa, cu minim de efort si maxim de rezultate!

Tonifica-ti trupul!
In timpul dusului, freaca energic cu un burete fiecare particica a corpului, pentru a imbunatati circulatia.

Da-i pielii atentia cuvenita!
Fa acest lucru inainte de a intra in vacanta iar tenul tau, ingrijit si bine hidratat, va straluci de sanatate! Iata care sunt pasii de la care nu ai voie sa chiulesti!
Demacherea: Este esentiala pentru a indeparta atat machiajul cat si praful acumulat peste zi. Daca pielea nu este perfect curatata, efectele produselor pe care urmeaza sa le folosesti nu se vor ridica la nivelul asteptarilor tale. (Lapte demachiant de la Nivea Visage, 114.500 lei).
Tonifierea: Un bun tonic va continua actiunea inceputa de catre demachiant, va curata pielea si va indeparta urmele acestuia. Balanseaza niveluL pH-ului, pregatind pielea pentru hidratare. (Lotiune tonica de la Nivea Visage, 114.500 lei).
Exfolierea: Rolul exfoliantilor este acela de a indeparta celulele moarte si urmele de murdarie, imbunatatind vizibil aspectul tenului.
Tenul gras are nevoie de un exfoliator mai dur (Gel exfoliant pentru fata - The Body Shop, 295.000 lei), in timp ce tenul uscat sau foarte sensibil necesita un produs mai fin (Lotiune exfolianta - The Body Shop, 259.000 lei).
Masajul: Pregateste-ti pielea aplicand prosoape calde. Maseaza suprafata fetei cu 1 ml de ulei, folosind miscari circulare. Concentreaza-te mai ales in jurul ochilor si al gatului.
Masca: Foloseste o masca mai concentrata pentru purificarea pielii grase (incearca masca pe baza de porumb albastru, The Body Shop - 234.000 lei) sau una hidratanta pentru ten uscat sau sensibil (Masca pe baza de germeni de grau si miere - The Body Shop, 234.000 lei).
Hidratarea: Cat timp pielea mai pastreaza inca umezeala, aplica o crema hidratanta pentru a hrani celulele si pentru a incuraja pielea sa functioneze normal. Alege o crema cu factor de protectie UV, pentru o protectie suplimentara impotriva razelor solare atat de daunatoare. (AlfaFlavon, de la Nivea Visage, 208.000 lei sau Crema hidratanta, 129.600 lei).

Fondul de ten
Vrei sa intampini sarbatorile cu un ten de invidiat? Achizitioneaza un fond de ten intr-o nunata care sa ti se potriveasca.
Asigura-te ca ai exfoliat si hidratat cu atentie tenul inainte de a aplica fondul. Evita sa atingi linia sprancenelor sau a parului. (Skin Treat Defensive, SPF 8 - The Body Shop, 348.000 lei).

Aranjeaza-ti unghiile
Curatarea: Indeparteaza urmele existente de oja, folosind un tampon din bumbac si un dizolvant fara acetona, cu vitaminele A si E.
Pilirea: Este important sa pilesti unghia incepand cu partea laterala si continuand cu mijlocul pentru a evita despicarea acesteia. (Pila pentru unghii stralucitoare, The Body Shop, 78.000 lei).
Cuticulele: Aplica o solutie pentru inmuierea si indepartarea cuticulelor (The Body Shop, 150.000 lei/10 ml). Pregateste un vas mic cu apa calda si putin sapun lichid antiseptic, in care iti vei inmuia degetele timp de 5 minute. Usuca-le, apoi, cu un prosop. Cu mare atentie, indeparteaza cuticulele de la toate degetele, folosind un betigas de bumbac.
Hidratarea: Aplica o crema sau un ulei destinat atat ingrijirii mainii cat si a unghiei. Maseaza palma si suprafetele din jurul unghiilor. (Lotiune pentru maini si unghii, The Body Shop, 175.000 lei, 75 ml). Indeparteaza orice urma de grasime de pe unghii, cu ajutorul unei dischete.
Stralucire: Aplica oja sau un intaritor pentru unghii (60 Seconds Nail Polish, nuantele Celebration si Tantalizing - Rimmel, 45.000 lei).


Trateaza-ti regeste picioarele
Curatarea: Ca si in cazul manichiurii, prima etapa este aceea de a indeparta urmele de oja existente. Rasfata apoi talpile tinandu-le in apa calduta, in care ai dizolvat un sapun lichid antiseptic. Banalul obicei al scurtarii unghiilor va fi realizat, bineinteles, cu o forfecuta speciala sau unghiera.
Inmuierea cuticulelor: Aplica aceeasi solutie pe care ti-am recomandat-o mai sus, dupa care inmoaie din nou picioarele in apa calda timp de cinci muinute si usuca-le cu un prosop. Pentru indepartarea pliului unghial ("pielita") se foloseste tot betisorul din bumbac.
Exfoliaza: Indeparteaza orice urma de piele dura, folosind un exfoliator special. Dupa care hidrateaza aplicand un ulei sau o crema. Maseaza indelung pentru a te relaxa.
Curata: Indeparteaza orice urma de grasime de pe unghie, dupa care aplica doua straturi de oja sau intaritorul de unghii.

Pentu un par moale si stralucitor
Trateaza-ti parul cu un balsam potrivit, avand in vedere ca are nevoie de regenerare, din cauza frigului iernii. Lasa-l sa actioneze 5 minute pentru a actiona asupra firului de par (Nivea, 66.200 lei).

Vopsirea genelor
E mai dificil de facut acasa dar efectul te va multumi pentru ca nu vei mai pierde zilnic timp pentru aplicarea rimelului.
Intinde un strat generos de crema grasa in jurul ochilor pentru a nu-ti intinde pe piele tusul cu care iti vei colora genele. Foloseste-te de un mascara vechi pentru a aplica tusul. Acesta nu e disponibil doar in culoarea neagra asa ca poti folosi maroul pentru un efect mai natural. Alternativ, poti investi intr-un rimel rezistent la apa. Dar sa nu uitam ca acest gen de mascara altereaza calitatea genelor. Ce e de facut? Tot in tubul unui mascara vechi, introdu cateva picaturi de ulei de ricin si aplica-l pe gene si spracene. In ziua in care decizi sa faci acest tratament, nu iti machia ochii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod