Patru remedii pentru a combate rutina instalata in... coafura

Orice femeie citeste si se informeaza, din diferite surse, despre ceea ce trebuie sa faca pentru a-si mentine parul frumos si sanatos si cum sa-l aranjeze, in functie de tipul firului si de forma fetei. Sampon, balsam, folosirea unui pieptene cu dintii rari pentru descurcarea parului umed, si asa mai departe. Aceste recomandari sunt utile pentru ingrijirea de rutina a parului - dar nu pentru a obtine un aspect deosebit si atragator.

Prin urmare, iti sugerez patru metode pentru a alunga monotonia in ceea ce priveste aranjarea parului. Nu te gandi la procedee sofisticate sau revolutionare... sunt, ca toate ideile bune, extrem de simple, numai ca pur si simplu nu te-ai gandit la ele pana acum. Chiar daca unele iti vor parea mai putin conventionale, incearca-le - in definitiv, ce ai de pierdut?

Dormi cu parul umed
Rezultat: Dimineata, parul tau va arata fabulos

Acest lucru nu inseamna sa nu folosesti deloc prosopul si, atunci cand te pregatesti de culcare, din par sa siroiasca apa... nu folosi uscatorul si lasa ca parul sa fie usor umed atunci cand te bagi in pat.

Miscarile inconstiente din timpul somnului si presiunea exercitata de perna vor functiona ca niste adevarate produse de coafat, conferindu-i parului tau forma si volum. Dimineata, tot ce iti va ramane de facut va fi sa aplici putina spuma - si vei arata superb pe parcursul intregii zile! Eventual, prinde-ti parul intr-o coada simpla si lasa cateva suvite libere, care sa incadreze chipul.

Renunta la sampon si spala-ti parul cu balsam
Rezultat: Un par deosebit de stralucitor si matasos

Daca ai parul des sau usor ondulat, uita de sampon si foloseste numai balsamul. De ce este recomandabil sa procedezi astfel? Explicatia este simpla: indiferent de modul in care iti usuci parul (folosesti sau nu uscatorul electric), formula samponului va indeparta pana si cea mai mica urma de sebum, deshidratand, in timp, firul de par. In schimb, balsamul va indeparta reziduurile acumulate, iar formula sa blanda va permite ca parul sa se mentina matasos si usor de aranjat.

O metoda clasica de a-ti usca parul
Rezultat: Par matasos si aranjat, fara actiunea agresiva a uscatorului electric

Cred ca si tu, asemenea majoritatii femeilor, incerci sa eviti pe cat posibil sa-ti usuci parul cu foehnul si nu recurgi la aceasta solutie decat in situatii de forta majora. Iata ce ai putea face pentru a uita de el si, in acelasi timp, a obtine un aspect de parca tocmai ai iesit din salonul de coafura...

Metoda in sine este destul de veche, dar consacrata si, asa cum te vei convinge, foarte utila. Dupa ce te-ai spalat pe cap, fa-ti o carare pe mijloc si imparte parul in patru sectiuni egale - doua in fata si doua in spate. Incepand din partea dreapta, strange fiecare parte de par intr-o bucla mare si fixeaza-o cu o clama.

Continua astfel, in sensul acelor de ceasornic, pana cand ai cuprins tot parul - ar trebui sa ai patru bucle mari, prinse in clame. Lasa parul sa se usuce liber si fii sigura ca, atunci cand acesta se va fi uscat si vei scoate clamele, vei fi mai mult decat incantata de rezultat!

Nu te multumi cu acelasi stil de coafura zilnic
Rezultat: O noua infatisare iti va conferi mai multa incredere in tine

Ai o tunsoare care te avantajeaza, iti aranjezi parul asa cum consideri ca iti sta cel mai bine, insa... de cand nu ti-ai mai schimbat infatisarea? Intentionezi sa impui un nou brand? Cu exceptia cazului in care esti o persoana publica si nu-ti poti schimba infatisarea din ratiuni profesionale, nu exista nici un motiv pentru care ar trebui sa permiti rutinei sa se instaleze in ceea ce priveste aspectul parului tau.

Incearca mereu altceva: astazi ai parul drept, poimaine iti pui bigudiuri si vei avea bucle, saptamana viitoare aranjezi altfel bretonul, luna viitoare te duci la coafor si iti faci suvite... Vei fi aceeasi, dar mereu alta! Cei din jur vor fi incantati, iar tu vei deveni mai increzatoare in sine, mai optimista si deci... mai sexy!



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod